Wg mnie są trzy rzeczy , któe przeszkadzają w rozwoju dopingu na ludowym i zależą od nas samych
1. Zwykłe lenistwo kibiców,
2. Aktywność sprowadzająca sie do marudzenia na forum i doradzanie bez włsnego zaangażowania,
3. Sytuacja w FB , które raczej kurczy się niz rozwija.
Zatrzymam sie przy punkcie 3 czyli FB . Wiadomo, że ludzie wykruszaja się z różnych powodów. Czasem chodzi o zwykłe ludzkie problemy, ale moze mozna temu zaradzić, a nie narzekac że jest was za mało i nie ma komu działać.
Proponuję wam organizacje i wsparcie dla MŁODZIEŻOWKI ULTRAS albo nawet kilku młodzieżówek. Jedna juz jest , to Dąbrowa Fans 04.
Taki chłopak 15, 16 letni za bardzo do was nie pasuje i w tym wieku trudno skrzyknąc kiilkanascie osób i kase na race, flagę, gadżety itp.
Myśle że oprócz Mateusa na tym forum znalazłoby się kilku chłopaków gotowych do działania.
Gdyby ogłosić nabór do młodzieżówek Ultras z :
1.Sosnowca
2. Będzina/Czeladzi
3.Zachodniej Małopolski (Olkusz, Bukowno, Sławków, Jaworzno,
4. DG już funkcjonuje.
Trzebinia i na początku poprowadzić ich pokazać co i jak , to myślę że za kilka lat młyn wyglądałby zupełnie inaczej . Nie powierzajmy wszystkiego ślepemu losowi (co bedzie to będzie) bo szczęściu trzeba czasem dopomóc !
Postarajcie się potraktować to co napisałem nie jako mieszanie sie do waszych spraw - wiem ze na tym punkcie jesteście wrażliwi - ale jako radę kogoś komu zależy na rozwoju kibicowania na Zagłębiu.