ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fabian 2004-07-08, 9:13 am

ARAS, chyba nie do mnie to? Ja się nie odnosiłem do decyzji Bartka, tylko do opinii Kl@kota, że zyczy jak najgorzej GKSowi, bo cos tam.
fabian

Postprzez ARAS1906 2004-07-08, 9:17 am

A to sorki Fabian :arrow: :oops:
Ĺšle zrozumiałem Twoją wypowiedź.......
Każdemu się może przytrafić :wink:
ARAS1906
Środula

...

Postprzez Ralf K. 2004-07-08, 12:54 pm

Witam wszystkich! Jako, że mieszkam w Pszczynie już śpieszę z odpowiedzią na pytanie Morpheusa. Na testach w Zagłębiu przebywa Przemysław Pitry, który jest bratem Krzysztofa :) Oboje występują w Iskrze Pszczyna, więc Gazecie mogło się pomylić :) Przemek w Iskrze gra w napadzie. W zeszłym sezonie zdobył 22 bramki w okręgówce. Pozdrawiam!
Ralf K.

Postprzez ARAS1906 2004-07-08, 1:25 pm

To też byłem bardzo zdziwiony że chcemy upolować jeszcze jednego bramkarza :roll: Ale już wszystko jasne :lol: :lol: :lol:
Dzięki za sprostowanie :wink:
ARAS1906
Środula

Postprzez kl@kot 2004-07-08, 5:12 pm

Przepraszam fabian za błąd ortograficzny choć przyznam że pisząc na forum nie przywiązuje do nich wagi. Powracając do głównego tematu mojej wypowiedzi muszę stwierdzić że jeśli masz inne zdanie to widocznie nie znasz histori klubu GKS Zagłębie Sosnowiec bardzo możliwe że jesteś zbyt młody by ją znać w tym wypadku spytaj starszych. Co do moich przekonań o wręcz wrogości w stosunku do naszego klubu całego śląskiego środowiska piłkarskiego wraz z dziennikarzami gazet typu Sport czy Trybuna Sląska to też wystarczyć regularnie je czytać aby dojść do podobnych refleksji jak moja. Wystarczy że z naszych trybun poleci jedna petarda na boisko (czego nie pochwalam) i już się mowi o pseudokibicach,
na Ruchu Górniku czy Gk-sie walą w mordę i w zasadzie jest ok. Przykro mi że taka jest prawda ale tak jest i wszyscy o tym musimy pamiętać.
NA POHYBEL RUCHOWI GÓRNIKOWI I GIEKSIE
kl@kot

Postprzez Gość 2004-07-08, 5:33 pm

Najmocniej dziękuje za wyjaśnienie. Już myślałem że chcemy zatrudnić jakiegoś ofensywnego bramkarza ;) :lol: :lol:
Gość

Postprzez Leyton 2004-07-08, 5:43 pm

Może nie do końca zgadzam się z wypowiedziami kl@kota, ale jest wiele racji w tym co pisze. I nie jest to jakaś chora antyśląska obsesja, co chyba sugerował fabian, tylko wyciąganie wniosków z przeszłości.... i teraźniejszości również.
Skoro niektórzy z Was są tak bardzo zbulwersowani zachowaniem Bartka, to może załóżcie jakąś grupę inicjatywną, napiszcie list otwarty do kibiców gieksy, ich prezesa i trenera z i publicznie potępcie zachowanie pilkarza, który wolał grać w Sosnowcu, a nie w Katowicach (za wszelką cenę, jak widać). Macie do tego PEŁNE prawo, bo reprezentował w ubiegłym sezonie NASZ KLUB.

Ludzie - bez przesady !!!
Leyton

Postprzez bankier 2004-07-08, 5:49 pm

Leyton - jakby taka sytuacja miała miejsce tylko, ze "w drugą" stronę - forum trzeszczało by w szwach od potępieńczych głosów. A że to Zagłebie wygrało batalię o Bartka - to wszystko jest OK! trochę to chore... A największą głupotą jest przypominanie historii z 1993 roku... bo co ona ma wnieść do dyskuzji??? :shock:
bankier

Postprzez Leyton 2004-07-08, 6:09 pm

Rok 1993 - to też nasza historia. Mamy o niej zapomnieć? Uznać, że wszystko było OK? Kopanie konającego Zagłębia też?
Mam inne zdanie na ten temat.

Może powinniśmy Bartka przywitać na Ludowym gwizdami?
Kibice na Śląsku od zawsze mieli i mają nas w dupie, a my (WY) wyrażacie swoje ubolewanie z powodu jego niehonorowego zachowania?
1. Migający się od kontraktu z "wielkim" GKS-em jest je... gorolem.
2. Słabo grający w ostatnim sezonie, ale wierny temu klubowi(GKS) przez blisko 10 lat (Bała) też jest je... gorolem.

Myślę, że powinniśmy ich za to przeprosić :twisted: :twisted: :twisted: Tak dalej być przecież nie może. :wink:
Leyton

Postprzez bankier 2004-07-08, 6:33 pm

To, że mam kogoś w dupie nie znaczy, że nie będę potrafił powiedzieć mu czegoś prosto w oczy! Kłamstwem i krętactwem daleko nie zajdziemy...
bankier

Postprzez olo69 2004-07-08, 6:46 pm

coś mi sie wydaje, że spora część piszących tutaj, nigdy nie była na meczu z Ruchem, Górnikiem, Gksem, więc pewnych rzeczy siła rzeczy jeszcze nie rozumie w tym sezonie, będziecie mieli okazję zobaczyć jak to jest i poczuć się Sosnowiczaninem, Zagłębiakiem (jesli jesteście stąd - mozecie spytac ojca lub dziadka skoro sami tego nie czujecie)

nie potrafie zrozumieć czym jesteście oburzeni, nie pamietacie jak od nas odchbodzili Beben (Marek), Czerwiec, Urban przecież to jest zupełnie normalne, nie było kasy u nas to odchodzili pomimo, że grali po ładnych kilka lat, a Bartek nie grał u nich tylko u nas więc nie rozumiem

PS jebie mnie co mówi trener Gksu, Górnika, czy Ruchu - to są ich problemy nie nasze
olo69

Postprzez WOJTEK 2004-07-08, 6:57 pm

olo69 napisał(a):coś mi sie wydaje, że spora część piszących tutaj, nigdy nie była na meczu z Ruchem, Górnikiem, Gksem, więc pewnych rzeczy siła rzeczy jeszcze nie rozumie w tym sezonie, będziecie mieli okazję zobaczyć jak to jest i poczuć się Sosnowiczaninem, Zagłębiakiem (jesli jesteście stąd - mozecie spytac ojca lub dziadka skoro sami tego nie czujecie)

nie potrafie zrozumieć czym jesteście oburzeni, nie pamietacie jak od nas odchbodzili Beben (Marek), Czerwiec, Urban przecież to jest zupełnie normalne, nie było kasy u nas to odchodzili pomimo, że grali po ładnych kilka lat, a Bartek nie grał u nich tylko u nas więc nie rozumiem

PS jebie mnie co mówi trener Gksu, Górnika, czy Ruchu - to są ich problemy nie nasze
PAMIĘTAM JAK URBAN POSZEDŁ DO GÓRNIKA.I TE PRZYWITANIE NA LUDOWYM:URBAN ##### ZAGŁĘBIE SPRZEDAŁ.STARE DZIEJE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez twari 2004-07-08, 8:50 pm

Karta sie odwrocila i teraz to Zaglebie jest stabilniejszym finansowo i bardziej perspektywistycznym klubem niz "wielka" GieKSa! Kazdy z nas czekal na taki moment gdy zawodnik zrezygnuje z gry u katowiczan i przyjdzie do nas!! No i sie doczekalismy! Nalezy sie tylko cieszyc a nie rozczulac nad tym jak bardzo Bartek skrzywdzil ten jakze zaprzyjazniony klub z K-c! :twisted:
twari

B. Chwalibogowskiego pochwała czy nie?

Postprzez Blajpios 2004-07-08, 10:17 pm

Kiedy po dłuższym przymusowym zmniejszeniu zaglądania do serwisu zajrzałem - zostałem nieco niemile zaskoczony niemożliwością nawet dopisania czegokolwiek. Czas goni, więc nawet nie zastanawiałem się nad rejestracją. Chyba jednak jestem stuknięty, bo jednak "potrzeba moralizatorska wzywania do wielkości charakteru Zagłębia" wzięła górę. Chyba jestem już skazany na "męczenie" forumowiczów w tym kierunku, niemniej nie zdzierżyłem. Niektórzy znają motywy mojego ociągania się z rejestracją, niemniej musiałem wtrącić swe trzy grosze. Na pewno bowiem nie należy zapomnieć na przykład o wszelkich działaniach nie "fair", wrogich nieuczciwie wobec Zagłębia (bo różnić się Śląsk i Zagłębie mogą i to może wzajemnie ubogacać; nieuczciwość - słusznie jednak piętnujemy). Tylko - że sprawa wygląda jeszcze inaczej. Czy w takim razie, skoro tak piętnujemy ich nieuczciwość, wrogość i niszczenie Zagłębia i jesteśmy przekonani, że Zagłębie, to coś więcej: to na dowód tego mamy także być nieuczciwi, popierać nieuczciwość? Ludzie, przecież Kali - i to niejeden - Wam Bratem! (ukraść Kalemu, źle, Kali - dobrze). Zaznaczam, że opieram się na opiniach takich, jak je znamy, czyli o ile trener Borecki adekwatnie przedstawił sprawę. Czyli, że GKS był przez piłkarza okłamywany i zwodzony; przecież nie miał trener pretensji, że wybrał inną ofertę. Jeżeli tak - to nie można mieć w d... co mówił.
Co więcej, już tak "czysto materialnie" podchodząc - pomyślmy: B. Chwalibogowski jest tak samo w Zagłębiu najemnym piłkarzem, jak miał być w GKSie. Na jakiej zasadzie myślicie, że to, co potrafił zrobić GKSowi akurat nie jest w stanie zrobić Zagłębiu? Nie bądźmy naiwni. Przecież zaś, tak, jak już to podpowiadali niektórzy: ileż bluzgów z kolei by tu poleciało, gdyby tak zrobił Zagłębiu? Co, jednak Kali mi najlepszy brat?
Właśnie o to mi chodzi: póki jeszcze się nie zmieni na tyle, że nikomu, nie tylko tak Zagłębiu nie zrobi: to jeszcze do "zagłębiowskiego charakteru" mu brakuje. Chodzi mi o to właśnie, żeby taki był charakter zagłębiowskiego zawodnika, żeby taką uczciwość uznać za wymóg, by to było wspólne oczekiwanie kibiców tak mocne, że zdolne wymusić taką zmianę u zawodnika, jakby "wychować na Zagłębiaka". Trener Cz. Mika podpisał kilka dni wcześniej umowę w Mikołowie - i dlatego odmówił Katowicom, odmówił Sarmacji, Myślę, że inni o brak takiej właśnie postawy mieli pretensje w wypadku B. Chwalibogowskiego. Nie zaś o to, że w ogóle wrócił, bo chyba wszyscy się cieszą i mają nadzieje, że w Zagłębiu długie lata rozwoju i sukcesów aż na europejskie stadiony zrobi a przede wszystkim zasłuży na miano "Zagłębiowskiego charakteru".
Blajpios

Postprzez ARAS1906 2004-07-09, 7:34 am

bankier napisał(a):Leyton - jakby taka sytuacja miała miejsce tylko, ze "w drugą" stronę - forum trzeszczało by w szwach od potępieńczych głosów. A że to Zagłebie wygrało batalię o Bartka - to wszystko jest OK! trochę to chore... A największą głupotą jest przypominanie historii z 1993 roku... bo co ona ma wnieść do dyskuzji??? :shock:

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... &start=360 - drugi post od góry.
Dodam tylko, że Bartek grał w Zagłębiu jeśli pamiętasz a nie w GieKSie!!! Może tak nie żałujmy tego klubu zza miedzy skupiając winę na zawodniku :evil: Pamiętam jak Nas "wykończył" (przynajmniej tak mu się wydawało) ś.p. Pan D. - jadąc tam na hokej było słychać jedno - "kaj mocie fusball gorole kaj mocie fusball?", a my się użalamy :x
Ponadto, przypomnę te lata pomimo wszystko a tym którzy nie mogą ich pamiętać szczególnie.
Po spadku do III ligi ś.p. Magnat zaproponował Zagłębiu żeby był klubem satelitą GKS-u, to wtedy może i znajdzie się trochę grosza i wogóle, ponadto do Zagłębia mieli trafić zawodnicy nie mający miejsca w składzie GieKSy. Ponieważ Nasz Klub nie przyjął tej "fantastycznej" oferty Dziura stwierdził, że mamy za niską średnią wiekową na grę w III lidze :shock: i nie dopuszczają Nas do rozgrywek..... Jeżeli dobrze pamiętam ta średnia to 21 z groszem i nie było by może w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że I-szo ligowa Wisła K. miała wtedy średnią wieku 20 z groszem :evil: Jak to się skończyło wiedzą wszyscy.....
A historia jak to historia zatoczyła koło.... Ruch Radzionków zagrał wtedy w III lidze za Zagłębie teraz My świętowaliśmy awans w Radzionkowie, ludzie GieKSy Nas załatwili teraz Nasz zawodnik (choć tylko wypożyczony) nie chciał grać w Katowicach!!!! (reszta we wskazanym linku). Do jakich "tradycji" poprowadzi Nas jeszcze historia???? :roll:
Mam nadzieję - WIERZĘ - że do I-szo ligowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna