przez Piotrek(L) 2004-05-15, 5:00 pm
Mecz mimo mało atrakcyjnego teoretycznie rywala trzymał w napięciu zgodnie z oczekiwaniami i był atrakcyjny dla kibiców. Świt zagrał bardzo ambitnie, prezentował poukładany futbol oraz pokazał się przy Łazienkowskiej bardziej udanie niż nie jeden klub o wiele wyżej notowany. Na Legię w tej rundzie jednak na szczęście to nie wystarczyło. Górę wzięło doświadczenie, ogranie i umiejętniści. Ambicja w tym meczu była po srodku. Dobrze, że Legia podtrzymała serię zwycięstw. Najważniejsze 3 punkty i gra po której nikt nie może mieć sobie czegoś do zarzucenia.
Piotr Włodarczyk zagrał bez wątpienia świetny mecz. Nie chodzi tu nawet o piękne bramki, ale o całokształt. Wczoraj piłka mu nie odskakiwała, świetne przyjmował, podawał, dryblował, no i naturalnie strzelał. Wszystko pewnie i czysto, imponował także szybkością.
Co innego Sagan, którego forma wczoraj była gdzieś daleko od stadionu. Widać było brak zdecydowania, pewności...Zmarnowane sytuacje, złe decyzje, straty to nie był raczej przypadek. Mam nadzieję, że Sagan już niedługo odzyska swoją wysoką dyspozycję i będzie znów cieszył nas swoją wspaniałą grą. Moim zdanie szum szkodzi sportowcowi, robienie z niego gwiazdy przy współudziale samego zainteresowanego także...No, ale nie ma co robić afery, bo świat się nie wali-jeszcze będzie dobrze i nei ma co się czepiać.
Jeśli chodzi jeszcze o mecz to chciałbym zwrócić uwagę na to jak zaprezentowali się kibice z Nowego Dworu. Byli skromną grupką, ale bardzo sympatyczną. Bawili się razem z całym stadionem, dużo krzyczeli-byłem mile zaskoczony. Ambitnie starali się nawet narzucić okrzyki Legionistom lub poderwać stadion do...fali meksykańskiej . Niestety trudno im było zwrócić na siebie uwagę i w tej sile przekonać 10k fanów Legii do własnych pomysłów na przyśpiewki i doping oby drużyn. Mimo wszystko z mojej strony wielkie brawa dla Nich:)!