przez Krawiec 2004-11-23, 11:03 am
Robson ja pisałem, że jest jeszcze kilkunastu dobrych graczy poza Wielgusem i Ulatowskim (Śląsk ich nie wypuści chcąc grać więcej niż 1 sezon w 2 lidze)
Jeśli awansuje Śląsk, to zostaje Polar . Jest tam kilku ciekawych graczy w tym bramkarz. Ja bym podziałał bardziej w grupie małopolskiej . Juz należałoby zakręcić się wokół tego gostka z Wiernej(króla strzelców). Motor raczej nie awansuje ale ma świetna obronę. Jeśli są młodzi i ambitni oraz maja predyspozycje fizyczne, to brałbym obrone Motoru Lublin hurtem. Jak widać po pozycji w tabeli Heko Czermno jest kuźnią talentów. Mimo tego, że sprzedali Piechnę i jeszce dwóch podstawowych graczy są liderem grupy małopolskiej. Więc należałoby zerknąć co takiego mają cennego - moze właśnie menadżera od wyszukiwania talentów i kilka talentów na miarę Piechny.
Dałbym wiarę w to, że nie możemy ściagnąć konkretnie Piechny czy Wielgusa bo kluby i ci piłkarze mają ambicję ale jak sie dowiedziałem, że Sasin zarabia 3 tys. w Lechu, to nikt mi nie powie, że ściągając znane nazwisko z 3 lub 2 ligi tworzymy tzw. komin płacowy.
Kwestia umiejętności menadżerskich. Powiem więcej , jest niezłym partactwem mieć kasę , dobrą opinię klubu wypłacającego regularnie realne, a nie wirtualne pieniądze i nie wykorzystać tego w ściąganiu dobrze rokujących piłkarzy :?