ZAGŁĘBIE II SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dyrektorek 2004-09-08, 10:52 pm

Byłem kibicem Zagłębia w latach 70 tych gdy na boisku występowali Kostrzewa,Rudy,Szaryński,Sączkowie , Narbutowicz,Dworczyk,niezapomniany Włodek Mazur i inni,zaś trenerem Józek Gałeczka i nie sądzę , aby czytając brednie ze strony "kibica" Zagłębia o sobotnim meczu w Ciężkowicach byli zachwyceni.Gdy mam czas zaglądam na to boisko i mając świadomość faktu,że infrastruktura boiska odbiega od przyjętych standardów nie zgadzam się z krzywdzącym opisem tego meczu jaki zaprezentował w moim mniemaniu autor strony.Nie jestem już młodym człowiekiem,ale -chociażby z racji , iż sam przez ponad 20 lat występowałem na piłkarskiej murawie- potrafię czytać grę.I dla mnie arbiter był miernym aktorem tego widowiska-które jednakże nie było ucztą piłkarską,aczkolwiek oba zespoły walczyły ambitnie do końca-lecz końcowego wyniku nie wypaczył, krzywdząc w międzyczasie obie drużyny.Zaś co do kibiców Ciężkowianki to na pewno nie są tak chamscy jak niektórzy w Wojkowicach :( :( :evil: A co do meczu to zachowajmy zdrowy rozsądek i kulturę.To tylko sport...Ciężkowianka mimo wielu trudności robi dużo dobrego dla młodzieży nie tylko na niwie sportowej.Pozdrawiam czekając na powrót wielkiego Zagłębia...
dyrektorek

Postprzez Gość 2004-09-09, 11:45 am

Nie jestem autorem strony a jednym ze współpracowników.
Mecz opisałem tak jak widziałem to ja. Jeśli się, któryś z Panów nie zgadza to przykro mi bardzo. Zawsze staram się opisywać to co się dzieje na boisku i dopiero teraz ktoś wysunął pod moim adresem zastrzeżenia co do mojej pracy,a spotkania rezerw opisuję od chwili ich powstania czyli od ponad roku. Niestety nie mogę przedstawić żadnych kontrargumentów oprócz tego co napisałem w relacji. Uważam że to co napisałem jest prawdą i zdania nie zmienię.

Jednakże Wasze oskarżenia zakwestionowały moją wiarygodność. Nie mogąc odeprzeć ataków informuję iż dbając o dobre imię strony oddaję się do dyspozycji jej autorów. Oni mają tutaj prawo ostatecznego głosu.
Mogą obdarzyć mnie kredytem zaufania i dalej powierzać przeprowadzanie relacji ze spotkań drużyny rezerwowej lub też pozbawić mnie tej możliwości.

Paweł Skrajniak
Gość

Postprzez warchlak 2004-09-09, 2:34 pm

tak czytam czytam ta dyskusje i to skłoniło mnie do napisania paru słów.panowie którzy krytykujecie Morfeusza nie macie podstaw żeby krytykowac to co napisał w swojej relacji poniewaz wszystko co tam umieścił było jak najbardziej prawdą :!: kibice byli owszem chamscy którzy co chwile wyzywali zawodników i się nasmiewali z nich.wiem bo siedziałem na "trybunie" gdzie stali lub siedzieli owi kibice.czasem az mnie kręciło żeby im zwrócić uwage ale pewnie jak bym sie odezwal to bym dostał w pałe.no ale cóż jaki klub tacy kibice :twisted: również co niektórzy siedzacy na ławce rezerwowych(dokładnie nie wiem kto)zaczeli dośc ostro jechać po zawodnikach Zagłębia.a co do małej kłótni naszego masażysty z sędzią to mu się nie dziwie bo taki sędzia chyba został sprowadzony z pod budki z piwem.mecz i owszem nie został zremiwosany z powodu sędziego ale troche się na pewno przyczynił do niepotrzebynych emocji.wiec panowie albo nie byliście na meczu albo jesteście subiektywni krytykując relacje Morfeusza

ps. odnośnie matury Morfeusza to jak byście chcieli wiedziec chodzi on na studia wiec mniemam ze chcąc dostać się na studia trzeba posiadać mature a nawet trzeba miec dobre oceny na niej.Coldmath a czy ty masz mature :?: bo z twoich postów wynika ze jednak nie posiadasz takiego dokumentu.
warchlak
Prowokator

Postprzez Mati_1987 2004-09-09, 3:24 pm

Morpheus nie przejmuj sie wypowiedziami tego buraka ze wsi... po jego wypowiedzi widać że wie co to matura z internetu..takwięc nie opłaca sie wdawać w dyskusje z tym ......
Pozdrawiam wszystkich oprócz buraka z jaworzna(''wsi'' przyp.red.) :twisted:
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Coldmath 2004-09-10, 3:33 pm

Po pierwsze jezeli tak Ci zalezy to sie przedstawie. Nazywam sie Bosak Michal (gg:5043366, mail: coldmath@poczta.fm).Gralem na lewej obronie. Nie wiem po co Ci to ale prosze bardzo, jak chcesz to ci podam jeszcze numer telefonu, buta lub cokolwiek innego :P

Art. 212. par.1 Kto pomawia inna osobe, grupe osob, instytucje, osobe prawna lub jednostke ..... o takie postepowanie lub wlasciwosci ktore moga ponizyc ja w opinii publicznej lub narazic na ..... podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolnosci do roku.
par.2 Jesli sprawca dopuszcza sie czynu okreslonego w par. 1 za pomoca srodkow masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolnosci albo pozbawienia wolnosci do lat 2.

Takze uwazam ze twoja kara moglaby byc wyzsza (internet jest srodkiem masowego komunikowania) :D:D:D

A teraz do Warchlaka :
1. Po czym wnioskujesz ze mialbym nie miec matury ??
2. Zebym sie czasem nie rozplakal (kibice smiali sie z waszych zawodnikow), naprawde mi przykro, tak sie nigdzie nie zdarza, to wyjatkowe chamstwo, no jak oni mogli, chyba ich okrzycze i postawie do kata :P:P:P
3. Mam mature
4. Jestes adwokatem Morfeusza czy moze cos innego ?? :P:P:P
Coldmath

Postprzez warchlak 2004-09-10, 7:37 pm

Coldmath napisał(a):A teraz do Warchlaka :
1. Po czym wnioskujesz ze mialbym nie miec matury ??
2. Zebym sie czasem nie rozplakal (kibice smiali sie z waszych zawodnikow), naprawde mi przykro, tak sie nigdzie nie zdarza, to wyjatkowe chamstwo, no jak oni mogli, chyba ich okrzycze i postawie do kata :P:P:P
3. Mam mature
4. Jestes adwokatem Morfeusza czy moze cos innego ?? :P:P:P

ad.1 po Twoich postach oskarżających Morfeusza
ad.2 niektórym takie zachowanie się nie podobało np. mnie.byłem już na wielu meczach i wiele widziałem i słyszałem i moge stwierdzić ze wasi kibice byli w czołowej grupie pod względem chamstwa
ad.3 bardzo się ciesze że nie rozmawiam z jakimś półgłówkiem
ad.4nie jestem adwokatem Morfeusza ale uraziłes i mnie Twoimi postami ponieważ równiez byłem na tym meczu i mam bardzo podobne spostrzeżenia jak kolega Paweł.

ps.skończmy już ten temat ponieważ nie warto wiecej polemizować.za 2 dni nastepne mecze w A klasie a my rozmawiamy o meczu z przed 6 dni.
jak masz jeszcze coś do Morfeusza lub kogoś innego to wal na priva.
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-09-10, 7:51 pm

Tak czytam Wasze przepychanki i dochodzę do wniosku iż... nie mają sensu. Dla dobra wszystkich zakończcie ten spór, bo i tak go nie rozstrzygniecie.
Na korzyść Jaworznian przemawia ich miłość do klubu, punkt widzenia z tej właśnie strony i niemożność pogodzenia się z krytyczną opinią Morpheusa.
Na korzyść Morpheusa przemawia rzetelność w dotychczasowych relacjach, doświadczenie oraz fakt iż są to pierwsze zastrzeżenia co do jego pracy i od razu z obozu lokalnych rywali, tak na płaszczyźnie a-klasowej jak i drugoligowej.
Dlatego te przepychanki do niczego nie prowadzą. Proponuję koniec dyskusji.
Gość

Postprzez dyrektorek 2004-09-10, 8:07 pm

Zgadzam się z tobą incognito,że czas zakopać topory wojenne.Życzę sukcesów obu klubom.Mam nadzieję,że to był żart i nie mieszkasz w kraju diabelskiej pamięci Kim Ir Sena i jego synalka Kim Dzong Ila.
dyrektorek

Postprzez Gość 2004-09-12, 11:34 am

Zagłębie II Sosnowiec - MKS II Sławków 6:0 (2:0).
Nasi zawodnicy nie schodzili praktycznie z połowy rywali. Sławków w całym meczu może 4 razy przeszedł linię środkową. Niestety raziła straszna nieskuteczność. Bugaj nie strzelił karnego, a raz trafił w poprzeczkę, Bała raz w poprzeczkę i raz w słupek. Do tego wiele nieporozumień i wzajemnego przeszkadzania sobie przy oddawaniu strzałów :(
P.S.
Podziękowania dla zawodników MKS-u za podanie składu, gdyż kierownictwo przyjezdnych nie znało nazwisk piłkarzy, którymi grali :shock: :lol:

P.S.2.
Na temat tzw. remontu w temacie "Stanowisko prezydenta w sprawie Stadionu Ludowego". Warto przeczytać.
Gość

Postprzez Gość 2004-09-12, 6:28 pm

Ponieważ tak się złożyło iż relacja z meczu ze Sławkowem nie wiadomo kiedy pojawi się na stronie. Wklejam ją tutaj:

Dzień po niespodziewanej wygranej Zagłębia z Koroną, także rezerwy odprawiły rywala z pokaźnym bagażem goli i podobnie jak wczoraj worek z bramkami rozwiązał się dopiero w samej końcówce meczu.
Od samego początku niepodzielnie na boisku panowali sosnowiczanie. W 5 minucie po rajdzie przez pół boiska i strzale Bały interweniować musiał bramkarz gości. Dwie minuty później z drugiej strony boiska podobny rajd przeprowadził Bugaj, który wycofał piłkę na jedenasty metr do Adama Bały. Niestety ten zawodnik nie miał dziś najlepszego dnia i po jego strzale piłka odbiła się od słupka. Między 11 a 16 minutą Zagłębie przeprowadziło cztery groźne akcje, najpierw po błędzie obrońcy Bała niedokładnie odgrywał piłkę, następnie Bugaj podawał do Smarzyńskiego, ale jego dośrodkowanie w ostatniej chwili zablokował dobrze dziś grający w zespole przyjezdnych Michał Duch. W 14 minucie jednak Duch interweniując o mało co nie strzelił głową gola samobujczego, natomiast w 16 minucie po raz kolejny w tym spotkaniu rajdem przez pół boiska popisał się Bugaj ale jego strzał był zbyt lekki. W 20 minucie po dośrokowaniu groźnie główkował Bugaj, ale piłka o centymetry minęła spojenie słupka z poprzeczką. Cztery minut później akcję przeprowadził Kowalski, który precyzyjnie dośrodkował do Bugaja. Ten ostatni niestety z bliksa główkował w poprzeczkę. Minutę później jedank mogliśmy cieszyć się już z bramki. Smarzyński wszedł w pole karne i w zamieszaniu był faulowany. Sędzia bez zastanowienia wskazał na punkt oddalony od bramki o jedenaście metrów, a skutecznym egzekutorem okazał się Bugaj. W 27 minucie silnie zza pola karnego strzelał Gunerka ale Gajda był na posterunku. Trzy minuty później po pięknej akcji zespołu z 14 metrów zbyt lekko główkuje Zarychta. Pech przeszedł chyba z pierwszego zespołu na rezerwy bo chwilę później w idelanej sytuacji nieobstawiany Bała strzelał wprost w poprzeczkę. Jednakże już w 33 minucie zdobyliśmy drugą bramkę. W ogromnym zamieszaniu w polu karnym do piłki dopadł Antczak, silnie strzelił, a futbolówka po drodze odbiła się jeszcze najpierw od jednego potem od drugiego obrońcy i wturlała się do siatki koło zdezorientowanego Gajdy. Dużo kłopotów w dzisiejszym meczu obrońcom sprawiał Bugaj, którego nie mógł dogonić żaden sławkowianin. W 35 minucie kolejny jego radj kończy się faulem w polu karnym i drugą jedenastką dla Zagłębia. Niestety do piłki podszedł ponownie Bugaj, strzelił, źle, lekko identycznie jak za pierwszym razem i bramkarz pewnie złapał piłkę. W 40 minucie sosnowiczanie przeprowadzili kolejną "główkową" akcję. Niestety po kilku podaniach głową Smarzyński dośrodkowywał, też głową, już zza lini końcowej. W ostatniej minucie pierwszej odsłony kolejna indywidualna akcja Bały kończy się jednak złym podaniem w rezultacie czego jeden z naszych napastników strzela niecelnie.
Znacznie ciekawsza była druga połowa meczu, w której oprócz bramek zobaczyliśmy też żółte i czerwoną kartkę. W 49 minucie Smarzyński trzymany jest za koszulke w rezultacie czego strzela zbyt lekko. Minutę później po dośrodkowaniu Broczkowski zdobywa bramkę głową,ale w ocenie sędziego fauluje przy okazji i gol nie zostaje uznany. Przez całą drugą połowę sosnowiczanie non stop atakują ale ich strzały są albo niecelne, albo na wysokości zadania staje obrona MKS-u, bądź też nasi zawodnicy nie mogą się zrozumieć i przeszkadzają sobie wzajemnie przy oddawaniu strzału.
W 53 minucie Smarzyński wychodzi sam na sam z bramkarzem, który nie mając wyjścia fauluje go tuż przed polem karnym za co zostaje odesłany do szatni. Od tego momentu sosnowiczanie praktycznie nie schodzą z pola karnego rywala i raz po raz starają się zagrozić jego bramce. W 54 minucie po rzucie wolnym swój zespół przed utratą gola ratuje Duch wybijając piłkę na rzut rożny. W 58 minucie Kowalski dośrodkowuje do Smarzyńskiego ale ten zwleka ze strzałem i Duch wybija mu piłkę, a dobitak zza pola karnego przechodzi nad poprzeczką. Jednakże już minutę później kolejny rajd przeprowadza Bała, który mimo asysty obrońcy strzela po ziemi z ostrego kąta i pokonuje Pogodę, rezerwowego bramkarza przyjezdnych. W 64 minucie strzał Bugaja mija słupek bramki gości, a w 66 minucie po podaniu na długi słupek Zarychta zamiast strzelać próbuje mijać bramkarza i jego strzał blokują obrońcę, do piłki dopada Bugaj i strzela, ta mija bramkarza i gdy wszyscy są pewni kolejnego zdobytego gola, Pogoda zatrzymuje piłkę tuż przed linią. W 75 minucie silnym ładnym strzałem z około 30 metrów popisuje się Malinowski ale piłka minimalnie przechodzi nad poprzeczką. Pięć minut później kolejny szybki kontratak przeprowadza Bugaj, który odgrywa na 14 metr do Borówki. Młody zawodnik Zagłębia niestety źle przyjmuje piłkę i w rezultacie strzela nad poprzeczką. W 82 minucie rozwiązał się worek z bramkami. To właśnie wtedy po rzucie rożnym, piłkę głową do bramki posłał Broczkowski lekkim lobem, nad rękami bramkarza i głową obrońcy w samo okienko tuż pod poprzeczkę. dwie minuty później w środkowej części boiska błąd popełnił jeden z zawodników Sławkowa, który przerzutem w poprzek boiska uruchamia Bugaja, ten nie marnuje takiej okazji i po kolejnym rajdzie z ostrego kąta podwyższa wynik na 5-0. Jeszcze nie przebrzmiały oklaski za tą bramkę gdy sosnowiczanie atakują po raz kolejny. Przed polem karnym piłkę przejmuje Kowalski, który obraca się z nią i oddaj strzał. Piłka odbija się jeszcze po drodze od obrońcy i ląduje w siatce. W 87 minucie kolejne dośrodkowanie, tym razem na długi słupek gdzie Bała ubiega rywala i szczupakiem strzela...ponownie obok słupka. Ostatnią groźną sytuację odnotowano w 89 minucie kiedy to po rzucie rożnym główkował Bugaj, a piłkę z lini bramkowej głową wypił jeden z obrońców.
Po raz kolejny druga połowa w wykonaniu naszych rezerw była o wiele lepsza od pierwszej. Zdobrej strony pokazali się Bugaj i Smarzyński, natomiast zawiódł trochę oczekiwania kibiców Bała.

Zagłębie II Sosnowiec - MKS II Sławków 6:0 (2:0)

1:0 Bugaj 25' (karny)
2:0 Antczak 33'
3:0 Bała 59'
4:0 Broczkowski 82' (głową)
5:0 Bugaj 84'
6:0 A. Kowalski 85'

Żółte kartki: Wójcik (faul) - Duch (faul)
Czerwona kartka: Gajda (faul)

Widzów: około 50

Zagłębie II: Piwowar - Wójcik, Broczkowski, Malinowski, Antczak (45' Styś) - A. Kowalski, Gunerka (64' Grunt), Zarychta (78' Dyląg), Bała - Bugaj, Smarzyński (68' Borówka).
MKS II: Gajda - Dziedzic, Duch, Konopka, Cupiał, Rus (53' Pogoda - bramkarz), Sabada, Lekki, Kuc, Kuryła, Zientek.

Paweł Skrajniak
Gość

Postprzez warchlak 2004-09-15, 8:42 pm

dzisiaj rezerwy przegrały z Unią Strzemieszyce 0-3 i niestety odpadliśmy z rozgrywek o pp okregowy.rezerwy zagrały głębokimi rezerwami (juniorami 86-88) wiecej w relacji która pojawi się na stronie niebawem :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez twari 2004-09-15, 9:51 pm

Wyjasnijcie mi jedno - dlaczego zarowno rezerwy jak i Zaglebie olewaja rozgrywki pp?? Nie kumam tego a szlag mnie trafia jak przegrywamy albo z Czarnymi albo teraz z Unia... przeciez PP to znakomita okazja do zaprezentowania sie, powalczenia i sciagniecia ciekawych ekip na Ludowy!! Czy ktos moze mi to wyjasnic??
twari

Postprzez zgredos 2004-09-16, 9:27 am

Wydaje mi się to logiczne. Zarząd klubu zdaje sobie sprawe, że w obecnym składzie nic nie możemy zdziałać w PP. Po co więc jeżdzić po kilkaset kilometrów na mecze tracić czas i pieniądze narazając się jednocześnie na kartki i kontuzje. Serce kibica boli jeśli Zagłębie przegrywa np. z Czarnymi, ale cel jest jeden na 100-lecie mamy być w I lidze
zgredos

Postprzez Gość 2004-09-25, 6:29 pm

Jutro mecz rezerw o 11.00 w Klimontowie. Serdecznie wszystkich zapraszam!!

P.S.
Wybiera się ktoś może z Oś. Piastów na ten mecz samochodem?? ;) Nie chce mi się tak wcześnie wstawać :(
Gość

Postprzez W@llace 2004-09-26, 12:22 pm

Zagłębie wygrało 3;0 :lol:
W@llace

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna