Zagłębie Sosnowiec-Widzew Łódź 24.10.2004 godz 13 00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Cygan 2004-10-24, 4:56 pm

Warson napisał(a):MYsle że do Zmiany Jest Lewy Obronca, Zamiast DRZYMONTA ktoś oraz Lewy pomocnik, ale to maja byc pozadni gracze i wtedy mozna powalczyc, bo do reszty nie mam zastrzeżen, niestety porazka, tak jak przeczuwałem i nawet trafiłem wynik, trudno GRAMY DALEj!!! Obysmy nie przegrali kolejnych 3 spotkan :( POWODZEnIA ZAGŁĘBIE.

Lewym obrońcą jest teraz Tomek łuczywek - to tak g'woli ścisłości - i grał w porównaniu z resztą drużyny przyzwoicie (dobrze grał jeszcze świetny Skrzypek). Ja osobiście nie mam siły już do: Morawskiego (świetna bramka w Gliwicach, ale poza tym nic wielkiego, przynajmniej dziś!!!), Jarek Rak zszedł poniżej poziomu zero dziś - popraw się chłopie - i Marcin Drzymont - takich błedów nie robi sie nawet w okregówce!!! Malinowski - V liga to po dzisiejszym meczu szczyty dla niego!!! I jeszcze jedno: Adam Bała - dajmy mu kredyt zaufania!!!! On dziś miał niespożyte siły na lewej pomocy i nie zasłużył na przedwczesne skreślanie go z Zagłebia! Czy małomównych mamy od razu skreślać ze społeczeństwa??? Moim zdaniem nie.

Pozdro
Cygan

Postprzez emgie 2004-10-24, 5:08 pm

przegrana...
trudno życie toczy się dalej. miejmy nadzieje że w następnym meczu będzie lepiej :wink:
kryzys formy przechodzą wszystkie kluby więc myślę że nie ma sie czym zbytnio martwić tym bardziej że pozycja w tabeli nie jest najgorsza jak na beniaminka
zagłębie zagrało słabo ale widzew też nie grał dobrze

PS "koledzy" z warszawy troche spruci dotarli, ale ważne że byli ;]
emgie

Postprzez mały 2004-10-24, 5:17 pm

Cygan napisał(a):
Warson napisał(a):MYsle że do Zmiany Jest Lewy Obronca, Zamiast DRZYMONTA ktoś oraz Lewy pomocnik, ale to maja byc pozadni gracze i wtedy mozna powalczyc, bo do reszty nie mam zastrzeżen, niestety porazka, tak jak przeczuwałem i nawet trafiłem wynik, trudno GRAMY DALEj!!! Obysmy nie przegrali kolejnych 3 spotkan :( POWODZEnIA ZAGŁĘBIE.

Lewym obrońcą jest teraz Tomek łuczywek - to tak g'woli ścisłości - i grał w porównaniu z resztą drużyny przyzwoicie (dobrze grał jeszcze świetny Skrzypek). Ja osobiście nie mam siły już do: Morawskiego (świetna bramka w Gliwicach, ale poza tym nic wielkiego, przynajmniej dziś!!!), Jarek Rak zszedł poniżej poziomu zero dziś - popraw się chłopie - i Marcin Drzymont - takich błedów nie robi sie nawet w okregówce!!! Malinowski - V liga to po dzisiejszym meczu szczyty dla niego!!! I jeszcze jedno: Adam Bała - dajmy mu kredyt zaufania!!!! On dziś miał niespożyte siły na lewej pomocy i nie zasłużył na przedwczesne skreślanie go z Zagłebia! Czy małomównych mamy od razu skreślać ze społeczeństwa??? Moim zdaniem nie.

Pozdro
Jeżeli ktoś pisze , że skrzypek jest swietny to ja jestem załamany. Zawodnika ocenia sie nie za przynależność regionalną tylko za wyniki. Ile Skrzypek ma asyst ? Ile zagrał piłek otwierających drogę do bramki? Samym bieganiem nie wygra się meczu! Troche więcej realizmu!
mały

Postprzez olo69 2004-10-24, 5:22 pm

po raz pierwszy chyba na tym forum skrytykuję Drzymonta- słaby mecz
Rak - jeszcze słabiej, Ujek - tylko kilka zagrań wysokiej klasy(gdy jednym zwodem zostawiał obok siebie dwóch obrońców) trochę za mało, wogóle wydaje mi się, że zagraliśmy dzisiaj słaby mecz, załozenie było chyba takie, żeby grać na Ujka i Pitrego, a oni mieli zgrywać głowami, niestety Widzew lepiej grał górne piłki i ... tyle w temacie tego meczu

PS wydaje mi się, że Widzew będzie jednym z głównych kandydatów do awansu
olo69

Postprzez robsec 2004-10-24, 5:39 pm

Mnie najbardziej zastanawia czemu jest tak że możemy wygrać z dobrą drużyną, a potem nagle chłopaki niewiedzą co zrobić z piłką tak jak w dzisiejszym meczu, każdy ma lepszy lub gorszy dzień, ale dziś taki dzień miała cała drużyna.:(
robsec
erotoman

Postprzez krzysztof 2004-10-24, 5:44 pm

Zgadzam się z Cyganem - Adam Bała zagrał dziś całkiem nieźle.
Jego grę cechował spokój i wyczucie intencji przeciwników.
Uważam że należy mu się jeszcze jedna szansa.
Jeśli chodzi o resztę pomocy to faktycznie nie mieli dzisiaj za dużo do powiedzenia. Widzewiacy nie dali pograć zarówno Lachowskiemu jak i Morawskiemu i Skrzypkowi.
Ujo ma jednego plusa za pomysłowość i dwa minusy praktycznie za to samo. Za bardzo kombinował w sytuacjach w których mógł zostawic piłkę tym co byli na dogodniejszej pozycji.
Sędzia kompletne dno, aż żałuje że tak mało było piosenek na PZPN ;-)
krzysztof

Postprzez dynamitek 2004-10-24, 6:58 pm

uważam, że gra Zagłębia była na solidnym... 3-ligowym poziomie... Wydaje mi się, że tego składu nie stać na więcej, niż 10-12 miejsce (oby tylko chociaż to się udało!). Obrona popełnia fatalne błędy, ma kłopoty z wybiciem piłki, z kryciem... no ogólnie z całym "abecadłem piłkarskim". Te błędy decydują później o wyniku... Z przebiegu gry wynikało, że nie graliśmy przecież gorzej... Widzew był równie słaby, ale skuteczny! A dlaczego uczepiłem się obrony, a nie pomocników czy napastników??? Odp. jest prosta... Gdyby nie dwa błędy obrony, mielibyśmy 1-0!!! A tak, to punktów nam nie przybywa, no i się staczamy w tabeli... Mam jeszcze jedną uwagę dot. kibiców. Dziś oglądałem mecz z moim 5-letnim bratankiem. I wiecie co? Ostatni raz... O ile młyn przez cały mecz dopingował naszych piłkarzy tak, jak należy, o tyle znalazło się kilku kretynów, którzy powinni byli zostać w domu. Bo czy "Bała, ty ch... ! Wypier... z Sosnowca", lub "Ujek, skur... , wypier.. z S-ca, jeśli ci się nie chce grać!" to powód do okrzyki na poziomie??? Na murawie wszystko słychać! Czy to ma mobilizować naszych piłkarzy?!?! Każdy na miejscu Bały by się spalał!!! W życiu nie widziałem tyle niechęci do jakiegoś zawodnika... Niechęci od własnych kibiców... Chłopak jest skromny, cichy i chce robić swoje... I co z tego, że grał w G-ksie??? CO Z TEGO??? Teraz gra u nas, więc należy mu się szaunek!!! Powiem tak... Śpiewamy "na dobre i na złe.... ",a jak się coś nie układa, to znajdują się debile, którzy najlepiej wyrzuciliby połowę składu twierdząc, że sami zagraliby lepiej! :lol: Jaaaaasne! Zauważyłem, że w moim sektorze trzeźwy byłem tylko ja i mój bratanek... Tragedia... Tacy "kibice", którzy nie wiedzą, co krzyczą, nie są nam potrzebni... Dziecko już ze mną nigdy na stadion nie pójdzie, a tamci panowie, którzy wykrzykują takie debilne teksty powinni dostać po zapijaczonych pyskach i... zakaz stadionowy dożywotni!!! Musiałem to powiedzieć w swoim debiucie... Do tej pory biernie czytałem, co piszecie... Dziś zabrałem głos... Panie i Panowie! "NA DOBRE I NA ZŁE, I W KAŻDEJ LIDZE!!!". A wszystkim tym, którzy dziś zdarli gardło, wspierając naszą drużynę, serdecznie dziekuję! To dzięki Wam przychodzę na ten stadion od 15 lat i tak już chyba zostanie...
dynamitek

Postprzez Lars 2004-10-24, 7:12 pm

po raz pierwszy Zagłębie w tym sezonie u siebie było zespołem gorszym :evil:
Widzew wygrał zasluzenie i pewnie zmierza ku extraklasie...a nam przyjdzie jeszcze poczekać
Łuczywek zagrał dzis znowu słabo, Rak chyba juz powoli sie z nami żegna, a Drzymont pokazal ze jest przecietnym 2ligowym obroncą.
A kogo można wyróznić? może jedynie za walke Ujka
Cały zespół zagrał poprostu źle, i aby za rok awansować to zimą trzeba już sprowadzić z 2, 3 klasowych zawodników, a latem dokonac korekt sprowadzajac podobną liczbe nowych graczy.
6 zawodników z tego składu, 5 nowych klasowych i awans powinien być. A ci co teraz grają i zostaną zastąpieni tą 5, na ławke bo teraz to my ławki rezerwowych nie mamy.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Asja 2004-10-24, 7:35 pm

dynamitek napisał(a):O ile młyn przez cały mecz dopingował naszych piłkarzy tak, jak należy, o tyle znalazło się kilku kretynów, którzy powinni byli zostać w domu. Bo czy "Bała, ty ch... ! Wypier... z Sosnowca", lub "Ujek, skur... , wypier.. z S-ca, jeśli ci się nie chce grać!" to powód do okrzyki na poziomie???

No więc ja dzisiaj wylądowałam koło "kibiców" tak "dopingujących" naszuch chłopaków i normalnie miałam ochote podejść i wyj... im w pysk! tyle że mnie powstrzymano bo normalnie... :evil:
Ja dziękuję bardzo za takich kibiców - jak sie qrwa komuś nie podoba to niech siedzi w domu i nie łazi na mecze :!:

Co do samego meczu - no cóż. Potwierdziła się stara prawda - niewykorzystane okazje się mszczą i tak właśnie było w tym meczu.
Zaskoczył mnie dzisiaj Ujek - niestety na niekorzyść i Drzymont - jego gry to az szkoda komentować bo brak słów :roll:

Zostaje tylko wierzyć, że był to ostatni mecz na tak niskim poziomie... :?
Asja
Gwiazda

Postprzez Misiek1924 2004-10-24, 7:44 pm

Asja napisał(a):
dynamitek napisał(a):O ile młyn przez cały mecz dopingował naszych piłkarzy tak, jak należy, o tyle znalazło się kilku kretynów, którzy powinni byli zostać w domu. Bo czy "Bała, ty ch... ! Wypier... z Sosnowca", lub "Ujek, skur... , wypier.. z S-ca, jeśli ci się nie chce grać!" to powód do okrzyki na poziomie???

No więc ja dzisiaj wylądowałam koło "kibiców" tak "dopingujących" naszuch chłopaków i normalnie miałam ochote podejść i wyj... im w pysk! tyle że mnie Bartek powstrzymywał bo normalnie :evil:
Ja dziękuję bardzo za takich kibiców - jak sie qrwa komuś nie podoba to niech siedzi w domu i nie łazi na mecze :!:

proponuję nie nazywać tych ludzi "kibicami" - nie mieli co robić w niedziele więc przyszli na mecz, popili, powyzywali piłkarzy i przed końcowym gwizdkiem wyszli ze stadionu. Cóż, do niektórych nie przemawia hasło "na dobre i na złe" - to smutne 8)
Misiek1924

Postprzez Asja 2004-10-24, 7:48 pm

Dlatego też jest "kibice" a nie kibice :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez tomi2509 2004-10-24, 8:38 pm

coz mozna napisac po dzisiejszym meczu ??? slabiznato moim zdaniem dobre okreslenie!!! Widzew mi sie bardziej podobal niz gra naszych "gwiazd"!!!! i kolejny mecz w ktorym nie gramy nic konkretnego tylko sam chaos. nasze dotychczasowe zwyciestwa to zwykly przypadek i szczescie bo dobrej gry to ja jeszcze u nas nie widzialem!!!!!
niestety mamy zespol na 3 lige i taka jest prawda ( moze jest pare wyjatkow)
trener napisal ze jesli bedzie mala strata 5 pkt to sie wzmocnimy to ja napisze ze sie musimy wzmocnic i tak i tak bo spadniemy. trener sie przyznal ze Bala to jego nietrafiony zakup to ja jeszcze bym do tego dodal:Bugaj,Malinowski,Malocha,Kloda ,Morawski.
i jeszce jedno niepokoi mnie co zaczyna wyprawiac Drzymont bo kilka bramek tego sezonu to tylko jego zasluga!!!!!!

i jeszcze jedno uwazam ze pilkarze nasi maja za dobrze i juz nic im sie nie chce bo kaska zawsze na koncie

gratuluje wytrwalosci nerwow na dzisiejszym spotkaniu bo moje sa nieco ztargane
tomi2509

Postprzez IQ 2004-10-24, 8:39 pm

Cieszę się, że nikt na forum nie "niszczy" po dzisiejszym meczu Bały - facet zagrał w miarę przyzwoicie i wreszcie pokazał, że jest całkiem szybki. Moja teoria jest taka, że dla Bały mecz z "wielkim Widzewem" to nic wielkiego, grał z nimi pewnie z kilkanaście razy, natomiast np. Lachowski czy Pitry jeszcze kilka miesięcy temu nawet nie myśleli, że zagrają z RTS-em, a tu taki zaszczyt i fart ............ Kto by tam myślał o zwycięstwie z Widzewem, kiedy szkoda uronić nawet sekundy z możliwości wspólnej gry z łodzianami na murawie.......... i jeszcze były asystent trenera kadry na ławce - Majewski, Boniek przecież też mógł do Sosnowca zawitać. Ironizuję ale przez prawie całą II połowę nasi piłkarze sprawiali wrażenie jakby Widzew był nie do ogrania, że nie liczy się zwycięstwo ale sam udział w tym meczu. Strasznie zirytowało mnie to, że przy 0-2 wszyscy odpuścili, dopiero dość przypadkowa bramka na 1-2 obudziła naszych piłkarzy - tyle, że wtedy zostały tylko 2 min ... Ktoś wcześniej wspominał o Morawski i ja się pod tym podpisuję - zdobył fantastyczną bramkę w Gliwicach i to koniec jeśli chodzi o jego dokonania w tym sezonie. Środek pola to zbyt ważne miejsce żeby grał tam bardzo przeciętny piłkarz.
Ostatnie 2 mecze to 6 straconych goli - mam nadzieję, że Tochel wpadnie na pomysł, że coś trzeba zmienić w naszej defensywie bo inaczej czekają nas wielkie emocje w postaci baraży.
Pzdr
IQ

Postprzez Cygan 2004-10-24, 9:02 pm

mały napisał(a):Jeżeli ktoś pisze , że skrzypek jest swietny to ja jestem załamany. Zawodnika ocenia sie nie za przynależność regionalną tylko za wyniki. Ile Skrzypek ma asyst ? Ile zagrał piłek otwierających drogę do bramki? Samym bieganiem nie wygra się meczu! Troche więcej realizmu!

Dawid dzisiaj grał najlepiej z naszych grajków!! Pokaż mi zawodnika, który dziś... a choćby wybiegał tyle ile on!!! Komu chciało się, tak jak jemu grać??? Walczył chłopak o kazda piłkę, wracał się z ataku do obrony, nie unikał pojedynków jeden na jeden! Troche wiecej obiektywizmu życzę!!!

Ps: Co do Adama Bały - to, że jest skromny i cichy, nie przekreśla jeszcze jego szans w Zagłębiu!!! Mam nadzieję, że on jeszcze da nam pokaz, co znaczy gra na 1- ligowym poziomie!!!

Dziś mój brat powiedział mi dlaczego Bała nie pasuje do reszty drużyny, wiec to dopisuje: fakt, że on nie rozmawia za wiele, powoduje, że nie może zżyć sie z drużyną. Więc ja mu odpowiadam: niech chłopaki postarają zżyć sie z nim, oni już to potrafią :D
Cygan

Postprzez Warson 2004-10-24, 9:10 pm

JA bym chcial zeby Trenel Tochel Czytał to forum!!!

Naprawde Drzymont---> WIELKI OUT!!!!
Lewy Obrońca ---> COME ON
Lewy Pomocnik ----> COME ON
Pożądny klasowy strzelający bramki napstnik ----> COME ON
Reszta na Ławke i Może wtedy Będziemy mieli Skład??
Warson

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna