ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2004-05-24, 10:25 pm

jeśli chodzi o Uja, to faktycznie gra dobrze głową i z głową, jednak ostatnio odnoszę wrażenie, że jak już jest w polu karnym z piłką to się boi strzelać.
Zaś czasami gdy jest poza polem karnym to wali nożyce. To, że ma technikę to widać, ale skuteczność pozostawia wiele do życzenia.
Z tego co się widzi to zawsze do końca nie wiadomo, czy zostanie, czy chce podpisać kontrakt, w sumie mu się nie dziwię, ale może za taką kasę ktoś inny będzie grał jeszcze lepiej ?
krzysztof

Postprzez zgredos 2004-05-25, 10:42 am

Pojawiają się nowe nazwiska m.in. Zganiacz z Legii. Ale trener Tochel( jemu też kończy się kontrakt) mówi, że Zarząd klubu nie jest zainteresowany wypożyczeniami zawodników w gre wchodzą tylko transfery definitywne
zgredos

Postprzez ARAS1906 2004-05-25, 11:16 am

Myślę, że takie postępowanie jest całkowicie słuszne.
Jak najmniej wypożyczeń (najlepiej wcale!!!) jeśli już do Zagłębia to tylko na kontrakty definitywne!!!! Moim zdaniem zawodnik z takim kontraktem ma inne podejście do gry.
ARAS1906
Środula

Postprzez viking 2004-05-25, 11:48 am

PIŁKA NOŻNA Krzysztofa Tochela przyjemne rozmowy o przyszłości

Wtorek, 25 maja 2004r.

W trzecioligowym Zagłębiu Sosnowiec już szykują się do startu w II lidze. Trener Krzysztof Tochel miesiąc temu był przekonany, że drużyna sobie poradzi i wywalczy awans. Wtedy właśnie wysłał do Włoch preliminarz kosztów prowadzenia drużyny, jej potrzeb, a także własne warunki przedłużenia kontraktu. Wczoraj był w firmie Ergom Poland na rozmowach...

DZ: Czy Włosi zaakceptowali pańskie warunki i podpisał pan nową - dwuletnią - umowę?

KRZYSZTOF TOCHEL: Rozmowy trwają, dyskutujemy w przyjemnej atmosferze. Są małe rozbieżności, ale nie na tyle duże, by były nie do przeskoczenia. Rzecz dotyczy bardzo szerokiego wachlarza spraw. Od kwestii personalnych, poprzez obozy przygotowawcze, regulamin drużyny, odżywki, po mój kontrakt. Wszystko idzie w jak najlepszym kierunku, ale musi potrwać, by było precyzyjnie ustalone. Jeśli chodzi o podpis, to jeszcze go nie złożyłem.

DZ: Kibiców bardzo interesuje, kto wzmocni Zagłębie w przyszłym sezonie. Chcą znać nazwiska.

KT: Wszystkich kibiców muszę poprosić o cierpliwość. To leży w interesie klubu, a więc także ich samych. Rozmowy z zawodnikami trwają, są na różnych etapach, a konkurencja nie śpi. Po zakończeniu rozgrywek podamy nazwiska nowych graczy i tych, którym podziękujemy za wspólnie przepracowany czas.

DZ: W klubowej kawiarni plotkuje się, że zamiast Jacka Berensztajna pozyskacie Mariusza Zganiacza z Legii Warszawa, obecnie reprezentującego Świt.

KT: Przy okazji sprawy współpracy na linii Legia - Zagłębie, rzeczywiście wyraziłem zainteresowanie tym piłkarzem. Dopóki jednak umowa między klubami nie jest podpisana, rzecz nie wydaje się możliwa do realizacji. Obecnie w grę wchodziłoby płatne wypożyczenie, co nie interesuje właścicieli klubu. Do Zagłębia mogą trafić piłkarze na zasadzie transferu definitywnego, bądź z kartą na ręce.

DZ: Czy już w najbliższy weekend postawicie kropkę nad "i", by nad Brynicą kibice mogli świętować awans?

KT: W tym pytaniu doszukuję się jakiegoś podtekstu. Czy może nie chcemy komuś pomóc, albo komu innemu zaszkodzić... Po remisie w Żarach już takie słuchy mnie doszły. Powiem tyle, Zagłębie gra o premie. Proszę się zastanowić, czy piłkarze odjęliby sobie coś od ust, zabrali coś swoim dzieciom, żonom i przyjaciółkom i dali komuś innemu? Zresztą ja także nie jestem Janosikiem.

Rozmawiał: Marcin Jaroszewski - Dziennik Zachodni

Tak ze Krzysiu załatwia swoje sprawy (podwyżkę) a o chłopaków mamy się nie martwić, ma być dobrze - pożyjemy-zobaczymy.....
viking

Postprzez olo69 2004-05-25, 1:44 pm

wczoraj na tvp3 pokazali kilka sutuacji z meczu piast-aluminium, trzeba przyznać, że bramkarz aluminium Radosław Cierzniak (którym ponoć zainteresowane jest Zagłębie) miał kilka udanych interwencji.
Ze strony 90 minut wynika, że grał juz w 9 klubach - wydaje mi się, że to troszkę dużo jak na 21 lat
olo69

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-05-26, 12:18 am

A o to kolejny z artykułów na temat wzmocnień Zagłębia po awansie do II ligi:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2092503.html
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2004-05-26, 6:27 am

Z TYMI GRAJKAMI W ATAKU MOGLIBYŚMY POSZALEĆ.ALE JAKOŚ NIE WIERZĘ ,ŻE TU ZAKOTWICZĄ.ALE ZOBACZYMY.NIE MNIEJ ATAK MUSI BYĆ WZMOCNIONY.A UJO JAK PÓJDZIE DO 1 LIGI TO DO JAKIEJŚ "POTĘGI" TYPU ŁĘCZNA,POLKOWICE LUB ŚWIT.I ZA ROK PEWNIE ZNÓW SIĘ SPOTKAMY.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tomano 2004-05-26, 7:24 am

Chałbinski, Nosal,... byłoby miło 8)
Tomano
Adventure Group

Postprzez amstat 2004-05-26, 7:24 am

Jak Ujkowi nie pasuje - narazie ... nie bede za nim plakal
amstat
Fanatyk

Postprzez bankier 2004-05-26, 7:36 am

Nie rozumię co macie do Uja? w żadnym z wywiadów nie powiedział, że chce odejść z Zagłebia! W dzisiejszym "Sporcie" można przeczytać:

"... Na razie wszystko jest w zawieszeniu, tak przynajmniej sądzę po pierwszej rozmowie z działaczami - przekonuje Mariusz Ujek. Nie ukrywam, że mam propozycje z innych klubów, ale pierwszeństwo należy się Zagłębiu. Od kilku sezonów ciągle gram pod presją, zawsze o wysoką stawkę i jestem trochę zmęczony. Chciałbym podpisać nową umowę przed wyjazdem na urlop i wiedzieć gdzie będę grał..."

I moim zdaniem dobrze, ze ma propozycje z innych klubów - to znaczy, że jest na tyle dobry - że inni chętnie widzieli by go w składzie swojej drużyny!!!

Ja mam nadzieję, że Mariusz w przyszłym sezonie zagra w barwach drużyny ze Stadionu Ludowego!

8)
bankier

Postprzez LTMario 2004-05-26, 8:41 am

ja mam nadzieje że Ujek zostanie , wolę zdecydowanie jego w drużynie niż Małoche :?
LTMario

Postprzez zgredos 2004-05-26, 9:25 am

Co do Ujka to uważam, że był to jeden z najlepszych transferów ostatnich lat, ale jeśli odejdzie to trudno nie ma ludzi niezastąpionych
zgredos

Postprzez rrr 2004-05-26, 3:08 pm

Odkąd Ujek jest w Zagłebiu bez przerwy opowiada jakie to i skad ma oferty. A wychodzi z tego zwykły blef przed wpisaniem sumy w kolejnym kontrakcie. Rudy z Tochelem powinni mu ulżyć i puścic do GKS lub Odry W.Wróci za pół roku i bedzie grał za pół ceny (bez aluzji do Skrzypka, bo ten miał pecha). Przy okazji wyleczą go z przewrotek.
rrr

Postprzez kondi 2004-05-26, 3:45 pm

Panowie,

Trochę szacunku dla Mariusza Ujka. Czy jedynie piłkarz który strzela bramki jest piłkarzem wartościowym ?? Jeżeli by tak było to nikt nie chciałby grać na obronie, pomocy ... nie mówiąc o pozycji bramkarza.

Czy nie zwróciliście uwagi na to, że w większości przypadków Ujo jest magnesem dla obrońców przeciwnika, a tym sposobem inni (Tomek; Dawid; Lacha ...) mają trochę luźniej w napadzie. Dla Uja nie ma straconej piłki on zawsze o nią walczy, tak bo to jest typ walczaka który jest nam bardzo potrzebny. Na szczęscie składu nie wybierają kibice tylko trener ;-)

pzdr.
kondi

Postprzez Fan 2004-05-26, 8:07 pm

Mysle, ze Nosal i Chalbinski to bylby dobry atak, ale rowniez jak Wojtek sadze ze chyba nic z tego nie bedzie. A gadanie Ujka, ze pierwszenstwo dla Zaglebia to chyba tylko slowa. Nie kupia go do jego wymarzonej 1 ligi to i dobrze bedzie jak jest i bedzie mowil ze chcial zostac itd. I jak mowi Wojtek: ZA ROK PEWNIE ZNÓW SIĘ SPOTKAMY.
Fan
Working Class

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna