ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - RKS Radomsko

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tofik 2004-08-02, 9:46 am

krzysztof napisał(a):
WOJTEK napisał(a):ROZBAWIŁ MNIE TEKST O KORKACH.JAK KTOŚ ICH NIE LUBI TO NIECH NIE RUSZA Z DOMU. :evil: :evil:

WOJTEK czyżbyś znał osoby lubiące korki ;-)

Hej.Ja lubie np. koreczki mojej żony, lubie ponadto puszczać korki hehe
Tofik

Postprzez krzysztof 2004-08-02, 9:54 am

niezłe Tofik, uśmiałem się po pachy ;-)
Takie korki to też czasami lubię ale puszczać a nie stać w nich (no chyba że się ma maskę :shock: )

P.S. A tak całkiem poważnie to moim zdaniem każdy kibic na meczu Zagłębia się liczy. Zwróćcie uwagę, że koszty organizacji meczu są stałe. Bilety i tak muszą być wydrukowane, ochrona opłacona itp. A różnica pomiędzy 5000 tyś kibiców a 2500 jest znaczna (ok. 30000) czyli 5% tego co nasz kochany UM przeznaczył na modernizację stadionu.
krzysztof

Postprzez kowalowiec 2004-08-02, 10:27 am

Witam. Przeglądałem wasze typy i we wszystkich byliście pewni sewgo. Ja się nie dziwię wygraliście III ligę, pierwszy mecz u siebie.
Ale cóż życie jest brutalne, gromić wszystkich w III lidze to nie to samo co zagrać z silnym i uznanym II ligowym zespołem.
RADOMSKO było skuteczne i oto w piłce chodzi.
Rewanż na wiosnę będzie ciekawy i na dodatek w RADOMSKU, gdzie jak się meczu nie kupi to się punktów nie wywiezie.
kowalowiec

Postprzez ARAS1906 2004-08-02, 10:33 am

kowalowiec napisał(a):Rewanż na wiosnę będzie ciekawy i na dodatek w RADOMSKU, gdzie jak się meczu nie kupi to się punktów nie wywiezie.

Czyżby propozycja korupcji w sporcie :?: :roll:
I to po I kolejce :wink:
ARAS1906
Środula

Postprzez kowalowiec 2004-08-02, 10:51 am

Jaka korupcja, w Radomsku jeśli mecz jest czysty to wszyscy przegrywają i to czeka także pewnie zagłębie i to miałem na myśli, tylko chciałem oględnie to powiedzieć bo u was to od razu ban za niecenzuralne teksty. Ale do wiosny daleko pożyjemy zobaczymy.
kowalowiec

Postprzez ARAS1906 2004-08-02, 11:03 am

Nie bądź taki nerwósss!!!!!!
Apropo zauważyłeś żeby ktoś pisał tu np. Radomsko z małej litery???? :evil:
Nawet nazwy najgorszych "wrogów" pisane są dużą literą!!!!!
Pozatym ok.
ARAS1906
Środula

Postprzez lukes 2004-08-02, 11:06 am

kowalowiec napisał(a):tylko chciałem oględnie to powiedzieć bo u was to od razu ban za niecenzuralne teksty.

ale mamy opinie :D
WOJTEK to chyba Twoja sprawka :wink: :wink:
lukes
no spin

Postprzez kowalowiec 2004-08-02, 11:26 am

Nie nerwujcie się poprawiam "Zagłębie", błąd pisarski zdarza się. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wejść na forum hi hi.
kowalowiec

cieszę się, że wreszcie tu nie zbluzgano kogoś "skądiną

Postprzez Blajpios 2004-08-02, 12:05 pm

Miało być "z innej planety"... Innej planety, czyli spoza "świata Zagłębia". Jakoś tym razem - może skutkiem lekcji pokory i realizmu, jakie dało Radomsko - takie wpisy przeszły. Nawet ktoś się tym przejął, że taka jest opinia. Nie są to sprawy nowe, choćby w zeszłym roku zwracałem na to uwagę, ale cieszy, że jakoś tym razem się do przyjmuje. Tak samo - w innym chyba co prawda wątku - ale dociera, że nie może być tyle wulgaryzmów w wykonaniu spikera (jakby to była taka "wiocha", za którą niektórzy tutaj uważają wszystkich z wiosek. Na wiosce nie znaczy zaraz: prymityw. Wulgaryzmy w wielkim mieście w wykonaniu spikera - to jest właśnie taki świat kiepski, jaki się zdarza i w mieście przy przysłowiowej "budce z piwem"). Cieszy, że się to dostrzega, chce przychodzenia rodzin całych, piszą to nawet ludzie, którym wulgaryzmy nie obce ale co innego swobodna wymiana na forum (choć też dzieci zaglądają) - co innego publicznie na stadionie. Tak samo - rozróżnić warto przy kibicach i ich wychodzeniu. Słusznie tu ktoś napisał: też się liczą. Tu jest kłopot, bo na pewno chodzi o zaangażowanie emocjonalne (świadczą choćby mocne słowa tu padające). Takich kibiców niech będzie coraz więcej, o to trzeba walczyć. Prawdziwy jest ten, który wytrwa do końca a nawet - nie gwiżdże przed końcem, nie wyzywa, nie przeklina, nie mówiąc o tym, że nie wychodzi, absolutnie! O wzrost ich liczby trzeba zabiegać. Ale są inni także - i nie jest interesem klubu, także więc tych najgorętszych kibiców ich wyganiać, w dodatku wulgarnie. Na nich też zależy. Co prawda, trochę jak w teatrze, ze słabego spektaklu kulturalny widz raczej nie wychodzi, dotrwa do końca. W kinie już inaczej. W teatrze też, jak bardzo kiepsko - wyjdzie. Walcząc o to, by było jak najwięcej zangażowanych kibiców, warto zobaczyć, że i ci mniej zaangażowani też są potrzebni. Choćby po to - by na przykład któryś ich synek złapał bakcyla, zaczął grać w klubie. Może stanie się drugim Jarosikiem?
Reasumując, bo parę tu wątków, o co chodzi - cieszę się, że już nie bluzga się, gdy pojawiają się schody, inne spojrzenia. Przeciwnie, jest nawet otwartość, dyskusja prawdziwa - lchoćby nawet żartująca, jak przy "propozycji korupcji po I kolejce".
Blajpios

Postprzez krzysztof 2004-08-02, 1:01 pm

Blajpios masz rację, też jestem za takim podejściem do sprawy. Nie można od razu mieszać z błotem każdego kto wypowiedział się na forum a nie jest fanem Zagłębia. Jednak jakby nie patrzeć jest to forum ZS i nie można z niego robić ogólnopolskiego chatu chociażby ze względu na nasze problemy z limitem transferu.
krzysztof

cieszę się, że podobnie myślimy z Krzyśkiem w sprawie forum

Postprzez Blajpios 2004-08-02, 1:38 pm

Nawet więcej. Ja nie byłem tak rozgarnięty, jak Krzysiek, by pokojarzyć tu sprawę limitów transferów :oops: choć jest to sprawa dość istotna. Z samego jednak faktu, iż jest to forum akurat Zagłębia też już wychodzi na to, że jakieś ograniczenia co do roszerzania tematów są normalne. Jednak inną rzeczą jest sposób realizacji tego zastrzeżenia. Boli mnie, jeżeli robi się to na forum w stylu "wiochy", "wieśniaków". Rozumiem pod tym określeniem nie tych, którzy naprawdę są wieśniakami, czyli szanownymi obywatelami, godnymi tradycji odpowiedzialnych gospodarzy, Witosa. Pod tym określeniem rozumiem tych, co stosują zwykłe chamswo, właśnie to, co nazywają wiochą, tylko nie widzą, że nie łączy sią ona z zamieszkaniem na wsi tylko ze zbyt częstym przebywaniem pod budką z piwem, choćby w mieście tak wspaniałym, jak nasz Sosnowiec. Tu chyba Krzysiek też się zgadza. Te dwie rzeczy rozróżnić. Przecież nawet administratorzy stosując bana mogą poinformować - gdy nie ma wulgaryzmów ale jest przekroczenie zasad gościnności - że to dlatego jest interwencja. Nie pwinno być tych zakazów ze względu na treść nieprzychylną, tylko ze względu na chamstwo, albo choćby i wykrzywianie charakteru forum na nie-Zagłębiowskie (co zresztą też najczęściej będzie inną postacią chamstwa).
Blajpios

Postprzez tomi2509 2004-08-02, 6:38 pm

uważam ,że troche żle sie stało jeśli chodzi o końcówke meczu !!!
każdy ma prawo niestety robić to co chce i to jest jego sprawa !!!
myśle rowniez ze takich ludzi nie nalezy wyzywac a niestety w dalszym ciagu zachecac zeby przychodzili na stadion!!!mimo ze czesc wychodzila to jednak czesc zostala i to jest wazne!!!musimy sie niestety nauczyc powstrzymywac nerwy i w dalszym ciagu pracowac nad tym zjawiskiem.
wiadomo jaki jest polski kibic cos nie idzie to juz bluzgi itd.
MUSIMY "WYROBIC " JESLI CHODZI O KIBICOWANIE NASZ ZAGŁĘBIOWSKI CHARAKTER!!!!!!!!!!!!!

POZDRO DLA TYCH CO BYLI NA MECZU!!!!!
tomi2509

Postprzez viking 2004-08-02, 9:07 pm

Dopiero dziś doszedłem do siebie po sobocie, całą niedzielę byłem niente tak poczadziliśmy z przyjaciółmi.... :wink: Meczyk był niezły w naszym wykonaniu trzeba przyznać że do 19 minuty Radomsko nie istniało fajne wrzutki Skrzypka, Morawskiego, zamieszania pod bramką słupek i ogólnie bardzo szybkie tempo .....mam wrażenie że po straconej bramce z chłopaków uszło powietrze ( wisiała po wcześniejszym błędzie zdaje się Teresy) Bała zupełnie niewidoczny w pierwszej połowie w drugiej przesunięty do przodu coś tam próbował wrzucac 2 -3 razy ale na prostych nogach??? on nie powinien mieć kłopotów z aklimatyzacją w drugiej lidze ..no cóz zobaczymy ....miałem wrażenie że Skrzypek po prostu został zabiegany przez te 25- 30 minut pierwszej połowy....Małocha widać było że ma zbijać piłkę w drugiej połowie ale do kogo ?????Z robiła się luka i Radomsko po profesorsku zwalniało grę Berensztajn super tylko pozazdrościć nieźle Majak w ogóle druga linia poukładana rozbijali nas jak chcieli w drugiej połowie.......myślę że Radomsko pokaże jeszcze dużo dobrych meczy to po prostu poukładany zespół.....a my jak to mamy w zwyczaju po powrocie w szeregi drugoligowców dostaliśmy w tyłek....
Panowie zwrócę waszą uwagę również na to że w poprzednich sezonach drugoligowych nasza ekipka nie miała by wiele do powiedzenia w porównaniu z dzisiejszym składem wówaczas walczyliśmy i dawaliśmy radę ...teraz jesteśmy o klasę silniejsi i wierze że to po prostu wypadek przy pracy ....nadal jestem optymistą i wierzę w siłę teraźniejszego Zagłębia !!!!!! :D :D :D
viking

Postprzez Gość 2004-08-03, 7:57 am

W dzisiejszym SPORCIE pisze iż przed meczem dyrektor Rudy, pokłócił się z ekipą Regionalnej Trójki, która chciała nadać skrót z tego meczu. Rudy zasłaniał się tym iż "Trójka" nie miała wykupionej sublicencji od C+ i gdyby ich wpuścił Canal mógłby pozbawić Zagłębie tych 200 tys.
W takim razie jakim cudem "Trójka" pokazała skróty z meczu Piast-Polkowice?
Piast, grający już rok w drugiej lidze, zawalił?
Trójka wykupiła licencje na Piasta, a na Zagłębie już nie?
Czy może Rudy wiedział że gdzieś dzwonią ale nie wiedział w którym kościele i znowu dał plamę?

Może mi ktoś to wytłumaczyć?
Gość

Postprzez ARAS1906 2004-08-03, 8:37 am

To wcale nie musi być wpadka ze strony Dyrektora Rudego. Wiadomo, jak wyglądają pertraktacje między C+ a TVP, więc?....
Mnie troszkę "zdziwił" komentarz cyt. "nie wszystko dobre, co się świeci. Tak właśnie wypadli na inaugurację "nowi" w Zagłębiu" - dla mojej przyjemności mogą chodzić w złocie, bujać się mesiami i gwiazdować na maxa - JEŻELI TYLKO BĘDĄ WYNIKI!!!!!!!!! A po cholerę takie teksty w gazecie sportowej????? Chyba Sport zaczyna zniżać się do poziomu Przegładu Sportowego.
ARAS1906
Środula

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna