Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
Po_KRes_Życia_KS_RUCH napisał(a):Komenda Główna Policji napisał(a):
Kolego. Ja akurat doskonale rozumiem, ze przyspiewki byly po to zeby wkurzyc kibicow Zaglebia i byly odpowiedzia na ewidentną prowokacje z bialoczerwoną kartoniadę i hymn Polski, ale twoje słowa "Górny Śląsk to som wasze ziemie, że sie tak rządzicie?" wprawiaja mnie w osłupienie.
Jak chciałbyś wiedzieć to są ziemie polskie i raczej mnie mało obchodzi czy wczesniej należały do Niemiec czy też do Kenii. Teraz są Nasze. Po drugie Ślązacy nie jesteście narodem więc żadna "ziemia" się Wam nie należy i całe fasze filozofie nt. Narodowości Śląskiej są pomyłką. Śląsk jest polski i mam nadzieję, że tak zostanie na zawsze. Jeśli ktoś ze Ślązaków czuje się Niemcem to niech będzie serdecznie witanym gościem w Polsce ale niech nie rości sobie żadnych praw a tym bardzie do ziemi.
R.S.H.A
Po pierwsze niejest zes moim kolego. po drugie z twojej wypowiedzi wyniko ze chu... rozumiesz. Niebiedziesz mi gorolu godac kim jo jes , bo jo doskonale som o tym wiem i niebedziesz mi narzucac polskosci. Juz w szkolach wy gorole probojecie zniszczyc nasza Śląskosc !! Sam tego doswiadczylem jak i wiekszosc moich kumpli. W szkołach na Śląsku wpajo sie dzieciom ze majom mowic a nie godac. Nie raz dostawalem w szkole "1" za mój jezyk a nie za wiadomosci które mowilem. Twoje myslenie jest typowo gorolskie , "wszystko musi byc nasze". Te ziemie som nosze i jak ktos mi godo "jak sie niepodobo to wypier.. do niemiec " to chyba ten gosc nierozumie ze mom Niemcow gleboko w dupie , Jo jest zech Hanys , a GóRny Śląsk to moja ojczyzna !! A jak nos niechcecie w Polsce to My sie z checiom oddzielimy od Polski , po niedzielnym szpilu widac ze wy (jako dupni polacy) jak i My HANYSY chcemy tego samego...
Wy nos nierozumiecie poprostu... no ale trudno gorol niemusi byc kumaty !! Tyla z mojej stRony na waszym FoRum czekom juz na rewanz !!
PS. dymu to wy nieumiecie robic :wink:
PozdRo dla noRmalnych
btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? (...). Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.
fcv napisał(a):btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? (...). Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.
100% racji.Też nie rozumiem jak ktoś kto uważa się za Polaka może śpiewać coś takiego.NIe wiem czemu u nas ta piosenka jest jednak bardzo popularna.Niektórzy chyba nie myślą co śpiewają
Komenda Główna Policji napisał(a):btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? Zawsze mi sie wydawało, że celem ludzkości jest rozwijanie się a nie samobójstwo. Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.
fcv napisał(a):Oj Mati ,Mati :? Czy aby napewno takie proste?Zastanów się trochę.Myślę że chorzowscy bardziej wkurwiliby się gdybyśmy zaśpiewali np. "Górny Śląsk zawsze polski"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników