II liga 2004/05

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2005-04-23, 6:21 pm

he, he Baniak chyba zaczął działać w Kujawiaku, 4 czerwonw dla ŁKS, dobrze, że dopiero teraz, a nie tydzień wcześniej
olo69

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-04-23, 6:31 pm

Mecz 2. ligi piłki nożnej Kujawiak Hydrobudowa Włocławek - ŁKS Łódź został przerwany w 64 min., przy stanie 1:0, przez sędziego, który poczuł się zagrożony ze strony łódzkich piłkarzy.

Piłkarze zespołu gości grali ostro, za co sędzia Zbigniew Rutkowski (Wielkopolska) trzem zawodnikom pokazał po dwie żółte kartki, a w konsekwencji czerwone. Otrzymali je Paweł Golański (42), Robert Sierant (56) i Igor Sypniewski (61).

W 63. min. bramkę dla gospodarzy zdobył Tomasz Bekas, co jeszcze zaostrzyło atmosferę na boisku. W 64 min. piłkarz ŁKS Rafał Niżnik, mający na koncie żółtą kartkę, popchnął sędziego i za to otrzymał czerwoną kartkę. Po tym incydencie inni łódzcy zawodnicy odgrażali się arbitrowi. W tej sytuacji Zbigniew Rutkowski zedecydował o przerwaniu meczu, obawiając się o swoje bezpieczeństwo.

W zespole Kujawiaka Hydrobudowa żółtą kartkę otrzymał Tomasz Bekas. Widzów 4 500.

Wynik spotkania zweryfikuje PZPN.

---------
cała sytuacja lepiej pisana wyzej ;)

(modyfikacja ze względu na link, który zbytnio zmieniał układ strony strony - Krawiec)
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez olo69 2005-04-23, 7:36 pm

he,he a Arka u siebie w 90 min karny, to już chyba 9 w tym sezonie
olo69

Postprzez krzysztof 2005-04-23, 8:19 pm

I jak tu więcej ludzi ma chodzić na mecze jak takie teatrzyki się odstawia.
W jednym meczu 4 czerwone kartki, w drugim karny w 90-tej minucie, to jest jawna kpina.
krzysztof

Postprzez Cygan 2005-04-23, 11:24 pm

Pomijając fakt sędziowania w naszej lidze (nieudolnego; kuntatorstwa), jeśli piłkarze ŁKS zagrali równie brutalnie jak w meczu z nami, nie moze dziwić ta ilość kartek. Nie widziałem jednak tego meczu i nie mnie to oceniać.Wszelkie przekazy prasowe mogą być złudne.
Co do karnego dla Arki (chyba był to 8-my - ale co za różnica 8-my czy tez 9-ty?) to naprawde kpina :evil: To,że mają nieczyste mecze, było widać we Wtorek u nas,kiedy sedzia wogóle nie reagował na ich "teatralną" grę (min. celowe opóźnianie już w I :shock: połowie). Podejrzewam,ze gdybysmy frajersko nie stracili 2 bramki i utrzymywałby się remis, karny dla Arki w końcówce byłby nieunikniony...
Cygan

Postprzez Karo 2005-04-24, 10:26 am

krzysztof napisał(a):I jak tu więcej ludzi ma chodzić na mecze jak takie teatrzyki się odstawia.
W jednym meczu 4 czerwone kartki, w drugim karny w 90-tej minucie, to jest jawna kpina.
:shock: A widziales te mecze, zeby tu teraz mowic ze to kpina?? O ile te czerwone kartki budza troche watpliwosci(chociaz po meczu w Sosnowcu śmialo mozna stwierdzic ze Łks gra baardzo ostro), to karny w 90 minucie jest jak najbardziej normalna sprawa... Od razu mowie ze tez nie widzialem tych spotkan, ale nie przesadzajmy... Jesli byl faul w polu karnym(w tym przypadku reka), to jedenastka sie nalezy... A co kurde, moze by tak wprowadzic przepis, ze karne mozna dyktowac tylko do np. 75 minuty?? Wtedy nie bylo by podejrzen ze mecz kupiony. Świetnie.
Karo

Postprzez michaelus 2005-04-24, 9:25 pm

Karo napisał(a):
krzysztof napisał(a):I jak tu więcej ludzi ma chodzić na mecze jak takie teatrzyki się odstawia.
:shock: A widziales te mecze, zeby tu teraz mowic ze to kpina??

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2672841.html

Widać GW jest innego zdania niż Ty :lol:

I zacytuję bramkarza Mławy: "- Gra fair w II lidze. Proszę pana... Takie bajki są dla dzieci z podstawówki, w piłce nie ma na to miejsca."

Smutne ale prawdziwe :( :( :( :(
michaelus

Postprzez krzysztof 2005-04-24, 9:56 pm

Karo napisał(a):... :shock: A widziales te mecze, zeby tu teraz mowic ze to kpina?? ... Jesli byl faul w polu karnym(w tym przypadku reka), to jedenastka sie nalezy... A co kurde, moze by tak wprowadzic przepis, ze karne mozna dyktowac tylko do np. 75 minuty?? Wtedy nie bylo by podejrzen ze mecz kupiony. Świetnie.

Wiesz co, gdyby to był drugi czy trzeci karny dla Arki w tym sezonie to ok, ale ósmy, czy dziewiąty ?
Z drugiej strony ciekawe, czy gdyby na miejscu Arki było Zagłebie sędzia podyktowałby karny.
Stawiam na 99,9 %, że nie
krzysztof

Postprzez Pesto 2005-04-25, 12:00 am

sponsorem Arki jest Prokom , właścicielem Prokomu Krauze.

a to ścierwo kojarzy się ze wszystkim , tylko nie z uczciwością.

pamiętacie sławną "komputeryzację" ZUS ?
Pesto
kumaty

Postprzez musashii 2005-04-25, 2:51 pm

Jak tak dalej pójdzie (w szczególności kontuzje) to obawiam się że Zagłębie będzie walczyło o baraże ale w dolnej części tabeli. Brakuje zawodników, którzy mieli by pomysł na szybką i skuteczną grę :(((((( a na dodatek braki kadrowe są już bardzo widoczne i nawet największy optymizm i wiara w Zagłębie może nie wystarczyć. A co do pana Krauzego jak ma się szmal to niestety można wszystko kupić i to żałosne że taka drużyna jak Arka będzie grała w I lidze a Nasze Zagłębie będzie musiało walczyć o utrzymanie. Byłem na kilku meczach wyjazdowych Zagłębia i takich oszołomów i wariatów jak w Arce jeszcze nie spotkałem. Goście obwieszeni "złotem" bez karku w debilnych żółtych koszulkach z napisem "nigdy nie będziesz sam" kwintesencja głupoty, chamstwa i buractwa do kwadratu i ich kochana Areczka .......... Należy się cieszyć że mamy całkiem fajnych i kulturalnych kibiców, całkiem niezły stadion, bardzo dobrego trenera, niezłych zawodników. I liga dla Zagłębia za rok w 2006 :))))))))
musashii

Postprzez Kamilsts 2005-04-25, 2:55 pm

Przecież to tylko dwie minimalne porażki i to z drużynami już praktycznie 1 ligowymi :lol:
Osobiście jestem spokojny o dalsze wyniki Zagłębia.
Będzie miejsce od 6 do 9 :-)
Kamilsts

Postprzez slawojka 2005-04-25, 2:58 pm

A ja nie, bo bez Lachy gra się w ogóle nie klei. Jeszcze nie dawno mocno wierzyłem w 6. miejsce, teraz widze baraże niestety o utrzymanie. Oby mecz z Mławą zmienił moje wizje...
slawojka

Postprzez Robson_sc 2005-04-25, 5:32 pm

A ja nie, bo bez Lachy gra się w ogóle nie klei. Jeszcze nie dawno mocno wierzyłem w 6. miejsce, teraz widze baraże niestety o utrzymanie. Oby mecz z Mławą zmienił moje wizje...

Lacha niewatpliwie jest liderem Zagłebia. Teraz zostaje mu jedynie obserwowanie gry kolegow z boku. Mysle , ze slaba gra chlopakow w ostatnich 2 meczach bierze sie po czesci stad, ze nie przestawili oni sposobu bez Marcina. Poprostu wszystkie przygotowania przedsezonowe i wiekszosc akcji byly cwiczone z jego udzialem i teraz trudno jest sie przestawic. Mysle, ze kilka treningow bez Lachy spowoduje, ze nasza pomoc nabierze pewnosci i bedzie ok. Nie zmienia to jednak faktu , ze przed nami mecz o 6 pkt z Mlawa i trzeba go koniecznie wygrac bo strefa barazowa sie zbliza. Jestem jednak dobrej mysli i mysle ze damy rade.
Robson_sc

Postprzez olo69 2005-04-25, 9:16 pm

oswiadczenie Kujawiaka po meczu z Łks-em
"...Chylimy czoła przed postawą sędziego podczas wspomnianego meczu. Zamiast opluwać nasz klub i arbitra należy docenić jego stanowczość w podejmowaniu decyzji, w tym karaniu piłkarzy ŁKS-u żółtymi kartkami za ich bardzo brutalną grę...."

...jakbym czytał Trybunę Ludu jakieś 20 lat temu
olo69

Postprzez Robson_sc 2005-04-25, 9:50 pm

Kod: Zaznacz cały
"...Chylimy czoła przed postawą sędziego podczas wspomnianego meczu. Zamiast opluwać nasz klub i arbitra należy docenić jego stanowczość w podejmowaniu decyzji, w tym karaniu piłkarzy ŁKS-u żółtymi kartkami za ich bardzo brutalną grę...."

Rece i cyce opadają :evil: Ciekawe co by napisali jakby koles gwizdal w druga stronę. Szkoda, ze akurat tego meczu nie pokazali w Tele 5. Znowu by bylo aktualne haslo " Cała Polska widziała" 8) Chociaz pewnie przed kamerami nikt by takiego przekretu nie zrobil :o
Robson_sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna