przeszłość fanclubu Wojkowice Zagłebia Sosnowiec

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez DaMi 2005-08-18, 11:04 pm

hamas napisał(a):Chlopcy z Rogoznika NIGDY sie nie zku(L)wia

Kompleksy :!: :?: :?
DaMi

Postprzez Andgaw 2005-08-18, 11:49 pm

Marcin79 napisał(a):Przemko ty mieszkales na plaka?To musimy sie napewno znac.Obecnie Wojkowice to 100%ZAGLEBIE,moze sa jakies wyjatki.Na kazdym meczu ZAGLEBIA czy to u siebie,czy na wyjezdzie jest kilka osob z Wojkowic.Leyton,Masz racje z ta polonia bytom,bo wiem ze w latach 80 jezdziło kilka osob do bytomia.A co do kosy z grodzcem,zawsze byla dla mnie dziwna(moze dlatego,ze nie mieszkam od urodzenia w Wojkowicach,tylko sie przeprowadzilem w 1989 z bedzina),ze dwie zaglebiowskie miejscowosci,kibicujace ZAGLEBIU,czuja do siebie taka nienawisc,podobnie bylo z czeladzia,choc ja osobiscie nigdy do grodzca nic niemialem,mialem ta duzo znajomych.Podobnie bylo z czeladzia,dopiero pozniej,kibice w obu tych miastach przejzeli na oczy,ze łaczy ich ZAGLEBIE i tak powstala zgoda,a nie tak jak mowisz Przemko,ze to dlatego jest zgoda bo w Wojkjowicach gra kilku czeladzian,jakie to ma znaczenie,ze oni grają?Acha jeszcze do Andgaw,zgodze sie z toba ze kamyce,zychcice to byli kibice poloni,ale Bobrowniki to nie Wojkowice.I nie przypominam sobie takiego meczu z grodzcem(a bylem na kazdym meczu w Wojkowicach,moze mnie pamiec myli)zeby Wojkowice przegraly 0:1i uciekały przed GrodzcemPamietam za to wygrana6:2 i skrjenie wszystkich flag Grodzcowi.

Marcin 79, nie wiem gdzie wyczytałeś w moim poście, że Wojkowice uciekały przed RKS em. Ponadto napisałem , że byłem tego dnia na meczu z Lechem Poznań w Sosnowcu, więc co się dokładnie działo to Ci nie powiem, a opowiadań kumpli nie pamiętam, a jeśli chodzi o datę tego meczu, to trzeba sprawdzić kiedy Zagłębie wygrało z Lechem 4:1 (napewno w tym meczu bramkę dla Zagłebia strzelił Adam Kucz), także można dosyć precyzyjnie określić datę wygranej RKS 1:0, której jestem pewien.
Co do bytności kiboli Polonii w Wojkowicach to zapomniałem dodać , ze jeździli właśnie na hokej, tak jak napisał Leyton. Jaka była ich liczba to nie mam pojęcia, ale byli napewno.
Andgaw

Postprzez Andgaw 2005-08-19, 12:02 am

hamas napisał(a):W Rogozniku Zaglebie????
Był Jest i ZAWSZE bedzie nasz kochany Gornik Zabrzanski
Coprawda duzo wyjechalo i opuscilo Rogol ale dalej tworzymy grupe 10-15 osobowa (2-3 samochody) jezdzaca w miare możliwosci na nasz ukochony jedyny klub

ROGOZNIK - 100% ANTYZAGLEBIE
Chlopcy z Rogoznika NIGDY sie nie zku(L)wia

Hamas - rozdupiłeś mnie na dobre :D . Nie dość , że dużo z Rogola ludzi wyjechało, to jeszcze jeździ was na żaby 10 - 15 osób. To znaczy, że wcześniej jeździło was pewnie z 50 ciu albo i więcej :shock: W takiej kupie nie dorobiliście się flagi ?
Andgaw

Postprzez Przemko8 2005-08-19, 1:01 am

Kibice z Wojkowic dwukrotnie zawitali do Rogoznika na mecze i doszły do mnie słuchy o jakies gonitwy z miejscowymi ale w sumie nie było jakieś grupy kibiców w Rogożniku.Nie wiem za kim kibicują w Rogożniku bo to trzeba znać ludzi tam którzy tam mieszkają a jak się nie zna tych ludzi to się wnioskuje po napisach na murach.A jest na jakimś kempingu napis sprayem "Wojkowice lizusy Zagłębia".Jeśli chodzi o wojenke Wojkowic z Grodzcem to może nie chodziło tu o to że Grodziec dopingował i my dopingowaliśmy Zagłebie ale chyba chodziło o to zwykły konflikt lokalny animozje i nic więcej.Do grodzieckich kibiców Zagłebia Sosnowiec nikt nic nigdy nie miał jakiś problemów z wojkowickich kibiców Zagłebia Sosnowiec.Choć nie brałem udziału w wojence Grodzca z Wojkowicami to szkoda że do niej doszło.I bardzo sie ciesze że sie uspokoiło między grodzcem a wojkowicami.Coś wspomniałem że wrogami kibiców Górnika Wojkowice fanclubu Zagłebia Sosnowiec byli kibice Olimpii Piekary Sląskie.Ale w sumie mijam sie z prawdą bo kibice tych zespołów tylko raz sie zetkneli i nie było konfrontacji między nimi.Wiec Olimpia Piekary Sląskie była tylko rywalem Górnika Wojkowice a nie ich wrogiem.Zresztą oddali Wojkowiczaninom flage która została skasowana przez nich i zachowali sie w porządku chociaż.
Przemko8

Postprzez Puzon 2005-08-19, 7:14 am

Przemko fajnie że starasz się nam tu przedstawić historie wojkowickiego fanclubu, ale mam pare rad. Przed każdym nowym postem przeczytaj co napisałes już wcześniej , bo o niektórych rzczach piszesz po 5 razy. Postaraj się przed wciśnięciem przycisku "wyślij" przeczytać to co spłodziłeś, bo czasami za ch.. nie mogę dojść o co ci chodzi(dodaj troszkę więcej znanków interpunkcyjnych i poćwicz trochę składnie). I nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, tylko "słyszałeś, obiło ci sie o uszy, albo widziałeś napisy na murach".

A co do Wojkowic, gdy Zagłebie zagineło w V ligowej szarzyźnie w latach 90-tych i nikt do Sosnowca nie przyjeźdzał, to tam m.in. jeździło sie aby chłopcy z miast ślaskich przekonali się o zagłębiowskiej gościnności. Przejechało się pare ekip w Wojkowicach 8)
Puzon
Adventure Group

Postprzez Marcin79 2005-08-19, 9:30 am

PRZEMKO MIESZKALEŚ NA PLAKA?PIERWSZE SLYSZĘ ŻE W ROGOZNIKU SA KIBICE ZAGLEBIA,NAPEWNO SĄ TAM KIBICE GORNIKA ZABRZE.NA MECZU ZAGLEBIA Z ANDALUZJĄ BYLO NAPEWNO PONAD 20 OSOB Z WOJKOWIC,WIEM CO PISZĘ BO BYLEM NA TYM MECZU.A CO DO BIJATYK MIĘDZY WOJKOWICAMI,A GRODZCEM TO LICZBA 100 OSOB JEST BLISKA PRAWDY I GDYBY WTEDY DOSZŁO DO TEJ BIJATYKI(POD KOPALNIA)TO MOGLOBY DOJŚĆ DO TRAGEDII(SPRZĘT PO OBU STRONACH)PRZEMKO KONIEC MLYNU W WOJKOWICACH NIE MIAŁ NIC WSPÓLNEGO Z POGONIENIEM KIBICÓW OLIMPII W PARKU,TYLKO DLATEGO ŻE GÓRNIK ZOSTAŁ ZDEGRADOWANY DO A KLASY[/b]
Marcin79

Postprzez DaMi 2005-08-19, 10:11 am

hamas napisał(a):ROGOZNIK - 100% ANTYZAGLEBIE

Jeszcze mogłeś napisać CHŁOPAKI Z ROGOŹNIKA KOCHAJĄ TYLKO GÓRNIKA !!! :lol:
Ostatnio edytowano 2005-08-19, 10:19 am przez DaMi, łącznie edytowano 2 razy
DaMi

rogol-ksg

Postprzez hamas 2005-08-19, 10:13 am

Wiem ze wam sie to nie podoba ale RO\G/OZNIK zyje
co sie tyczy uwagi do wyjazdów- to jak to w zyciu jedni wyjezdzaja (przeprowadzki , ale przybylo tez paru mlodszych )np. na odre jest juz 9osob
my kibice gornika z. na miejscowy klub ( Cyklon Rogoznik) nie chodzimy wiec jezeli mieliscie jakies gonitwy to pewnie z malolatami- zreszta w waszym wieku (wojkowice)

ps1 pzdro dla Dobieszowic, Bobrownik tyz ksg
ps2. pozdrowienia dla wszystkich Zaboli , którzy weszli na ta strone
ROGOZNIK- NA ZAWSZE tylko GORNIK ZABRZE
hamas

Postprzez Bas 2005-08-19, 10:14 am

hamas napisał(a):
ROGOZNIK - 100% ANTYZAGLEBIE

oddychaj
karetka już jedzie

napisy na murach nie jeżdżą na mecze gamoniu
Bas
Żółta kartka

Postprzez Łobuziak 2005-08-19, 10:40 am

przemko8 napisał(a):powspiman wojaże tego fanclubu na mecze zagłebia na pewno 30 wojkowiczan była na meczu w Brzozowicach Zagłebia Sosnowiec z Andaluzją w lidze sląskiej jak Zagłebie grało.Potym meczu wojkowiczanie mieli małe problemy.

Tomano napisał(a):co do liczby 30 Wojkowiczan w Brzozowicach to liczba ta wydaje mi sie troche podejrzana, bylem na tym meczu i w sumie bylo nas troche ponad 100 wiec ciezko mi uwierzyc ze jedna trzecia skladu byla z Wojkowic. :roll:

Mogło być na tym meczu 30 chłopaków z Wojkowic. Po meczu część wracała autobusem na Katowice (chyba ;) ), a część została odprowadzona przez psiaków na drugą stronę osiedla i wpakowana w autobus na Wojkowice (było tam 3 osoby z DG - reszta to Wojkowice).

Co do problemów o których piszesz kolega... hmm... Kibiców żadnych po upchaniu w autobusie nie pamiętam - w czasie przejścia przez osiedle w Brzozowicach owszem... Więc powód tych problemów to najpewniej wasze zachowanie w środku lokomocji. Na jednym z przestanków psy was wyciągneły z autobusu.

Ogólnie trzeba nadmienić... że fajny poniemiecki bunkier był nieopodal stadionu ;) Ceny różnych towarów w Brzozowicach, również przystępne dla młodzieży szkolnej ;) I ten pan co bilety sprawdzał na stadionie... ależ z niego był łobuz :) I nasze oklaski na jedną ze śpiewanych przez FC Ruchu piosenek ;) Wyjazd ten był bardzo sympatyczny!

Byłem, widziałem, co zapamiętałem po części opisałem ;)

Pozdr.
Łobuziak

Postprzez Przemko8 2005-08-19, 12:06 pm

a wracając do czasu zgody między kibicami CKS CZeladż i Górnika Wojkowice to pod koniec lat 90 był taki mecz w Czeladzi gdzie bractwo Z CKS CZeladz i Górnika Wojkowice gdy usłyszało negatywne przyśpiewki o Zagłebiu z ust kibiców Grunwalda Halemby to wtedy rzucili się na tych kibiców przez boisko a niestety tamci szybko uciekli.KIedyś na pocżątku lat 90 była Zgoda miedzy kibicami RKS GRodziec i CKS Czeladź.Była nawet flaga na barwach Czeladzi chłopaków z Grodzca.A tak poza tym za czasu zgody Górnika Wojkowice z CkS Czeladz wojkowiczanie wspierali czeladzian na concordii knurów i mk katowice na tym ostatnim meczu Czeladzianie i Wojkowiczanie zostali zaatakowani przez nieznaną grupe kibiców..A jeśli chodzi o pojawienie się kibiców z Sosnowca w Wojkowicach to pojawili się oni na meczach z GKS Jatrzebiem i Odrą Opole w wiadomych celach.Zaznaczam że nie mieszkam od dawna w Wojkowicach i nie wiem jak jest obecnie miedzy Grodzcem a Wojkowicami.Wracając do meczu Andaluzja-Zagłebie rzeczywiscie było trzepanie autobusu i wracanie przez pola w Bobrownikach kibiców z Wojkowic a przed meczemu wojkowiczanie zaliczyli promocje na kamycach a w sumie to może była druga promocja bo wcześniejsza byłą w Dobieszowicach na skrzyżowaniu w drodze na jakiś mecz.
Przemko8

Postprzez WOJTEK 2005-08-19, 12:20 pm

KOLEGA PRZEMKO8 TO MI WYGLĄDA NA KOPIĘ BLAJPIOSA - TEŻ MA ROZWLEKŁE I DŁUGIE POSTY. :lol: A MOŻE ZROBISZ TAK JAK RADZI PUZON ?? POCZYTAJ JE ZANIM POŚLESZ. TO TAKA DOBRA RADA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Puzon 2005-08-19, 12:40 pm

Byłem na tym meczu na CKSie z Grunwaldem. Zresztą z Sosnowca była wtedy dosyć mocna grupa. I jak mnie pamięc nie myli to myśmy zaraz po wejsciu na stadion pierwsze kroki skierowali właśnie do klatki dla gości. Cześc hanysów wyłapała po zebach w klatce, reszta przez ogrodzenia zaczeła się zrywać na miasto. Gdy wpadły psy wyszliśmy ze stadionu wyszukiwać uciekinierów. Pierwszy raz w zyciu widziałem wtedy jak koleś po strzale wzbija się powietrze i pada metr dalej na plecy( w tym miejscu gorąco pozdrawiam całą Sekcje Piaski, a szczególnie pana o większych troszke gabarytach 8) )

Zresztą na CKSie dużo było takich akcji. Najbardziej w pamięci utkwiła mi konkretna awantura z Jastrząbiem.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Przemko8 2005-08-19, 1:04 pm

spoko nie jestem mistrzem ortografii i składni.Może coś w moich postach koloryzuje zresztą na pewno na meczu CKS -Grunwald byli też kibice Zagłebia Sosnowiec nie tylko z Wojkowic czy Czeladzi a także pewnie z Sosnowca i z innych miast.Zresztą jak wspomne o fanclubie Zagłebia z Wojkowic w latach 90 to byli bardzo młodzi ludzie mieli po 18 czy 17 lat nie było w Wojkowic starszych kibiców.To co opisuje to tylko moje obserwacje nic więcej bo nie brałem udziału w jakiś gonitwach bijatyków bo jestem typem kolesia pokojowo nastawionego do świata.Ekipa wojkowickiego fanclubu to nie byłe ekipa chuliganska zadymiarska to byli ludzie którzy jezdzili na mecze żeby dopingować a nie bić się a że czasem do czegoś dochodziło to tak wyszło.Sorki za moje nieudane i nudne posty
Przemko8

Postprzez LucasUSA 2005-08-19, 7:31 pm

Hehe, Puzon, tez bylem na tym meczu z Grunwaldem Halemba na CKSie. Grunwald sie napinal w klatce, jakims szalikiem chyba Gornika jakis gosciu wymachiwal, a potem jak przyczajona ekipa ruszyla z dwoch stron, to spieprzali z klatki gosci az milo.
Na Piaskach wzrostem niektorych niezle obdarowalo, nie? :wink:
Pozdro dla "Sekcji Piaski"!
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice