ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Soyer 2004-12-17, 1:34 pm

Mimo polityki transferowej jestem 100% z trenerem Tochelem. Według mnie to on trzyma wszystko do kupy. I więcej robi niż p. Rudy i inni razem wzięci. Żaden inny trener nie czuł by klimatu sosnowieckiego jak on. Co do grupek? Za mało faktów znamy aby coś o tym mówić. Choć mogą takie być np. wychowankowie vs reszta. Sytuacja ta powinna sie zmienić po transferach zimowych. Zobaczymy dalej.
Soyer
Moderator

Postprzez adas 2004-12-17, 2:07 pm

I ja bylem zawsze za naszym trenerem, ale moim zdaniem juz sie w ZAGŁĘBIU wypalił. Co masz na myśli mówiąc "wszystko trzyma do kupy". przecież w naszym klubie nic ostatnimi czasy nie jest "do kupy" :). Co do transferów to totalne dno, Bęben? Ale czy to wzmocnienie? Z jego warunkami fizycznymi. Może i dobrze bronił swego czasu w odrze, ale nam potrzebny bramkarz, nie który broni od czasu do czasu dobrze, tylko taki który jest pewnym punktem drużyny. A jeszcze wracając do grupek, podzielił bym inaczej, imprezowicze i solidni grajkowie. Dobrze, że już przynajmniej Staweckiego nie ma u nas, bo on znacznie zawyżał średnią promili wśród naszych gwiazd.
adas

Postprzez slawojka 2004-12-17, 2:12 pm

adas napisał(a):ale nam potrzebny bramkarz, nie który broni od czasu do czasu dobrze, tylko taki który jest pewnym punktem drużyny.

Znasz takiego? nawet Dudek ma czesto wpadki.... My okupujemy dół tabeli II ligi, kogo myślisz sprowadzić? Boruca? Majdana? Nie oszukujmy się, doświadczenie Bębna w I lidze to dużo dla nas, nie liczmy na więcej, byle choć to wypaliło..
slawojka

Postprzez adas 2004-12-17, 3:08 pm

powiem tyle, jeszcze zatesknimy za Drzymontem i Kurdzielem
adas

Postprzez Monti 2004-12-17, 3:53 pm

Nie śledziłem dyskusji od początku, a pobieżnie przeczytałem kilka ostatnich wpisów. Odnoszę zresztą wrażenie że te ,które wzbudziły emocje są wycięte. Ten wstęp w woli wyjaśnienia i prośby o wyrozumiałość jeśli napisze coś od rzeczy. Pierwszy temat trener Tochel. Należę do fanatycznych zwolenników KT. Zdaję sobie sprawę że popełnił w tym sezonie kilka błędów w tym zwłaszcza transferowych. Jestem jednak pewien że z tych błędów doskonale zdaje sobie także sprawę sam KT i doskonale wie co zrobić by ich nie popełnić w przyszłości. Jestem tak pewien swojego stanowiska że nawet ewentualny (tfu , tfu ) spadek nie zmieni mojego poglądu że to najlepszy trener jakiego może mieć Zagłębie. Temat drugi wychowankowie. Po pierwszym awansie do II ligi bardzo denerwowały mnie pomysły czyszczenia kadry, pomysły transferów mających na celu zamianę wychowanków na ludzi z zewnątrz. ( Rzeczyckie, Gielzy, Sołtysek). Uważałem że tamten awans to awans wychowanków i ich czas pokazać na co ich stać. Tego czasu jednak nie wykorzystali. Teraz nie powinno być sentymentów co nie oznacza że należy odebrać im należny szacunek. Jedynym kryterium doboru do kadry powinny być umiejętności.. Jak juz przekonaliśmy się samo oddanie klubowi nie wystarcza by osiągnąć wyniki. Jasne że idealnym rozwiązaniem jest gdy najlepszym na pozycje okazuje się oddany wychowanek ale to juz inna bajka. Co do zarzutów że Marcin chce więcej zarabiać w Odrze. A co w tym dziwnego. To juz nie STS i gra dla sławy dla udowodnienia że jesteśmy coś warci. Tak jak piłkarze którzy pozostaną w kadrze dbają o to by dobrze zarabiać tak prawem tych którzy odchodzą jest by zarabiać dobrze u nowego pracodawcy. Nie łudźmy się piłkarze grają za pieniądze, dobrze jeśli przy okazji choć trochę grają dla kibiców i wykazują profesjonalizm w pracy adekwatny do wynagrodzenia i szacunku jakim darzy ich publiczność. Czy zatęsknimy za tymi którzy stracili miejsce. Z całego serca im tego serdecznie życzę. Pokażcie charakter, powodzenia.
Monti
Moderator

Postprzez musztra 2004-12-17, 4:38 pm

adas napisał(a):powiem tyle, jeszcze zatesknimy za Drzymontem i Kurdzielem

weź zastanów się co piszesz.
Obecnie ci zawodnicy których wymieniłeś nie są nam potrzebni.
Grali słabo, nie sprostali oczekiwanią trenera i kibiców i wylecieli proste.
Nie ukrywajmy między III ligą a II jest straszna różnica.
Pewnie w nowych klubach będzie im szło lepiej,prznajmniej tego im życze.
Ale w Zagłębiu nie ma dla nich teraz miejsca.Jeślimy chcemy się utrzymać to nie ma prawa mieć znaczenia czy sprzedajemy wychowanka czy nie.
Ważniejsza jest II liga niż wychowankowie,na utrzymaniu chyba zależy każdemu z nas :!: :wink:
musztra

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-17, 5:30 pm

Bylem i jestem za naszym trenerem KT, nie mowmy ze sie wypalil bo to nie jest prawda. Ja mysle, ze na obecna pozycje naszej druzyny w Tabeli II ligi zlozyly sie sprawy typu GRUPKI, brak porozumienia na linii trener - WSZYSCY ZAWODNICY, a rozmowa z zawodnikami to rzecz swieta.
Przeciez pilka nozna to gra zespolowa- jestem swiadom ze Ameryki nie odkrywam, ale taka jest prawda, ze wystarczy dwa ogniwa nie wspolpracuja i KLOPS.
Co do transferow z przeszloosci mam swoje zdanie ktore wyrazalem na stronach tego wlasnie tematu.
Nowe transfery ida ja po gruzie, na chwile obecna to ZERO transferow a co najbardziej stresujace jest - to, ze nie wiemy o kogo nasi ludzie sie ubiegaja.
Powiem tak, ze bardzo mi zal i bedzie mi brakowalo Marcina Drzymonta z prozaicznych powodow: wychowanek Zaglebia, mlody zawodnik zaledwie 23 lata a co mnie irytuje to jest to ze nie ma w Klubie osoby ktora chcialaby do niego dotrzec - BYC MOZE POPELNIL BLAD.
Martwi to, ze nie potrafimy w sposob efektywny wykorzystac swoich wychowankow, chcialbym aby Kol. ADAS mial racje ze jeszcze zatesknimy za MARCINEM.
Jest sprawa oczywista, ze profesjonalizm w pracy sie liczy w pierwszej kolejnosci a zaraz za nim idzie KASA bo przeciez nie moze byc inaczej.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez CZaRnYY 2004-12-17, 7:03 pm

Odnośnie transferów liczę, że coś się ruszy - pamiętam jak kiedyś też narzekaliśmy długo, że nic się nie dzieje ("Czy Zagłębie się wzmocni?" - jakoś tak się nazywał temat ze znakiem zapytania był, a potem został zastąpiony na formę twierdzącą, po tym jak doszli do nas nowi piłkarze) - nie pamiętam czy to się działo przed pół roku czy półtora roku temu... W każdym razei licze na podobną anologie teraz i w najbliższym czasie... Do wznowienia rozgrywek zostało jeszcze troche czasu w końcu...
CZaRnYY

Postprzez adas 2004-12-17, 7:31 pm

Wroce jeszcze do trenera. Oczywiscie jestem mu wdzieczny za to co juz dla nas zrobil, ale jednak nadal bede twierdzil ze jego czas tu dobiega konca. Fakt, nie ma drugiego trenera w naszym kraju, ktory bedzie tak zwiazany z ZAGLEBIEM jak trener Tochel. Czy jednak przywiazanie wystarcza? Uwazam, ze tym chlopakom jest potrzebny ktos w rodzaju wychowawcy, sa jeszcze mlodzi i potrzebuja czuc silna reke. Trener Tochel do takich ludzi nie nalezy. Pilkarza poprzewracalo sie w glowach, maja wszystko czego potrzebuja, wiec doszli do wniosku, ze przemeczac sie nie musza. Co do taktyki tez mam pewne watpliwosci. Ujek napastnikiem nie jest i nigdy nie byl. Jedynie eksperyment z Łuczywkiem sie powiodl, ale to chyba jedyny
adas

Postprzez Cygan 2004-12-17, 8:07 pm

adas napisał(a):Wroce jeszcze do trenera. Oczywiscie jestem mu wdzieczny za to co juz dla nas zrobil, ale jednak nadal bede twierdzil ze jego czas tu dobiega konca.
Oczywiście masz prawo do swego subiektywnego zdania, lecz zanim zaczniesz je wypowiadać, przemyśl pewne kwestie :!:

adas napisał(a):Fakt, nie ma drugiego trenera w naszym kraju, ktory bedzie tak zwiazany z ZAGLEBIEM jak trener Tochel. Czy jednak przywiazanie wystarcza?
Oprócz przywiazania, Krzysiu ma jeszcze solidny warsztat trenerski i nie zapominaj o tym!

adas napisał(a):Uwazam, ze tym chlopakom jest potrzebny ktos w rodzaju wychowawcy, sa jeszcze mlodzi i potrzebuja czuc silna reke. Trener Tochel do takich ludzi nie nalezy.
A znasz go osobiście? Widzę, że nie po Twych wpisach! Widziałeś kiedykolwiek jak rozmawia z piłkarzami? Ja znów wiem, że potrafi ich opier....ć solidnie. Znam też kilka innych faktów (np: jeżdził po dyskotekach swego czasu i sprawdzał, czy piłkarze nie bawia przed meczem - i co Ty na to?). Krótki potrafił opie.....ć i co? Chcesz takiego znów w Zagłębiu? Chyba nie.

Podsumowujac: nie ma się co czepiać Trenera! To najpewniejszy punkt naszej drużyny i wielki autorytet!
Pozdrawiam
Cygan

...

Postprzez Krawiec 2004-12-17, 8:52 pm

Mam wrażenie, że adas nigdy nie byłes na treningu i nie znasz w ogóle KT.
Pisałeś o Wójciku i o twardej ręce . Otóż mylisz się bo Wójcik to świetny psycholog , który wyczuwa na kogo i w jakim momencie krzyknąć, a z kim porozmawiać na spokojnie. To samo można powiedziec o KT. Ilez to było meczy w któych w 2 połowie chłopaki wychodzili maksymalnie zmobilizowani. Teraz sytuacja jest trudna i kibice szukają słabych punktów.

Często w takich sytuacjach celownik skierowany jest na trenera i jeśli sobie przypominasz nawet wychwalany przez ciebie Wójcik padł ofiara nagonki mediów i krytykantów (bo reklamy , kasa itd). Dzisiaj ci sami krytykanci wzdychają za Wójcikiem kiedy widzą szczękościsk i bezradność Janasa. To samo może spotkać Zagłębie i znowu stanie sie tak że wymienimy siekierkę na (Krótki) kijek.

Trzymajmy sie wiec tego co dobre i sprawdzone, a z pustego to i Salomon nie naleje . Potrzeba nam po prostu kilku zawoników z potencjałem i morale Lachowskiego, Ujka czy Pitrego.

Jeśli ktoś się wypalił i nie jest w stanie się przełamać do lepszej pracy to są to z pewnością niektórzy zawodnicy.
Krawiec

Postprzez olo69 2004-12-17, 11:19 pm

olo69

Postprzez dziejus 2004-12-17, 11:41 pm

Tak sobie teraz mysle czy ten kontrakt Dzimiego to nie jest w pewnym stopniu poswieceniem z jego strony dla klubu i kibicow. Powodzenia Marcinie.
dziejus

Postprzez Dami_mdc 2004-12-18, 12:23 am

dziejus napisał(a):Tak sobie teraz mysle czy ten kontrakt Dzimiego to nie jest w pewnym stopniu poswieceniem z jego strony dla klubu i kibicow. Powodzenia Marcinie.

Myśle że ten kontrakt to jest jedyny ratunek dla Drzymonta.Bo gdyby nie podpisał tego kontraktu i został w Zagłębiu zarabiał by marne grosze grając w drużynie rezerw :lol: .Nie musiał się poświęcać ani dla klubu ani dla kibiców :wink:

Górski sypie góry a stadion ponury!!! :(
Dami_mdc
Mydlice Squad

Postprzez Andy_Piaski 2004-12-18, 9:02 am

Wreszcie mamy bebna !!!!!!!!!
Andy_Piaski
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna