ZAGŁĘBIE II SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krecik 2004-11-11, 3:48 pm

Na stronie jest sprawozdanie z dzisiejszego meczu w którym napisane jest że bramkarz Górnika to Lesiak a on się nazywa Leciak. A co do meczu to Zagłębie nie zachwycało swoją grą widać było lekką przewagę Zagłębia lecz nie umieli wykorzystać akcji i strzelić bramki, za to Górnik przeprowadził cztery szybkie kontry z czego dwie zakończyły się bramkami. Zdecydowany numer jeden drużyny Zagłębia to Rober Kitowicz :!: 8)
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-11-11, 4:01 pm

Dzieki za wylapanie bledu. Tak napisałem to nazwisko że mi wyszło Lesiak. SOrki. :oops:
Gość

Postprzez Gość 2004-11-11, 7:42 pm

OSTATNIA RELACJA Z REZERW :(

Dziś odbyło się ostatnie spotkanie rundy jesiennej sosnowieckiej A Klasy. Rezerwy Zagłębia przegrały na wyjeździe z Górnikiem Piaski po słabej grze. W swojej relacji zaznaczyłem nieporadność i niecelność podań naszych zawodników w tym spotkani, a także dwa błędy kierownika klubu, pana Waldemara Włosowicza, które przyczyniły się do straty bramek. Według mnie nie nastąpiło w mojej relacji żadne przekłamanie i napisałem wszystko zgodnie z prawdą.

Niestety moja relacja nie spodobała się kierownikowi zespołu rezerw Panu Piotrowi Calińskiemu, który zadzwonił do mnie dziś wieczorem z pretensjami.

Do tej pory relacje z większości spotkań wyjazdowych rezerw pisałem właśnie dzięki panu Calińskiemu, który zezwolił abym podrużował autokarem razem z drużyną. Niestety na zakończenie naszej rozmowy pan Caliński oświadczył iż z powodu krytycznego tonu w relacji, szczególnie względem Pana Kierownika Włosowicza (o niego najbardziej się tutaj rozchodziło) więcej nie będę miał możliwości podróżowania z zespołem (być może chodziło mu nawet o całkowity zakaz pisania relacji ale z pewnych względów nie zrozumiałem intencji tej wypowiedzi).

Czasy w których nie można było krytykować już dawno minęły!! Uważam iż w naszym kraju obowiązuje WOLNOŚĆ SŁOWA i WOLNOŚĆ PRASY i nikt nie ma prawa dyktować mi co mogę napisać a co nie.

W TYM PRZYPADKU NIESTETY JESTEM ZMUSZONY ZREZYGNOWAĆ Z PROWADZENIA RELACJI ZE SPOTKAŃ LIGOWYCH I PUCHAROWYCH ZESPOŁU ZAGŁĘBIA II SOSNOWIEC.

Jeśli Klub S.S.A. Zagłębie (gdyż uważam że pan Caliński wypowiadał się w imieniu klubu) chce by pisano o nim tylko w samych suprelatywach to niech znajdzie sobie innego naiwniaka. Mną manipulować się nie da.

Z poważaniem
Paweł Skrajniak

UWAGA!! Powyższy tekst jest tylko i wyłącznie przedstawieniem mojej opinii i stanowiska, a nie serwisu sportowego 100% Zagłębie.
Gość

Postprzez musztra 2004-11-11, 7:50 pm

Morpheus napisał(a):OSTATNIA RELACJA Z REZERW :(

Dziś odbyło się ostatnie spotkanie rundy jesiennej sosnowieckiej A Klasy. Rezerwy Zagłębia przegrały na wyjeździe z Górnikiem Piaski po słabej grze. W swojej relacji zaznaczyłem nieporadność i niecelność podań naszych zawodników w tym spotkani, a także dwa błędy kierownika klubu, pana Waldemara Włosowicza, które przyczyniły się do straty bramek. Według mnie nie nastąpiło w mojej relacji żadne przekłamanie i napisałem wszystko zgodnie z prawdą.

Niestety moja relacja nie spodobała się kierownikowi zespołu rezerw Panu Piotrowi Calińskiemu, który zadzwonił do mnie dziś wieczorem z pretensjami.

Do tej pory relacje z większości spotkań wyjazdowych rezerw pisałem właśnie dzięki panu Calińskiemu, który zezwolił abym podrużował autokarem razem z drużyną. Niestety na zakończenie naszej rozmowy pan Caliński oświadczył iż z powodu krytycznego tonu w relacji, szczególnie względem Pana Kierownika Włosowicza (o niego najbardziej się tutaj rozchodziło) więcej nie będę miał możliwości podróżowania z zespołem (być może chodziło mu nawet o całkowity zakaz pisania relacji ale z pewnych względów nie zrozumiałem intencji tej wypowiedzi).

Czasy w których nie można było krytykować już dawno minęły!! Uważam iż w naszym kraju obowiązuje WOLNOŚĆ SŁOWA i WOLNOŚĆ PRASY i nikt nie ma prawa dyktować mi co mogę napisać a co nie.

W TYM PRZYPADKU NIESTETY JESTEM ZMUSZONY ZREZYGNOWAĆ Z PROWADZENIA RELACJI ZE SPOTKAŃ LIGOWYCH I PUCHAROWYCH ZESPOŁU ZAGŁĘBIA II SOSNOWIEC.

Jeśli Klub S.S.A. Zagłębie (gdyż uważam że pan Caliński wypowiadał się w imieniu klubu) chce by pisano o nim tylko w samych suprelatywach to niech znajdzie sobie innego naiwniaka. Mną manipulować się nie da.

Z poważaniem
Paweł Skrajniak

UWAGA!! Powyższy tekst jest tylko i wyłącznie przedstawieniem mojej opinii i stanowiska, a nie serwisu sportowego 100% Zagłębie.

nie którym się poprzewracało od tej II ligi we łbach

:!: :!: :!: :!: :!: :!:
musztra

Postprzez warchlak 2004-11-11, 7:54 pm

niestety druga porażka i kompromitacja w wykonaniu naszych rezerw :? tak jak w 1 zespole tak i w rezerwach bolączką jest obrona a przynajmniej dzisiaj. 2 poważne błędy obrony i 2 stracone bramki co zaważyło na dzisiejszym wyniku :( a co do sprawy Morfeusza: nie rozumiem Pana Kierownika. pratensje do Morfa są bezsensowne. tak jak napisał kolega w naszym kraju panuje wolność słowa i jak nie my skrytykujemy to bardzo prawdopodbnie skrytykuje inna gazeta albo serwis internetowy. niestety dzisiaj Zagłębie i poszczególni zawodnicy zaslużyli sobie w pełni na krytyke i mam nadzieje ze sobie wezmą to do serca i zaczną grać lepiej :!: mam nadzieje ze Kierownik zmieni swoją decyzje i pozwoli nam wykonywać swoje obowiązki.
warchlak
Prowokator

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2004-11-11, 8:00 pm

Panie caliński miej pan honor !! ODEJDZ
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez zaglebiaki2004 2004-11-11, 8:39 pm

byłem na meczu rezerw i autor sprawozdania nie trafił z oceną meczu/chyba był na innym/ 2 bramki zawalił broczkowski,pikuta oddał wiecej strzałów na bramkę niż bugaj z bałą razem wzięci a nie zgodzę się z opinią że ta porażka to tylko przez "starych.oni dają przykład jaknależy walczyć mimo że jak przypuszczam wogóle nie trenują a grają z potrzeby chwili.to nasze gwiazdy nie dają rady w a klasie,dlatego zagłębie jest tak nisko w tabeli.inna sprawa że wydaje mi się że autor relacji jest w dobrej komitywie z zawodnikami zagłębia dlatego zgania wszystko na tych biednych :starych:albo nie zna się na pilce
zaglebiaki2004

Postprzez Gość 2004-11-11, 9:37 pm

musztra napisał(a):nie którym się poprzewracało od tej II ligi we łbach :!: :!: :!: :!: :!: :!:

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Panie caliński miej pan honor !! ODEJDZ

Panowie spokojnie. Na razie nie wiadomo kto za tym stoi. Czy pan C. czy pan W. czy może jeszcze ktoś inny.
Ja ze swojej strony chciałbym za pośrednictwem forum gorąco podziękować za możliwość podrużowania z drużyną przez pół roku.

zaglebiaki2004 napisał(a):byłem na meczu rezerw i autor sprawozdania nie trafił z oceną meczu/chyba był na innym/ 2 bramki zawalił broczkowski,

Szanowny(e) "zaglebiaki2004" byłem na tym meczu i o to co widziałem. Przy pierwszej bramce po dośrodkowaniu zza pleców W. Włosowicza wyskoczył Paul i wyszedł na pozycję sam na sam z Kitowiczem. Chwilę wcześniej któryś z obrońców krzyknął aby na niego uważać. W. w tej sytuacji nie upilnował napastnika, który znajdował się przy nim (stał plecami do tego zawodnika) i dlatego obciążyłem go tą bramką.
Drugą sytuację w moim "notesie" zapisałem tak: "50' Błąd obrony (Włosowicza), Piaski przejmują piłkę i po podaniu z 11 metrów 10 (numer zawodnika - przyp. Morph.) strzela po ziemi 2-0." Tu przyznaję się do jednego. W tej chwili nie pamiętam już czy była to strata piłki, czy niecelne podanie w bezpośredniej bliskości pola karnego.

pikuta oddał wiecej strzałów na bramkę niż bugaj z bałą razem wzięci a nie zgodzę się z opinią że ta porażka to tylko przez "starych.oni dają przykład jaknależy walczyć mimo że jak przypuszczam wogóle nie trenują a grają z potrzeby chwili.

Prawda Pikuta oddał dużo strzałów ale jak dobrze pamiętam tylko 1-2 były w światło bramki. O wiele częściej pudłował w tym dwa razy po strzale głową z 5 metrów. Radzę też czytać ze zrozumieniem. Gdzie napisałem, że porażka to tylko wina "starych"?? Jakbyś(cie) przeczytał(li) zakończenie mojego artykułu to zobaczyłbyś, że stoi tam jak byk iż tylko Kitowicz zagrał dobrze. Niestety trener Kowalski też miał dzisiaj kilka niepewnych interwencji, co ostatnio mu się nie zdażało (patrz poprzednie moje relacje i pochwały pod jego adresem), dlatego uważam że miałem prawo odnotować ten fakt.
to nasze gwiazdy nie dają rady w a klasie,dlatego zagłębie jest tak nisko w tabeli.inna sprawa że wydaje mi się że autor relacji jest w dobrej komitywie z zawodnikami zagłębia dlatego zgania wszystko na tych biednych :starych:albo nie zna się na pilce

Z zawodnikami się nie znam. Może Ci (Wam) wydawać się że skumalem się z nimi w czasie tych podruży. Oświadczyć mogę, że w autokarze nigdy z nimi nie rozmawiałem. Ogólnie jestem osobą małomówną, a z zawodnikami w ogóle nie rozmawiam (poza wykonywaniem swoich obowiązków) aby zachować obiektywizm swoich ocen i relacji. I jeszcze raz apeluję o czytanie ze zrozumieniem/na trzeźwo (niepotrzebne skreślić) bo wyraźnie w zakończeniu napisałem że winę ponosi cała drużyna, a nie tylko i wyłącznie "starzy" zawodnicy.

Z poważaniem

Paweł Skrajniak
Gość

Postprzez emdżej 2004-11-11, 9:48 pm

Moim zdaniem pan C. przesadza. Zawsze jak jakiś piłkarz popełni katastrofalne w skutkach błędy to prasa krytykuje i nie można za to karać dziennikarzy! To jest bezsens! I to ma być wolność słowa?! Morph nie daj się zaszantażować i pisz relacje dalej tak jak to robisz. Na mecze można dojechać inaczej niż z drużyną.
emdżej

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-12, 10:25 am

Ci "starzy" to niech sie zajma tym czym sie maja zajmowac!! podobno w rezerwach miala ogrywac sie mlodziez :/ rozumiem ze graja "drugoligowe gwizdy" bo w pierwszej druzynie nie ma dla nich miejsca a gdzies grac musza!!

Ja popieram Morpfa, zareagowalbym tak samo :)
SOSNOWIEC*

Postprzez lukes 2004-11-12, 10:35 am

Morf b.dobra decyzja!
Moze teraz pan kierownik bedzie pisal sprawozdania z meczów :shock:

zagłebiaki 2004 z jakim numerem grałeś w tym meczu :D :D

cos za bardzo bronisz "starych" :wink:
lukes
no spin

Postprzez fabian 2004-11-12, 1:41 pm

Morph, ja oszszywiście zawsze za Tobą, bo nie widziałem bardziej uczciwej osoby, nawet jak ma Cię to wpędzić w kłopoty. No właśnie, może nie potrzebnie robiłeś całą zadymę, tylko wystarczyło zadzwonić do klubu i pogadać z kimś? Pzdr.
fabian

Postprzez Gość 2004-11-12, 5:24 pm

emdżej napisał(a):Moim zdaniem pan C. przesadza. Zawsze jak jakiś piłkarz popełni katastrofalne w skutkach błędy to prasa krytykuje i nie można za to karać dziennikarzy! To jest bezsens! I to ma być wolność słowa?! Morph nie daj się zaszantażować i pisz relacje dalej tak jak to robisz. Na mecze można dojechać inaczej niż z drużyną.

Nie chodzi mi tutaj o sam dojazd na mecze :) bo w końcu rezerwy nie jeżdżą na drugi koniec Polski :) Chodziło mi o sam fakt próby wymuszenia na mnie takiego a nie innego charakteru relacji. Z resztą chyba za ostro zareagowałem. :?

SOSNOWIEC* napisał(a):Ci "starzy" to niech sie zajma tym czym sie maja zajmowac!! podobno w rezerwach miala ogrywac sie mlodziez :/ rozumiem ze graja "drugoligowe gwizdy" bo w pierwszej druzynie nie ma dla nich miejsca a gdzies grac musza!!

Sprawa wygląda tak. W kadrze Śląskiej Ligi Juniorów na której oparta jest także kadra rezerw jest aż 38 zawodników w tym 13 obrońców. Niestety żaden z nich nie gwarantuje bezbłędnej gry, a cel jest jasny - awans. I tu jest najprawdopodobniej pies pogrzebany.
fabian napisał(a): No właśnie, może nie potrzebnie robiłeś całą zadymę, tylko wystarczyło zadzwonić do klubu i pogadać z kimś? Pzdr.

Chyba masz rację. Niestety mam taki charakter że jak ktoś mnie wqr...zy to działam bardzo impulsywnie. Miejmy nadzieję że do wiosny wszyscy ochłoną i zwycięży rozsądek :)

Pozdrawiam!!
Gość

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-12, 5:47 pm

Morpheus napisał(a): . :?

Sprawa wygląda tak. W kadrze Śląskiej Ligi Juniorów na której oparta jest także kadra rezerw jest aż 38 zawodników w tym 13 obrońców. Niestety żaden z nich nie gwarantuje bezbłędnej gry, a cel jest jasny - awans. I tu jest najprawdopodobniej pies pogrzebany.

Dla mnie i tak lepszym rozwiazaniem jest to zeby te bledy polenial mlody obronca ktory sie musi ogrywac i nabierac pewnosci!! W kazdym razie po awanie do 2 ligi pomylilo sie co niektorym w glowach!!

pozdrawiam
SOSNOWIEC*

Postprzez mario 1906 2004-11-12, 11:53 pm

Do pana Włosowicza jak ma pan jakiś problem do Morpheusa to prosze mu to powiedzieć prosto w oczy a nie stawiac sie kierownikiem drużyny,druga sprawa to byłem na meczu i widziałem pana Włosowicza w akcji i stwierdzam jedno żeby zajął sie grą ale w warcaby i niech niepije alkochlu przed meczami bo kilka razy juz miałem okazje go spotkać a gwiazdą on nie jest wiec niech weżmie sie za siebie i da pograć młodzieży bo jest słaby jak nie wiem co i proszę go żeby dał sobie spokój a ty Marpheus nie przejmuj sie jak nie mają ochoty żeby o nich pisać to olej to i niech sobie piszą że grają rewelacyjnie ale przegrywają Marpheus trzymaj się
mario 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna