Zaglebie taktycznie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bbartek 2004-08-31, 11:56 am

Uważam ,że KT powinien zmienić ustawienie Uja z zawodnika dogrywającego na zawodnika egzekutora bo innych zawodników o takich predyspozycjach nie widze, na dzień dzisiejszy.
Gra górą na Mariusza jest juz tak czytelna dla przeciwników, że kontynuacje jej jest bez sensu.
Ponieważ Mariusz nie zgra w Gdyni to Zagłębie bedzie zmuszone zastosowac inny wariant taktyczny i dlatego też ..wygramy.
Jestem zdecydowanym zwolennikiem Mariusza.
bbartek

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-31, 2:48 pm

Uważam,Uważam,Uważam
A ja uważam że powinniscie zamknąc mordy z tym gdybaniem.
Krzysiu wie co robi i jeszcze was nie raz zaskoczy.W 3 ldize jakośc nikt nie narzekał, a teraz są gorsze wyniki i juz sie wszyscy sie mądrzą.Tzeba też umieć przegrywać!!
Jak dla mnie temat do zamknięcia
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Krawiec 2004-08-31, 10:33 pm

Wariat napisał(a):Uważam,Uważam,Uważam
Krzysiu wie co robi i jeszcze was nie raz zaskoczy.W 3 ldize jakośc nikt nie narzekał, a teraz są gorsze wyniki i juz sie wszyscy sie mądrzą.Tzeba też umieć przegrywać!!

Ej kolego nie wyskakujesz czasem ponad swoją d.pę ? Spasuj trochę z tym kozactwem !
Krawiec

Likwidacja grup juniorsko trampkarskich

Postprzez aleki4 2004-08-31, 11:03 pm

Mam jedno pytanie Czy trener KT wie, że zlikwidowano 4 grupy juniorsko trampkarskie. Czy to jest droga do rozbudowa klub? Czy ta metoda mamy sanse znalęźć następców Stolpy Skrzypka ..?
Poza tym chce stwierdzić, jeden plan Pan dyrektor klubu i trener KT realizuje zapowiedział 12 /10 miejsce więc je mamy :(
Mam wrażenie że nie mamy strategicznego sponsora a Włoch z całym szacunkiem na I lige nie dał zgody
Pozdrawiam by
aleki4

Postprzez Qba 2004-09-01, 12:41 am

Wariat napisał(a):Uważam,Uważam,Uważam

stajesz sie irytujacy!!!!! jak Ci nie pasuje, to sie nie odzywaj!!! proste i skuteczne.. pozwol madrzejszym prowadzic dyskusje, a jesli masz jakies kompleksy, to juz Twoja sprawa kolego, bo takimi haselkami sie nie wybijesz i nie dowartosciujesz..

widze troche logiki w tym co mowi bbartek.. ale z drugiej strony jezeli byl by napastnik, ktory dysponuje jaka-taka skutecznoscia, to Ujo sprawdzal by sie jako "dogrywacz".. mam w glowie teraz obraz walczacego w powietru Uja.. dogranie glowa do partnera i brama.. juz nie raz, nie dwa tak bylo.. powtorze to po raz n-ty - ATAK!!!! ofensywna gra jest kluczem do zwyciestwa.. Zaglebie dobrze sobie wtedy radzi...

pozdrawiam
Qba

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-01, 7:33 am

RED-GREEN-WHITE CLUB IS OK - TOMI 2509
Kolego piszesz o sytucji w druzynie trafiajac w 100 nie w 10. Tak potrzeba PSYCHOLOGA a nie ORTOPEDY a nade wszystko potrzebna jest meska rozmowa Trener - ZAWODNICY. Dodam jeszcze a czy prawdziwi KIBICE ZAGLEBIA przywitali serdecznie na LUDOWYM zawodnikow BALA, MALOCHA i innych. Ja slysze tylko jakimi nieudacznikami oni sa.Prawdziwi Sympatycy zmiencie nastawienia do tych zawodnikow.

Mecz rundy jesien to mecz ZAGLEBIE - KORONA a po meczu bedziemy mogli powiedziec czy nasza druzyna jest mocna czy nie. Jest MOCNA i ten
mecz wygra. Tylko pomózcie Sympatycy zawodnikom.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WOJTEK 2004-09-01, 7:43 am

DROGI TADEUSZU.
KIBICOWANIE ZAGŁĘBIU NIE MA NIC WSPÓLNEGO REALNEJ OCENIE UMIEJĘTNOŚCI " GWIAZD".CZY TO , ŻE JESTEM KIBICEM ZAGŁĘBIA MA OZNACZAĆ ,ŻE BEZKRYTYCZNIE MAM PRZYJMOWAĆ KAŻDEGO NIEUDACZNIKA ,KTÓRY ZAKŁADA PRZYPADKOWO KOSZULKĘ NASZEGO KLUBU ??? MYŚLĘ ,ŻE POSUWASZ SIĘ W SWOICH UOGÓLNIENIACH ZBYT DALEKO.
BAŁA , MAŁOCHA - TYM PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2004-09-01, 8:16 am

Wariat - odpuść sobie z takimi wjazdami an forum! Trochę szcunku dla innych forumowiczów! Jeszcze jeden taki tekst - a odpoczniesz sobie od forum. 8)
bankier

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-01, 8:48 am

Drogi WOJTKU.-

Bezkrytyczne uprzedzenie sie do zawodnikow wlasnie prowadzi do zlej sytuacji jaka ma miejsce w druzynie. Jest rzecza oczywista ze zawodnicy BALA, MALOCHA nie sa nieudacznikami.
Osoba ktora moze wydawac Cenzurki zawodnikom i Zwalniac z pracy jest Pan KT. Zostawmy te sprawy osobom ktore odpowiadaja za zlozony podpis pod Kontraktem.

Propopnuje iz lepiej jest przywitac ich dobrym slowem przed meczem niz wylac wiadro brudnej wody na glowe.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

na początek - powinien był być kredyt zaufania

Postprzez Blajpios 2004-09-01, 8:53 am

zacznę w tym stylu, jak było do Tadeusza:

Drogi Wojtku!
Tadeuszowi chodziło, o ile dobrze zrozumiałem, że najpierw, jeszcze zanim zaczęła się gra, trzeba było otworzyć kredyt zaufania. Wtedy zawodnikom tym, byłoby łatwiej zaprezentować formę. Zdrowo myślący kibic tak by robił ze względu choćby na drużynę, bo to ją wspiera: stwarza szanse, że zagra lepiej. Czyli najpierw: kredyt zaufania, który jest prawdziwym dopingiem a nie dołowanie i wieszanie psów zanim jeszcze zacznie się gra. Potem, owszem, można oceniać. Najpierw jednak - dopingować kredytem zaufania a nie dołować, jak się tu przytrafiały oceny z góry nieprzychylne, takie, jakie zwykle wykrzykują kibice drużyny przeciwnej. Naprawdę, warto, by niektórzy to przemyśleli, czy rzeczywiście nie prezentowali od razu, jeszcze przed grą - kibiców drużyn przeciwnych? Tymczasem, prócz antydopingu w stylu przeciwników kierowanego do zawodników własnej drużyny, dochodziły jeszcze w dodatku całkiem bzdurne hurraoptymistyczne i zadufane/zakompleksione (niepotrzebne skreślić) opinie, jak to Zagłębie w cuglach wygrywa ligę a realistyczny trener to jest defetysta! W końcu - gdy tego napięcia nie unosili gracze - osłabienie już wprost dopingu przez choćby bezpośrednie połajanki. Nie mam wątpliwości, że to wszystko z zaangażowania emocjonalnego, prawdziwego przywiązania do klubu, ale warto przemyśleć skutki takiego działania. Chyba to miał mniej więcej na myśli Tadeusz. W każdym razie, rozumiem, że nie wszyscy może tak dużą dawkę chcą przeczytać, ale mam nadzieję że przynajmniej moderatorzy i inni liderzy środowiska pomyślą nad tym, bo odpowiednio oddziaływać, choćby moderatorskimi interwencjami na forum; taka interwencja może pomóc przecież do myślenia - albo pobudzić do zuchwałego a bezmyślnego dalszego wykrzykiwania emocji z realną szkodą a nie pomocą. Pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez fabian 2004-09-01, 9:01 am

Panowie, chyba pomyliście adresy. Szczerze wątpię, ze można kogoś z forum posądzać o chamskie docinki na stadionie.

Po drugie starsi panowie dwaj dostali szansę, ale niestety grają piach. To jest fakt. Trudno oczekiwać, ze w imię ich dobrego nastroju będziemy pisać, że jest inaczej (jeśli się zdaża inaczej, jak na ŁKSie, również o tym piszemy).

Pzdr.
fabian

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-01, 9:01 am

Do kolegi BLAJPIOS - Tak o to chodzilo. Przywitac nowych ludzi i dac im kredyt zaufania tym bardziej ze BALA jest ZAGLEBIAKIEM- Sarmacja Bedzin

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2004-09-01, 9:14 am

Panowie Blajpios i Wiśniewski macie rację co do pozytywnego dopingu. Ale to chyba nie jest tak . Kredyt zaufania ma tez jakis koniec. Ja w przeciwieństwie do Wojtka dałbym im spokój do konca rundy . Póxniej o ile nie pokażą klasy trzeba naciskać na zmiany kadrowe.
Krawiec

zgoda, kredyt zaufania ma jakieś granice, koniec

Postprzez Blajpios 2004-09-01, 10:10 am

Tylko - czy w tym wypadku ten kredyt był już kiedyś otwarty? Stąd, że chyba nie był, pojawił się głos np kolegi Tadeusza. Oczywiście, że po pierwszej rundzie w tej sytuacji na pewno już będzie można robić naciski, można byłoby i wcześniej nieco, ale w tej chwili, to chyba trzeba dać najpierw szansę przełamania się, wesprzeć moralnie, zwłaszcza Bałę, przecież Zagłębiaka i nie obieżyściata (Małocha trochę na takiego obieżyświata "cwanego" wygląda łącznie z tą chorobą, ale też przecież trzeba najpierw otworzyć kredyt zaufania").
Blajpios

Postprzez WOJTEK 2004-09-01, 10:15 am

DOBRY KOPACZ GRA A NIE ZASŁANIA SIĘ RÓŻNYMI WZGLĘDAMI. POZA TYM NAWET TRENER CHYBA NIE UFA DO KOŃCA SWOIM WYBRANKOM SKORO ZDEJMUJE ICH W KAŻDYM MECZU, CHCE OBCINAĆ PENSJE I NEGOCJOWAĆ KONTRAKTY. NIECH BAŁA I MAŁOCHA NJPIERW COŚ POKAŻĄ A POTEM NIECH WYMAGAJĄ. BO NA RAZIE ICH GRA DOPROWADZA DO ROZPACZY KIBICÓW. DLA PRZYKŁADU MORAŚ I AREK KŁODA JAKOŚ SIĘ STARAJĄ, WALCZĄ . A ARGUMENT , ŻE BAŁA JEST ZAGŁĘBIAKIEM JEST DZIECINNY. BO CZY TO OZNACZA, ŻE JEST LEPSZY OD LACHY ?
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna