W II lidze wszyscy się wzmacniają

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Erazmus 2004-06-29, 6:35 pm

Jak patrze na mój klub to Waszą siłą na pewno jest świetna organizacja klubu , drużyna budowana przez wiele lat przez Tochela oraz stabilna sytuacja finansowa. Nie wiem czy awansujecie ( życze Wam awansu z I miejsca) ale na pewno będziecie się liczyć w walce o I lige .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez kwachu 2004-06-30, 3:10 pm

Wg. mnie w tym sezonie powinniśmy powalczyć o spokojne utrzymanie. Środek tabeli albo górna połówka, ale nie awans. Po pierwsze jest za dużo niewiadomych jeśli chodzi o rywali i dopiero boisko wszystko zweryfikuje. A po drugie - ta kwestia była już poruszana w innych wątkach - po co wchodzić do I ligi jeśli nie dostaniemy licencji na granie ze względu na stan stadionu? A ostatnio widać jak dużo miasto robi w kierunku chociażby modernizacji obiektu... :? bo o remoncie nawet nie myśle.
kwachu

Postprzez WOJTEK 2004-06-30, 4:00 pm

kwachu napisał(a):Wg. mnie w tym sezonie powinniśmy powalczyć o spokojne utrzymanie. Środek tabeli albo górna połówka, ale nie awans. Po pierwsze jest za dużo niewiadomych jeśli chodzi o rywali i dopiero boisko wszystko zweryfikuje. A po drugie - ta kwestia była już poruszana w innych wątkach - po co wchodzić do I ligi jeśli nie dostaniemy licencji na granie ze względu na stan stadionu? A ostatnio widać jak dużo miasto robi w kierunku chociażby modernizacji obiektu... :? bo o remoncie nawet nie myśle.
NIE ZGADZAM SIĘ.TRZEBA WYSOKO MIERZYĆ BY MIEĆ PEWNOŚĆ UTRZYMANIA.A STADION??JAWORZNO POKAZAŁO,ŻE SIĘ DA.NA CO MAMY CZEKAĆ ???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Artur 2004-06-30, 4:35 pm

Troche mnie osobiście dziwią te wypowiedzi o unikaniu walki o awans :( - gra sie po to aby zwyciężać i zbierać kase z premii 8) . Nie bójmy sie tego, że w przypadku awansu nie dostaniemy licencji, kurde jak ja bym chciał mieć taki problem po następnym sezonie :P Nie takie "biedne" kluby jak nasz znajdowały sie w pierwszej lidze i dostawały licencje z odroczonym terminem na rozbudowe stadionu czy budowe oświetlenia. A to właśnie awans do ekstraklasy może wywołać lawinę kolejnych umów sponsorskich i przyczynić się do wzmożonych prac remontu stadionu Ludowego :wink: Najlepszm przykładem jaki Szczakowianka Jaworznio, która na awansie do 1 ligi wiele zyskała
Artur

Postprzez bankier 2004-06-30, 6:41 pm

jasne, że gramy o awans! kwachu nie siej defetyzmu! 8) minimalisto jeden...
bankier

Postprzez Marcinek 2004-07-01, 7:44 am

17 lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował w środę, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

- Wspólnie uznaliśmy, że dla jego kariery będzie lepiej, gdy zmieni środowisko. Nie zamykam mu jednak drogi powrotu. Może spotkamy się już za rok - mówi Krzysztof Tochel, trener Zagłębia.

Co mozecie na jego temat powiedziecie??Jak sie spisywał u was??
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez Gość 2004-07-01, 8:40 am

Marcinek napisał(a):17 lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował w środę, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

- Wspólnie uznaliśmy, że dla jego kariery będzie lepiej, gdy zmieni środowisko. Nie zamykam mu jednak drogi powrotu. Może spotkamy się już za rok - mówi Krzysztof Tochel, trener Zagłębia.

Dobry zawodnik i spoko gość-żałuję że Go nie będzie w drugoligowym Zagłębiu.....Jedno jest pewne jeśli Tomek będzie w optymalnej formie to będziecie mieli z Niego niemały pożytek."Siwy"-POWODZENIA :!: :!:
Gość

Postprzez Artur 2004-07-01, 10:00 am

Marcinek napisał(a):17 lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował w środę, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

POlecam poczytąć temat o Tomku Łuczywku, jest tam wiele ciekawych wypowiedzi, a więc jednak Tomek odchodzi - ale myśle, że to rozstanie nie potrwa długo, ja cenie tego gracza i troche mnie martwi ta decyzja :( , oby mu to na zdrowie wyszło :lol:
Artur

Postprzez ARAS1906 2004-07-01, 12:35 pm

SIWY POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekamy na powrót na Ludowy ponownie....... w koszulce Zagłębia!!!!!!!!!! 8)
Dziekujemy!!!!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez kwachu 2004-07-01, 1:58 pm

bankier napisał(a):jasne, że gramy o awans! kwachu nie siej defetyzmu! 8) minimalisto jeden...

Nie sieje defetyzmu i nie jestem minimalistą - bardzo sie uciesze jeśli wygramy II lige. Ale naprawde obawiam sie ze nie dostaniemy licencji na gre w I lidze ze względu na stadion. Choć może z drugiej strony taki awans zmobilizuje odpowiednie władze do działania... (wątpie). Tak naprawde boisko (i oby tylko boisko) zweryfikuje nasze pisanie 8)
kwachu

Postprzez Erazmus 2004-07-01, 4:21 pm

O tym, że na Struga nie ma pieniędzy, było wiadomo od dawna. Wiele osób w tym chyba członkowie zarządu Radomiaka myśleli, że po awansie na zaplecze ekstraklasy, sponsorzy będą walić drzwiami i oknami. Nic takiego jednak nie nastąpiło, a o każdy grosz trzeba stoczyć heroiczną walkę.

Trener ma dosyć

Całą sytuacją bardzo mocno zniesmaczony jest Jerzy Engel jr. - Czegoś takiego nie spotkałem jeszcze w żadnym klubie - mówi zrozpaczony. - Do rozpoczęcia przygotowań pozostały trzy, cztery dni, a w klubie nie ma niczego. Nie ma w tym krzty przesady, bo zespołowi brakuje piłek, koszulek, spodenek, getrów, odżywek, nie mówiąc już o boisku, na którym można by trenować. Drużyna co rusz to się osłabia (odeszli już Maciej Wojtaś i Konrad Gołoś), a ja nie mogę podjąć żadnych rozmów z innymi piłkarzami, bo nie wiem, co mam im powiedzieć. Ale jeśli nawet jacyś gracze się znajdą, nie będą mieli gdzie trenować, bo obozu, czy sparingów z wymagającymi rywalami nie ma nawet w planach.

Wczoraj Jerzy Engel jr spotkał się z zarządem klubu. - Rozczarowanie, to najdelikatniejsze słowo jakie mi przychodzi na myśl z panami z zarządu - podkreśla. - Nie dość, że nie było w ogóle prezesa Pietrzyka i wiceprezesa Telęgi, to pozostali panowie nie mieli żadnego pomysłu, ani propozycji na dalsze funkcjonowanie klubu. Pomijam to, ze zaproponowano mi 400 zł podwyżki. To naprawdę ma najmniejsze znaczenie. Gorzej, że w klubie nie ma żadnych pieniędzy i perspektyw na ich pozyskanie. Dlatego pytam: jeśli nawet zgodziłbym się pracować za darmo, z kim i z czym mam zaczynać przygotowania do sezonu? Żaden z działaczy nie potrafił mi na to odpowiedzieć.

Engel jr stwierdził, że podobną sytuację przerabiał już przed rokiem w Błękitnych Stargard Szczeciński. - Tam było chyba nawet lepiej, bo przynajmniej ludzie składali jakieś obietnice. Wszyscy wiemy, jak to się dla klubu zakończyło. Nie chciałbym przeżyć drugi raz takiej sytuacji. Druga liga jest w pełni zawodowa i niczego, powtarzam, niczego nie da się w niej załatwić półśrodkami. Dlatego mimo że wokół klubu i w zespole jest fantastyczna atmosfera, a kibice są rewelacyjni, nie podejmę się, aby z szabelką walczyć przeciwko czołgom. Nie mogę po prostu swoim nazwiskiem firmować kompromitacji, jaka lada chwila może nastąpić. Chcę zostać w Radomiaku, ale obecna sytuacja po prostu mi to uniemożliwia - kończy szkoleniowiec.

Jak się dowiedzieliśmy, wstrzymuje się jeszcze trzy dni, aby podjąć ostateczną decyzję. Jeśli nie pojawi się jakieś światełko w tunelu, a w klubie nie zaczną być załatwiane podstawowe sprawy, zrezygnuje z pełnionej funkcji. Na oferty pracy narzekać nie może. Najpoważniejszą ma z Polonii Warszawa, w której pełniłby rolę asystenta trenera pierwszoligowego zespołu - Marka Motyki.

Wersja zarządu

W tak czarnych barwach, przyszłości klubu nie widzi wiceprezes Paweł Kobyłecki. - Z wieloma słowami trenera Engela oczywiście się zgadzam. Sytuacja w klubie jest bardzo ciężka i nie ma co ukrywać, że z dnia na dzień się zmieni - rozpoczyna rozmowę z "Gazetą". - Bez sponsora na pewno nie poradzimy sobie w Iidze, ale to przecież żadna rewelacja. Prowadzimy jednak rozmowy z kilkoma przedsiębiorstwami i być może zdołamy jednak przetrwać. Mogę powiedzieć tak: Radomiak będzie miał trenera i piłkarzy takich, na jakich będzie go stać. Jerzemu Engelowi jr. przedstawiliśmy naszą propozycję i teraz od niego zależy, czy ją przyjmie, czy nie. Co zaś do sprzętu, to mogę zapewnić, że lada chwila trafi on do klubu. Gdybyśmy byli krezusami, następnego dnia po awansie poszlibyśmy do sklepu i kupilibyśmy nowe koszulki, dresy, buty od ręki. Jesteśmy jednak w takiej sytuacji, że liczymy każdy grosz i rozważać musimy propozycję kilku producentów. Mam nadzieję, że z każdym dniem, z klubu będą napływać optymistyczne wieści. Wiadomo przecież, że z pustego to nawet Salomon nie naleje, a w tej chwili nasza kasa świeci pustkami.

Z naszych informacji wynika, że Radomiakowi pomoże miasto. W najbliższym czasie na sesję Rady Miejskiej ma trafić wniosek o przeznaczenie na remont stadionu przy ul. Struga 63 kwoty 150 tys. zł. Być może do klubowe kasy będą wpływać wyższe niż dotychczas wpływy z targowiska.

Gdzie jest prezes?

Sytuacja może nie byłaby tak dramatyczna gdyby w klubie znajdowały się dwie najważniejsze osoby - prezes Wiesław Pietrzyk i wiceprezes Marian Telęga. Pierwszy przebywa w sprawach rodzinnych w Niemczech, drugi w sanatorium. Rodzina i zdrowie są oczywiście najważniejsze, ale i tak obu panom należy się co najmniej żółta kartka. Teraz właśnie ważą się losy klubu, a tak naprawdę potencjalni sponsorzy nie mają z kim rozmawiać. Choć z drugiej strony, trudno uwierzyć, aby wraz z pojawieniem się w Radomiaku prezesa obecna nieciekawa sytuacja klubu mogła ulec diametralnej zmianie.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Marcinek 2004-07-01, 5:09 pm

Z tego wynika to iż, do którego klubu by nie przyszedł Engel jr. to klub po awansie do II ligi bankrutuje. Cos lub ktoś :twisted: jest nie na miejscu!
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez Erazmus 2004-07-01, 5:34 pm

Za to mamy pierwszego kandydata do spadku . Szkoda kibiców Radomiaka bo zanotowali niezły wzrost . Ale nie zawsze organizacja idzie w parze z dobrą ekipą kibicowską .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Leyton 2004-07-01, 5:36 pm

Po wypowiedziach bankiera i Wojtka coś mi się zdaje, że zanosi się na kolejne starcie hurraoptymistów z optymistami umiarkowanymi :mrgreen: Ostatnio było nas trzech: Wojtek, Wally i ja :piwo: Jak pokazało życie mieliśmy rację. Jak będzie teraz? Ja w każdym razie ja gram tej samej drużynie. :D
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... c&start=45
Leyton

Postprzez WOJTEK 2004-07-01, 5:40 pm

JA RÓWNIEŻ NIE ZMIENIAM EKIPY.A PIWKO ZALEGŁE CHĘTNIE WYPIJĘ. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna