Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-07-12, 9:31 am

Paweł Lisiecki podobno wrócił do Obry Kościan. Jednak nie wiem jak się odnosić do tej informacji ponieważ podaje ją "Fakt"
emdżej

Postprzez mały 2005-07-12, 9:38 am

bankier napisał(a):na swoich łamach dzisiejszy Dziennik Zachodni pisze o kwocie 600 tys. złotych - która wg Rudego bedzie wydatkowana na bieżącą działalność klubu. Ile w tym prawdy? Nie wiem 8)

Kwota kontraktu 300 tys . zł. ( komuś dupa się pali , ze go oddali za taką kasę skoro chcieli na początku MILION.
mały

N-H

Postprzez HUTNIK KRAKÓW 2005-07-12, 12:42 pm

Kupcie sobie Kazimierza Węgrzyna on teraz jest wolnym piłkarzem i zastanawia się czy przyjąc oferte III ligowej kmity . Jak by Zagłębie złożyło mu oferte na 100% by jej nie odrzucił . A każdemu zespołowi przydał by się taki piłkarz .
HUTNIK KRAKÓW

Postprzez MrCricket 2005-07-12, 12:56 pm

Zagłębie Sosnowiec to nie klub emeryta ,więc wątpie, żeby nasi go wzieli. Mamy młodszych i lepszych.
MrCricket

Postprzez Blaszany 2005-07-12, 12:56 pm

A poco nam Wegrzyn to stary grzyb :D
Blaszany

Postprzez MACIEK 86 2005-07-12, 12:58 pm

Węgrzyn zdecydowanie NIE mamy na środku pare Treściński-Hosić i jeszcze Malinowski za to mógłby przyjść do nas Madejski
MACIEK 86

Postprzez gruby 2005-07-12, 1:04 pm

w dzisejszym Fakcie ukazał się artykuł o Ujku,przytocze tylko ostatni fragment tego artykułu:
"....Alternatywą dla Ujka w Bełchatowie ma być napastnik z Czech Martin Prochazka (32 lata).Niewykluczone że jeśli Ujek trafi w końcu do GKS,to Prochazka ,mający na swoim koncie występy w LM (ze Spartą Praga) wyląduje w Sosnowcu...

:roll: :roll:
gruby

Postprzez MACIEK 86 2005-07-12, 1:28 pm

źródło Fakt - i wszystko jasne
MACIEK 86

Postprzez gruby 2005-07-12, 1:57 pm

MACIEK 86 napisał(a):źródło Fakt - i wszystko jasne

następny krytyk dziennikarstwa się znalazł,jak pisali że Ujkiem się interesuje klub ze Szwecji to się wszyscy też śmiali a jednak wyszło tak jak napisali więc do tego artykułu też prosze podchodzić sceptycznie,kolejne dni pokażą jak będzie... ciekawe skąd to info dziennikarze Faktu posiadają... :roll: :roll:
Ostatnio edytowano 2005-07-12, 2:05 pm przez gruby, łącznie edytowano 1 raz
gruby

Postprzez Elijash 2005-07-12, 2:03 pm

a ja powiem wam, ze bardzo podoba mi ten ruch z Szatanem, Dobrze ze wzieli go na to zgrupowanie. Chlopak jest mlody, napewno bedzie gral ambitnie! do konca!bedzie sie chcial za wszelka cene pokazac, jesli dostanie tylko jakas szanse. i kto wie czy nie bedzie zaiwanial na boisku tak jak Ujek. A to wlasnie bylo najwieksza zaleta Ujka!

Takze bardzo mi sie podoba ruch z Szatanem, skoro go Tochel wzial tzn ze musi miec juz jesli nie umiejetnosci to potencjal!

Mysle ze Szatan bedzie istnym szatanem na boisku:) i tego mu zycze!
Elijash

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-12, 4:25 pm

gruby napisał(a):

następny krytyk dziennikarstwa się znalazł,jak pisali że Ujkiem się interesuje klub ze Szwecji to się wszyscy też śmiali a jednak wyszło tak jak napisali więc do tego artykułu też prosze podchodzić sceptycznie,kolejne dni pokażą jak będzie... ciekawe skąd to info dziennikarze Faktu posiadają... :roll: :roll:

moze dlatego 300 tys i gracz na wymiane. A Faktu sie nie czepiajcie brukowiec ale dział sportowy ma jeden z lepszych w Polsce ( w gazetach codziennych oprócz prasy fachowej typu PS , Tempo)
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez musztra 2005-07-12, 4:34 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):
gruby napisał(a):

moze dlatego 300 tys i gracz na wymiane. A Faktu sie nie czepiajcie brukowiec ale dział sportowy ma jeden z lepszych w Polsce ( w gazetach codziennych oprócz prasy fachowej typu PS , Tempo)

Nie roźmieszajcie mnie z tym faktem :lol: :lol:
Dobra gazeta to taka która zawsze lub prawie zawsze ma wiarygodne wiadomości a Fakt do takich się nie zalicza zwykły brukowiec tak jak Super Express
musztra

Postprzez warchlak 2005-07-12, 4:36 pm

gruby napisał(a):w dzisejszym Fakcie ukazał się artykuł o Ujku,przytocze tylko ostatni fragment tego artykułu:
"....Alternatywą dla Ujka w Bełchatowie ma być napastnik z Czech Martin Prochazka (32 lata).Niewykluczone że jeśli Ujek trafi w końcu do GKS,to Prochazka ,mający na swoim koncie występy w LM (ze Spartą Praga) wyląduje w Sosnowcu...

:roll: :roll:

ten Prochazka to nie taki słaby gracz. na pewno by nam się przydał ale pewnie by zarabiał 2 razy wiecej od Ujka i pewnie dlatego nasi działacze nie są nim zainteresowani
warchlak
Prowokator

Postprzez ASTER 2005-07-12, 6:45 pm

Ja stawiam, że kupią Węgrzyna, nie jest taki zły . Na drugą ligę - myślę że mógłby się przydać. I coś czuję, że jeszcze kogoś kupimy. 8)
ale kogo ???
ASTER

Postprzez dynamitek 2005-07-12, 7:23 pm

paweł w. napisał(a):Ja stawiam, że kupią Węgrzyna, nie jest taki zły . Na drugą ligę - myślę że mógłby się przydać. I coś czuję, że jeszcze kogoś kupimy. 8)
ale kogo ???

A mnie się wydaje, że nikogo nie kupimy i zagramy tym, co mamy... Czy my w ogóle kogoś kupiliśmy? Pytam poważnie. Czy zapłaciliśmy za kogoś więcej niż.. powiedzmy 10 tyś pln? Bo z Chylaszkiem był problem - nie było kasy na sprzęt na wymianę??? Nie pytam ironicznie. Pytam, bo chcę wiedzieć. Z tego co wiem, z tego co wszyscy wiemy, w Zagłębiu grają "wolni" piłkarze, z kartą na ręku. A zatem nikogo nie kupimy... Tak mi się wydaje. Ewentualnie ktoś wskoczy do kadry, bo akurat nie będzie z nikim związany kontraktem, albo go rozwiąże przed rozpoczęciem rundy. Zdecydowanie chętniej się pozbywamy, prawda? O ile sprawa z Ujkiem zakończyła się pozytywnie (moim zdaniem), a tyle szkoda Łyczywka... Faktycznie, raczej się osłabiamy, niż wzmacniamy. Mamy Pitrego i Lachę (nazywa się ich wzmocnienem), ale z doświadczenia wiem, że po takich kontuzjach potrzeba czasu, żeby się przełamać psychicznie. Jest coś w rodzaju "strachu" przed włożeniem nogi tam, gdzie przed kontuzją się ją bez zastanowienia wkładało, mimo że, powiedzmy, noga jest sprawna jak wcześniej. Wiem, bo jestem judoką ze sporym stażem i niejedną kontuzję miałem. Koledzy z maty zresztą też. Dlatego wydaje mi się, że powinniśmy ostrożniej podejść do tych dwóch zawodników, nie oczekiwać zbyt wiele. Chciałbym się mylić i życzyłbym sobie i nam wszystkim, żebym się mylił, żeby chłopaki grali od pierwszego meczu, jak przedtem albo lepiej. Ale może być z tym ciężko...
Natomiast ciekawe jest to, co ktoś napisał o Prohazce... Czemu nie, prawda? Tylko że jakoś mi się nie wydaje... A Węgrzyn? Hmmm... Jakoś mi nie pasuje do koncepcji pana Tochela, więc... No ale mogę się mylić.
W każdym razie jakieś wielkiej niespodzianki nie oczekuję. Jak Wam się wydaje?
dynamitek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna