przez ARAS1906 2004-09-03, 8:28 am
I WSZYSTKO JASNE -
Konon podpisał kontrakt z "Jagą" Ernest Konon podpisał kontrakt z Jagiellonią Białystok. Trener Jagiellonii Białystok Adam Nawałka nie zasypuje gruszek w popiele i natychmiast po oficjalnym objęciu zespołu przystąpił do wzmacniana składu. Po Robercie Kolasie, który zasilił Jagę przed trzema dniami do ekipy drugoligowca dołączył Ernest Konon.
30-letni napastnik podpisał z żółto-czerwonymi roczny kontrakt. Ma być lekarstwem na brak skuteczności białostockich piłkarzy.
Zawodnik już kilkakrotnie rozmawiał z Nawałką na temat swoich występów w ekipie żółto-czerwonych.
– Od trzech dni prowadziliśmy negocjacje. Musiałem przyjechać, pokazać się. Nikt przecież nie chce kupować kota w worku, tym bardziej, że miałem poważną kontuzję. Teraz wszystko jest w porządku. Takie zabiegi przeprowadza się od dawna. Są jak wyrwanie zęba, więc nie ma się czym niepokoić. Mam nadzieję, że wejdę w meczu z Widzewem Łódź przynajmniej na kilka minut, ukłuje na 1-0 i będzie fajnie – powiedział Konon.Zawodnik jest pod wrażeniem umiejętności jakie prezentują jego nowi koledzy.
– Wszyscy są świetnie przygotowani, dlatego wierzę, że w końcu coś zaskoczy w tej drużynie. Brakowało jakiegoś ogniwa, może mnie? Jeżeli tak, to będę bardzo zadowolony. Są tu dobrzy piłkarze i na pewno nie chcą dalej dołować – powiedział zawodnik.Konon za swoją najmocniejszą stronę uważa szybkość i boiskowe ogranie.
– W 1998 roku uznano mnie najszybszym piłkarzem w Belgii. Nie wiem, jak będzie teraz. Poza tym ganiam przez cały mecz. Nie ma dla nie różnicy którą nogą uderzam. Mam nadzieję, że wykorzystam swoje umiejętności i przydam się Jagiellonii – zakończył Konon.
źródło: Kurier Poranny