Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów (Kibicowsko) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez warchlak 2004-10-11, 10:50 pm

warchlak
Prowokator

Postprzez rkwa 2004-10-12, 1:32 am

P.S. Dzięki Bas,dziekówa Wojciech... wiesz za co,dzięki Kali,..tez wiesz,za co :> !!Albion - nie paziuj. :D Pozdrówki dla kumatych. :D
Do zobaczyska w Białym! 8)

Legia & Zagłębie !!!
rkwa
Legionista

Postprzez musztra 2004-10-12, 5:31 am

Po_KRes_Życia_KS_RUCH napisał(a):
Komenda Główna Policji napisał(a):
Kolego. Ja akurat doskonale rozumiem, ze przyspiewki byly po to zeby wkurzyc kibicow Zaglebia i byly odpowiedzia na ewidentną prowokacje z bialoczerwoną kartoniadę i hymn Polski, ale twoje słowa "Górny Śląsk to som wasze ziemie, że sie tak rządzicie?" wprawiaja mnie w osłupienie.
Jak chciałbyś wiedzieć to są ziemie polskie i raczej mnie mało obchodzi czy wczesniej należały do Niemiec czy też do Kenii. Teraz są Nasze. Po drugie Ślązacy nie jesteście narodem więc żadna "ziemia" się Wam nie należy i całe fasze filozofie nt. Narodowości Śląskiej są pomyłką. Śląsk jest polski i mam nadzieję, że tak zostanie na zawsze. Jeśli ktoś ze Ślązaków czuje się Niemcem to niech będzie serdecznie witanym gościem w Polsce ale niech nie rości sobie żadnych praw a tym bardzie do ziemi.

R.S.H.A

Po pierwsze niejest zes moim kolego. po drugie z twojej wypowiedzi wyniko ze chu... rozumiesz. Niebiedziesz mi gorolu godac kim jo jes , bo jo doskonale som o tym wiem i niebedziesz mi narzucac polskosci. Juz w szkolach wy gorole probojecie zniszczyc nasza Śląskosc !! Sam tego doswiadczylem jak i wiekszosc moich kumpli. W szkołach na Śląsku wpajo sie dzieciom ze majom mowic a nie godac. Nie raz dostawalem w szkole "1" za mój jezyk a nie za wiadomosci które mowilem. Twoje myslenie jest typowo gorolskie , "wszystko musi byc nasze". Te ziemie som nosze i jak ktos mi godo "jak sie niepodobo to wypier.. do niemiec " to chyba ten gosc nierozumie ze mom Niemcow gleboko w dupie , Jo jest zech Hanys , a GóRny Śląsk to moja ojczyzna !! A jak nos niechcecie w Polsce to My sie z checiom oddzielimy od Polski , po niedzielnym szpilu widac ze wy (jako dupni polacy) jak i My HANYSY chcemy tego samego...

Wy nos nierozumiecie poprostu... no ale trudno gorol niemusi byc kumaty !! Tyla z mojej stRony na waszym FoRum czekom juz na rewanz !!
PS. dymu to wy nieumiecie robic :wink:

PozdRo dla noRmalnych

ej stary ja do ciebie nic nie mam ale k***a według twojej idieologii to wszystko co z Ruchem jest związane oraz ze Śląskiem jest the best a co Zagłębie czy tam Gorole są beee.Zastanów się :?
musztra

...

Postprzez Krawiec 2004-10-12, 9:48 am

Po meczu z Ruchem mam takie wnioski.

1. Doping. Z mojej perspektywy gorszy niż na WKSie (organizacja). Kilka osób już to mówiło - na mecz z taka ilością osób potrzebne jest więcej megafonów. Lepszym pomysłem jest połaczenie np 3 megafonów niż 3 prowadzących doping (odpadnie problem zgrania prowadzących)

2. Oprawa . Kartoniada lepsza, pirotechnika gorsza. Treadycyjnie na Luidowym, podczas pokazów, brak zgrania z dopingiem.

3. Postawa kibiców Ruchu. Od początku prowokacja (Legia to..., gorole itp) - zanim jeszcze zawisła flaga "oberschaisse" . To nasza biało-czerwona kartoniada i hymn były reakcją na faszystowską i antypolską postawę wielu kibiców Ruchu, widoczna na długo przed tym meczem - choćby na ich forum.
Jedyne za co mozna ich cenić to liczba i organizacja dopingu - na wyjazdach jest to łatwiejsze.

4.Zadyma po meczu - kiepski sposób wyrażania radości. Poza tym ta butelka , któa poleciała na murawę. Takich debili powinno sie eliminiować . Gdyby sędzia liniowy dostał w głowę to kto wie czy nie skończyłoby się przerwaniem meczu i wielką zadymą, a w konsekwencji zamknięciem stadionu i walkowerem.
Krawiec

Postprzez UK 2004-10-12, 11:15 am

:o Te kormelu ".po kres.":
Polska bez śląska. Próbujcie się odłączyć od Polski i stwórzcie własną ojczyznę debile. :?
Może wam się uda :lol:
Taka Polska baskonia :D
Szukajcie sojuszników, najlepiej w Zabrzu i większej części Katowic.
:P
Górne dziadostwo :twisted:
:flaga:
UK

Postprzez amstat 2004-10-12, 1:08 pm

i po co sie napinjacie e-kozaki ??
amstat
Fanatyk

Postprzez Amba 2004-10-12, 3:04 pm

ogromna dziekowka dla Mario, Damiego i FB za kolejny wypaśny melanz polaczony z meczem 8)

bylo jest i bedzie ZAGŁĘBIE!!
Amba
Warsaw Fans

Postprzez DaMi 2004-10-12, 3:18 pm

Amba napisał(a):ogromna dziekowka dla Mario, Damiego i FB za kolejny wypaśny melanz polaczony z meczem 8)

bylo jest i bedzie ZAGŁĘBIE!!
]

Zapraszam na Widzew :wink:
DaMi

Postprzez fcv 2004-10-12, 3:42 pm

btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? (...). Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.

100% racji.Też nie rozumiem jak ktoś kto uważa się za Polaka może śpiewać coś takiego.NIe wiem czemu u nas ta piosenka jest jednak bardzo popularna.Niektórzy chyba nie myślą co śpiewają
fcv

Postprzez Mati_1987 2004-10-12, 4:09 pm

fcv napisał(a):
btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? (...). Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.

100% racji.Też nie rozumiem jak ktoś kto uważa się za Polaka może śpiewać coś takiego.NIe wiem czemu u nas ta piosenka jest jednak bardzo popularna.Niektórzy chyba nie myślą co śpiewają

Dla mnie ta przyśpiewka jest 100% TRAFIONA...skoro oni śpiewali ''polskie świnie'' to my odpowiedzieliśmy na to ''polska bez śląska'' proste :?
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez viRo 2004-10-12, 4:32 pm

Mati ale nam ta piosenka sie bardzo podoba i ami ja spiewamy :D

a jak chcecie rozmawiac juz o obrazaniu polskosci itd to najpierw zobaczcie na swoich ziomali z Warszawy i o jakiej tresci fany wywieszaja u siebie ( oczywiscie mowie o meczu z Widzewem) :) wielcy obroncy narodu:)
viRo

Postprzez serrano 2004-10-12, 4:33 pm

Poswiecilem ostatnio trochę czasu na czytanie forum RUCHU. Przewalili prestiżowy mecz w słabiutkim stylu. Jedyne co im pozostalo to gawedziarstwo ze kolory kartoniady byly nie takie (artyści malarze sie znaleźli 8) ), ze stadion mamy zaniedbany (jakbyśmy nie wiedzieli :wink: ). Krótko mówiac sa żałośni i moim zdaniem nie potrzebnie sie tam nasi kibice udzielaja. Niech sobie dziewczyny popłacza :D
serrano

Postprzez Pesto 2004-10-12, 4:46 pm

Komenda Główna Policji napisał(a):btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? Zawsze mi sie wydawało, że celem ludzkości jest rozwijanie się a nie samobójstwo. Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.

bardzo sluszna uwaga

zapewne artysci spiewacy mysla , ze uwielbiane przez nich Bielsko i Wroclaw leza na Pomorzu :roll:

o Zaolziu tez pewnie w zyciu nie slyszeli ( a w tym regionie polskosc sie uchowala na przekor wszystkiemu)

ale jak zauwazyl komendant , myslenie nie jest ulubionym sportem co poniektorych
Pesto
kumaty

Postprzez fcv 2004-10-12, 4:47 pm

Oj Mati ,Mati :? Czy aby napewno takie proste?Zastanów się trochę.Myślę że chorzowscy bardziej wkurwiliby się gdybyśmy zaśpiewali np. "Górny Śląsk zawsze polski"
fcv

Postprzez Mati_1987 2004-10-12, 5:18 pm

fcv napisał(a):Oj Mati ,Mati :? Czy aby napewno takie proste?Zastanów się trochę.Myślę że chorzowscy bardziej wkurwiliby się gdybyśmy zaśpiewali np. "Górny Śląsk zawsze polski"

bardzo możliwe... ale gdy ktoś ''zażucał do śpiewu'' polska bez śląska..to większość osób też zaczynała to śpiewać..wielu kibiców poprostu lubi ta przyśpiewke..i trudno byłoby to zmienić..
pozdro
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice