ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sir 2004-06-09, 7:08 pm

Mysle ze Łuczywek nie odejdzie po tom co dzisiaj pokazał. Widac bylo ze chlopcy grali na luzie....i w pierwszej polowie calkiem niezle im to wychodzilo.....w drugiej nie co gorzej.......co do bramkarza to zachował sie jak powinien.:) Terasa miał wielkie przezycie zawalił bramkę:) 2 liga 2 liga Zagłębie
Sir

Postprzez xXx_1906 2004-06-09, 7:48 pm

Wydaje mi się, że nie powinniśmy oceniac zawodników jeszcze przed gra w naszym klubie, bywało juz tak, że ci po których za dużo się nie spodziewaliśmy mile nas zaskakiwali, a ci którzy mieli stanowic o sile zespolu zawodzili. Podam dwa jakże rózne przykłady: Waldek Adamczyk i Kulawik.
xXx_1906

Postprzez olo69 2004-06-09, 9:13 pm

chciałbym, zeby Ujek jednak pozostał i olać inne wzmocnienia, (nie licząc bramkarza)wg mnie jest teraz drugim co do wartości piłkarzem w naszym klubie, a pierwszym już jest Lacha - przyjemnie popatrzec jak gra - od wielu lat nie mielismy takiego pomocnika
olo69

Postprzez zgredos 2004-06-09, 9:59 pm

Już na początku sezonu pisałem, że Lachowski będzie podstawowym zawodnikiem i nie pomyliłem się. Co do Ujka to jeśli nie chce grać w naszym kochanym Zagłębiu to niech idzie do I ligii GKS czy Polonia tam będzie grał za darmo ale w I lidze - życze mu powodzenia. Jeśli chodzi o Małoche to mam inne zdanie- jeśli nie sprawdził się w III lidze ( Korona) to jaką mamy pewność że przyda się u nas w II lidze. I jeszcze jedno bardzo chciałbym żeby T. Łuczywek został w Zagłębiu
zgredos

Postprzez WOJTEK 2004-06-10, 8:55 am

SIWY DAJE RÓWNIEZ PEWNOŚĆ W TRUDNEJ SYTUACJI.SKĄD WIADOMO,ŻE ZMANIEROWANY MAŁOCHA NIE ODPUŚCI NAJWAŻNIEJSZEGO MECZU ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez rrr 2004-06-10, 10:06 am

"Trenera Tochela zapytaliśmy także o Tomasza Łuczywka, o którym wypowiadał się w prasie, że dobrze zrobiłaby mu zmiana otoczenia.
- Z Tomkiem rozmawiałem, że jeśli nie znajdzie klubu na poziomie, w I lub II lidze, to zostaje u nas i walczy o miejsce w jedenastce. Choć gdyby grał we wszystkich meczach tak, jak dziś i w ostatnieh meczach. Pamiętajmy, że on jest już w Zagłębiu 17 lat i jest w podobnej sytuacji jak ja kiedyś. Po wielu latach gry w Sosnowcu poszedłem do Mielca i tam odmłodniałem. "

Chciałbym coś zrozumieć, ale nie za bardzo mi to idzie. Te slowa maja znaczyc, że Zagłebie nie potrzebuje zawodnika na poziomie 1-2 ligowym?(bo z taka oceną Tomka zgadzam się w 100%). Czy Tochel chce wzmocnić jakiegoś przeciwnika? Ja wiem że Zagłebie jest mocne, ale do AMIKI czy Groclinu to jeszcze trochę brakuje.
Może Tochel chce mieć swojego Morientesa, który mu zrobi przykrość w najmniej spodziewanym momencie.
Poza tym jesli w podawanych nazwiskach jest coś prawdy to wszystko może opaść (szczęka, ręce itp.)
Z Muszalikiem to bedzie na bank Liga Mistrzów. Komuś się chyba myli Fortuna Bojszowy z Fortuną Dusseldorf.
Porównywanie W. Adamczyka czy Józefowicza z Małochą, Bałą i innymi takimi jest bez sensu. Nie ten czas, nie ten skład i całkiem inne warunki. Ci pierwsi zastępowali M. Zudina czy M. Adamczyka, a ci drudzy kogo mają zastąpić.?
Bardziej skłaniam sie do do dużej ostrozności przy POJEDYNCZYCH (max. 2-3) i przemyślanych transferach. Najwięcej energii i pieniedzy trzeba przeznaczyć na poszukiwanie po 3-4 ligach zawodników tj. Bogacz, Chwalibogowski. Za pieniadze na kontrakt Ujka mozna mieć 3-4 takich graczy, z których jesli 2 wypłynie to będzie ok.
Co do Ujka - jest Stolpa, Bugaj, poza tym zapominamy że Rak walczył w Kietrzu niedawno o 1 ligę, i strzelił tam sporo bramek. Więc spokojnie, bez kompleksów. Nie ma nad czym i kim płakac.
rrr

.

Postprzez twari 2004-06-10, 11:19 am

Rak walczyl o 1 lige i znalazl sie w trzeciej.. :D Co do Ujka- nie zastapi go Stolpa bo to zupelnie inni zawodnicy! Stolpa potrafi dostawic noge w odpowiednim momencie i jest tam gdzie byc powinien! Dlatego ma tyle bramek! A Ujo to pilkarz ktory ma zajebisty przeglad gry i to on zazwyczaj wyklada pilki Stolpie! Sprzedaz Ujka byloby bledem skoro chcemy budowac zespol i nie spoczac na II lidze!
PS. Mysle ze na Stolpie Zaglebie bedzie moglo sporo zarobic! Chlopak jest mlodziutki i bramkostrzelny! Pomimo ze nie jest darzony wielka sympatia to jakby nie patrzec - jest wspolautorem naszego awansu! A mimo jego braku wciaz wygrywamy - czy to nie dobry znak apropos naszej kadry? :D
Zobaczymy... :D
twari

Postprzez olo69 2004-06-10, 11:26 am

hm... Bugaj jest
olo69

Postprzez rrr 2004-06-10, 12:41 pm

"Anna Grodecka z zarządu Zagłębia powiedziała, że nie mamy szans na awans, coś się we mnie zagotowało. Dzisiaj przypomniałem pani Grodeckiej te słowa. "

No to fachowcy pracują w tej firmie (ci oddelegowani na odcinek piłkarski -po linii i z ramienia). Może lepiej pieniadze, które pobiera ta pani dać Łuczywkowi.
rrr

Postprzez twari 2004-06-10, 2:59 pm

olo69 napisał(a):hm... Bugaj jest

No jest Bugaj ale.. jest tez ALE! Skoro w 3 lidze grzeje lawe bo wyparty jest przez Ujka to jakie to bedzie wzmocnienie gdy w II lidze zastapi Ujka? Ale zgadzam sie ze Bugaj to bardzo dobry zawodnik! Jednak wolalbym widziec ich obydwu w Zaglebiu w II lidze!!
twari

Postprzez Leyton 2004-06-10, 5:46 pm

Znając nastawienie olo69 do Bugaja, to myślę, że chodziło raczej o to, że Bugaj jest, ale niestety jak na razie niewiele dobrego z tego wynikło :(
Leyton

Postprzez rrr 2004-06-10, 6:01 pm

Oceniając tego czy innego trzeba pamietać o limicie 2 młodziezowców, którzy MUSIELI grac niezaleznie od wszystkiego. Stolpy i Stemplewskiego nie ma sie co czepiac, zrobili co do nich należało, na tyle na ile potrafili.
Kiedy jednak trafiła sie kontuzja czy (hipotetycznie) jakies kartki to musiał grac np. Studziński.
Na tym przepisie najwięcej tracili własnie Rak, Bugaj i Malinowski.
W 2 lidze problemu nie będzie. Na szczęscie o sile tego zespołu nie stanowiły jakies gwiazdy (co mozna wyczytac z niektórych opinii) ale równy poziom wszystkich formacji (poza niewielkimi wyjatkami, o ktorych wszyscy wiedzą).
rrr

Postprzez olo69 2004-06-10, 6:48 pm

Leyton - ty, mnie k...a chyba znasz
olo69

Postprzez olo69 2004-06-10, 6:54 pm

do Zgredosa
po dzisiejszym sparingu z gksem uważam, że to Lachowski był najlepszy dzisiaj (kilka naprawdę dobrych zagrań świadczacych o tym,że wie o co chodzi podczas gry w piłkę)

to pisałem 26 lipca 2003
olo69

Postprzez Erazmus 2004-06-11, 12:34 am

Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna