Piosenki Zagłębia ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Ader 2004-12-06, 8:45 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):
musztra napisał(a):Leeds to będzie Zagłębie Zagłębie Zagłębie Zagłębie!!!! Sosnowiec Sosnowiec.......... Sosnowiec!!!!

tak :)

p.s.
Myślę że do Fulham "FC - Who Put The Ball In" można by wymyśleć ciekawe słowa i stworzyć fajną, wesołą piosenke

Zaglebie Sosnowiec
Zaglebie Sosnowiec
Zaglebie Sosnowiec
To najlepszy klub
Co to jeeeeeest Zaglebie?
To najlepszy klub

tak mi wpadlo do lba :)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Piotruś Pan 2005-01-18, 6:15 pm

W związku z dyskusją w temacie z Działu HP Hymny i piosenki piłkarskie pozwoliłem sobie na przeniesienie powstałego tam pomysłu tj.
Cyt. "A teraz rodzyneczek
http://www.badblueboys.hr/web/audio/Pip ... %20Jug.mp3
i pomyślcie jakby tak zamienić te słowa na " Zagłębie moje Zagłębie ja koooocham Ciebie ja kocham
Cały nasz stadion gdyby tak zaśpiewał...
Proste do nauki, krótkie, a jaka moc !! ( może warto nad tym pomyśleć panowie od dopingu"

Przesłuchajcie - spóbójcie sobie wyobrazić jak to bedzie brzmiało ze zmienionymi słowami tj " ZAGŁEBIE MOJE ZAGŁEBIE JA KOOOOCHAM CIEEEEBIE JA KOOOCHAM"
Chciałbym aby pomysł został potraktowany poważnie i w miarę mozliwosci przedyskutowany.
Dobrze byłoby gdyby z pomysłem tym zapoznały się również osoby odpowiedzialne i organizujące doping na naszych meczach i aby one również oceniły możliwości wprowadzenia go w życie :!:
Piotruś Pan

Postprzez PARASOL 2005-01-18, 6:44 pm

Wprawdzie nie jestem osobą organizującą doping, a tym bardziej nie jestem odpowiedzialny za cokolwiek (nawiasem mówiąc, sporo osób mogłoby wiele powiedzieć na temat mojej nieodpowiedzialności), ale co tam - też się wypowiem.
Co warto podkreślić, a co często umyka osobom narzekającym na doping, część naszych przyśpiewek jest (dla niektórych) dość skomplikowana, bo kilkuwesowa. Da sie zauważyć, że śpiewający szybko przyswajają sobie utwory krótkie i jednocześnie melodyjne. Zaproponowany wyżej kawałek spełnia te kryteria, więc czemu nie - można z nim poeksperymentować. Tym bardziej, że dzięki wymienionym cechom po jakimś czasie być może wzbudziłby zainteresowanie szerszego grona kibiców (tych niereformowalnych, którzy nie zadają sobie trudu nauczenia się "dłuższych" pieśni, a których mimo wszystko należy w jakiś sposób zaprząc do dopingu - najlepiej dzięki takim kawałkom), które zazwyczaj ogranicza się właśnie do nieskomplikowanego skandowania.
PARASOL

Postprzez Franz 2005-01-19, 1:57 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):Manchester Utd FC - When The Reds Go Marching In

Do tej melodii można śpiewać tak:

Nie ważne jaki będzie przyszły czas
wiara nigdy nie zginie w nas
gdziekolwiek Zagłębie będzie grać
my zawsze będziemy przy nim trwać

Myślę że piosenka niedługo, więc łatwa do nauczenia, a melodia fajna i rytmiczna więc mogłoby być to hitem na stadionach ;) .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

...

Postprzez Krawiec 2005-01-19, 3:00 pm

Tekst fajny Franz ale nijak pasuje do tej melodii .
Krawiec

Postprzez amstat 2005-01-19, 3:44 pm

komentuj dalej ....
amstat
Fanatyk

Re: ...

Postprzez Franz 2005-01-19, 4:55 pm

Krawiec napisał(a):Tekst fajny Franz ale nijak pasuje do tej melodii .

Mi tam pasuje... :| . Wsłuchaj się dobrze :) .
Franz
Pudzian

...

Postprzez Krawiec 2005-01-19, 8:43 pm

Franz tu nie chodzi o wsłuchiwanie się bo rymy sa ok, ale o zaśpiewanie tego tekstu pod melodię When the reds...

Melodia nie jest prosta , wymaga częstych zmian wysokości głosu, a co najtrudniejsze przejściea na niższą tonację pod koniec wersu.

Nie wiem jak to śpiewasz, że tekst pasuje ci do melodii . Wg mnie w dwóch pierwszych wersach brakuje sylab . Dwa następne są dobrze ulożone ale brakuje zakończenia.

Być może mamy inne melodie , ja opieram sie na tej z linka wklejonego przez Tomaszka.

Najlepiej jakbyś to zaśpiewał co ułożyłeś - chciałbym się mylic bo przerobiona pieśń mogłaby być idealna , przynajmniej na piwko w knajpie (w końcu ta pieśń MU to przeróbka znanej szanty)
Krawiec

Postprzez Franz 2005-01-19, 9:48 pm

no może i masz racje ale dodać sylaby to nie taki problem, bo może być np:

Bo nie ważne jaki będzie przyszły czas
to wiara i tak nigdy nie zaginie w nas
gdziekolwiek Zagłębie będzie grać
my zawsze będziemy przy nim trwać

A z tą ostatnią linijką to faktycznie chyba o niej zapomniałem zaraz coś pomyśle :/ .
Franz
Pudzian

...

Postprzez Krawiec 2005-01-19, 9:59 pm

Franz nadal mi się to nie komponuje z melodią .
3 i 4 wers to świetne zestawienie ale dwie pierwsze trzeba zmienić i dodać tą koncówkę.

Nie ważne jaki będzie dla nas przyszły czas
Nie ważne, że czekamy tyle długich lat

Gdziekolwiek oni będą grać
tam rzuci nas los - kolejny mecz

więc za-śpie-waj-my
o Zagłębie Sosnowiec !

Co ty na to ?
Krawiec

Postprzez asdf 2005-01-19, 10:06 pm

Konieczna jest zmiana prowadzacego, "Polska bez slaska" przy odpalanych swiecach dymnych rozjebalo mnie na lopatki. - za caloksztalt
asdf

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-01-19, 10:16 pm

asdf napisał(a):Konieczna jest zmiana prowadzacego, "Polska bez slaska" przy odpalanych swiecach dymnych rozjebalo mnie na lopatki. - za caloksztalt

moze ty ?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

...

Postprzez Krawiec 2005-01-19, 10:19 pm

Wychodzimy z założenia, że na razie repertuar jest średni i trzebaby cos pokombinować - spiewnik kiedyś musi powstać. Może nowy temat w HP typowo pod przeróbki hitów kibicowskich ?
Krawiec

Postprzez DaMi 2005-01-19, 10:24 pm

asdf napisał(a):Konieczna jest zmiana prowadzacego, "Polska bez slaska" przy odpalanych swiecach dymnych rozjebalo mnie na lopatki. - za caloksztalt

Zgłoś się na meczu z Piastem albo jeszcze lepiej na jakimś meczu hokeja lub na koszu z CKS-em zobaczymy co potrafisz i jak jesteś lepszy wtedy będzie zamiana a narazie przestań pisać głupoty
DaMi

Postprzez Franz 2005-01-19, 11:50 pm

Krawiec w Twojej wersji nie bardzo pasuje mi 4 wers :| .

ja już dzisiaj chyba ze 4 godziny słuchałem tego tego i mam dość. Jutro pomyśle i napisze co wymyśliłem.

Co do propozycji Krawca, nowy temat może być, byle nie tutaj, bo wchodzą kibice innych klubów i mogą od nas zgapiać :| .

pozdrawiam
Franz
Pudzian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice