ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - RKS Radomsko

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Agianni 2004-08-01, 1:03 am

PARASOL napisał(a):Przypominam,że podobne błędy w obronie zdarzały się w sparingu z GKS K-ce(z tą różnicą,że Gieksiarze nie potrafili ich wykorzystać).Od tamtej pory mineło trochę czasu,a nasi zawodnicy grali jak wtedy.Na dodatek sprawiali wrażenie,jakby grali ze sobą pierwszy raz,nie mieli za bardzo pomysłu na grę.

Dokładnie o tym samym rozmawiałem dzis z kumplem na meczu. Kompletny brak obrony jak na meczu z Gieksą. Poprostu poszły dwie kontry i mamy 100% skutecznosci Radomska w oddanych strzałach na bramke Zagłebia.
Prawdę mówiąc przyzwyczailiśmy sie do zwycięstw dlatego dzisiaj to nas tak zabolało. Dobrze że stało sie to teraz - mam nadzieje że taki zimny prysznic wpłynie dobrze na postawę piłkarzy.

Co do "kibiców", którzy wychodząc w 80-tej miunucie chcieli zamanifestować swoje niezadowolenie z gry piłkarzy: chcę was pozdrowić serdecznym ch** wam w dwunastnice :lol: i obyscie Stadion Ludowy omijali z daleka. A gdyby Wam przyszła ochota żeby przyjsc na mecz to zrobie wam kuku i podnise cene słonecznika do 8zł za worek i wtedy napewno wam wybije z głowy spacery na Ludowy. Jesteście żałośni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agianni
Adventure Group

Postprzez olo69 2004-08-01, 7:19 am

Małocha trochę za wolny, za to Skrzypek szybkościowo przygotowany znakomicie, niestety środek i lewa strona nie nadąża za nim
olo69

??

Postprzez Diouf39 2004-08-01, 7:55 am

Zimny prysznic na inaugurację ?? Może to i dobrze, ale niech taki wynik będzie pojawiał się jak najrzadziej.
W sumie mecz był dość ciekawy i szybki jak na te warunki atmosferyczne. Te ponad 5 tyś ludzi to spore zaskoczenie jak na środek wakacji, ale napewno już na jesieni ta cyferka zostanie podwojona. I na koniec moje prywatne spostrzeżenie:- lepiej było za Małochę i Bałę sprowadzić Berensztajna. A może się mylę :D
Diouf39

Postprzez bankier 2004-08-01, 8:54 am

Bez sensu jest porównanie wyniku Cracovii z meczem naszego Zagłębia. Krakowianie grali bądź co bądź z beniaminkiem ekstraklasy - czyli z zespołem z którym ostatni sezon spędzili w drugiej lidze. Sosnowiczanie grali z zespołem który przez długą część poprzedniego sezonu był jednym z kandydatów do awansu.

Widać było, że drużyna RKS-u jest piłkarsko poukładana - a ich druga linia z Berensztajnem i Majakiem będzie jedną z lepszych na zapleczu ekstrklasy.

Jeśli chodzi o grę Zagłebia - no cóz, za błędy w defensywie trzeba płacić. Szkoda, że nasi gracze boją się strzelać z dystansu - sparing z gieksą niczego ich nie nauczył (!?!). Gra wrzutkami na Małochę nie przyniosła skutku... zobaczymy jak gra bedzie wyglądała w gliwicach gdy na boisku pojawi się Mariusz Ujek....

8)
bankier

Postprzez bankier 2004-08-01, 9:14 am

przegralismy, ale nie ma się co załamywać - a dla poprawienia humoru polecam analizę wypowiedzi pomeczowej Arkadiusza Kłody:

"... Powiem szczerze, że lepiej mi się dziś grało na prawej obronie niż w środku pola. Zazwyczaj gram na środku, albo na prawej pomocy, przede wszystkim gram w pomocy, a nie na obronie, ale dzisiaj musze przyznać, że lepiej mi się grało w obronie..."

:mrgreen:
bankier

Postprzez Pyotreck 2004-08-01, 9:25 am

Pomimo porazki jestem przekonany ze w gliwicach beda 3 punkty. Teraz juz bedzie tylko lepiej.
Pyotreck

Postprzez Oko 2004-08-01, 9:57 am

Też myślę że w Gliwicach Zagłębie wygra
Oko

Postprzez YO 2004-08-01, 10:01 am

Co do frekwencji to chyba było grubo więcej niż 5000. Ta liczba jest dla mnie sporo zaniżona.
Co do gry to wiadomo, podobnie jak z gieksą dziurawa obrona a sędzia zapomniał włożyć szkła kontaktowe.
Ci co wyszli to szkoda że nie zrobili tego po pierwszej bramce, przynajniej zostaliby sami prawdziwi kibice. Rozwalają mnie niektórzy ludzie: jeden gość pół godziny przed meczem się drze żeby juz zaczynać mecz, bo on tak chce. Drugi patrzy na kartony i mówi: coś źle porozkładali te kartony, bo są wymieszane czerwone z białymi. Znawca :lol:
Mam nadzieję że ci co wyszli przed końcem meczu, odpuszczą sobie na jakiś czas przychodzenie na stadion :!: Tak bedzie lepiej dla wszystkich...
No i Zagłębie pokaże że ta porażka była tylko przypadkiem i brakiem szczęścia (słupek i kilka innych sytuacji).
Ostatnio edytowano 2004-08-01, 11:22 am przez YO, łącznie edytowano 1 raz
YO

Postprzez Rynek 2004-08-01, 10:43 am

Kiedy beda zdjecia z meczu :?:
Rynek
Obserwowany

Postprzez zgredos 2004-08-01, 11:16 am

Okazało się, że dziennikarz z Tempa miał racje.Mamy słabą obrone i bardzo słabego bramkarza.Z taką grą w obronie walkę o czołowe miejsca możemy zapomnieć
zgredos

Postprzez ziober 2004-08-01, 11:43 am

a dorzuce swoje trzy grosze ;):
1) obrona baaardzo nerwowo, momentami chaotycznie;
2) druga linia slabo zgrana <- aczkolwiek pare pilek pokazlo, ze drzemie w niej niemaly potencjal
3) napad nieskutecznie i momentami nerwowo

Radomsko bylo bardziej poukladane, potrafilo zwolnic gre kiedy trzeba bylo, szybko przerwac dobrze zapowiadajaca sie akcje faulem - innymi slowy wyszlo ligowe cwaniactwo.

Nasi chlopcy nerwowo, malo skladnie. Widac bylo brak drugoligowego ogrania. Za to chlopaki zagrali bardzo ambitnie i walecznie.

Wczoraj zaplacilismy 'frycowe' i mam nadzieje ze z meczu na mecz bedzie lepiej. Chwala zwyciezcom - szacunek pokonanym...
ziober

Postprzez krzysztof 2004-08-01, 11:56 am

Nie należę do tej grupy kibiców, którzy oczekują samych sukcesów i po pierwszej porażce wieszają psy na drużynie. Gdybyśmy mieli trochę więcej szczęścia i wpadły chociaż dwie z setek jakich mieliśmy, to zapewne większość mówiła by, że Zagłębie zagrało super mecz.
Obawiam się jedynie planów naszej drużyny na ten sezon. Cel trzeba sobie zawsze stawiać powyżej swoich możliwości aby osiągnąć jakiś sukces. Boję się, że mając ambicje tylko na miejsce w pierwszej dziesiątce tabeli może okazać się, że w kolejnym sezonie będziemy grać w barażach ze Śląskiem lub Odrą Opole :-(
No ale cóż kolejny raz decyduje o wszystkim kasa a nie sportowa rywalizacja.
krzysztof

Postprzez Sadek 2004-08-01, 12:59 pm

Ja się tam nie załamałem wogóle...przyda się zimny prysznic i omówienie i poprawienie słabych punktów gry.Cieszy mnie to, że piłkarze w taki gorąc nie brakuje ambicji i sił.Wystarczy poprawic skuteczność i mozna walczyć z najlpeszymi, a co do obrony to poprostu słaby dzień teraz bedzie tylko lepiej.
Sadek
dj. transfer

Postprzez rrr 2004-08-01, 2:04 pm

Do tych wszystkich pier.....cych: proponuję wpłacać do kasy klubowej przed każdym meczem po 5000 razy 12 PLN, wtedy bedzie mogli pier ...ć z czystym sumieniem, a dyr. Rudy pozwoli wam rozłożyć przed stadionem zasieki z drutu kolczastego.
Co do samej gry: luki w składzie nie są tajemnicą ani zaskoczeniem. W 2 lidze cięzko bedzie stłamsić grą ofensywną tak, żeby luki w obronie nie były brzemienne w skutkach. Szczególnie przy mocniejszych ekipach.
Dwie z trzech zmian dotyczyły obrony i to o czymś świadczy. Można pogdybać czy Kitowicz byłby w stanie uratowac remis.
Dziwi mnie maniera przerabiania napastników i pomocników na prawych obrońców (Bogacz, Rak i teraz Kłoda). Panie trenerze, żaden z nich nie będzie Thuramem i w obronie niech grają obrońcy. Mam nadzieję że "stawianie na Małochę" nie przeszkodzi ściągać go z boiska. Jak dla mnie to większą ochotę do gry przejawiał Bugaj. Po roku spedzonym na ławce z powodów regulaminowych ma pewno odpowiednio dużą motywację do gry.
A co do samego wyniku; ten sam rezultat osiagnięty w 5, 10 lub 15 kolejce byłby potraktowany dużo bardziej spokojnie. Ale upał szkodził nie tylko zawodnikom.
Prawdziwie prawdziwi kibice powinni zabrać ten megafon delikwentowi, jesli wpływy z biletów maja rosnąć.
rrr

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-08-01, 3:11 pm

Panie rrr nie sądze żeby nasz klub był zainteresowany wpływami z biletów. Spostrzeżenie to bierze się stąd iż zawsze pan Rudy mówi że budżet domknięty nie ma na nic kasy. A ponieważ nie da się skalkulować wpływów z biletów w budżecie w 100% gdyż wiąże się to z ryzykiem dziury w finansach klubu gdyby prognozy co do wpływów się nie spełniły więc szczerze powiedziwaszy mam w dupie kibiców wychodzących przed meczem. A klub nie zbiednieje od niższej liczby widzów na stadionie.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna