ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ...

Postprzez zgredos 2004-11-23, 9:37 am

Krawiec napisał(a):
Czy ktoś mi może odpowiedzieć na pytanie kto zajmuje się obserwacją , kontaktami i całym procesem ściagania interesującego zawodnika ???

Bardzo dobre pytanie też miałem o to zapytać. Bo wygląda na to że tak jak w przysłowiu "sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą"
zgredos

...

Postprzez Krawiec 2004-11-23, 11:03 am

Robson ja pisałem, że jest jeszcze kilkunastu dobrych graczy poza Wielgusem i Ulatowskim (Śląsk ich nie wypuści chcąc grać więcej niż 1 sezon w 2 lidze)

Jeśli awansuje Śląsk, to zostaje Polar . Jest tam kilku ciekawych graczy w tym bramkarz. Ja bym podziałał bardziej w grupie małopolskiej . Juz należałoby zakręcić się wokół tego gostka z Wiernej(króla strzelców). Motor raczej nie awansuje ale ma świetna obronę. Jeśli są młodzi i ambitni oraz maja predyspozycje fizyczne, to brałbym obrone Motoru Lublin hurtem. Jak widać po pozycji w tabeli Heko Czermno jest kuźnią talentów. Mimo tego, że sprzedali Piechnę i jeszce dwóch podstawowych graczy są liderem grupy małopolskiej. Więc należałoby zerknąć co takiego mają cennego - moze właśnie menadżera od wyszukiwania talentów i kilka talentów na miarę Piechny.

Dałbym wiarę w to, że nie możemy ściagnąć konkretnie Piechny czy Wielgusa bo kluby i ci piłkarze mają ambicję ale jak sie dowiedziałem, że Sasin zarabia 3 tys. w Lechu, to nikt mi nie powie, że ściągając znane nazwisko z 3 lub 2 ligi tworzymy tzw. komin płacowy.

Kwestia umiejętności menadżerskich. Powiem więcej , jest niezłym partactwem mieć kasę , dobrą opinię klubu wypłacającego regularnie realne, a nie wirtualne pieniądze i nie wykorzystać tego w ściąganiu dobrze rokujących piłkarzy :?
Krawiec

Postprzez Tomano 2004-11-23, 12:03 pm

Tomano
Adventure Group

Postprzez musztra 2004-11-23, 12:23 pm

a może by wypadałoby zatrudnić Ryszarda Czerwca,z GKs-y chcą go wyrzucić można by go sprawdzić wkońcu grał już w Zaglebiu :?:
musztra

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-23, 12:34 pm

Bardzo dobrze :D niech idzie Dzymont do Gieksy :D nie dostanie ani grosza za cala runde bedzie sie kapal w zimnej wodzie po treningach to zobaczy co stracil w Zaglebiu, a wystarczylo by sie troche bardziej przykladac, a nie myslec ze jest sie na tyle dobrym ze i tak mnie nei wyj****
SOSNOWIEC*

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-23, 1:39 pm

Wypowiem sie w ten sposob otoz jestem za tym co robi trener KT stawiajac na mlodych zawodnikow dla mnie nie ma znaczenia czy to jest NIWKA, WOJKOWICE czy inne miasto.

Napastnik KORONY - Grzegorz PIECHNA to zawodnik ktory nie tak dawno gral w IV i III Lidze, 28 lat - strzelil 11 bramek w Koronie plus 2 bramki w Pucharze Polski. Nikt mi nie powie ze jest to talent ktory ma przyszlosc przed soba wrecz odwrotnie.

Drzymont - przypominam iz przed rozpoczeciem rozgrywek II ligowych - zawodnik ten mial oferte z GKS K-ce w tej chwili powtorka, a czy obecny trener GKS to nie jest ten Pan co chcial miec Drzymonta w Polonii W-wa.

Juz tak niewiele czasu zostalo a Pan Prezes i trener powiedza nam co zamierzaja.
Bede sie upieral bardzo azeby nasze rezerwy stanowily zaplecze i to mocne zaplecze to nie moga grac w A-klasie, to powinna byc IV Liga.
A prosze mi powiedziec dlaczego przy takim potencjale ciagle siedzimy w tej A-klasie nie mozemy awansowac juz chyba 2 sezon, aby przyblizyc sie do IV ligi.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zgredos 2004-11-23, 1:57 pm

Zatrudnić Czerwca :shock: on już od kilku sezonów gra słabo lub wogóle (kontuzje). Pozbyli się go w Jaworznie i Katowicach a u nas ma dorabiać do emerytury :?:
SOSNOWIEC - z tego co wiem to GKS płaci piłkarzom i to nieżle a te narzekania są dla dziennikarzy i wierzycieli, ciepłą wode też mają
zgredos

Postprzez warchlak 2004-11-23, 2:10 pm

musztra napisał(a):a może by wypadałoby zatrudnić Ryszarda Czerwca,z GKs-y chcą go wyrzucić można by go sprawdzić wkońcu grał już w Zaglebiu :?:

to moze jeszcze sprowadzimy Kulawika i Mizie :?: po co nam takie dziadki co już dawno powinny być na emeryturze.oni już nie mają możliwości rozwoju. co najwyzej mogą zostać trenerami albo pomocnikami trenera ale nie piłkarzami :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-23, 2:17 pm

W tej chwili dowiedzialem sie z 90 minut o handlu wymiennym otoz Marcin Drzymont idzie do ODRY a do nas przychodzi Marcin BEBEN junior.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Re: ...

Postprzez Cygan 2004-11-23, 2:18 pm

Krawiec napisał(a):Czy ktoś mi może odpowiedzieć na pytanie kto zajmuje się obserwacją , kontaktami i całym procesem ściagania interesującego zawodnika ???

O ile mi wiadomo, formalnie nie ma takiej osoby (scout).A powinna być niejedna. Z tego co słyszałem, młodych zawodników wypatrują osoby takie jak pan Dworczyk i jemu podobni - z całym szacunkiem dla nich! Powinna być osoba, która stricte tym właśnie sie zajmuje. Przydałby sie Zagłebiu ktos taki, jakim w Odrze i Legii był pan Socha. To on sprowadził do Wodzisławia np: Radzewicza, Nowackiego i jak potem grali - każdy wie!

Brakuje w klubie osoby odpowiedzialnej za PR. Tylko mi nie mówcie, że taka osoba jest pani Grodecka :D
Cygan

Postprzez Cygan 2004-11-23, 2:21 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):W tej chwili dowiedzialem sie z 90 minut o handlu wymiennym otoz Marcin Drzymont idzie do ODRY a do nas przychodzi Marcin BEBEN junior.
Pozdrawiam
Tadeusz

To ja pozwolę sobie wkleić link: http://www.90minut.pl/news.php?id=213976
Cygan

Postprzez Warson 2004-11-23, 2:34 pm

Noi pieknie jest w Przenosni mowiac.... Zobaczcie na strone Zaglebia, Jeszcze Kiedy Tochel mowil ze Duzo ludzi odejdzie WIEKSZOSC i ze druzyna do przemeblowania. a TERAZ.... DO konca listopada wszyscy zostaja, maja sie w piers uderzyc, w ta piers juz sie bija od poczatku sezonu i z nowu bedzie to SAMO!!! TOCHEL TO CO MOWISZ TO DOTRZYMUJ SLOWA!!!! Wiec Panie i Panowie 3 LIGA SIE ZBLIza jak Zaglebie tak dalej bedzie postepowac!!
Warson

Postprzez Ader 2004-11-23, 3:50 pm

mam dojscie do brata pilkarza odry ktory rozmawial z bebnem i powiedzial ze chcialby wrocic na ludowy poniewaz kibice odry ostatnio wyzywaja go caly mecz nie skupiajac sie w ogole na dopingu odry MARCIN BEBEN MARCIN
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mdc dg 2004-11-23, 4:04 pm

Po tym co ostatnio mozemy poczytać w prasie można się już tylko modlić o pozostanie w 2 lidze.Tochel z Rudym lecą w kulki z kibicami mówiąc o wyrzuceniu kilku zawodników ze składu.Niestety nie ma co liczyć na taką opcje ponieważ nasz sztab szkoleniowy jest tak nieudolny że nie znajdą lepszych zawodników w miejsce tych "nieudolnych".I jeszcze to trzymanie "zawodników do odstrzału" do 30 listopada.Przecież to jest śmieszne czy on nie wie kto słabo grał w tej rundzie?Bo jeżeli nie to co on robi na stanowisku trenera?Przecież on powinien od razu po zakończeniu rozgrywek podać nazwiska zawodników niepotrzebnych opinii publicznej.
mdc dg

Postprzez Cygan 2004-11-23, 4:09 pm

mdc dg napisał(a):I jeszcze to trzymanie "zawodników do odstrzału" do 30 listopada.Przecież to jest śmieszne czy on nie wie kto słabo grał w tej rundzie?Bo jeżeli nie to co on robi na stanowisku trenera?Przecież on powinien od razu po zakończeniu rozgrywek podać nazwiska zawodników niepotrzebnych opinii publicznej.

Trener Tochel trzyma tych zawodników w konkretnym celu: jeśli nie znajdzie na ich miejsca nowych, lepszych do 30 listopada, zatrzyma ich w klubie. To fakt. Mnie jednak (i nie tylko) polityka transferowa naszego klubu przeraża... Zawodników młodych, zdolnych pokroju Pitrego nie wyławia sie codziennie, a zawodników dobrych z kartami na rece, jest jak na lekarstwo. To drugi fakt
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna