BILETY POLSKA - ANGLIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez musztra 2004-09-08, 10:08 pm

Wariat napisał(a):Dla mnie najlepszym Polskim piłkarzem jest Bąk i jako jedyny z Żurawskim i Krzynówkiem coś reprezentowali,reszta naszej 11-nastki ŻENADA.
Ps: Był wkońcu samobój czy nie ??

był samobój :? :? tak przynajmniej mówili w RMF-ie :roll: :roll:
musztra

Postprzez Erazmus 2004-09-08, 10:30 pm

Oglądałem tylko 2 połowę ale stwierdzam że na boisku było 3 piłkarzy : Dudek, Krzynówek i Żurawski reszta to były same białoczerwone koszulki ;-) 1:2 to wynik bardzo niski bo Anglicy powinni dziś wygrać wyżej. Widocznie nie chciało im się gnębić białoczerwonych koszulek.

Współczuje ludziom którzy zapłacili 100 i więcej zł i zobaczyli szmaciarzy udających że grają w piłkę ... Wolę już oglądać 3 ligową młóckę w wykonaniu Śląska ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez bankier 2004-09-08, 11:37 pm

Jak dla mnie gra naszej reprezentacji przypomina grę naszego Zagłębia - starają się, ale brakuje umiejętności.. nie można powiedzieć, że komus z naszej drużyny brakowało amibicji czy zaangażowania. Jednakże defensywna taktyka - czyli obrona dopiero na 45-40 metrze - nie ma szans na sukces w nowoczesnej piłce. szkoda braku agresywności w odbiorze piłki... ale cóż trener Janas miał swoją koncepcję. Może była słuszna, ale:
1/ skąd w wyjściowym składzie znalazł sie Rasiak? liga włoska jeszcze nie wystartowała... a po kilku treningach trudno okreslic forme zawodnika (tym bardziej w meczach o stawkę)!!! :shock:
2/ Lewandowski - co i dlaczego on robił na boisku???
3/ Rząsa - po pierwszej połowie nadawał się do zmiany!
4/ Dudek - wyłapywał dosrodkowania i strzały z dystanu... ok - ale przy pierwszej bramce (pomimo dwóch błędów obrony:
a) zagranie głową wprost pod nogi anglika... kiedy przy lini boczne stał nasz pomocnik!!!
b) w dziecinny sposób został ograny Głowacki....
Bramkarz nawet nie zareagował na strzał - refleks zero - ktoś kto broni i jest w formie instynktownia wykona przynajmniej ruch w stronę piłki!!! u Dudka nie było tego widać! (jak dla mnie ten mecz powinien zakończyć jego przygodę z reprezentacją - Boruc jest o niebo lepszy!!!)
5/ szkoda że jest sroda (chyba juz czwartke) - bo człowiek chetnie wypił by jeszcze jedno lub dwa piwa!

ps. walka była - a to mnie cieszy! angole znowu mieli duzo szczęscia bo strzelali bramki po indywidualnych błedach Głowackiego! i jeszcze jedno - wg mnie należał nam sie rzut karny w ostatnich minutach gry! ....

8)
bankier

Postprzez Pesto 2004-09-09, 12:30 am

Pesto napisał(a):Typuję 1:2.

coś ostatnio mam nosa.

dziękuję Asji za życzenia.

Mila - z taka grą to nawet w Milówce grzałby ławę.
Dudek - brawo.

z Austrią powalczymy o 2.miejsce.
Pesto
kumaty

Postprzez Wally 2004-09-09, 12:47 am

Dziękuje z całym szacunkiem całemu KZK GOP, że nie zapomnieli o kibicach, którzy nie mają czym wracać po meczu... Tak zamiast być ok.23:30, to teraz wróciłem do domu. Dobrze, że są nocne i taxi na Mościckiego :lol:
Nie osądzałbym tak negatywnie postawy biało-czerwonych. Mi się podobało i myślę, że warto było stracić te 100zł, żeby zobaczyć ten mecz. Chociaż nie chce tu mówić, że postawa którejś z drużyn była olśniewająca. Na nasz sektor poleciały jakieś krzesełka rzucane przez te pały z Anglii, którzy i tak jakby to napisać lekko mnie zawiedli. Na samym meczu 0 akcji pozasportowych, co myślę, że powinno mieć miejsce grając z takim przeciwnikiem. Jednak myślę, że kary za wybryki chuligańskie, które mogliby otrzymać kibice spowodowały spokój na trybunach. Szkoda porażki, trudno nam było ocenić jak padła druga bramka dla Anglii, bo to się działo o całą długość boiska od nas. A podobno był to gol samobójczy.
Podsumowując wg mnie Polacy zagrali taki mecz na jaki było ich stać, w takim jesteśmy miejscu w Europie, nadal za Anglią i myślę, że to się długo nie zmieni.
Wally

Postprzez ARAS1906 2004-09-09, 7:13 am

Tak słabej Angli nie mieliśmy dawno ale cóz jeżeli nasze grajki są jeszcze słabsze :roll:
Janas - szkoda słów!!! Rasiak w ataku :shock: z jego "zwinnością i szybkością" gra do 65min. a na ławie siedzi Niedzielan. Żuraw charuje praktycznie na całej płycie bo to Kosa to Mila zapominają wrócić. I ta zmiana słabego Mili na..... jeszcze słabszego Kukiełkę :arrow: rewelacja brawo panie trenerze!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez CharoN^ 2004-09-09, 7:15 am

Na pochwałę zasługują jedynie : Żurawski, Krzynówek (prawie zawsze błyszczą na tle innych reprezentantów, w tym spotkaniu trochę lepszy Żuraw), Bąk (praktycznie żadnego błędu, zdeterminowany poszedł do ataku aby zdobyć bramkę ...). Mnie na plus zaskoczył również Kosa, myślałem że on już jest "skończony", a tu pokazał się z przyzwoitej strony. reszty nawet nie komentuje. Zwracam tylko uwagę, iż Anglicy nie pokazali nic specjalnego - byli do ogrania (na trybunach też bez fajerwerków). Podsumowując - Z taką grą raczej Anglików nie wyprzedzimy już do końca eliminacji ... pzdr.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez ARAS1906 2004-09-09, 7:52 am

Maciej Żurawski (napastnik):
Tego gola zamieniłbym na dwa innych kolegów, bylebyśmy tylko zremisowali. Fajnie słuchać pochwał po meczu, dobrze, że w trzecim z kolei spotkaniu uzyskałem bramkę, ale mnie to wszystko niespecjalnie cieszy. Bo przegraliśmy. Zostawiliśmy sporo zdrowia, a wynik nie jest do końca sprawiedliwy. A w pewnym momencie uwierzyłem, że nie tylko stać nas na remis, ale może, może - przy odrobinie szczęścia - nawet wygramy. Bo Anglicy mieli swój słaby moment, parę razy zakotłowało się pod ich bramką. Ale wtedy to my straciliśmy gola. To nas podłamało, tym bardziej, że to był samobój. Potem nie było gry. No i brakowało mi fauli pod bramką Anglików, za mało mieliśmy stałych fragmentów. Co to jest jeden rzut rożny? No i zawiedli kibice. Gwizdali, kiedy spowalnialiśmy akcję, ale przecież próbowaliśmy. No i te trąbki... Denerwowały mnie. Tak jak rok temu w meczu ze Szwecją.

Bez komentarza!!! Wogóle doping był conajmniej mierny!!!!!

I jeszcze jedno......

"Trybuna": Kibice byli znacznie słabsi od piłkarzy

Zapomnijmy o kotle czarownic, magii chorzowskiego stadionu, "Jeszcze Polska", od którego rywalom miękną nogi, niesamowitej wrzawie i tego typu opowieściach - pisze "Trybuna".

W środę na Śląskim były tylko jelenie na rykowisku, bo niestety trąbki przeniesione z Wielkiej Krokwi na piłkarskie stadiony brzmią żałośnie. W chwilach, gdy nasi naprawdę potrzebowali pomocy kibiców, słyszeli ciszę, angielski hymn, ewentualnie gwizdy.

Jaka drużyna, tacy kibice? Chyba nie. Kibice byli znacznie słabsi od piłkarzy. W sztuce dopingu nie podjęli walki z przybyszami (4,5 tysiąca) znad Tamizy. Może tego zabrakło naszym piłkarzom. Przekonania, że ktoś w nich jeszcze wierzy, że 42 tysiące (wersja oficjalna, chociaż pustych miejsc było chyba więcej niż 5 tysięcy) przyjechało pomóc w dokonaniu czegoś niemożliwego? U nas strajkowali kibice, w Anglii piłkarze, którzy nie chcieli rozmawiać ze swoimi dziennikarzami. To ich protest za krytykę po spotkaniu z Austrią.
ARAS1906
Środula

Postprzez Erazmus 2004-09-09, 8:16 am

Zakaz wnoszenia trąbek na mecze piłkarskie powinien być koniecznie wprowadzony. Co do kibiców to wcale się nie dziwie że było słaby doping. Mi się nie chciało oglądać meczu w TV (obejrzałem tylko 2 połowe) a co dopiero jechać do Chorzowa i dopingować ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez slawojka 2004-09-09, 9:49 am

Oglądałem bez głosu, więc trąbki mnie nie wkurwiały. Przegraliśmy zasłużenie, i fuks że nie wyżej. Fatalnie Mila, Rasiak i Głowacki- obie bramki jego. Żurawski to teraz najlepszy kadrowicz i w ogóle jest w zajebistej formie, piękna bramka. Na pochwałę w moim aspekcie zasługuje także Krzynówek i Kosowski. U tego ostatniego widać braki kondycyjne, ale inicjowanie akcji ofensywnych, dośrodkowania i zwlaszcza asysta przy bramce Żurawskiego fantastyczne. Reszta naszych kopaczy... grała w ogóle ? :?
slawojka

Postprzez ARAS1906 2004-09-09, 10:20 am

"Brytyjskie gazety podkreślają też, że chociaż Stadion Śląski nie był pełny, to polscy kibice zrobili wszystko co w ich mocy, by zasłużyć na opinię najbardziej onieśmielającej publiczności. "

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ARAS1906
Środula

Postprzez kwachu 2004-09-09, 10:29 am

W sumie w meczu zagraliśmy dobrze przez 20 minut. Ostatnie 10 I połowy po stracie bramki (o dziwo). I pierwsze 10 II połowy, kiedy to strzeliliśmy bramke. Anglicy słabi, ale bili nas nas dokładnością zagrań i zgraniem. Dokładając do tego indywidualne błędy Głowackiego mamy wynik jaki mamy. Mogło być lepiej, wyszło jak zawsze. Indywidualne oceny - Żurawski najlepszy na boisku (co on jeszcze w polskiej lidze robi), Bąk i Krzynówek też ok. Głowacki - dno, chyba najgorszy mecz w kadrze. Rasiak i Lewandowski - chyba w Zagłębiu przy naszej obecnej formie też by grzali ławę. Przebłyski miał Kosowski (zagranie do Żurawia i ze dwa rajdy). Dudek - przeplatał dobre interwencje złymi. Nie zgodze sie z bankierem - pierwsza bramka nie do wyciągnięcia. Za to wydaje mi się że druga była do obrony... Jedno jest pewne - chyba czas Boruca sie zbliża. Mecz był na pewno do zremisowania co dawałoby nam komfort w grupie - a tak? Zobaczymy co zagrają w Wiedniu - byle bez Rasiaka i Lewandowskiego.
kwachu

....

Postprzez Krawiec 2004-09-09, 10:44 am

Wszystko co miałem powiedzieć na temat gry naszych pilkarzy wyraził dokładnie Bankier. Natomiast doping naszej publicznosci to cofnięcie sie 20 lat wstecz do czasów ZSRR . Pamiętam jak na Łużnikach dominował jeden wielki gwizd - coby się nie działo na boisku, a nawe po strzeleniu bramki przez gospodarzy.

U nas było to bardziej urozmaicone bo do gwizdu doszły trąby - efekt jeszcze gorszy .

Zastanawiam się , jaka grupa społeczna zadominowała wczoraj na "Śląskim" . Wydaje mi się, że dopłaty do gruntów z UE zrobiły już swoje i "biedni" chłopi postanowili się zabawic - cóż to jest te 100 czy 200 zł , poza tym niech sobie dzieciak podmucha w trąbe, na polu przecież zwierzynę wypłoszy, a na stadionie można wszystko.

Jednym słowem powrót do starych czasów. Mieliście chamy(PZPN) złoty róg (Engela i publiczniość) ostał wam się tylko Janas i trąby.
Krawiec

Re: ....

Postprzez ARAS1906 2004-09-09, 10:49 am

Krawiec napisał(a):Jednym słowem powrót do starych czasów. Mieliście chamy(PZPN) złoty róg (Engela i publiczniość) ostał wam się tylko Janas i trąby.

Coż.... BARDZO TRAFNA SUGESTIA!!!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez Kamilsts 2004-09-09, 12:49 pm

No i przegrałem zakład ;) (Piwko będzie na wyjeździe do Bełchatowa) :-)
A co do meczu to jak widzę Rasiaków,Lewandowskich,Kukiełków to mnie kurwica bierze.
Kamilsts

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna