Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez zgredos 2005-04-09, 10:35 am

Ja w pojednanie kibiców nie wierze. Uważam, ze dużym sukcesem byłoby gdyby niektórzy kibice odłożyli noże i siekiery
zgredos

Postprzez gruby 2005-04-09, 11:14 am

Też nie wieże w pojednanie kibiców,prędzej uwieże w to jak napisał Zgredos że kibice będą walczyć bez sprzętu,ja jestem ciekaw sytuacji jak dojdzie do jakiejś awantury na stadionie i jak bardzo wtedy media będą na kibicach psy wieszać....
gruby

...

Postprzez Krawiec 2005-04-09, 11:54 am

Dla jednych to jest pokazówka dla innych głebokie i niezapomniane przeżycie :

http://pilka.interia.pl/news?inf=610744

Bravo Legia i Cracovia !
Krawiec

Postprzez LucasUSA 2005-04-09, 1:47 pm

A ja sie ciesze, ze nasi przyjaciele z Legii wioda prym w tym ruchu pojednania, obok klubow krakowskich. Mam nadzieje, ze tak jak Legia nadaje ton ruchowi Ultras, to podobnie stanie sie w tym przypadku. I czy sie to niektorym podoba, czy nie. Jednak zgadzam sie z Montim i CzaRnYYm, ze niekoniecznie jednali sie Ci, co powinni. Ale najwazniejsze, ze przeciwnicy zmian po raz pierwszy siedzieli cicho i dali "normalnej" wiekszosci dojsc do glosu.
LucasUSA

Postprzez DaMi 2005-04-09, 6:20 pm

No to pojednanie dzisiaj było widać :?
DaMi

Postprzez WOJTEK 2005-04-09, 6:45 pm

ŻYCIE BRUTALNIE WERYFIKUJE MARZENIA GRUPY NAIWNIAKÓW. NIESTETY...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2005-04-09, 8:19 pm

Ludzie kto był na kilku wyjazdach wie że o żadnym pojednaniu nie może być mowy. To są tylko wymysły dziennikarzy
zgredos

Postprzez olo69 2005-04-09, 8:31 pm

Byliśmy, jesteśmy, będziemy - tylko po co? żeby się pozabijać?
olo69

Postprzez Leyton 2005-04-09, 9:05 pm

zgredos napisał(a):Ludzie kto był na kilku wyjazdach wie że o żadnym pojednaniu nie może być mowy. To są tylko wymysły dziennikarzy

To nie były wymysły dziennikarzy tylko kibiców. To nie dziennikarze organizowali marsze pojednania, msze itp... To nie dziennikarze wiązali szale różnych klubów i nie licytowali się co do ilości kibiców zgromadzonych na ulicach i stadionach... 20 tysięcy, 30 tysięcy, 40 tysięcy. A jakie było oburzenie gdy w Trójmieście zrezygnowano z takiego "przedstawienia".
Tydzień temu wyraziłem swoje zdanie na ten temat. Miałem nadzieję, że się mylę... ale nie myliłem się niestety.
Leyton

Postprzez Franz 2005-04-09, 9:26 pm

Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Mich@ł 2005-04-09, 11:19 pm

Do pojednania ma każdy Prawo jak dla mnie wiem że to ciężkie ale jak patrzę na życie Karola Wojtyły to wiem że nie miał łatwo.I wierzę że nie na darmo prosił o miłosierdzie Boże nawet dla najbardziej zatwardziałych.
A wątpliwości zawsze będą to jak z rzeką może wystąpić z koryta ale zawsze możę też wrócić :D .
Ps.Ja ciągle wierze żę będziemy MIstrzem Polski w piłce nożnej i to na nowym stadionie.
Mich@ł

Postprzez regard 2005-04-10, 1:17 am

Ogólnie byłaby jak dla mnie piękna sprawa. Jechać do innego miasta, zaparkować przed stadionem, w szaliku Zagłębia kupić normalnie bilet i przejść do sektora przyjezdnych i dopingować swój klub. Marzenia. Nie wymagam, by mnie witali chlebem i solą, mam to w dupie, kolegów nie szukam. Chciałbym pojechać na mecz bez obawy, że jakiś niedowartościowany przygłup wsadzi mi noż w plecy za to, że jestem z innego miasta. Rozumiem, dla niektórych przywalenie komus w ryja za inne barwy jest celem życiowym. Nie wnikam, prosze bardzo. Umówić sie, do lasu, napierdalać się na pięści, siekiery, noże - w/g ustaleń. Np. do 1 trupa, jestem jak najbardziej za. Tylko dlaczego zdecydowana wększość ma cierpieć za upodobania mniejszości? Tutaj ukłon do systemu prawnego w Polsce - wyeliminować jednostki społecznie nieprzystosowane.
regard

Postprzez LucasUSA 2005-04-10, 3:05 pm

Regard, w klimacie Twojej wypowiedzi - dla zainteresowanych polecam stronke www.fanzone.co.uk. Znajdziecie tam porady dla osob podrozujacych po calej Anglii, Szkocji i Irlandii za swoimi klubami. Jest informacja o kazdym stadionie, ktora czesc trybun jest przeznaczona dla przyjezdnych, co mozna zjesc i za ile, jak czyste sa toalety dla przyjezdnych fanow, gdzie zaparkowac samochod i jak dojechac na stadion. Bardzo ciekawa byla lektura sekcji "Pubs", gdzie pisze, gdzie w okolicy stadionu fani druzyny przyjezdnej moga wypic piwko przed meczem. W 90% mozna bez problemu znalezc miesce na piwkowanie w barwach swojego klubu! Czasem sa przestrogi, ze w pewnych pubach nie jest to mile widziane, czy w pojedynczych przypadkach lekko niebezpieczne (puby Wolverhampton Wanderers), ale i tak bylem w szoku. Kilka pubow bylo skrytykowane za atmosfere "so 80's", czyli lat osiemdziesatych, i bylo to wysmiane. Czy dane normalnym kibicom bedzie podrozowanie za swoim klubem na podobnych warunkach i w Polsce? Prawde mowiac, chuliganka to przeszlosc, sami Angole to mowia.
LucasUSA

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2005-04-10, 6:40 pm

http://www.kibice.net/forum/viewtopic.php?t=435

Mariusz-pozwól że popolemizuję z Tobą oka?
Po kolei-dla mnie jak komuś brak argumentów to zaczyna bluzgać-to też uczyniłeś,brzydko zresztą wstawiając bluzgę w jednym akapicie z JP2.No ale dobrze jedźmy dalej.Mało ludzi spoza środowiska wie o tym całym pojednaniu tak naprawdę-JA PRZEDSTAWIAM SWOJĄ WIZJĘ nt.-Wspólne msze w intencji JP2 były wspólnym oddaniem hołdu.Słowo pojednanie zaczęło padać równocześnie na ustach kibiców tzw.pikników oraz mediów.Oczywistym jest jednak fakt że do pełnego rozejmu nie mogło by dojść.Zgdzam się z tym iż w ten weekend można było sobie darować jeszcze jakieś podchody ale nikt w Naszym "światku" nie ma takiej władzy żeby własne zdanie przedkładać na ogół.
Jeśli chodzi oto iż wcale jesteśmy jakoby nie reformowalni jeśli jesteś trochę oblatany w temacie-choć powątpiewam-obowiązuje układ.Jasne,zawsze-jak to sie powtarza-znajdzie sie jakiś oszołom co spróbuje się wyłamać dla dobra sprzedania komuś fangi ale jednak możliwa jest mobilizacja.
Kończąc powoli-to zwykli ludzie,którzy tak jadą po kibicach na codzień podnieśli larum że dobrze by było gdyby przestali się tłuc.Jak zwykle populistycznym pieprzeniem jest pseudoargument że na stadionach jest cały czas niebezpiecznie.Ale tak jak można siedzieć z doopą w fotelu i mówić że ciężko w Polsce bo nie ma pracy tak można nie być nigdy na stadionie i wygrzewać takie prawilne morały.I napewno nie kibice będą płakać że nie ma rozejmu.Nie mówię że nie wszyscy.Zauważam też takich którzy by tego chcieli,ale wiem też że Ci właśnie przy niepowodzeniach klubu znikają nagle.Tak samo jak ich poglądy.I niespodziewaj się obronnych tez na tym forum bo to nie jest onet.
A skoroś już taki mądry to powiedz mi-Ty we wszystko wierzysz co mówią media?Bo jeśli tak z bardzo miłą chęcia mogę Ci zorganizować wjazdówkę na nagranie programu choćby publicystycznego-sam się przekonasz o magii i prawdziwości telewizji.
Trzymaj się i solidnych argumentów życzę.

To chyba dosc obiektywne spojrzenie kibice.
CzArNe*KoRoNkOvE

...

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 6:47 pm

No i właśnie o to chodzi, a nie żadne stawianie wódki i witanie chlebem i solą - jak to niektórzy mówili sprowadzając sprawę do absurdu.

Jak dla mnie gdyby zawsze było tak jak w pierwszej polowie z ŁKS zaistniałaby podstawa do tego żeby rzeczywiście sprowadzić rodziny na stadiony i poprzez frekwencję i odpowiedni marketing budowac silny, bogaty klub (oczywiscie musi zagrac jeszcze poziom sportowy bo to są dwa czynniki nieodzowne)

Co do wczorajszego meczu dużo zależało od decyzji jednostek np. wywieszenie flagi Tychy/Cracovia albo antydoping w młynie.

Choćby "naiwniaków" (mających dość stadionowej wojenki pt. wykradanie i palenie flag, konfiskata szali, zasadzki na stacjach, bluzganie policji sędziego i innych kibiców ) było 90 % to nic nie poradzimy ...

Wojna na stadionach musi być, bo wielu nie wyobraża sobie bez niej chodzenia na mecze. Dlatego uważam, że nigdy nie przeskoczymy pewnego pułapu i nawet po upragnionym awansie, po początkowej euforii zejdziemy do naszego stałego żelaznego elektoratu czyli miedzy 2 - 3,5 tysiąca kibiców na meczach.

Pomysłem na poprawę sytuacji przynajmniej cześciowo był(jest) Piknik Klub , w którym można(było) czuć się swojsko czyli wśród ludzi podobnie postrzegających sposób kibicowania czyli POKOJOWO i dawać pozytywny przykład innym. Niestety w Zagłębiu organizowanie się jest rzeczą na tyle trudną, że pozostaje tylko narzekanie na forum i marzenia o poziomie brytyjskim.
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice