TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2005-06-30, 3:29 pm

SCORPARO napisał(a):
incognito napisał(a):Robole się wycwaniły. Brama pod zegarem była dzisiaj zamknięta, a wejścia przez tunel pilnowała jakaś straszna poriterka. To już chyba Pudziana łatwiej byłoby mi przekonać ;) :)

... i tak wiadomo co się tam dzieje .... NIC (a jeżeli nawet coś, to ... piją sobie panowie budowlańcy, symulują pracę ... ) eh...

Przynajmniej koparkę mieli włączoną bo było słychać jak "pracuje" :)
Gość

Postprzez Solano 2005-06-30, 3:46 pm

Spokojnie oni mają czas :lol:
Solano

Postprzez MrCricket 2005-06-30, 6:58 pm

Ech, jak tak czytam te wasze relacje z tego co sie dzieje na Ludowym, to przypomina mi się pewien kawał:

Majster pyta się robotnika:
-Czemu zadeptałeś tego ślimaka?
-A bo skur...n łaził za mną cały dzień ! :lol:

A tak poważnie mówiąc jest jeszcze troche czasu, miejmy nadzieje, że się wyrobią i nie poganiajcie ich aż tak bardzo...
MrCricket

Postprzez musztra 2005-07-04, 10:19 am

Jak idzie remont mógłby ktoś się przejść i pstryknąć kilka fotek :?:
musztra

Postprzez Gość 2005-07-04, 11:31 am

Dziś byłem i udało mi się wejść;)
Na stadionie pracowała koparka i około 10 osobników. Dwa sektory po obu stronach krytej zostały zryte. Teraz pewnie przez kolejne dwa dni będą gruz wywozić :?
Zostało też zdemontowane ogrodzenie... wokół klatki dla gości i tam też jest coś robione.
Tyle zobaczyłem.

Pozdrawiam
Gość

Postprzez mdc dg 2005-07-04, 7:31 pm

Chyba trzeba będzie pogonić do roboty tych darmozjadów bo przez ich opieszałość możemy nie zobaczyć kibiców Podbeskidzia i Lechii na Ludowym.Kur.a śmiech i żenada :?
mdc dg

Postprzez Soyer 2005-07-04, 8:07 pm

Mam nadzieję jednak, że na Lechie dadzą radę.
Soyer
Moderator

Postprzez SCORPARO 2005-07-04, 9:13 pm

...SĄDZĄĆ PO FOTKACH ZE STRONY GŁOWNEJ NIE MOGĘ OPRZEĆ SIĘ WRAŻENIU, ŻE JAK NARAZIE TO NA LUDOWYM DOKONUJE SIĘ SWEGO RODZAJU "DEMONTAŻU" A NIE TAKZWANEGO REMONTU. PRZECIEŻ TEN GRUZ KTÓRY LEŻY NA SEKTORACH OBOK KRYTEJ, LEŻAŁ TAM JUŻ TYDZIEŃ TEMU (MIELIŚMY OKAZJĘ OGLĄDAĆ ZDIĘCIA WYKONANE PRZEZ JEDNEGO Z FORUMOWICZÓW), A I JA NIE POMYLIŁEM SIE MÓWIĄC ŻE PANOWIE "BUDOWLAŃCY" NIE WYWIOZĄ TEGO PRZEZ MIESIĄC...

...TO ŻE BĘDZIEMY MIELI NA LUDOWYM "MECZYKI" BEZ UDZIAŁU PUBLICZNOŚCI GOŚCI - TO JUŻ PEWNE, ALE MOŻE OKAZAĆ SIĘ ŻE NIE TYLKO TE PIERWSZE 2 LECZ.... DO KOŃCA RUNDY (POPATRZCIE NA SZYBKOŚĆ POSTĘPU PRAC - NALEŻY SIĘ TEGO SPOPDZIEWAĆ).

NIE CHCE ZNÓW PROROKOWAĆ, BO ZARAZ PEWNIE POLECĄ RUGI NA MNIE, ALE CZYŻBYŚMY "BAWILI" SIĘ W REMONT SEKTORA GOŚCI, ZA PRZYKŁADEM PANÓW Z CICHEJ ??

...AHA, WOGÓLE TO MAM OBAWY, CZY NASZA PUBLICZNOIŚĆ NIE BĘDZIE MIAŁA PROBLEMÓW Z WEJŚCIEM NA STADION... (PRZECIEŻ JEST W "REMONCIE" :lol: )
SCORPARO

Postprzez xXx_1906 2005-07-04, 9:18 pm

Ja się w ogólę dziwię, że to coś zwane potocznie stadionem dostało licencję. W sumie to z jednej strony szkoda, bo jakby nam tej licencji nie dali to może by coś się ruszyło z tym "remontem", chociaż... :roll:
xXx_1906

Postprzez maras24 2005-07-04, 9:21 pm

na zdjeciach widac że na tym sektorze dla gości już jakieś chwasty rosną.ale niestety to sa uroki wylewki na nasypach ziemnych.za 2 lata cały stadion znów obrośnie w chwasty i znów trzeba bedzie wylewki robić...i tak w kółko.jednym słowem marnotrastwo kasy.nowego stadionu i tak sie nie doczekamy w najblizssych latach wiec dobrze ze chociaż wogóle coś robią na Ludowym.nie wiem jednak jaki sens jest robic krzesełka po lewej stronie krytej.nie lepiej było wyremontowac te sektory z prawej strony w strone zegara??w nastepnym czasie zrobiło by sie te za zegarem i połączyło w ten sposób z reszta a tak ludzie beda siedziec tu i tam..bezsensu według mnie.szkoda ze mamy w miescie takie a nie inne wladze co widac na kązdym kroku 240 tyś na jakiś nikomu nie potrzebny skeat park ale po co znów pisać w kółoko o tym samym.żal sie robi i tyle patrzac na nasz stadion i na zdjecia budowy z Kielc....wogóle co to za firmy sie zajmuja naszym obiektem jakieś amatorskie normalnie..typowi "fuchmeni" co na codzien remontuja kibelki po domach za pół litra..ehhh w sumie jestem lekko wstawiony wiec jeśli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią to wielkie sorry ale zaznaczam ze to tylko i wyłącznie moja opinia w tym temacie!pozdrawiam wszystkich iżycze wszystkim i sobie bysmy doczekali w końcu lepszych czasów dla naszego stadionu i druzyny oczywiście!!
maras24

Postprzez maras24 2005-07-04, 9:22 pm

na zdjeciach widac że na tym sektorze dla gości już jakieś chwasty rosną.ale niestety to sa uroki wylewki na nasypach ziemnych.za 2 lata cały stadion znów obrośnie w chwasty i znów trzeba bedzie wylewki robić...i tak w kółko.jednym słowem marnotrastwo kasy.nowego stadionu i tak sie nie doczekamy w najblizssych latach wiec dobrze ze chociaż wogóle coś robią na Ludowym.nie wiem jednak jaki sens jest robic krzesełka po lewej stronie krytej.nie lepiej było wyremontowac te sektory z prawej strony w strone zegara??w nastepnym czasie zrobiło by sie te za zegarem i połączyło w ten sposób z reszta a tak ludzie beda siedziec tu i tam..bezsensu według mnie.szkoda ze mamy w miescie takie a nie inne wladze co widac na kązdym kroku 240 tyś na jakiś nikomu nie potrzebny skeat park ale po co znów pisać w kółoko o tym samym.żal sie robi i tyle patrzac na nasz stadion i na zdjecia budowy z Kielc....wogóle co to za firmy sie zajmuja naszym obiektem jakieś amatorskie normalnie..typowi "fuchmeni" co na codzien remontuja kibelki po domach za pół litra..ehhh w sumie jestem lekko wstawiony wiec jeśli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią to wielkie sorry ale zaznaczam ze to tylko i wyłącznie moja opinia w tym temacie!pozdrawiam wszystkich iżycze wszystkim i sobie bysmy doczekali w końcu lepszych czasów dla naszego stadionu i druzyny oczywiście!!
maras24

Postprzez asdf 2005-07-04, 9:23 pm

ostatnio zmieniony
asdf

Postprzez maras24 2005-07-04, 9:26 pm

hmm widze ze 2 razy to samo wysłałem .sorki ale nie wiem jak to sie kasuje :(
maras24

Postprzez SCORPARO 2005-07-04, 9:29 pm

asdf napisał(a):ostatnio zmieniony

...jeżeli uważasz że to jest tak wielkie lanie wody, i nudzą cię moje wypowiedzi, to zrób cos dla swojego światłego umysłu i poprostu tego nie czytaj. Forum służy grupie ludzi, a nie tylko tobie, a "lejąca się woda" występuje w co 3 wypowiedzi (może tego nie zauważyłeś). Każdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi, nawet jeżeli oznaczało by to "lanie wody" przez cały czas istnienia forum i nikomu tego nie zabronisz drogi panie!!!

PS.: Swoją drogą, czym że się tak naraziłem wielkiemu "guru" że od pierwszego posta jestes nastawiony do mnie "ANTY" ??

asdf- czemu zmieniłeś posta ??
SCORPARO

Postprzez ASTER 2005-07-04, 11:37 pm

viking napisał(a):Ta firma to kogucik, jest kilku pracowników i kuniec. Koparkę to moge pożyczyć od kumpla co to za problem .....szok jak intensywny jest ten remont. Prowizorka to mało powiedziane:(. Faktycznie kibice zmodernizowaliby tą trybunkę w moment. Apropo a czy stowarzyszenie nie moze w takim przetargu wziąść udziału 100- 200 ludzi jakby smignęło zaraz 2 sektory by stały a miasto kasę wpłaciłoby by na cel stowarzyszenia :)

Zdjęcia o których mowa powinny być faktycznie zroboine i wklejone w internecie na stronce Sosnowiec info.
Przed wyborami zajebisty chwyt wyborczy ....jak włądza radzi sobie ze sportem w mieście:)))
Kurczę kilka stówek to dla Sosnowca śmiech. 270 tysiaków *2 na jakies skateparki czy inne buble. (górka hehehe nie powiem ile ) nie rozumiem problemu zeby wygospodarować kilak baniaków i zrobić jak trzeba remont. To naprawdę gościom z Ratusza nie przystoi wstyd i chańba:(.

Bo to właśnie jest Polska a nie elegancja Francja! :D
Wierz mi im to lotto.
A o nowym stadionie możemy pomarzyć przez jakieś 10 lat, no może przez 8, mógłbym sie o kilka kratek piwka założyć :D
ale szkoda mi przegranego.
Jestem ciekaw jak długo będą montować i za ile OŚWIETLENIE?
Z ludowego robią 12 tysięcznik, to będzie nasz nowy , stary poczciwy stadion. I na taki się szykujmy.
pozdro
<obym się mylił, ale jestem realistą>
ASTER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna