11.09 Zagłębie - Korona Kielce 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez arek 2004-09-11, 10:24 pm

A oto moje przemyślenia na temat meczu.
Do dwudziestej minuty Korona kryła Zagłębiaków bardzo krótko co spowodowało że nasi piłkarze byli zupełnie bezradni i nie potrafili sklecić nawet naprostszej akcji. Pierwsza bramka dla Korony padła właściwie z pierszej akcji po dużym błędzie (i nie jedynym) Drzymonta. Korona stworzyła jeszcze kilka b. groźnych sytuacji i gdyby zdobyła drugą bramkę myślę że byłoby już po meczu. Później chyba trochę brakło sił i Zagłębie zaczęło coraz częściej i śmielej atakować ale dopiero po strzeleniu bramki chłopcy chyba się odblokowali i wszystko zaczęło lepiej wychodzić. Bardzo dużo pochwał należy się najbardziej pracowitemu Skrzypkowi oraz strzelcą bramek. Nie jestem w stanie policzyć którego kolejnego już karnego nie strzeliło Zagłębie ale kiedyś znowu może nam braknąć tej jedynej bramki z karnego.
Odnośnie sędziowania - Korona od początku grała ostro ale wydawało mi się że sędzia i tak pozwalał na wiele. Dwa faule na Skrzypku wychodzącym na strzelecką pozycję ewidentne, karny za rękę na polu karnym też a kopnięcia leżącego zawodnika nie będę komentował. Rzeczywiście - uzbierało się tego Koronie ale zupełnie zasłużenie. Zagłębie też zresztą dostawało żółte kartki i często byli sprawcami faulów.
Konkluzja - w drugiej lidze nie ma zdecydowanych faworytów i z każdym można wygrać. Mam nadzieję że ta passa braku szczęścia już się skończyła.
arek

Postprzez PawełK 2004-09-11, 10:45 pm

kramar napisał(a):a widzieliscie przedmeczowe oceny na forum korony :) http://www.korona-kielce.pl/forums/foru ... picId=4527

Kupony im nie weszły :lol:
Ps. Quantanamera ZAGŁĘBIE gromi lidera :lol:
PawełK
pyszałek

Postprzez kobialka 2004-09-12, 4:51 am

no reszcie byla okazja do wielkiej radosci i lez... teraz szczescia.... brawo Chlopaki, brawo Lacha i Przemek...oby kazde urodziny byly tak wspaniale, czekam na tego obiecanego szampana:)))

i chce wiecej takich zwyciestw....
kobialka

Postprzez Erazmus 2004-09-12, 7:30 am

PAWEŁ ŚRODULA napisał(a):
kramar napisał(a):a widzieliscie przedmeczowe oceny na forum korony :) http://www.korona-kielce.pl/forums/foru ... picId=4527

Kupony im nie weszły :lol:
Ps. Quantanamera ZAGŁĘBIE gromi lidera :lol:

U nas w pociągu jak wracaliśmy z Głogowa była "euforia" bo paru osobom dzięki Waszemu zwycięstwu nad Koroną kupony powchodziły ;-)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez BrzydaL 2004-09-12, 10:10 am

eMeR napisał(a):miodzio... szkoda tylko że akurat jak ta ostatnia doopa ten mecz olałem.

To co z Ciebie za kibic za olewasz mecze ...
BrzydaL

Postprzez korona_ck 2004-09-12, 12:34 pm

Jeśli chodzi o wynik to nie chciałbym komentować...4:1...Korona przegrała po słabej grze, chociaz sedzia wam pomogł!!! Jeśli chodzi o doping i ultrasowanie spodziewałem sie po was troche wiecej... My moze tez nie pokazalismy za wiele ale wyjazd to wyjazd...a poza tym wynik nie sprzyjał...:/ A tak na marginesie: Gdy wyjeżdzalismy to jakis dwoch kolesi wyłoniło sie z krzakow z siurkami na wierzchu i szalikami Zagłebia...nie wiem co oni tam robili w tych krzakach..chyba jechali ze soba w dupe...:D - SORKI CHLOPAKI ze wam przeszkodzilismy w tak wazdej sprawie...A poza tym zawsze tak zegnacie gosci??

P.S. Plus dla was za "WPUSCIE KORONE"....+
korona_ck

Postprzez Bartos 2004-09-12, 12:55 pm

moze nie byl to najwiekszy popis naszych kibicow na "Ludowym" ale jakos ostatnie wyniki oraz przyjazd Korony nie byl najbardziej mobilizujacy :)
np. na wiosne Slask Wroclaw spowodowal trzy krotnie wieksza ilosc kibicow oraz duzo lepszy pokaz dopingu
Bartos

Postprzez kobialka 2004-09-12, 2:30 pm

do wypowiedzi korona_ck:

Jeśli chodzi o wynik to nie chciałbym komentować...4:1...Korona przegrała po słabej grze, chociaz sedzia wam pomogł!!!

taaaa jasne, jak zwykle zlej baletnicy....i tak dalej, znasz to????

Jeśli chodzi o doping i ultrasowanie spodziewałem sie po was troche wiecej... My moze tez nie pokazalismy za wiele ale wyjazd to wyjazd...

no wasz doping byl zaj.....zwlaszcza po meczu i sorki ale jesli was stac tylko na tyeksty zdejmij spodnie pokarz stringi to wybacz, ale swiadczy to o waszej...hmm...jakby to nazwac, bo brak mi slow....a poza tym wynik nie sprzyjał...:/ hm....przyzwyczailiscie sie do wygranej i tylko wtedy potraficie kibicowac? a jak jest kapa to juz sie nie chce??????????

A tak na marginesie: Gdy wyjeżdzalismy to jakis dwoch kolesi wyłoniło sie z krzakow z siurkami na wierzchu i szalikami Zagłebia...nie wiem co oni tam robili w tych krzakach..chyba jechali ze soba w dupe...:D - SORKI CHLOPAKI ze wam przeszkodzilismy w tak wazdej sprawie...

widac wlasnie wasz poziom, ale to juz problem wasz....

A poza tym zawsze tak zegnacie gosci??

nie ma co tego komentowac, bo pisalam wczesniej, ze wasze zachowanie i okrzyki pomeczowe daja same za siebie odpowiedz, wiec najpierw zastanow sie nad tym co soba reprezentujecie a potem oceniaj innych....

P.S. Plus dla was za "WPUSCIE KORONE"....+

no coz, my cenimy sobie przyjezdnych, zawsze jest to jakas rywalizacja, choc dzis nie bylicoe dla nas zadnym przeciwnikiem, nie tylko na boisku i mam nadzieje ze tak bedzie rowniez na wiosne, pozdro
kobialka

Postprzez Gigaland 2004-09-12, 3:17 pm

Na "+": wynik i wspaniała gra Pitrego.
Moim zdaniem sędzia nam jednak trochę pomagał. Wynik nie byłby tak wysoki gdyby nie czerwone kartki (zasłużone). Trzy bramki padły gdy Korona grała w osłabieniu. Dobrze zaprezentowali się kibice z Kielc. Dobry doping i pokazy ultras (niemal bez pirotechniki)prawie przez cały mecz.
Reasumując nie popadałbym w euforię. Choć licze, że zacznie się okres lepszej gry Zagłębia.
Gigaland

Postprzez tomi2509 2004-09-12, 4:02 pm

jesli chodzi o nasza gre to nie popadalbym w zbytniom euforie !!!!! niestety prawda jest taka ze zagralismy - mimo wygranej - w pierwszej polowie fatalnie (totalny chaos i brak koncepcji) w drugiej juz moze lepiej ale to byla kwestia tego ze udalo sie isc za ciosem i dlatego ze korona konczyla w 9 i nie miala juz sily !!!! w dalszym ciagu twierdze ze nie jest to gra tak poukladana jak w 3 lidze !!! mam jednak nadzieje ze moze paru chlopakow sie przelamie i zaczna naprawde grac tak jak my i oni by chcieli !!! moze zostane tu zbluzgany ale dalbym "odpoczac" Dżimiemu troche od drugiej ligi ! chcialbym aby chlopcy przywiezli chociaz punkt z belchatowa! wiem ze to bedzie niezmiernie trudne ale moze przy odrobinie szcescia ....??? gks ostatnio remisowal i chyba teraz bedzie chcial zdobyc 3 pkt ?!?!? proponowal bym ustawienie 1-4-4-2 i gre z kontry ! ale w tym glowa trenera!!!!

i jeszce jedno pamietajmy ze dobry start chu.. wart a wiec moze karta teraz sie odwroci?!?!?!?
tomi2509

Postprzez luckystrike 2004-09-12, 4:27 pm

Cały tydzień czekałem na mecz i wierzyłem w zwycięstwo. Mimo wszystko takie momenty jak bramka na 0-1 i nie strzelony karny przyprawiają mnie o palpitację serca. Plusem z tego meczu jest nie wątpliwie wiara chłopaków że można wygrać z każdym nawet z liderem.2 + Momentami gra już trochę przypominała to co było w zeszłym sezonie. 3 + Lachowski za obie bramki ( zwłaszcza tą drugą :!: ) 4 + Właściwie plus to za mało napisane Pitry :D dla mnie rewelacja ( 3 bramki w dwóch meczach ). Oby tak dalej to z Ujkiem zostaną postrachem drugoligowych bramkarzy. Minusami jest niewątpliwie to że Zagłębie nie strzela karnych ( ja nie wiem co oni robią na treningach :?: ). no i gra do 30 minuty w najlepszym wyrażeniu była słaba :( Gdyby Korona bardziej przycisła i strzeliła drugą bramkę to raczej nie mielibyśmy teraz tak szampańskich nastrojów. Mimo wszystko uważam że od wczorajszego meczu nadejdą lepsze czasy dla Zagłębia.
luckystrike
Żółta kartka

Postprzez gIentu$$ 2004-09-12, 8:50 pm

DO KOBIAŁKI!!

"ZAGŁEBIU GRATULUJEMY"-"SĘDZIEGO"??!!:))

A PO MECZU TO NIE BYŁ DOPING!! BRAK MI SŁÓW TUTAJ ŻEBY CIĘ OKREŚLIĆ...A MOŻE I PO CO??!! TYLKO OPOROWY KONCERT WRZUTÓW 300 szali NA DZIEWCZYNKI Z WASZEJ "GAZOWEJ" OCHRONY!!:)) MOŻE U WAS NIE MA WIĘZI Z PIŁKARZAMI ALE U NAS JEST I TO ZAWODOWA!!:)) WIĘC PRZYBICIE PIĄTKI Z ZAWODNIKAMI PO MECZU I POCIESZENIE ICH PO PORAŻCE TO NORMA ALE WASZE DZIEWCZYNKI TEGO NIE ZAKUMAŁY ŁĄCZNIE Z TOBĄ!!:)) Z WJAZDEM TEŻ BYŁ PROBLEM BO NAS IDIOCI POJEDYNCZO WPUSZCZALI I TRZEPALI LEPIEJ NIŻ NA CELNYM!! WIĘC SOLIDARNIE SIĘ ZATRZYMALIŚMY!!:)) I TU PODZIĘKOWANIA ZA WASZE WSPARCIE!! I NA KONIEC TRUDNO ŻEBY KTOŚ WAM W TYM MECZU DORÓWNAŁ SKORO GRALIŚCIE U SIEBIE W PRZEWADZE I NA TRYBUNACH I NA MURAWIE "13"!!:((

"JAK SIĘ MASZ KOCHANIE JAK SIĘ MASZ POWIEDZ MI KIEDY ZNOWU CIĘ W....":)) - z DedYKAJĄ DLA PRZEMIŁYCH DZIEWCZYNEK Z "GAZOWEJ" OCHRONY od CHŁOPAKÓW Z KIELC szczególnie dla tego PĄCZUSIA!!:)) "AUSCHWITZ BIRKENAU SIALLLAAAA...":))

"CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIĘ!!!"
"ZŁOCISTO-KRWIŚCI ZAWSZE RASIŚCI!!"
gIentu$$

Postprzez WOJTEK 2004-09-12, 8:57 pm

MAŁA UWAGA KOLEGO SZANOWNY. NIE ŁĄCZ NAS Z OCHRONĄ CZY POLICJĄ. NO CHYBA , ZE POLICJA I OCHRONA W KIELCACH TO KIBICE KORONY ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-09-12, 9:17 pm

gIentu$$ napisał(a):DO KOBIAŁKI!!

"ZAGŁEBIU GRATULUJEMY"-"SĘDZIEGO"??!!:))

A PO MECZU TO NIE BYŁ DOPING!! BRAK MI SŁÓW TUTAJ ŻEBY CIĘ OKREŚLIĆ...A MOŻE I PO CO??!! TYLKO OPOROWY KONCERT WRZUTÓW 300 szali NA DZIEWCZYNKI Z WASZEJ "GAZOWEJ" OCHRONY!!:)) MOŻE U WAS NIE MA WIĘZI Z PIŁKARZAMI ALE U NAS JEST I TO ZAWODOWA!!:)) WIĘC PRZYBICIE PIĄTKI Z ZAWODNIKAMI PO MECZU I POCIESZENIE ICH PO PORAŻCE TO NORMA ALE WASZE DZIEWCZYNKI TEGO NIE ZAKUMAŁY ŁĄCZNIE Z TOBĄ!!:)) Z WJAZDEM TEŻ BYŁ PROBLEM BO NAS IDIOCI POJEDYNCZO WPUSZCZALI I TRZEPALI LEPIEJ NIŻ NA CELNYM!! WIĘC SOLIDARNIE SIĘ ZATRZYMALIŚMY!!:)) I TU PODZIĘKOWANIA ZA WASZE WSPARCIE!! I NA KONIEC TRUDNO ŻEBY KTOŚ WAM W TYM MECZU DORÓWNAŁ SKORO GRALIŚCIE U SIEBIE W PRZEWADZE I NA TRYBUNACH I NA MURAWIE "13"!!:((

"JAK SIĘ MASZ KOCHANIE JAK SIĘ MASZ POWIEDZ MI KIEDY ZNOWU CIĘ W....":)) - z DedYKAJĄ DLA PRZEMIŁYCH DZIEWCZYNEK Z "GAZOWEJ" OCHRONY od CHŁOPAKÓW Z KIELC szczególnie dla tego PĄCZUSIA!!:)) "AUSCHWITZ BIRKENAU SIALLLAAAA...":))

"CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIĘ!!!"
"ZŁOCISTO-KRWIŚCI ZAWSZE RASIŚCI!!"

Tak wlaśnie było jak piszesz kazalśmy ochronie was zagazować i powiedzileiśmy im że mają nie puszczać do was piłkarzy po meczu , a i z tym wpuszczaniem to też wszystko przez nas a to krzyczenie żeby was wpuścili to taki wałek z naszej strony i zostaw kibica to też tak sobie krzyczeliśmy bo nam sie nudziło a panu sędziemu sam zapłaciłem za karnego i za jedną żółtą kartke no ale widać koleś się za bardzo wkręcił i wywalił dwóch

Pozdro dla noralnych i ........naszej ochrony :D
DaMi

Postprzez PawełK 2004-09-12, 9:34 pm

Fakt pozostaje faktem ze ochrona jest u nas poprostu popierd..... bo faktycznie piłkarze Korony szli przybić "5" ze swoimi kibicami a te pojeby zaczęły ich gazować i napierdalać pałkami.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna