ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2004-12-10, 9:51 am

Jestesmy na dole ligowej tabeli bo takich mamy grajkow niestety. Jesli chcemy byc wyzej czy nawet wlaczyc sie do walki o awans w nastepnym sezonie to trzeba siegac po konkretnych pilkarzy a nie wymieniac Antczaka czy Bugaja na 3 ligowe gwiazdy bo z nimi tez za wiele nie ugramy. Nawet jesli sie niektorzy wyrozniaja w 3 lidze wcale nie znaczy ze w 2 lidze beda tez blyszczec. My nie mamy juz czasu na sprowadzanie pilkarzy z nizszych lig i liczenie na ich umiejetnosci czy dadza sobie rade czy nie. Dla nas w tym momencie licza sie konkrety i pilkarze gotowi do gry bo w sierpniu mozemy sie obudzic znowu na meczach z druzynami typu Skalnik czy TOR. Podobno jestesmy klubem stabilnym finansowo wiec nie wierze ze jakby sie dobrze dogadac czy Dudek i Szala (przykladowo pisze) nie zagrali u nas. Zreszta pilkarzy na 1 ligowym poziomie w 2 lidze jest wielu, wielu. Takie nazwiska jak Bledzewski, Majak, Michalski, Pater czy Dymkowski pare lat wstecz w 2 lidze bylyby nierealne. Zreszta rok temu tez grali Moskalewicz, Nicinski czy Drumlak. Jak sie chce zalatwic kogos konkretnego z nazwiskiem w naszej sytuacji finansowej to chyba sie da.
Fan
Working Class

Postprzez mały 2004-12-10, 12:51 pm

Fan napisał(a):Jestesmy na dole ligowej tabeli bo takich mamy grajkow niestety. Jesli chcemy byc wyzej czy nawet wlaczyc sie do walki o awans w nastepnym sezonie to trzeba siegac po konkretnych pilkarzy a nie wymieniac Antczaka czy Bugaja na 3 ligowe gwiazdy bo z nimi tez za wiele nie ugramy. Nawet jesli sie niektorzy wyrozniaja w 3 lidze wcale nie znaczy ze w 2 lidze beda tez blyszczec. My nie mamy juz czasu na sprowadzanie pilkarzy z nizszych lig i liczenie na ich umiejetnosci czy dadza sobie rade czy nie. Dla nas w tym momencie licza sie konkrety i pilkarze gotowi do gry bo w sierpniu mozemy sie obudzic znowu na meczach z druzynami typu Skalnik czy TOR. Podobno jestesmy klubem stabilnym finansowo wiec nie wierze ze jakby sie dobrze dogadac czy Dudek i Szala (przykladowo pisze) nie zagrali u nas. Zreszta pilkarzy na 1 ligowym poziomie w 2 lidze jest wielu, wielu. Takie nazwiska jak Bledzewski, Majak, Michalski, Pater czy Dymkowski pare lat wstecz w 2 lidze bylyby nierealne. Zreszta rok temu tez grali Moskalewicz, Nicinski czy Drumlak. Jak sie chce zalatwic kogos konkretnego z nazwiskiem w naszej sytuacji finansowej to chyba sie da.
Powiedziałeś , że chyba się da . Ja powiem ,że na pewno się da tylko , komuś kto jest za to odpowiedzialny musi na tym cholernie zależeć ! A w sytuacji jakiej się znajdujemy słowo " cholernie " jest najłagodniejszym określeniem ! Tylko , że nie każdy w klubie ciągnie wózek w tą samą stronę ! Takie są moje odczucia , a na temat człowieka , który za to odpowiada pisał nie będe bo szkoda czasu . I tak każdy wie o kogo chodzi.

[b]POZDRO DLA PRAWDZIWYCH KIBICÓW !!!!!!!!!!!
[/b]
mały

Postprzez zgredos 2004-12-10, 2:57 pm

WOJTEK- wydaje mi się że Berensztajn sam odpowiedział na Twoje pytania we wczorajszym Sporci. mówił że nie będzie grał w Zagłębiu bo jesteśmy w strefie spadkowej a jego nie interesuje gra w klubie który będzim grał o u trzymanie się.
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-10, 4:49 pm

Kol. ZGREDOS + Inni Kol. - wypowiedz Pana Jacka to zwyczajna ZADYMA -dzisiejsze 90 minut - Trener Lecha jedzie po Wachowicza- sprawa sie w jakims sensie wyjasnia.
Chodzi o KASE Koledzy. Zapraszam do Lektury.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

transfer Marcina Bębna?

Postprzez Blajpios 2004-12-10, 6:39 pm

Z dzisiejszego wywiadu F. Smudy dla Sportu wynikałoby - co brzmi pocieszająco - że może być już blisko sfinalizowania właśnie transfer M. Bębna do Zagłębia (dołączając do tego jeszcze wczorajszą wiadomość o rozmowach M. Drzymonta...). Z tym, że - to na razie była mowa w tym wywiadzie o "wyjściu z klubu", że Smuda się z tym liczy. Nie wiadomo dokąd. Dwa - czy nie oznacza to, iż M. Bęben jest już na drodze "schyłkowej", pogodził się z porażką, jeżeli chodzi o miejsce w bramce i w konsekwencji nie chce już podejmować ciężkiej pracy, jakiej zwykł oczekiwać Smuda (dlatego tenże się łatwo pogodził z jego odejściem). Mam nadzieję, że nie jest tak - ale może ktoś ma więcej wiadomości w sprawie tych ruchów kadrowych na linii Zagłębie - Odra?
Blajpios

Postprzez twari 2004-12-10, 7:39 pm

A ja wroce na moment do Tomasza Ksiezyca! Wlasnie na TVP3 leci mecz futsalu Chorzow - Krakow i w druzynie K-kowa gra wlasnie ten chlopak! Obronca Szczaxy (teraz juz Podbeskidzia) strzelil bramke i prezentuje sie naprawde dobrze! Szkoda ze Zaglebie sie nim nie zainteresowalo... :/ Ale podziwiam go ze ma chec i sily do grania zarowno na boiskach i na hali! Ciekawe tez ze tak moze byc ze gra w 2-och roznych klubach! :)
twari

Postprzez musztra 2004-12-10, 8:02 pm

twari napisał(a):A ja wroce na moment do Tomasza Ksiezyca! Wlasnie na TVP3 leci mecz futsalu Chorzow - Krakow i w druzynie K-kowa gra wlasnie ten chlopak! Obronca Szczaxy (teraz juz Podbeskidzia) strzelil bramke i prezentuje sie naprawde dobrze! Szkoda ze Zaglebie sie nim nie zainteresowalo... :/ Ale podziwiam go ze ma chec i sily do grania zarowno na boiskach i na hali! Ciekawe tez ze tak moze byc ze gra w 2-och roznych klubach! :)

widze że nie ja jeden oglądam ten mecz :lol:
Księżyc całkiem całkiem , zima dorabia sobie w Baulstalu
musztra

Postprzez twari 2004-12-11, 11:29 am

musztra napisał(a):
twari napisał(a):A ja wroce na moment do Tomasza Ksiezyca! Wlasnie na TVP3 leci mecz futsalu Chorzow - Krakow i w druzynie K-kowa gra wlasnie ten chlopak! Obronca Szczaxy (teraz juz Podbeskidzia) strzelil bramke i prezentuje sie naprawde dobrze! Szkoda ze Zaglebie sie nim nie zainteresowalo... :/ Ale podziwiam go ze ma chec i sily do grania zarowno na boiskach i na hali! Ciekawe tez ze tak moze byc ze gra w 2-och roznych klubach! :)

widze że nie ja jeden oglądam ten mecz :lol:
Księżyc całkiem całkiem , zima dorabia sobie w Baulstalu

Mecz byl naprawde ciekawy i bardzo zaciety! Szkoda ze Krakow 3 razy prowadzac przegral 4-3... Jakos zwyciestwa Chorzowian mnie nie ciesza... :twisted:
twari

Postprzez musztra 2004-12-11, 7:12 pm

Nie wiem czy ktoś (bardzo możliwe) zamówił sobie darmową prenumerate tygodnik iGol.W najnowszym wydaniu jest podsumowanie oraz statystyki II ligi, według nich Zagłębie w tabeli wyjazowej zajmuje 9 miejsce a w tabeli domowej 15.Naszą bolączką jes gra u siebie,niestety u siebie strzeliiśmy mniej bramek niż na wyjeździe.Wstyd.
Jest tam również podział II ligi na 5 grup.
1-Wielka piątka
2-Mocna grupa pościgowa
3-Solidni Średniacy
4-Niepewni swego losu
5-Drugoligowe podziemie
Zagłębie zostało zaliczone do grupy4.

"Niepewnym swego losu może być Zagłębie Sosnowiec. Przed sezonem czterokrotny zdobywca Pucharu Polski wzmocnił się kilkoma znanymi zawodnikami, jak Bała, Małocha, Morawski czy Pitry. Jednak zawodnicy jak na razie nie spełniają oczekiwań włoskiego właściciela klubu. Bardzo słaba postawa i aż 10 porażek każą upatrywać w beniaminku jednego z kandydatów do spadku."

TO na tyle oby wiosna była nasza... :wink:
pozdrawiam :P
musztra

ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Postprzez Wembley1981 2004-12-11, 7:47 pm

Musztra wydaje mi się ,że Przemek Pitry był całkowicie nieznanym zawodnikiem jak do nas przychodził.

Mimo tego pozdrawiam :) :) :)

BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE :!: :!: :!:
Wembley1981

Re: ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Postprzez musztra 2004-12-11, 8:13 pm

Wembley1981 napisał(a):Musztra wydaje mi się ,że Przemek Pitry był całkowicie nieznanym zawodnikiem jak do nas przychodził.

Mimo tego pozdrawiam :) :) :)

BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE :!: :!: :!:

z tym się zgadzam uśmiałem się czytając to :)
musztra

Postprzez Robertus 2004-12-13, 12:07 am

No i stało się, to co było już pewne, Marcin BĘBEN będzie grał u nas a DŻIMI w Odrze!!!

http://www.90minut.pl/news.php?id=221217
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_ ... 2&poziom=2

Mam nadzieję, że ta zmiana wyjdzie nam na dobre, a Dżimi nauczy się solidnej gry w obronie.
Robertus

Postprzez zgredos 2004-12-13, 9:34 am

A co dalej? mamy Bębna ale potrzebny drugi bramkarz i kilku obrońców no i rozgrywający
zgredos

Postprzez Robson_sc 2004-12-13, 11:30 am

Ja na miejscu Trenera i dzialaczy zrezygnowal z polityki brania zawodnikow z karta w reku i wypozyczyl z Legii Wroblewskiego. Lewy pomocnik jest nam potrzebny no i u nas mialby miejsce w skaldzie i zapewniony sportowy rozwoj. Dawniej byla propozycja wspolpracy na linii Zaglebie - Legia. Jesli ona jest aktualna warto moim zdaniem sie zastanowic. Radek pewnie nie koszuje za wiele a napewno by pomogl na wiosne.
Robson_sc

Postprzez Oko 2004-12-13, 11:56 am

Popieram Robson też uwazam ża Wróblewski byłby dla nas dużym wzmocnieniem. Napewno przydałby się nam tak doświadczony zawodnik na lewą stronę.
Współpraca z Legią podpisana jest to może niech nam go wypożyczą na wiosne.
Oko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna