Finałowe Mecze Hokeja - Zagłębie Sosnowiec - Polonia Bytom

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez miron 21 2005-03-28, 1:58 pm

Wczoraj błyskało tyle fleszy wklejajcie te fotki
miron 21

Postprzez DaMi 2005-03-28, 2:37 pm

DaMi

Postprzez Siwy1906 2005-03-28, 2:39 pm

tą strone podał już ktos niech teraz ktoś da coś innego :)
Siwy1906
ŚRODULAK

Postprzez Madball 2005-03-28, 4:05 pm

Na stronie http://www.sport-foto.uq.pl/ jest troche fotek z wczorajszego meczu
Madball

Postprzez olo69 2005-03-28, 5:54 pm

ciesza te 64 strony w kilkanascie dni to chyba rekord, podobnie jak 2 rekordy forum podczas meczów w Bytomiu
olo69

Postprzez olo69 2005-03-28, 6:08 pm

Obrazek
Obrazek
Obrazek
troszkę powiększyłem :P
olo69

Postprzez Eustachy 2005-03-28, 6:52 pm

olo69 napisał(a):Obrazek
chyba za bardzo zmniejszyłem???

tylko troszke :D :D
Eustachy
Żółta kartka

Postprzez olo69 2005-03-28, 7:20 pm

olo69

Piękne chwile

Postprzez siudi slayer 2005-03-28, 7:44 pm

Każdy by chciał jeszcze raz przeżyć, to co było na meczu to było coś pięknego. Warto żyć dla takich chwil w "starszych" kibicach Zagłebia awans do extraklasy wzbudził wielki emocje. Przypomnieli sobie jak to było za dawnych czasów, gdy Zagłębie wygrywało u niektórych pojawiły się nawet łzy w oczach ale czemu tu sie dziwić mecz obudził w nich ducha niepokoju narodowego mogli być dumni z siebie że są prawdziwymi sosnowiczanami. A zawodnicy Zagłebia walczyli do upadłego dlatego im się należy ogromny szacunek. Teraz czekamy na mecze w extralidze. Mam nadzieję że za rok będziemy sie wspólnie cieszyć jeszcze bardziej zdobycia mistrza Polski. A tak apropo nie moge uwierzyć, że nie pokazali meczu Zagłebia na tvp3, tylko pokazali przez niecałą minute maleńki skrót. : :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :racowisko: :flaga: :feta: :fb:
siudi slayer

Postprzez viNz 2005-03-28, 7:46 pm

jakby ktos nie mogl znalezc tych fotek na sport.foto to podaje dokladnego linka:) 41 zdjec a wiec calkiem pokazna ilosc:D http://www.sport-foto.uq.pl/categories. ... 713297229b
viNz

Postprzez miron 21 2005-03-28, 9:06 pm

Olo dlaczego tylko trzy bawiłeś się tym aparatem przez 1/4 meczu :D
miron 21

Postprzez olo69 2005-03-28, 9:11 pm

miron 21 napisał(a):Olo dlaczego tylko trzy bawiłeś się tym aparatem przez 1/4 meczu :D

za bardzo mi sie ręce trzęsły z emocji
olo69

Postprzez Lars 2005-03-28, 9:12 pm

Po dwóch latach przerwy hokeiści Zagłębia znowu zagrają w hokejowej elicie! Takiej atmosfery, jak po niedzielnym, zwycięskim spotkaniu z Polonią Bytom, nie było na sosnowieckim lodowisku od kilkunastu lat

Rywalizacja Zagłębia i Polonii Bytom była zacięta i pasjonująca. Szkoda, że na jej koniec tylko jedna z tych drużyn mogła cieszyć się z sukcesu.

A cieszyło się Zagłębie! I to jak! Pomimo że decydujące piąte spotkanie odbyło się w wielkanocną niedzielę, na Stadion Zimowy przyszło ponad 4 tys. kibiców.

Ostatnie sekundy meczu wszyscy oglądali na stojąco. Jeszcze dobrze nie wybrzmiała ostatnia syrena, a na lodzie zrobiło się gęsto od uszczęśliwionych fanów. Kilku zawodników jeździło z racami świetlnymi, inni w tym czasie byli już pozbawiani koszulek.

- Panie prezesie, ktoś mi sprzęt zaj - żalił się uśmiechnięty od ucha do ucha Przemysław Mikoś, napastnik sosnowieckiej drużyny. Zaraz po meczu nikt sobie jednak tym głowy nie zaprzątał. Andrzej Twardy, kierownik drużyny, dla odmiany stracił kapelusz, który tradycyjnie spłonął na hokejowym kiju. - To już drugi. Pierwszy spalił się cztery lata temu, gdy awansowaliśmy do ekstraligi po zwycięstwie z Cracovią - uśmiechał się.

Andrzej Nowak, trener Zagłębia, podkreślał, że równie wspaniałej atmosfery na lodowisku w Sosnowcu nie było od kilkunastu lat. - Przypomniały mi się chwile, gdy zdobywaliśmy mistrzostwo Polski - podkreślał. Nowak zaraz po meczu wsiadł do samochodu i pojechał do rodzinnego Nowego Targu. - Rodzina czeka, święta czekają - uśmiechał się.

Przed meczem zawodnicy Zagłębia byli skoszarowani w hotelu i o świątecznej atmosferze mogli tylko pomarzyć. - Mama nie znosi hokeja - uśmiechał się Tobiasz Bernat, napastnik Zagłębia. - Mówiła, że zostawiła dla mnie jedno jajko. Śniadanie wielkanocne zjemy dziś na kolację - żartował.

Hokeiści Polonii byli przygnębieni, w pośpiechu uciekali do szatni. W niedzielę nie byli w stanie nawiązać równorzędnej walki z Zagłębiem. Bramki stracili już w pierwszej tercji, gdy sposób na Zbigniewa Szydłowskiego znaleźli Marek Cholewa i Kamil Duszak. Potem bramkarz Polonii był już bezbłędny. Zagłębie miało bardzo wiele okazji do podwyższenia rezultatu, ale Szydłowski nie dał się już zaskoczyć. Polonia atakowała rzadko. Najlepsze okazje do strzelenia gola zmarnowali Janusz Syposz i Daniel Kukulski, którzy przegrali pojedynki sam na sam z Łukaszem Blotem.

Wypowiedzi

Jacek Rutkowski, obrońca Zagłębia: - Wróciłem do hokeja po prawie roku przerwy, potem leczyłem ciężką kontuzję kręgosłupa. Nie spodziewałem się, że finał będzie tak szczęśliwy. Kibice byli wspaniali, dla takich ludzi warto grać.

Tobiasz Bernat, napastnik Zagłębia: - Cały rok ciężko pracowaliśmy na ten sukces. Byliśmy najlepszą drużyną sezonu zasadniczego, potwierdziliśmy to także w play-off. Łatwo nie było, ale myślę, że zasłużyliśmy na awans. To mój największy sukces w karierze. Wierzę, że nie ostatni. Teraz ekstraliga!!!

Krzysztof Kuźniecow, napastnik Zagłębia, mieszkaniec Bytomia: - Takie jest życie sportowca. Chociaż jestem z Bytomia, to cieszę się teraz z sukcesu Zagłębia. Mam nadzieję, że koledzy z pracy nie będą mi tego wypominać [Kuźniecow jest strażnikiem miejskim w Bytomiu - przyp. red.]. Z kibicami różnie to bywa. Szowinizm jest niepotrzebny!

Tomasz Pawłowski, prezes UKS-u Zagłębie: - Pięć lat ciężkiej pracy! Pięć lat pracowaliśmy na taki sukces! Myślę, że UKS nadal będzie istniał, szkolił młodzież. Ekstraliga to zupełnie nowe wyzwania, ale nie boimy się ich.

Andrzej Nowak, trener Zagłębia: - Ani przez moment nie miałem chwili zwątpienia. Polonia ma bardziej doświadczony skład, ale na dziś lepszą drużyną jest Zagłębie.

Łukasz Blot, bramkarz Zagłębia: - Po piątkowym przegranym meczu w Bytomiu nie mogłem zasnąć przez całą noc. Gdyby nie ten mecz, gdyby nie pierwsze spotkanie, które przegraliśmy w Sosnowcu, cieszylibyśmy się z awansu już dawno. Nie mam słów, by opisać to, co teraz czuję. To mój największy sukces w karierze. Warto stracić sprzęt, koszulkę, by dożyć takich chwil.

Henryk Pytel, drugi trener Zagłębia: - Zespół osiągnął cel, a teraz trzeba zacząć budować drużynę na ekstraligę. Musimy postawić na utalentowaną młodzież, której w Sosnowcu nie brakuje. Kilku doświadczonych zawodników zostanie, inni pewnie skończą karierę. Bez wzmocnień też się nie obejdzie.

Krzysztof Podsiadło, napastnik Zagłębia (karierę kończył już kilka razy): - Czy to już koniec? Proszę zapytać mnie za pięć lat (śmiech).

Andrzej Banaszczak, obrońca Polonii: - Szkoda My pokazaliśmy, że można. Dobrze, żeby teraz pomogły nam władze miasta, sponsorzy. Amatorzy do ekstraligi nie wejdą. Gdy odchodziłem z Sosnowca, mówiłem, że jeżeli będzie awans, to wrócę [Zagłębie chciało pozyskać Banaszczaka, a także Dariusza Puzio już w trakcie rozgrywek - przyp. red.]. Jak będzie? Jeżeli w Bytomiu nadal będzie taka fajna atmosfera, to mogę nadal grać dla Polonii.

gazeta.pl
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Siara 2005-03-29, 11:11 am

Niestety przez swieta odciety od swiata bylem,ale teraz od razu kiedy mam mozliwosc pisze... widze ze swietnie bylo :) teraz czekam juz na pojedynki w ekstraklasie ( pozdrawiam Niedbiego z Torunia do zobaczenia na meczu ;) )

gratulacje dla hokeistow i obecnych na meczu kibicow z astworzenie wspanialej atmosfery ;)
Siara
Żółta kartka

zdjęcia z hokeja ...

Postprzez gborowiecki 2005-03-29, 11:30 am

Dodałem jeszcze kilkanaście zdjęć i relację z meczu... właściwie miałem ich ponad 100 ale cześć to były zdjęcia seryjne więc wybrałem po jednym ... jest ich tam 45 więc myślę ze jest co oglądać ... Pozdrawiam

http://www.sosnowiec.info/modules.php?n ... e&sid=2016
gborowiecki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice