MKS MŁAWA - ZAGŁĘBIE 27.04.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Robson_sc 2005-04-26, 11:29 am

Fakt Malina nie jest moze technikiem ale mysle ze mecz z Mlawa to bedzie mecz walki i na fjnezyjne granie moze tam nie byc miejsca. Przypominam mecz z LKS gdzie Malina oprocz bramki zaprezentowal kilka dobrych zagran ze srodka pola. Mysle wiec ze bedzie przydatny. Twoja propozycja z Ujkiem w pomocy tez jest dobra i mysle, ze trener Tochel wybierze kogos wlasnie sposród tej dwojki. Wolanski niech lepiej biega po prawej stronie. To mu wychodzi naprawde dobrze a poza tym na tej flance po wypadnieciu Klody mamy deficyt grajków :) Pozdro
Robson_sc

Postprzez Karo 2005-04-26, 1:57 pm

Tez mysle, ze Malina powinien dostac szanse jako rozgrywajacy. Duzo widzi, potrafi przyjac pike(w przeciwienstwie do Morawskiego), rozejrzec sie i dobrze podac. Tego wszystkiego brakuje Morawskiemu, wiec nie piszcie ze on powinien prowadzic nasza gre. Jego obecnosc w skladzie potrafie wytlumaczyc sobie tylko tym, ze chlopak walczy...
Karo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-04-26, 2:54 pm

Paczkowski nie jest gotowy do gry. A zatem sklad na mecz w Mlawie :

BEBEN Warakomski Teresa Hosic Adzem
Wolanski Malinowski Morawski Luczywek
( Ujek)
Malocha Zubanovic
Problem mam w tym iz nie mam wyczucia ktora para napastnikow bedzie w tym dniu skuteczna. Najwazniejsze aby nasi zaczeli to spotkaniem zdobyciem bramki pierwsi to pozniej juz bedzie zdecydowanie latwiej. Moj typ to Mlawa - Zaglebie 0 - 2
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mały 2005-04-26, 3:04 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Paczkowski nie jest gotowy do gry. A zatem sklad na mecz w Mlawie :

BEBEN Warakomski Teresa Hosic Adzem
Wolanski Malinowski Morawski Luczywek
( Ujek)
Malocha Zubanovic
Problem mam w tym iz nie mam wyczucia ktora para napastnikow bedzie w tym dniu skuteczna. Najwazniejsze aby nasi zaczeli to spotkaniem zdobyciem bramki pierwsi to pozniej juz bedzie zdecydowanie latwiej. Moj typ to Mlawa - Zaglebie 0 - 2
Pozdrawiam
Tadeusz
Z całym szacunkiem Panie Tadeuszu , ale proponując Małochę do pierwszej jedenastki na starcie osłabił Pan zespół oczywiście czysto teoretycznie bo są to tylko nasze dywagacje. Idąc za Pana propozycją składu rozsądniejsze wydaje się zagrać jednym napastnikiem np ZUBANOVIC a Ujka ustawić w środku.

POZDRAWIAM .

PS. Małocha :shock:
mały

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-04-26, 3:23 pm

Kol. MALY - zlosliwosc urzadzen elektronicznych w tym przypadku jest znaczaca. Otoz UJKA ustawilem pod Malinowskim z mysla ze zagra Malinowski albo Ujek w pomocy wyszlo jak wyszlo sam Pan widzi. Otoz na koncu przeciez zaznaczylem ze nie mam pewnosci ktora para napastnikow w tym dniu bedzie skuteczna. Problem zostawilem osobie zdecydowanie lepszej w tych sprawach, a mianowicie Panu KT.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez CharoN^ 2005-04-26, 4:44 pm

Napewno niebędzie to łatwe spotknie. Pomimo optymistycznego nastawienia do tego meczu nie przypisywałbym jeszcze Zagłębiu trzech punktów. Mława jest dość groźnym zespołem, mają atut własnego boiska... Dla nich to również mecz o przysłowiowe sześć punktów. Mam nadzieję, że KT niebędzie musiał specjalnie mobilizować zawodników do tego spotkania. Po dwóch porażkach wszyscy powinni dać z siebie 110%, chociażby dlatego, że nasza sytuacja w tabeli wygląda conajmniej nieciekawie.

Pozwolę sobie wytypować pierwszą jedenastkę: Bęben - Warakomski, Teresa, Hosić, Adzem - Wola, Moraś, Malina (Ujo), Siwy (Chwalibogowski) - Ujo (Małocha), Zubanovic.

Na miejscu KT dałbym szansę Malinie, a Uja zostawił w ataku z Zubanoviciem. Zobaczymy jak to będzie, byle 3 punkty przywieźli do S-ca.
CharoN^
Zagłębiak

re

Postprzez Qba 2005-04-26, 4:55 pm

a ja w ogole nie widze Maliny jako playmakera.. Ujo, Ujo i jeszcze raz Ujos... Morawski ostatnio nic nie gra...

i jeszcze jedno: nie wiem kto to byl, ale zawodnik z nr 14, ktory wszedl na zmiane w Kielcach to byla zenada, on po prostu przeszedl sobie obok meczu.. najgorszy zawodnik Zaglebia...
Qba

Re: re

Postprzez emdżej 2005-04-26, 5:02 pm

Qba napisał(a):i jeszcze jedno: nie wiem kto to byl, ale zawodnik z nr 14, ktory wszedl na zmiane w Kielcach to byla zenada, on po prostu przeszedl sobie obok meczu.. najgorszy zawodnik Zaglebia...

To był Damian Kruszyński. Najlepsze jest to, że po meczu odmówił wywiadu bo powiedział, że...jest zmęczony. A grał tylko pół godziny i wcale nie był jakiś specjalnie aktywny
emdżej

Postprzez warchlak 2005-04-26, 5:22 pm

pomyslec że miał być lepszy od Pitrego 8) ale do rezerw się nadaje :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez mdc dg 2005-04-26, 5:33 pm

Ujek nadaje się na rozgrywającego ponieważ jest dynamiczny,jako taki drybling więc trener powinien przesunąć go do pomocy.Znając życie Tochel w ataku wystawi swojego pupilka Wojtusia Małoche, z uzasadnieniem że to będzie mecz walki i potrzebny mu będzie rosły zawodnik na nasze jakże słynne wrzutki z połowy boiska :?
mdc dg

Postprzez olo69 2005-04-26, 5:55 pm

drybling to Ujo ma jeden z lepszych w tej drużynie o ile nie najlepszy i też mam nadzieję, że trener wreszcie cofnie go do pomocy(zresztą on i tak zapierdala po całym boisku), chociaż to by znaczyło, że w ataku zagra Małocha, może więc na środek Malinowski (a w ataku Ujo i Zuba)zamiast Madzara, zauważyłem, że w tych fragmentach które ostatnio Malina grywa ciężko jest mu odebrać piłkę i przestał się bać indywidualnych pojedynków(pomimo braku szybkości -zawsze chyba będe mu to wypominał za mecz w Opolu kiedy dał sie dogonić gdy wychodził sam na sam :wink: ) myślę że moznaby spróbowac go na pomocy - w końcu jako pomocnik do nas przychodził
olo69

Postprzez Lars 2005-04-26, 7:35 pm

na stronie głównej jest napisane że pauzuje Kłoda za czerwoną kartke. hmmm, ale dlaczego? :roll:
przeciez zawsze było tak że czerwona kartka pokazana bezpośriednio dyskwalifikuje zawodnika tylko z gry w meczu w którym dostał 'czerwień'

a co do meczu 2:0 do przodu. nadal wierze w tych ludzi, wierze że wygrają z MKS-em, a za rok wsparci 3-4 graczami z tzw. doświadczeniem, wprowadzą nas do ekstraklasy.
Do Boju Zagłębie !!! Do Boju Marsz !!! Zwycięstwo Czeka Nas !!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez problematyk-ziom 2005-04-26, 7:41 pm

"zauważyłem, że w tych fragmentach które ostatnio Malina grywa ciężko jest mu odebrać piłkę i przestał się bać indywidualnych pojedynków"

no w kilecach 2 razy jak stracił piłke to wychodzili napastnicy korony sam na sam... znaczy raz starcił a raz próbował podawać (niecelnie)
problematyk-ziom

Postprzez Lukasm 2005-04-26, 8:01 pm

Lars napisał(a):na stronie głównej jest napisane że pauzuje Kłoda za czerwoną kartke. hmmm, ale dlaczego? :roll:
przeciez zawsze było tak że czerwona kartka pokazana bezpośriednio dyskwalifikuje zawodnika tylko z gry w meczu w którym dostał 'czerwień'

Za czerwoną kartkę zawsze jest kara przynajmniej jednego meczu. Oto stosowny fragment Regulaminu Dyscyplinarnego PZPN:

3. Zawodnikowi, który w czasie zawodów, o których mowa w ust. 1 niniejszego paragrafu został wykluczony z gry w wyniku samoistnej czerwonej kartki, wymierza się automatycznie karę dwóch meczów dyskwalifikacji, chyba że przewinienie polegało na:
1) naruszeniu nietykalności cielesnej lub fizycznym znieważeniu innych osób biorących udział w grze lub poza nią,
2) wysoce niesportowym, grubiańskim i ordynarnym zachowaniu się przed, w czasie meczu lub poza nim.
W opisanych wyżej przypadkach przeprowadza się postępowanie dyscyplinarne, po którym organ dyscyplinarny orzeka karę dyskwalifikacji od 3 meczów do kary dyskwalifikacji czasowej.
4. Zasad określonych w ust. 3 niniejszego paragrafu nie stosuje się wobec zawodnika wykluczonego z gry (samoistna czerwona kartka) w sytuacji, gdy:
1) pozbawia realnej szansy zdobycia bramki przeciwnika poruszającego się w kierunku bramki tego zawodnika popełniając przewinienie karane rzutem wolnym lub rzutem karnym,
2) pozbawia drużynę przeciwnika bramki lub realnej szansy jej zdobycia zagrywając piłkę ręką, przy czym nie dotyczy to bramkarza we własnym polu karnym,
3) pozbawia drużynę przeciwnika realnej szansy zdobycia bramki - jako bramkarz - zatrzymując ręką piłkę poza własnym polem karnym.
Lukasm

Postprzez ufel65 2005-04-26, 8:04 pm

Mysle Ze bedzie i musi byc 2:0 Dla Nas :D
A co do czerwonych kartek to wydaje mi sie ze czerwien nawet dyskfalifikowala zawodnika nawet z dwoch kolejnych spotkan :x
ufel65

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna