LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 5:44 pm

NORMALNIE.SIADAJĄ OBOK SIEBIE I TYLE.CO PRAWDA TRZEBA PILNOWAĆ PORZĄDKU.ALE RUCHOWI SIĘ UDAŁO ZE ŚLĄSKIEM,ODRZE Z NAMI,ŚLĄSKOWI Z LEGIĄ.DLACZEGO MA SIĘ NIE UDAĆ W POZNANIU ??ZAGRAJĄ NA NOSIE POLITYKIEROM.

A TAK NAWIASEM PAN PREZYDENT CHYBA ZAPOMNIAŁ KTO GO WYBRAŁ.OBY PAMIĘTALI O TYM W NASTĘPNYCH WYBORACH
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez fabian 2004-05-17, 5:49 pm

to Wojtas usuń posta proszę. Tx
Ostatnio edytowano 2004-05-17, 11:02 pm przez fabian, łącznie edytowano 1 raz
fabian

Postprzez Asja 2004-05-17, 5:52 pm

No cóż - trzeba przyznać że Policja poprostu sie boi...
Może kolejnej pomyłki... :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez Greg1906 2004-05-17, 7:32 pm

WOJTEK napisał(a):NORMALNIE.SIADAJĄ OBOK SIEBIE I TYLE.CO PRAWDA TRZEBA PILNOWAĆ PORZĄDKU.ALE RUCHOWI SIĘ UDAŁO ZE ŚLĄSKIEM,ODRZE Z NAMI,ŚLĄSKOWI Z LEGIĄ.DLACZEGO MA SIĘ NIE UDAĆ W POZNANIU ??ZAGRAJĄ NA NOSIE POLITYKIEROM.

Dobre. Jest różnica między przypilnowaniem 50 osób a przypilnowaniem 1,5 tys. ludzi na finale Pucharu Polski, przy przegranym meczu, w dodatku przy kibicach Lecha, Arki, Cracovi, itp.. Wystarczy moment i skończą się dobre chęci.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Foxx 2004-05-17, 7:40 pm

Na początek - witam wszystkich 8) Mała prośba z Wawki - sprawy są w toku i niektóre dywagacje mogą zaszkodzić. Napiszę tylko, że sieciowe "newsy" wrzucone przez fabiana zdecydowanie nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością.

Pozdrawiam Zagłębie.
Foxx
Legia Warszawa

Postprzez fabian 2004-05-17, 7:43 pm

Foxx napisał(a):Na początek - witam wszystkich 8) Mała prośba z Wawki - sprawy są w toku i niektóre dywagacje mogą zaszkodzić. Napiszę tylko, że sieciowe "newsy" wrzucone przez fabiana zdecydowanie nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością.

Pozdrawiam Zagłębie.

To nie moje niusy, tylko to co przeczytalem na forum. Mam nadzieję, że jest inaczej. Za zamieszanie przepraszam.
fabian

Postprzez DaMi 2004-05-17, 8:20 pm

Łukasz Madej blisko Legii

Pomocnik Lecha Poznań Łukasz Madej, gdy tylko usłyszy nazwę Legia Warszawa, od razu tajemniczo się uśmiecha. Natychmiast jednak dodaje, że na razie nie ma żadnego tematu i dopiero po zakończeniu sezonu podjęte będą ostateczne decyzje.

Nieco więcej na temat ewentualnego przejścia do Legii mówi menedżer piłkarza, Dragan Popović.

- Łukasz w zasadzie już porozumiał się z przedstawicielami Legii. Aby transfer doszedł do skutku muszą porozumieć się przedstawiciele obu klubów. W poniedziałek spotykam się z Edwardem Sochą, by poznać plany stołecznego klubu wobec Łukasza - mówi Popović.

- Przynajmniej do końca sezonu jestem zawodnikiem Lecha. A co będzie później? O to trzeba zapytać prezesa Majchrzaka. Na razie żadnym klubem nie zaprzątam sobie głowy, bo do tej pory nie wychodziło mi to na dobre. Myśli wtedy uciekały w złą stronę i odbijało się to negatywnie na grze - mówi zawodnik.

źródło: Przegląd Sportowy / Tempo

Stanford w Legii do środy

Z dwójki zagranicznych piłkarzy, którzy w ubiegłym tygodniu przyjechali do Legii na testy, został tylko jeden.

26-letniemu Czechowi Radkowi OprĹĄalowi podziękowano, natomiast z zespołem nadal trenuje 19-letni Anglik polskiego pochodzenia Eddie Stanford z Coventry City. Na poniedziałkowych zajęciach kilkakrotnie błysnął wyszkoleniem technicznym, ale zdarzyło mu się też kilka lekkomyślnych błędów. W środę do Warszawy przyjeżdża ojciec piłkarza i wtedy okaże się, czy Stanford zostanie w Legii na dłużej.

źródło: Gazeta.pl
DaMi

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 8:35 pm

Foxx napisał(a):Na początek - witam wszystkich 8) Mała prośba z Wawki - sprawy są w toku i niektóre dywagacje mogą zaszkodzić. Napiszę tylko, że sieciowe "newsy" wrzucone przez fabiana zdecydowanie nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością.

Pozdrawiam Zagłębie.
WITAJ KOLEGO.WRESZCIE...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-05-17, 8:36 pm

Pikieta w Poznaniu

Tuż przed godziną 15 w Poznaniu, pod Urzędem Miasta rozpoczęła się pikieta kibiców Lecha.

Kilkuset fanów "Kolejorza" skandowało głośne "Chcemy Legii". Wywiesili też wielki transparent z takim hasłem. Poznanscy kibice nadal mają nadzieję, iż uda się zmienić decyzję władz Poznania i kibice Legii zostaną jutro wpuszczeni na stadion Lecha.

źródło: Legia.net
DaMi

Postprzez DaMi 2004-05-17, 8:43 pm

Sosin negocjuje z Legią

Były napastnik Wisły, a obecnie cypryjskiego Apóllon FC oraz świeżo upieczony król strzelców tamtejszej pierwszej ligi - Łukasz Sosin, był jednym z widzów na meczu z Odrą Wodzisław.

"Socha" był pod wrażeniem gry wiślaków i przy okazji stwierdził, że chętnie wróciłby do Krakowa.

Łukasz zdradził także, że jest w trakcie negocjacji z drużyną warszawskiej Legii.

źródło: wislakrakow.com
DaMi

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 8:57 pm

JAKOŚ MNIE NIE PRZEKONUJE SOSIN.NA CYPRZE TO KAZDY MOŻE BYĆ DOBRY.ALE NIE MÓJ CYRK...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Franz 2004-05-17, 9:03 pm

Legia szuka talentów

Trener Legii Warszawa Dariusz Kubicki oraz dyrektor sportowy Edward Socha w sobotę obserwowali mecz III ligi pomiędzy Motorem Lublin a Kolporterem Koroną Kielce.

Interesowali się grą dwóch młodych zawodników Motoru, napastnika Piotra Prędoty oraz pomocnika Konrada Nowaka, który jest wypożyczony z Górnika Łęczna.

"Chciałem ich zobaczyć i akcji. Na tle trudnego przeciwnika ciężko ich ocenić. Może ich zaproszę na dwa dni treningów z moim zespołem" - powiedział Kubicki.

Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez fabian 2004-05-17, 11:00 pm

Nie wiem, ile z tego medialnego szumu jest prawdą, niedługo już chyba wszyscy będą przymierzani do Legii :? A zazwyczaj jest tak jak było z prezesem, nikt do końca nie wiedział :D

Jedno jest pewne, widać, że za PR wzięli się specjaliści, bo chyba o żadnym klubie się tyle nie mówi co o Legii. Mam nadzieję, że wyjdzie jej to na dobre.

A na dobranoc zagadka. Jakie to miasto?

Obrazek
fabian

Postprzez Erazmus 2004-05-18, 5:25 am

Greg1906 napisał(a):
Erazmus napisał(a):Wiadomość z ostatniej chwili . Kibice Lecha zapowiedzieli że jeśli decyzja prezydenta nie zostanie zmnieniona to kupią oni bilety dla kibiców Legii i warszawscy kibice zasiądą obok kibiców gospodarzy .
Tego się nie spodziewałem po pyrach ... :shock:

To chyba próba wywarcia presji na prezydenta ba chyba sami Poznaniacy w to co mówią nie wierzą. Ciekawe jak to siedzenie obok siebie miało by wyglądać?

Śląsk już kiedyś pokazał jak się to robi ;-) Kumaci pamiętają 8)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez DaMi 2004-05-18, 6:47 am

Finał PP jednak bez kibiców Legii

Wiceprezydent Maciej Frankiewicz i policja tłumaczyli dzisiaj motywy swej decyzji o zakazie wpuszczania kibiców gości na finał Pucharu Polski.

Tylko incognito będą mogli obejrzeć na stadionie przy ul. Bułgarskiej mecz Pucharu Polski kibice Legii Warszawa. Władze miasta podtrzymały decyzję o zakazie wpuszczania ich na dzisiejszy mecz. Legia jednak prawdopodobnie nie zrewanżuje się poznaniakom tym samym!

Bardzo gorąca była wczorajsza konferencja prasowa w Urzędzie Miasta, na której wiceprezydent Poznania Maciej Frankiewicz i przedstawiciele policji podtrzymali decyzje o niewpuszczaniu kibiców gości na dzisiejszy mecz i tłumaczyli powody tej decyzji.

- Naciski na nas są ogromne - mówił Frankiewicz. - Sam dostałem mnóstwo maili, niektóre były nawet bardzo obraźliwe. Nie mogę jednak ryzykować załamania całej naszej polityki wspierania Lecha i piłki nożnej, której dochowaliśmy się przez ostatnie kilka lat.

- Negatywną decyzję co do wpuszczenia kibiców Legii podjąłem po analizie wszystkich zdarzeń, jakie miały ostatnio miejsce w Polsce - uzasadniał Zdzisław Stachowiak, komendant miejski policji w Poznaniu. - Poza tym nasza kontrola na stadionie wykazała szereg niedostatków. 14 kwietnia wysłaliśmy do klubu nasze uwagi. Klub musiałby posprzątać stadion i usunąć z niego np. kamienie, zamontować tunel dla kibiców gości i stanowisko do ich kontroli, zamknąć od góry sektor gości, np. siatką, oraz zatrudnić 816 ochroniarzy. I to profesjonalnych, bo podczas ostatniego meczu z Legią w kwietniu ochrona zawiodła. Zlekceważyła swe obowiązki i oglądała mecz, zamiast pilnować porządku. W efekcie jeden z kibiców z Warszawy do tej pory jest w szpitalu - wyliczył. Na dodatek wątpliwości budziły zapowiedzi, iż z Warszawy wybiera się do Poznania ok. 2000 kibiców Legii, podczas gdy sektor jest w stanie pomieścić 1000-1200 osób. - Ściśnięcie kibiców Legii też zagrażałoby bezpieczeństwu - mówił Stachowiak.

- Możemy zmienić naszą decyzję o zakazie, o ile organizator, czyli klub, usunie przyczyny jej wydania - stwierdził Frankiewicz i zwrócił się do obecnego na konferencji prezesa Lecha Radosława Majchrzaka: - Jesteście w stanie to zrobić? - W tym terminie nie - odpowiedział krótko Majchrzak.

To wzbudziło pomruk wśród dziennikarzy. - Przecież to pytanie retoryczne, które próbuje zrzucić odpowiedzialność na klub - padły głosy. - Jasne, że klub nie jest w stanie zrobić tego wszystkiego w kilka dni czy nawet miesiąc.

- A co w tej sprawie robi PZPN? Przecież to on jest organizatorem meczu! - odezwały się inne. - PZPN złożył odwołanie od decyzji prezydenta Poznania - bąknął Majchrzak.

Rozpoczęła się dość gwałtowna dyskusja na temat chuligaństwa na stadionie i decyzji miasta. Wszystkich nurtowały wątpliwości, które rozważa ostatnio cały Poznań. Co zrobić, jeśli Legia zjawi się jednak na meczu? Nawet silną, zorganizowaną grupą - wtedy bez trudu obejdzie zakaz. - Jeśli ktoś ma bilet i jest trzeźwy, nie możemy zabronić mu wstępu na mecz ze względu na kolor szalika - wyjaśnił Frankiewicz. - Wierzymy w rozsądek kibiców i to, że zachowają zimną krew - dodali policjanci. - To, że nie wpuszczamy zorganizowanych grup kibiców Legii, nie znaczy jednak, że rezygnujemy z ochrony tego meczu - dodał Waldemar Jarczewski, zastępca komendanta wojewódzkiego policji. - Użyjemy minimum 1000 policjantów i jesteśmy przygotowani na różne ewentualności.

Wygląda jednak na to, że kibice Legii zjawią się w Poznaniu jedynie incognito - bez barw. - Oczywiście, nikt nie ma prawa zabronić nam podróży do Poznania, nawet grupą - powiedział nam proszący o anonimowość jeden z liderów warszawskich kibiców. - Jednakże wiemy, że istnieją pewne pozaregulaminowe działania służb, które ostatecznie doprowadziłyby do tego, że na mecz byśmy nie dotarli. Dlatego kibice z Warszawy dotrą do Poznania indywidualnie i bez barw.

Frankiewicz nie ma nic przeciwko temu. - Zapraszamy! - mówi nawet. - Byłby to ewenement, gdyby kibice dwóch zwaśnionych stron potrafili razem, na warunkach rozejmu, oglądać mecz.

źródło: Gazeta.pl
DaMi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna