Vlepki 3 edycja projekty

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2004-07-06, 10:01 am

Taki projekt jaka ksywa. Przestraszyłbym się jakby się okazało , że autor ma wiecej niż 15 lat , a jeszcze podnieca się transformers'ami.
Krawiec

Postprzez Asja 2004-07-06, 10:07 am

Wariat napisał(a):Dobra odzywam sie poraz 2 z zakopca Vlepki porozklejane wszędzie gdzie sie da :lol:

Mam tylko nadzieje że nie rozkleja tego co sam zrobił w takim układzie :shock:
Asja
Gwiazda

Postprzez Krawiec 2004-07-06, 10:20 am

twari napisał(a):Czy Ci ludzie na zdjeciu sa monotonni? Przeciez to foto to oczywiste zaprzeczenie textu: TO TYLKO ONI! No coz... niestety nie wszyscy to zrozumieli... poczatkowo chcialem TYLKO umiescic w cudzyslowiu ale zrezygnowalem. Myslalem ze i bez cudzyslowia bedzie to wywolywalo usmiech na twarzach... pomylilem sie.

Twari, nie chodzi o to "co poeta miał na myśli " ale o to jak się to kojarzy i jaki wywołuje efekt emocjonalny. Biorac pod uwagę wrażenie jakie niesie ze sobą symbolika projektu , dobre wrażenie z obrazka idzie w parze ze złym znaczeniem tekstu "to tylko oni" = skamieniali . To co stworzyłeś wcale nie zmusza do myślenia tylko wywołuje zwyczajny dysonans i poprzez to nie spełnia swojej funkcji .

Dobra naklejka reklamujaca nasz klub powinna kojarzyć się jednoznacznie , nawet jeśli jej sens trzeba sobie przetworzyć. Patrz na vlepke " XI bedziesz kibicem Zagłębia " bo to jest dobry przykład reklamy z przekazem pośrednim, a zarazem jednoznacznym.
Ostatnio edytowano 2004-07-06, 10:38 am przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez mlody1906 2004-07-06, 10:33 am

pierwszy projekt - rewelacja :lol: :lol: :lol: swietny graficznie !! bardzo dobrze ze jest podpisana RACA :D no i te JAKZE WIDOCZNE Z DALEKA I DOGLEBNE NAPISY W ROGACH ... nie wiem czy dobrze widze ale tam jest chyba napisane BUJ zamiast BOJ .... no ale trudno ! Wariat nie zalamuj sie opiniami innych dobrze Ci idzie ! prUbUj dalej :wink:
mlody1906
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2004-07-06, 10:36 am

mlody1906 napisał(a):pierwszy projekt - rewelacja :lol: :lol: :lol: swietny graficznie !! bardzo dobrze ze jest podpisana RACA :D no i te JAKZE WIDOCZNE Z DALEKA I DOGLEBNE NAPISY W ROGACH ... nie wiem czy dobrze widze ale tam jest chyba napisane BUJ zamiast BOJ .... no ale trudno ! Wariat nie zalamuj sie opiniami innych dobrze Ci idzie ! prUbUj dalej :wink:
NIE ROZŚMIESZAJ MNIE. :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez adek 2004-07-06, 11:00 am

Trzeba przyznac odwazne projekty. :D
Czepiacie sie, toz to prawdziwa gratka dla kolekcjonerow...dobrego humoru :D
adek

Postprzez mlody1906 2004-07-06, 11:38 am

adek napisał(a):Trzeba przyznac odwazne projekty. :D
Czepiacie sie, toz to prawdziwa gratka dla kolekcjonerow...dobrego humoru :D

popieram ... po co te docinki ?! tylko wytrawne oko znawcow odnajdzie w tym projekcie arcydzielo !! 8)
mlody1906
Adventure Group

Postprzez ŁOSKI1906 2004-07-06, 11:57 am

Chodziło mi o pomysły a nie o grafike. Wiem że Grafika w moim wykonaniu to jest dno ale z tym grzybem atomowym jakiś spec coś może wymyśłeć.
Pozdro z Zakopca
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

...

Postprzez Krawiec 2004-07-06, 12:06 pm

Obrazek

Masz rację młody, coś w tym rzeczywiście jest. Być może pozorny infantylizm i kicz jest tu użyty celowo by zmusić przypadkowego obserwatora do zwrócenia uwagi na warstwę literacką. Ten sam efekt ma wywołać najprawdopodobniej celowo umieszczony błąd ortograficzny - to znak naszych czasów, w których nie liczy się forma lecz treść. Wracając do warstwy literackiej wypada nam mniemać , iż ambicją autora jest przedstawienie szerszemu gronu odbiorców znaczenia skrótów tj. : BB FB czy AG. Dopiero tutaj można dostrzec maestrię i kunszt . Gra słów oddaje najlepiej to co kryje się pod tajemniczo brzmiacymi w/w skrótami.
Jednym słowem autor uczy nas pokory i przypomina , że głęboko ukryte znaczenia , maja rację bytu w naszej skomercjalizowanej rzeczywistości.

Ukłony dla mistrza Stanisława Barei (mam nadzieję, że wybaczy mi z zaświatów plagiat pomysłu z treblinkami do kombajnu jako sztuki modernistycznej )

Mówiąc wprost im dłuzej na to patrzę tym lepiej rozumię powiedzenie pt. "zesrać się ze śmiechu".
Krawiec

Re: ...

Postprzez edddie 2004-07-06, 12:30 pm

Krawiec napisał(a):Obrazek

Masz rację młody, coś w tym rzeczywiście jest. Być może pozorny infantylizm i kicz jest tu użyty celowo by zmusić przypadkowego obserwatora do zwrócenia uwagi na warstwę literacką. Ten sam efekt ma wywołać najprawdopodobniej celowo umieszczony błąd ortograficzny - to znak naszych czasów, w których nie liczy się forma lecz treść. Wracając do warstwy literackiej wypada nam mniemać , iż ambicją autora jest przedstawienie szerszemu gronu odbiorców znaczenia skrótów tj. : BB FB czy AG. Dopiero tutaj można dostrzec maestrię i kunszt . Gra słów oddaje najlepiej to co kryje się pod tajemniczo brzmiacymi w/w skrótami.
Jednym słowem autor uczy nas pokory i przypomina , że głęboko ukryte znaczenia , maja rację bytu w naszej skomercjalizowanej rzeczywistości.

Ukłony dla mistrza Stanisława Barei (mam nadzieję, że wybaczy mi z zaświatów plagiat pomysłu z treblinkami do kombajnu jako sztuki modernistycznej )

Mówiąc wprost im dłuzej na to patrzę tym lepiej rozumię powiedzenie pt. "zesrać się ze śmiechu".

:lol: :lol: :lol: :lol:

Wariat / plus dla Ciebie, że humor poprawiłeś ludziom tą vlepą :shock: :lol: :lol: .

Ten napis Raca jest konkretny :lol: .

Chyba pozostałeś pod wpływem wczorajszej emisji Predatora :twisted: :lol:

Hej Śląsk! :twisted:
Ostatnio edytowano 2004-07-06, 3:41 pm przez edddie, łącznie edytowano 1 raz
edddie
Wrocławianin

Postprzez Krawiec 2004-07-06, 12:48 pm

Wariat napisał(a):Chodziło mi o pomysły a nie o grafike. Wiem że Grafika w moim wykonaniu to jest dno ale z tym grzybem atomowym jakiś spec coś może wymyśłeć.
Pozdro z Zakopca

Mam jeszcze jedną wątpliwość . Jak wyjasniłeś chodziło ci głównie o pomysły . Domyślam się, że to co umieściłeś na głowie tej postaci to czapeczka Zagłębia wzorowana na tych ze sklepiku Darka. Zachodzę w głowę co wyrażaja te czerwone , nie wiem jak to nazwać , kropki , punkty, które umieściłeś na białej części flag Zagłębia w rogach tego projektu ?
Krawiec

Postprzez TazSc 2004-07-06, 1:25 pm

Tez sie nad tym zastanawiam juz dosyc dlugo i prawde mowiąc nie mam pojęcia co to może byc... Ta flaga w rece to tez konkret! (jezeli to flaga!? bo nie jest opisana :D )
TazSc

Postprzez Asja 2004-07-06, 1:30 pm

Krawiec napisał(a):Mam jeszcze jedną wątpliwość . Jak wyjasniłeś chodziło ci głównie o pomysły . Domyślam się, że to co umieściłeś na głowie tej postaci to czapeczka Zagłębia wzorowana na tych ze sklepiku Darka. Zachodzę w głowę co wyrażaja te czerwone , nie wiem jak to nazwać , kropki , punkty, które umieściłeś na białej części flag Zagłębia w rogach tego projektu ?

Może to iskry od racy. . .
Bo te inne czerwone to chyba jakieś płomienie są , wiec te kropki to pewnie iskry. :?
Asja
Gwiazda

Postprzez CZaRnYY 2004-07-06, 2:06 pm

No wlepy Wariata zrobiły furorę :)
Predatora nie skomentuje nawet ( :lol: :lol: :lol: ), a co do drugiej wlepki ciekawy pomysł, chociaż samo hasło "Polska bez Śląska" mi nie odpowiada :?

A może by wydać serię wlepek pt. "najzabawniejsze projekty"? ;)
Na pewno by się ich trochę uzbierało...
CZaRnYY

Postprzez adek 2004-07-06, 2:34 pm

Od paru godzin próbuje rozwiązać zagadkę związaną z nakryciem głowy i ostateczna wersja jaką ustaliłem to podbierak na ryby.

Jak dla mnie to prawdziwy majstersztyk, autor celowo użył takiej techniki by odbiorca dłużej zastanowil sie nad jego właściwym przekazem. Chyle czoła...
adek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice