Zagłębie Sosnowiec - Odra Opole (15.05.2004) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Soyer 2004-05-16, 11:32 pm

BitzZ napisał(a):I weź nie krzycz bo pewnie jeszcze mutacji nie przeszłeś i piszczysz jak dziewczynka...

A ja proponuje abys osobie, która to wpisała powiedział to prosto w oczy. Chyba wtedy Ty będziesz miał momentalną mutacje :)
Soyer
Moderator

Postprzez MuMiN 2004-05-16, 11:43 pm

Relacje i kilka fotek na www.fb03.prv.pl !
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez LucasUSA 2004-05-17, 2:39 am

Przepraszam, ze znowu nie w temacie - co do mojego wpisu z poczatku tematu - Wojtek, nie mialem Ciebie na mysli - jako Cenzor musisz dbac o dyscypline. To dwoch innych moich ulubiencow :). Ale skonczmy na tym, nie ma co kontynuowac. :twisted:
LucasUSA

Postprzez olo69 2004-05-17, 5:24 am

przestancie juz marudzic o tych wyzwiskach jak paru meneli zaczelo wyzywac to trzeba dojsc dac w pysk i koniec gadki a nie zalic sie tutaj bo troche obciach.lewa strona nie wyzywa i pilnuje .a co do tej naszej gościnnosci to zaczynacie chyba troche przesadzac w ii lidze bedzie napewno wiecej ekip przyjezdnych i jak tak dalej pojdzie to zaczniecie ich niedlugo witac chlebem i solą.nie moga wszyscy przyjezdzac sobie do sosnowca jak na weekendową wycieczke.tyle w temacie Ż.

i o to chodzi

normalnym jest,że czasami sie gwizda i krzyczy, czasami tak trzeba żeby atmosferka troche zaiskrzyła - to jest stadion piłkarski a nie kościół
wydaje mi się, że niektórzy nie zauważają róznicy, a te płacze i narzekania przypominają forum Episkopatu (o ile takie wogóle jest)
tak jak pisałem wczesniej - dość PŁACZU
olo69

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 6:17 am

NO I ZNÓW MAMY KOLEJNY ,UDANY DEBIUT.
BRAWA DLA BitzZ-A :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez BitzZ 2004-05-17, 8:20 am

fabian nic mi o tym nie wiadomo

a i dziękuje za brawa :lol:

A i mam pytanie:

Rudy nie mial już kogo zatrudnić jako ochrone tylko hanysów musial ??
BitzZ

Re: :)

Postprzez Proktorinio 2004-05-17, 8:38 am

^m@rcin^ napisał(a):Na meczu zebralismy 197,85 zl i sprzedalismy ok 150 arkuszy Vlepek !
Ja zakupiłem dwa arkusze ale mi się rozpłyneły :?
Proktorinio

...

Postprzez Krawiec 2004-05-17, 12:41 pm

Olo , zupełnie nie w tym rzecz.

Sprawa wygląda tak, że na stadion przychodzi wielu kibiców , których sens istnienia to bluzganie na sędziego , piłkarzy i drużyne przeciwną. Nie dopingują (a nawet mają pretensje , że ktoś stoi i spiewa)
Ma się wrażenie że tylko czekają na byle powód by zacząć jazdę z gatunku " ucieczka z kina wolność " czyli wsiowy komentarz rzeczywistosci. Mecz sobie, a oni sobie. To odstrasza ludzi , którzy przez nich nie stawiają się na Ludowy np. "Giga" Majewski .

Jasne ,że na meczu są emocje , jasne tez, że nie jest to kościół . Ciebie to nie rajcuje , a nawet śmieszy ale spodek tez nie jest kościołem a mimo to podczas siatkarskiej ligi światowej i wielkich emocji był on wolny od bluzgów. Widzieliźmy wówczas takie obrazki jak rodziny z dziećmi, osoby starsze , młodzież , głośny doping i zabawę . Po imprezie uznano polskich kibiców za najlepszych na świecie. Podobny klimat jest na ogół podczas meczy Celticu lub reprezentacji Irlandii . Ci ludzie są przyjaźnie nastawieni do świata co nie przeszkadza im tworzyć wyjątkową atmosferę podczas meczy. To z kolei procentuje wysoką frekwencją , uznaniem i dobra słąwą.

Myśle, że my w tę stronę powinniśmy zmierzać bo jest to dobry kierunek rozwoju.

Oczywiście mam świadomość , że typowych bluzgaczy zmienić się nie da ale można dać dobry przykład. Gadanie o podchodzeniu i dawaniu w mordę to absurd bo gdyby tak miało być stadion przerodziłby się w arenę wojny domowej.

Dlatego moja propozycja dla tych , którym to przeszkadza to Piknik Klub .

Nie płakać tylko wstępować :wink: :roll:
Krawiec

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-17, 1:24 pm

^m@rcin^ napisał(a):Na meczu zebralismy 197,85 zl i sprzedalismy ok 150 arkuszy Vlepek !

Na meczu zebralismy nie 197,85 a 589,89 zl ! Cala kasa dopiero dzisiaj zostala policzona !
Wszystki serdecznie dziekujemy !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Asja 2004-05-17, 1:41 pm

^m@rcin^ napisał(a):

Na meczu zebralismy nie 197,85 a 589,89 zl ! Cala kasa dopiero dzisiaj zostala policzona !
Wszystki serdecznie dziekujemy !!

:shock: WOW - superwo.....
Asja
Gwiazda

Postprzez Franz 2004-05-17, 1:48 pm

BitzZ napisał(a):Rudy nie mial już kogo zatrudnić jako ochrone tylko hanysów musial ??

Poprostu taniej wychodzi...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez olo69 2004-05-17, 4:40 pm

Olo , zupełnie nie w tym rzecz.

Krawiec
wydaje mi się, że mamy troszkę inne spojrzenie na temat tzw. kibicowania
mnie nie chodzi o to, żeby przez cały mecz wyzywac druzyne czy kibiców przyjezdnych - nie jesteś dzieckiem więc możesz sobie porównać atmosferę(chodzi mi o bluzgi)np 20 lat temu na meczu z Ruchem czy na hokeju z Naprzodem czy Polonią widzisz różnicę - ja tak i to co mamy teraz w zupełności mi wystarczy.
jak dla mnie wcale nie musimy być najlepszymi kibicami, dla mnie ważniejsze jest żeby najlepsze było Zagłębie
oczywiście wazne jest zeby nie było dymów na stadionie i zeby ludzie czuli się bezpiecznie, ale dla mnie (tu pewnie wielu się ze mną nie zgodzi)nie ma specjalnego znaczenia czy na meczu bedzie 10tyś czy 20tyś kibiców, ważne, żeby byli to kibice a nie przypadkowi przechodnie którzy w 70minucie orientuja się w jakich koszulkach gra ich druzyna(co z tego ze na Śląsku było 10 tyś ludzi, fantastyczna atmosfera i piekna gra - dlaczego teraz nie było tyle ludzi? dlatego ze ktoś gwizdnie albo krzyknie c***, - nie, chyba raczej dlatego że część z nich to byli przypadkowi goście którzy przyszli bo ktos znajomy szedł, ale czy oni na tym meczu przeżyli jakąś wielka chwilę radości taką jak przezyli na pewno kibice to juz inna rzecz). dobrze będzie jak bedziemy mieli 8 tyś kibiców którzy przyjda bez względu czy będzie deszcz lub mecz ze słabą druzyną.
na meczu schalke z Wisłą w pucharach na dole przy murawie stali zatrudnieni przez klub ludzie z bebnami którzy wybijali rytm, żeby 55 tyś niemieckich baranów w ten rytm mogło klaskać - wszystko zaplanowane i wyreżyserowane (jedna raca o mało nie spowodowała wybuchu paniki w tych idiotach) Tobie się to podoba? mnie nie, to jest mecz tu powinny byc emocje i dlatego nie przeszkadza mi ze ktoś gwizdnie czy czasami krzyknie.
na temat kibiców siatkówki juz kiedyś pisałem
PS
Przepraszam, że nie w temacie ale czytanie postów w stylu "...pan w piatym rzędzie gwizdnął, ...a pani na trzecim krzesełku krzyknęła c***"już mnie totalnie słabi. Pozdrawiam
olo69

Postprzez Gość 2004-05-17, 6:06 pm

BitzZ napisał(a):fabian nic mi o tym nie wiadomo

a i dziękuje za brawa :lol:

A i mam pytanie:

Rudy nie mial już kogo zatrudnić jako ochrone tylko hanysów musial ??

Zgłoś sie do szefa ochrony to z całą pewnością zwolni ich i przyjmie ciebie :D
Gość

Postprzez ŁOSKI1906 2004-05-17, 6:08 pm

W 100% zgadzam sie z olo !!
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez rkwa 2004-05-17, 8:33 pm

Wielkie dzieki za gościne.Pozdrówki dla wszystkich znajomych i tych co poznałem.Dzieki wielkie i zapraszam do Warszawy.

Legia & Zagłębie.
rkwa
Legionista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice