Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów (Kibicowsko) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez mlody1906 2004-10-10, 3:40 pm

sprawa wygladala tak (wg mnie): za stadionem w miejscu gdzie stal kordon policji odgradzajacej Zaglebiakow od Ruchu powoli w strone tego kordonu podchodzila grupka ok 20 osob w wieku gimnazjalnym. Oczywiscie kaptury i szale na twarzach musza byc !! Zaczelo sie rzucanie w policje butelkami, kamieniami i jakimis owocami. W koncu po jakichs 3 minutach policja ruszyla w strone w/w grupki. Oni oczywiscie w tym momencie zaczeli bic rekord swiata w biegach. Zeby zdopingowac ich do jeszcze szybszego biegu psiarnia uzywa armatki wodnej. Ale tego jest im malo i ruszaja w strone mostku. Tam wychodza ze stadionu ostatnie osoby (od strony kas). Na nadchodzaca policje sypia sie rozne przedmioty. Policja uzywa 2 armatek i w pozniejszym czasie takze broni gladkolufowej. Strzelaja takze do dzieci. Kibice rozbiegaja sie po parku a psiarnia za nimi. Potem armatki odpuszczaja i policja grzeje ostro z shotgunow. Wszystko w miare sie uspokaja w przeciagu 10-15 minut. Dla mnie iskra zapalna byla grupa gimnazumhools ale psiarnia zrobila z malej chmury duzy deszcz :)
mlody1906
Adventure Group

Postprzez dziejus 2004-10-10, 3:47 pm

PEWNIE BYLI ROZCZAROWANI SWIMI BRACMI Z CHORZOWA.
dziejus

Postprzez DaMi 2004-10-10, 3:49 pm

Wally napisał(a):Sprawiedliwie mówiąc lekko się zawiodłem. Skoro 11 kolejek była zbierana kasa na oprawę na ten mecz, to powinny być lepsze pokazy.

Wally nie pierd...głupot Jak nie pasuje to zasponsoruj następną oprawe za swoje i zobaczymy jak będzie I sorry ale przez jakie 11 kolejeb była zbierana kasa na mecz z Ruchem ?? O ile się orientuje to kasa na mecz z Ruchem była zbierana na dwóch ostatnich meczach. Chlopaki zrobili tyle na ile im pozwoliły fundusze i chwała im za to bo na stadionie siedzieli już od godziny 9. Tak jak pisałem wcześniej każdy będzie pieprzył że oprawa była taka a nie inna.
DaMi

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-10, 3:49 pm

Doping slaby zeby nie powiedziec ze bardzo slaby :evil: A co do oprawy to zobaczymy jak beda fotki. Moglo byc lepiej.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-10-10, 3:51 pm

Zamiast pierdo**** jaka to byla slaba oprawa i wogole to lepiej wrzuccie zlotowke, najwiecej gadaja ci co najmniej robia i najmniej daja!!!

gdyby nie doping z naszej strony bylo by bardzo pozytywnie
SOSNOWIEC*

Re: !!!

Postprzez CharoN^ 2004-10-10, 4:02 pm

^m@rcin^ napisał(a):Doping slaby zeby nie powiedziec ze bardzo slaby :evil: A co do oprawy to zobaczymy jak beda fotki. Moglo byc lepiej.

Marcin nie przesadzaj. Przy bieżni aż szumiało w uszach ... W niektórych momentach nie słyszałem samego siebie. Przed meczem odpowiadanie wyszło b. dobrze. Przy tunelu serce "pakowało się" w gardło. Ruch słyszałem może pare razy, w niewielkich przerwach z Naszej strony. Oczywiście tylko "Ruch Ruch HKS" i "Niebiescy ..." - Ruch zaskoczył mnie, że nie prowadził dopingu przez całe 90 minut, pomimo ich naprawdę dobrej liczby. Wreszcie z dumą patrzałem na młyn, śmiało stwierdzę, że cały czas stały 4 sektory, i spore grupki na sektorach "Z", "A", "G". Nie można pominąć również "ekipy" z okolic zegara i z sektora "stojącego". Tam również doping był niezły. Faktycznie ... zdarzało się, że młyn śpiewał co innego, a prawa strona co innego, ale to jest narazie nieuniknione. Po zdobyciu bramki, czułem jakby ziemia drżała od gromkiego "ZAGŁĘBIE, ZAGŁĘBIE" :).

Odnośnie oprawy, pierwszą kartoniadę widziałem od tunelu i w moim odczuciu wyszła cudownie (jeszcze kilkanaście rac odpalonych podczas kartoniady). Naprawdę pierwsza klasa ! Chwała dla FB, za pomysł drugiej kartoniady, również ładny efekt Polskiej flagi. Nieźle wyszły pasy w asyście chorągiewek, ale brakowało tzw. "chaosu" :). Trochę dymów, na przyzwoitym poziomie i piękne bengale, tylko szkoda, że nie na całej rozciągłości.

ps. Szkoda, że Widzew mamy odrazu po Ruchu ... Napewno trochę trzeba zostawić, wkońcu Widzew to Widzew.

Brawa dla FB i całego młyna. pzdr
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez dziejus 2004-10-10, 4:06 pm

Wydaje mi sie ze doping bylby o wiele silniejszy gdyby Zaglebie strzelilo 2-ga bramke.A okazji bylo po temu multum.I byly to 100-ki.Ludziom rece opadaly a zamiast dopingu cmili fajke za fajka.
dziejus

Postprzez Tomano 2004-10-10, 4:08 pm

Postawy kibicow Ruchu nie chce komentowac, sami wystawili sobie wizytowke z ktorej najwyrazniej sa zadowoleni. Z naszej strony moglo byc lepiej, szczegolnie ze spiewem! Dziekujemy wszystkim ktorzy wrzucali dzisiaj pieniadze do puszek!
Tomano
Adventure Group

Postprzez DąBrOwA_GóRniCzA 2004-10-10, 4:10 pm

No najpierw jakieś dzieciaki pobiegły na psy ale szybko się wycofali ,a potem zaczeło się rzucanie kamieniami ,aż wkońcu mieliśmy tylko jedną droge żeby wrócić bez szram po pałach do domu... droga prowadziła przez brynice :D:D
DąBrOwA_GóRniCzA

Postprzez Wally 2004-10-10, 4:10 pm

Czy ja coś powiedziałem złego, obrażającego?? Ja stwierdzam fakty, tak jak było to widać z naprzeciwległej trybuny. Dami nie gadaj mi o sponsorowaniu. Wystarczy, że sponsorowałem jak byłem krótki okres w FB. Stwierdzam, że było dobrze, ale mogło być lepiej i jesli już nie z oprawami, to na pewno z dopingiem.
Wally

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-10, 4:11 pm

Za chwile napisze ile zebraslismy kasy i rozliczenie !!!

Podziekowania dla chlopakow z Dąbrowy i dla AG za pomoc !!!!!!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Tomaszek 2004-10-10, 4:14 pm

Ostatnio edytowano 2004-10-10, 4:34 pm przez Tomaszek, łącznie edytowano 2 razy
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez dziejus 2004-10-10, 4:20 pm

Wedlug mnie bylo dobrze ale zeby bylo lepiej trzeba 1.do biletu wrzucac po 2 zl[jak mnie stac na konia to mnie stac na bat] 2.przesunac ambone o jeden sektor w strone zegara[nie wie prawica co czyni lewica]i bedzie o.k
dziejus

Postprzez grzechu 2004-10-10, 4:22 pm

Tu mam taka skromna fotke kartoniady z 1 polowy:

Obrazek
grzechu

Postprzez twari 2004-10-10, 4:32 pm

No to zdjecie - KOSMOS! :)

A co do zadymy po meczu... MOCNO BYLO! Obserwowalem to z boku i bylem pod wrazeniem! Najbardziej smieszna (o ile mozna tak powiedziec) byla nastepujaca sytuacja:
Armatki uruchomili - nasi uciekaja przez most
Armatki przestaly lac wode - nasi wbiegaja na most i do policji
Armatki uruchomili - nasi uciekaja przez most
Armatki przestaly lac wode - nasi wbiegaja na most i do policji
Policja otworzyla ogien - nasi spier*alaja...

Cala sytuacja trwala jakies 15minut z czego przez ostatnie 5 minut mozna bylo non-stop slyszec huk z broni policyjnej (gladkolufowej)!

A wracajac do oprawy - siedzialem na literce "G" przy 1 kartoniadzie i musze przyznac ze zdarzalo sie tak ze spiewalismy co innego gdyz nie bylo slychac co MA BYC spiewane!

Aha- zajebiscie wyszla na poczatku 2 polowy akcja z konfetti!! SIEKIERA! :)

Oby wiecej takich meczy! :)
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice