Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Morpheus napisał(a):OSTATNIA RELACJA Z REZERW :(
Dziś odbyło się ostatnie spotkanie rundy jesiennej sosnowieckiej A Klasy. Rezerwy Zagłębia przegrały na wyjeździe z Górnikiem Piaski po słabej grze. W swojej relacji zaznaczyłem nieporadność i niecelność podań naszych zawodników w tym spotkani, a także dwa błędy kierownika klubu, pana Waldemara Włosowicza, które przyczyniły się do straty bramek. Według mnie nie nastąpiło w mojej relacji żadne przekłamanie i napisałem wszystko zgodnie z prawdą.
Niestety moja relacja nie spodobała się kierownikowi zespołu rezerw Panu Piotrowi Calińskiemu, który zadzwonił do mnie dziś wieczorem z pretensjami.
Do tej pory relacje z większości spotkań wyjazdowych rezerw pisałem właśnie dzięki panu Calińskiemu, który zezwolił abym podrużował autokarem razem z drużyną. Niestety na zakończenie naszej rozmowy pan Caliński oświadczył iż z powodu krytycznego tonu w relacji, szczególnie względem Pana Kierownika Włosowicza (o niego najbardziej się tutaj rozchodziło) więcej nie będę miał możliwości podróżowania z zespołem (być może chodziło mu nawet o całkowity zakaz pisania relacji ale z pewnych względów nie zrozumiałem intencji tej wypowiedzi).
Czasy w których nie można było krytykować już dawno minęły!! Uważam iż w naszym kraju obowiązuje WOLNOŚĆ SŁOWA i WOLNOŚĆ PRASY i nikt nie ma prawa dyktować mi co mogę napisać a co nie.
W TYM PRZYPADKU NIESTETY JESTEM ZMUSZONY ZREZYGNOWAĆ Z PROWADZENIA RELACJI ZE SPOTKAŃ LIGOWYCH I PUCHAROWYCH ZESPOŁU ZAGŁĘBIA II SOSNOWIEC.
Jeśli Klub S.S.A. Zagłębie (gdyż uważam że pan Caliński wypowiadał się w imieniu klubu) chce by pisano o nim tylko w samych suprelatywach to niech znajdzie sobie innego naiwniaka. Mną manipulować się nie da.
Z poważaniem
Paweł Skrajniak
UWAGA!! Powyższy tekst jest tylko i wyłącznie przedstawieniem mojej opinii i stanowiska, a nie serwisu sportowego 100% Zagłębie.
musztra napisał(a):nie którym się poprzewracało od tej II ligi we łbach :!: :!: :!: :!: :!: :!:
BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Panie caliński miej pan honor !! ODEJDZ
zaglebiaki2004 napisał(a):byłem na meczu rezerw i autor sprawozdania nie trafił z oceną meczu/chyba był na innym/ 2 bramki zawalił broczkowski,
pikuta oddał wiecej strzałów na bramkę niż bugaj z bałą razem wzięci a nie zgodzę się z opinią że ta porażka to tylko przez "starych.oni dają przykład jaknależy walczyć mimo że jak przypuszczam wogóle nie trenują a grają z potrzeby chwili.
to nasze gwiazdy nie dają rady w a klasie,dlatego zagłębie jest tak nisko w tabeli.inna sprawa że wydaje mi się że autor relacji jest w dobrej komitywie z zawodnikami zagłębia dlatego zgania wszystko na tych biednych :starych:albo nie zna się na pilce
emdżej napisał(a):Moim zdaniem pan C. przesadza. Zawsze jak jakiś piłkarz popełni katastrofalne w skutkach błędy to prasa krytykuje i nie można za to karać dziennikarzy! To jest bezsens! I to ma być wolność słowa?! Morph nie daj się zaszantażować i pisz relacje dalej tak jak to robisz. Na mecze można dojechać inaczej niż z drużyną.
SOSNOWIEC* napisał(a):Ci "starzy" to niech sie zajma tym czym sie maja zajmowac!! podobno w rezerwach miala ogrywac sie mlodziez :/ rozumiem ze graja "drugoligowe gwizdy" bo w pierwszej druzynie nie ma dla nich miejsca a gdzies grac musza!!
fabian napisał(a): No właśnie, może nie potrzebnie robiłeś całą zadymę, tylko wystarczyło zadzwonić do klubu i pogadać z kimś? Pzdr.
Morpheus napisał(a): . :?
Sprawa wygląda tak. W kadrze Śląskiej Ligi Juniorów na której oparta jest także kadra rezerw jest aż 38 zawodników w tym 13 obrońców. Niestety żaden z nich nie gwarantuje bezbłędnej gry, a cel jest jasny - awans. I tu jest najprawdopodobniej pies pogrzebany.
Użytkownicy przeglądający ten dział: turku