LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez musztra 2005-03-04, 1:41 pm

Asja napisał(a):Marcin Rosłoń podpisał w czwartek dwuletni kontrakt z Legią.

Natomiast Wójcik stwierdził :

"Legia jest bardzo silna, ale nie na tyle, by wygrać rywalizację z krakowskim zespołem. Cóż z tego, że z Wisły odeszło kilku czołowych piłkarzy. To nadal jest najsilniejsza drużyna. Osiem punktów przewagi nad Legią to już przepaść. Nie łudźmy się. Legia walczy o wicemistrzostwo"

:?

Nie byłbym tego taki pewien , jak dla mnie to Legia jescze ma szanse na mistrza :wink:
musztra

Postprzez WOJTEK 2005-03-11, 8:23 pm

LEGIA GRA Z POGONIĄ.
OTO SKŁADY:
Legia: Boruc - Kiełbowicz, Djokovic, Szala, Sokołowski II - Smoliński, Surma, Vukovic - Włodarczyk, Karwan - Saganowski

Pogoń: Peskovic - Poledica, Julcimar, Magdoń, Michalski - Matlak, Kaźmierczak, Kuchar, Edi - Divecky, Adriano

ALBO JA ĹšLE CZYTAM ALBO W POGONI GRA 7 OBCOKRAJOWCÓW. :roll:
Ostatnio edytowano 2005-03-11, 9:00 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Asja 2005-03-11, 8:55 pm

Do przerwy 0-0
Asja
Gwiazda

Postprzez Asja 2005-03-11, 9:15 pm

2-0

1-0 Legia prowadzi. Włodarczyk spod linii końcowej wycofał do Kiełbowicza, który dośrodkował z lewej strony boiska prosto na głowę Saganowskiego. Strzał z 5 metrów był niemal formalnością

2-0 Magdoń wybił piłkę głowa po rzucie rożnym Kiełbowicza. Od pewnego czasu przewaga Legii jest wyraźna. Zawodnicy gospodarzy częściej atakują i stwarzają zagrożenie pod bramką Peskovica
Asja
Gwiazda

Postprzez Lars 2005-03-11, 10:16 pm

do przerwy na Łazienkowskiej żenada. przypadaek, przypadek i jeszcze raz przypadek, który tym razem sprzyjał Pogoni i kto wie czy przy innej obsadzie sędziowskiej nie prowadziliby po tej częsci gry 1:0 (sedzia odgwizdał spalony po samobójczym trafieniu).
druga połowa do ktorej zasiadlem nieco przygaszony z minuty na minute powodowała uśmiech na mojej twarzy. Legia grała tak jakbym sobie tego życzył. Sagan i Włodar byli skuteczni a Vuko mocno zaakcentował powrót do polskiej ligi popisując ise kilkoma zagraniami których jesienią brakowało.
Poza tym bardzo fajnie zagrał Karwan i Kiełbowicz dla którego dopiero Jacek Zieliński znalazł optymalną pozycje.
Pozytywnym aspektem było również pojawienie sie na boisku, "kiedy punkty zostały juz rozdane", młodych - Korzyma, Zjawińskiego.
Podsumowując napisze że widać ze Zielinski wie o co chodzi i idzie w dobrym kierunku. A ja moge tlyko życzyć aby jego podopieczni grali jak najczęsciej jak w drugiej czesci gry, a żeby juz nigdy wiecej niezdażyło im sie zagrać tak słabo, bez ikry i pomysłu jak w pierwszych 45 minutach.
LEGIA MISTRZ
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez kibic(L) 2005-03-12, 9:37 pm

Mecz zdecydowanie na plus. I na trybunach i na boisku.
Pare fotek z meczu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kibic(L)

Postprzez ATR 2005-03-15, 11:39 am

Wszystko wskazuje na to, iż od rundy jesiennej ogrodzenie na stadionie Legii nie będzie już straszyło wysokością pięciu metrów, poinformowało "Życie Warszawy"

Władze klubu ze stolicy chcą obniżenia płotu do wysokości 75 cm, takiej jaka obowiązuje przy trybunie VIP-owskiej. Wiele zależy jednak od piłkarskiej centrali.

- Na ogół przychylamy się do takich propozycji. Uważam jednak, że w stosunku do Legii, to zbyt daleko idące posunięcie - powiedział "Życiu Warszawy" przewodniczący komisji ds. bezpieczeństwa PZPN Wiesław Wieczorek. - Wszyscy mają jeszcze w pamięci zajścia na trybunie z ubiegłorocznego finału Pucharu Polski przy ul. Łazienkowskiej. Moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie obniżać płot.
ATR

Postprzez gruby 2005-03-15, 12:29 pm

Ciekaw jestem czy po awanturze Ruchu z ŁKS-em na stadionie w Chorzowie podnieśli ogrodzenie,jeśli Legii niechcą obniżyć po zajsciach na finale PP... 8) 8)
gruby

Postprzez WOJTEK 2005-03-19, 8:12 pm

REMIS Z AMIKĄ. I PO TYTULE ???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2005-03-19, 8:45 pm

WOJTEK napisał(a):REMIS Z AMIKĄ. I PO TYTULE ???

Jeżeli nie wykorzystuje się rzutu karnego i traci się bramkę w 93 min no to się remisuje wygrany mecz :evil:
DaMi

Postprzez Gość 2005-03-19, 9:11 pm

DaMi napisał(a):
WOJTEK napisał(a):REMIS Z AMIKĄ. I PO TYTULE ???

Jeżeli nie wykorzystuje się rzutu karnego i traci się bramkę w 93 min no to się remisuje wygrany mecz :evil:

....zapomniałeś dodać jeśli nie strzela się do pustej bramki.Niestety Legia (poza kilkoma momentami)słabo.
Gość

Postprzez WOJTEK 2005-04-02, 5:56 pm

LEGIA STRACIŁA FLAGĘ WILD WEST NA RZECZ MIEDZI LEGNICA. :cry: :cry:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez kibic(L) 2005-04-02, 8:20 pm

WOJTEK napisał(a):LEGIA STRACIŁA FLAGĘ WILD WEST NA RZECZ MIEDZI LEGNICA. :cry: :cry:

Zaczynają mnie wkurzać te nasze FC. Co chwile któryś traci flage :evil:
kibic(L)

Postprzez Lars 2005-04-02, 8:32 pm

Legia gra żenująco :?
tak to jest gdy ciągle grają ci sami zawodnicy. środowisko szczelnie zamknięte, nikt sie nierozwija.
wzmocnienia to powroty, lub młodzi-niedoświadczeni. trener też na dorobku.
poziom na jakim gra Legia jak i potencjał tej wypalonej ekipy na czele z Kiełbowiczem, ktorego powołanie było nieporozumieniem, Karwanem (w ktorego wierzyłem, ale każdy ma jakis kredyt zaufania ktory kiedys sie konczy) Włodarczykiem (bez ambicji piłkarskich, piłka jest jego chlebem, chce zarabiać, tylko Legia go zatrzymała przed wyjazdem do angielskiej championship ), Surmą ( zawsze był przecietny teraz wtopił sie w ligową szarzyzne). Szkoda mi tylko A. Boruca bo to jest dobry zawodnik...reszta to kopacze. może przynajmnej z tych młodych cos wyrośnie. jeszcze musze wspomniec o Saganie - dla Ciebie szacunek za niewiaryodną ambicje, choć umiejetnosci przecietne, ambicja i wola walki sprawiają że Sagan zawsze u mnie był in plus.

Być moze po jakims dobrym meczu ktoregos piłkarza z wyzej wymienionych jeszcze pochwale, ale...trzeba sobie powiedziec wprost ze obiektywnie są słabi, wypaleni i ich miejsce jest w Lechu, Łecznej, czy Wodzisławiu, a Szali i Kowalskiego w II lidze.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Rynek 2005-04-10, 5:24 pm

Beznadziejna gra Legii w I polowie. W drugiej sie ockneli ale w 92 minucie Surma nie trafia karnego a 2 minuty pozniej fatalne rozpoczecie Boruca ktory wybija(podaje) przeciwnikowi ktory go pokonuje i Legia przegrywa 1 : 0
Po tym meczu Legia stracila szanse na MP
Rynek
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna