"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2004-11-08, 8:53 pm

Wg mnie są trzy rzeczy , któe przeszkadzają w rozwoju dopingu na ludowym i zależą od nas samych

1. Zwykłe lenistwo kibiców,
2. Aktywność sprowadzająca sie do marudzenia na forum i doradzanie bez włsnego zaangażowania,
3. Sytuacja w FB , które raczej kurczy się niz rozwija.

Zatrzymam sie przy punkcie 3 czyli FB . Wiadomo, że ludzie wykruszaja się z różnych powodów. Czasem chodzi o zwykłe ludzkie problemy, ale moze mozna temu zaradzić, a nie narzekac że jest was za mało i nie ma komu działać.

Proponuję wam organizacje i wsparcie dla MŁODZIEŻOWKI ULTRAS albo nawet kilku młodzieżówek. Jedna juz jest , to Dąbrowa Fans 04.

Taki chłopak 15, 16 letni za bardzo do was nie pasuje i w tym wieku trudno skrzyknąc kiilkanascie osób i kase na race, flagę, gadżety itp.
Myśle że oprócz Mateusa na tym forum znalazłoby się kilku chłopaków gotowych do działania.

Gdyby ogłosić nabór do młodzieżówek Ultras z :
1.Sosnowca
2. Będzina/Czeladzi
3.Zachodniej Małopolski (Olkusz, Bukowno, Sławków, Jaworzno,
4. DG już funkcjonuje.

Trzebinia i na początku poprowadzić ich pokazać co i jak , to myślę że za kilka lat młyn wyglądałby zupełnie inaczej . Nie powierzajmy wszystkiego ślepemu losowi (co bedzie to będzie) bo szczęściu trzeba czasem dopomóc !

Postarajcie się potraktować to co napisałem nie jako mieszanie sie do waszych spraw - wiem ze na tym punkcie jesteście wrażliwi - ale jako radę kogoś komu zależy na rozwoju kibicowania na Zagłębiu.
Ostatnio edytowano 2004-11-08, 9:27 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 4 razy
Krawiec

Postprzez mdc dg 2004-11-08, 8:53 pm

Ludzie dajcie spokój już z FB bo oni robią to co do nich należy tylko że reszta kibiców ma w dupie to aby doping na stadionie był poprawny bo wolą wpieprzyć słonecznik, powyzywać piłkarzy itp.A do młyna to już trudno tyłek ruszyć i w taki sposób zrobiło nam się tam "domowe przedszkole"
mdc dg

Postprzez Krawiec 2004-11-08, 9:09 pm

mdc dg napisał(a):Ludzie dajcie spokój już z FB bo oni robią to co do nich należy tylko że reszta kibiców ma w dupie to aby doping na stadionie był poprawny bo wolą wpieprzyć słonecznik, powyzywać piłkarzy itp.A do młyna to już trudno tyłek ruszyć i w taki sposób zrobiło nam się tam "domowe przedszkole"

A po jaką cholerę tacy co jedza słonecznik (ich sprawa) i bluzgacze w młynie ?

Poza tym wszyscy wiedza jak jest i nie powielajmy juz tego co zostało tu powiedziane sto razy .
Ostatnio edytowano 2004-11-08, 9:18 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Warson 2004-11-08, 9:12 pm

U nas Całe Os. Piastów około 40 osobowa ekipa w wieku od 17 do 30lat chcielismy zrobic taka ekipe i stanac tam na drugiej stronie stadiony gdzi sa stojące miejsca i dawać razem. chyba jeszcze raz sie na tym pożadnie zastanowimy... Ale Najpierw ten Pier... ZEGAR bo patrzec nie moge :(
Warson

Re: ...

Postprzez Mateus 2004-11-08, 9:16 pm

Krawiec napisał(a):Wg mnie są trzy rzeczy , któe przeszkadzają w rozwoju dopingu na ludowym i zależą od nas samych

1. Zwykłe lenistwo kibiców,
2. Aktywność sprowadzająca sie do marudzenia na forum i doradzanie bez włsnego zaangażowania,
3. Sytuacja w FB , które raczej kurczy się niz rozwija.

Zatrzymam sie przy punkcie 3 czyli FB . Wiadomo, że ludzie wykruszaja się z różnych powodów. Czasem chodzi o zwykłe ludzkie problemy, ale moze mozna temu zaradzić, a nie narzekac że jest was za mało i nie ma komu działać.

Proponuję wam organizacje i wsparcie dla MŁODZIEŻOWKI ULTRAS albo nawet kilku młodzieżówek. Jedna juz jest , to Dąbrowa Fans 04.

Taki chłopak 15, 16 letni za bardzo do was nie pasuje i w tym wieku trudno skrzyknąc kiilkanascie osób i kase na race, flagę, gadżety itp.
Myśle że oprócz Mateusa na tym forum znalazłoby się kilku chłopaków gotowych do działania.
Gdyby ogłosić nabór do młodzieżówek Ultras z Sosnowca i Będzina (DG już jest) i na początku poprowadzić ich pokazać co i jak , to myślę że za kilka lat młyn wyglądałby zupełnie inaczej . Nie powierzajmy wszystkiego ślepemu losowi (co bedzie to będzie) bo szczęściu trzeba czasem dopomóc !

Postarajcie się potraktować to co napisałem nie jako mieszanie sie do waszych spraw - wiem ze na tym punkcie jesteście wrażliwi - ale jako radę kogoś komu zależy na rozwoju kibicowania na Zagłębiu.

nic dodać nic ująć :)
Mateus

Postprzez xXx_1906 2004-11-08, 9:22 pm

FB co do jakości dopingu i osób które przychodzą to tak naprawdę może gówno zrobić. Nie mają chłopaki respektu wśród tych dzieciaków (a szkoda). Mówicie o wypierdalaniu tych nie śpiewających z młyna, to ja Wam powiem, że FB tego na pewno nie zrobi. Tutaj byłaby potrzebna inna grupa (wystarczyła by jedna osoba), no ale cóż. Już parę razy o tym pisałem. Nie wydaje mi się, żeby w niedługiej przyszłości coś w dopingu sie zmieniło, a szkoda bo dla mnie to mogłoby nie być tych baloników, karteczek i innych pierdół byle by był konkretny doping.
xXx_1906

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-11-08, 9:23 pm

Nie ma problemu kazdy moze dzialac !! Teraz jest hokej i kosz !! Kto sie sprawdzi na wiosne bedzie nam pomagal na Ludowym !! Bycie ULTRASEM to nie takie proste jak sie kazdemu wydaje :wink: :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: !!!

Postprzez Krawiec 2004-11-08, 9:32 pm

^m@rcin^ napisał(a):Nie ma problemu kazdy moze dzialac !! Teraz jest hokej i kosz !! Kto sie sprawdzi na wiosne bedzie nam pomagal na Ludowym !! Bycie ULTRASEM to nie takie proste jak sie kazdemu wydaje :wink: :D

Marcin , chodzi o powtórzenie tego co nastąpiło w 2003 na forum . Ogłosiliscie wówczas nabór do grupy ultras. Moznaby zrobić to samo dla chłopaków do 18 roku życia i do wiosny stworzyć 4 konkretne kilkunastoosobowe grupy z różnych terenów Zagłębia.

Jeden juz jest :-)
Krawiec

Re: !!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-11-08, 9:36 pm

Krawiec napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):Nie ma problemu kazdy moze dzialac !! Teraz jest hokej i kosz !! Kto sie sprawdzi na wiosne bedzie nam pomagal na Ludowym !! Bycie ULTRASEM to nie takie proste jak sie kazdemu wydaje :wink: :D

Marcin , chodzi o powtórzenie tego co nastąpiło w 2003 na forum . Ogłosiliscie wówczas nabór do grupy ultras. Moznaby zrobić to samo dla chłopaków do 18 roku życia i do wiosny stworzyć 4 konkretne kilkunastoosobowe grupy z różnych terenów Zagłębia.

Jeden juz jest :-)

Krawiec spokojnie wszytko w swoim czasie :) Nadejdzie wiosna i lepszcze czasy ...
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mdc dg 2004-11-08, 9:39 pm

A ja wiem jedno z tej rozmowy nic nie wyjdzie bo do wiosny wszyscy zapomną o tym że był poruszany taki temat i nasz doping będzie nadal chujowy a średnia wieku spadnie wraz z liczebnością młyna.
mdc dg

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-11-08, 9:44 pm

A teraz wszyscy co narzekają brać karteczki z nickiem z forum i wypierdalać do Ostrowca i pokażcie wszystkim jak się powinno dopingować .
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-11-08, 9:49 pm

Uwielbianyprzezwszystkich napisał(a):A teraz wszyscy co narzekają brać karteczki z nickiem z forum i wypierdalać do Ostrowca i pokażcie wszystkim jak się powinno dopingować .

Popieram :D
DaMi

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-11-08, 9:52 pm

^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mdc dg 2004-11-08, 10:01 pm

Chłopaki ale to jest temat o młynie a nie o wyjezdzie bo na wyjazdach to akurat nie ma problemu z dopingiem bo wszyscy śpiewają i wychodzi nam to ekstra w porównaniu z meczami u siebie.
mdc dg

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2004-11-08, 10:14 pm

Ciekawy artykuł ale autor chyba nie bardzo wie co to sektorówka :roll:
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice