Zagłębie Sosnowiec - Odra Opole (15.05.2004) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez DaMi 2004-05-15, 7:55 pm

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):Brawa dla bluzgaczy....

Zgadzam się z Magdą nie wiem na jakiego chuja te przyśpiewki na temat Odry. A co mnie bardzo dziwi jak się śpiewa o Zagłębiu to śpiewa garstka ale jak się jedzie na policje , sędziego czy na kibiców drużyny przeciwnej to wtedy śpiewa cały młyn a raczej powinno byc odwrotnie
DaMi

Postprzez Miłosz 2004-05-15, 8:01 pm

No właśnie i trzeba to jakos zmienić....już spiker mówił,ale oczywiście nie, trzeba zrobić na odwrót i gwizdać.....ja nie wiem,co to w ludziach siedzi ja nie mówię,żeby im brawo bić,ale przynajmniej siedzieć na tym tyłku cicho... :(
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Asja 2004-05-15, 8:01 pm

DaMi napisał(a):

Zgadzam się z Magdą nie wiem na jakiego chuja te przyśpiewki na temat Odry. A co mnie bardzo dziwi jak się śpiewa o Zagłębiu to śpiewa garstka ale jak się jedzie na policje , sędziego czy na kibiców drużyny przeciwnej to wtedy śpiewa cały młyn a raczej powinno byc odwrotnie

No wiesz zazwyczaj tak jest że do wyzywania i narzekania to są wszyscy ale do konkretów to mało kto się rwie. NIestety...
To tak samo jak rozwalenie 811 do takiego stopnia że autobus poprostu nie pojechał. A Odre wyzywa się nawet w autobusie z któego uciekaja na gwałt przerażeni ludzie.A co gorsza w takim zachowaniu uczestniczą tacy gówniarze że naprawde szkoda słów... :?
Ostatnio edytowano 2004-05-15, 8:17 pm przez Asja, łącznie edytowano 1 raz
Asja
Gwiazda

Postprzez Sebastian 2004-05-15, 8:05 pm

przyśpiewek i tak było stosunkowo mało ... załamałem się jak Odra odpaliła racę a 3/4 stadionu zaczęło gwizdać :? ręce opadają :?
Sebastian

Postprzez Miłosz 2004-05-15, 8:10 pm

Sebastian napisał(a):przyśpiewek i tak było stosunkowo mało ... załamałem się jak Odra odpaliła racę a 3/4 stadionu zaczęło gwizdać :? ręce opadają :?

Dokładnie panie Sebo... :wink: :cry:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Asja 2004-05-15, 8:13 pm

Zazwyczaj wystraczy jeden człowiek który zacznie a dalej to już działą psychologia tłumu.
Niestety takiego zachowania całkowicie się nei wytępi i na każdym meczu trzeba się liczyć z takim a nie innym zachowaniem... :?
Asja
Gwiazda

Postprzez Wally 2004-05-15, 8:37 pm

Co jak co, ale Odra to najporządniejsza grupa kibicowska całej triady i do jako jedynej nic nie mam do zarzucenia. Jeden kibic Odry pomagał mi w pisaniu podsumowania kolejki (w opisywaniu meczu Odry) i tak jakoś zostaliśmy kumplami :D Pojechał na mecz do Sosnowca... i mi teraz wstyd za naszą myślę, że dzieciarnię, która wyzywała Odrę. Nie wiem dokładnie kto śpiewał, bo nie było mnie w młynie, ale fakt faktem Odra zachowała się porządnie zrobili fajną oprawę u siebie, obyło się bez bluzgów, ale u nas musiał ktoś wyskoczyć i się zaczęło bluzganie :x
Co do samego meczu, to mało co widziałem. Cały czas padał deszcz, zamokłem maksymalnie, trochę czasu stałem po hotdoga :lol: ...... ale najważniejsze jest zwycięstwo!!
Wally

Postprzez Komenda Główna Policji 2004-05-15, 8:39 pm

Bardzo ładna frekwencja jak na taką pogodę, no i doping również.

Odra mnie nie zdziwiła - jak zwykle super się zaprezentowali (najlepsze stroboskopy). Szkoda tylko, że nie zobaczyłem mojej ulubionej flagi mississippi :( Sieg Heil Odra Opole!

..... awans to juz pewnie mamy 100%-owy :D
Komenda Główna Policji

Postprzez Franz 2004-05-15, 8:42 pm

Jak czytam wypowiedzi niektórych osób to nie wiem co na to powiedzieć...

Co do meczu: na meczu byli tylko Ci, którym zależało na tym aby być, nie było tych 8000 kibiców z meczu ze Śląskiem, co później wszędzie mówią że są "kibicami" Zagłębia Sosnowiec (respekt dla tych, co byli). Oprawa miom zdaniem dobra po obu stronach. Brawa dla kibiców Odry, którzy jak dla mnie zaprezentowali sie bardzo dobrze, jestem mile zaskoczyny ich postawą na dzisiejszym meczu.

pozdr.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez edddie 2004-05-15, 8:47 pm

Komenda Główna Policji napisał(a):Bardzo ładna frekwencja jak na taką pogodę, no i doping również.

Odra mnie nie zdziwiła - jak zwykle super się zaprezentowali (najlepsze stroboskopy). Szkoda tylko, że nie zobaczyłem mojej ulubionej flagi mississippi :( Sieg Heil Odra Opole!

..... awans to juz pewnie mamy 100%-owy :D

Awans już dawno mieliście zapewniony. Zmień nika chłopie - domyślam się, że raczej ma on mieć jakiś prześmiewczy wydźwięk, ale razi w oczy a po ostatnich wydarzeniach mało kto chce cokolwiek słyszeć, czy widzieć w związku z tą instytucją. Zabawne to nie jest.
Nie widziałem twoich wpisów, tak więc prawdopodobnie dopiero zaczynasz wpisy tutaj - zmień go :) .

pozdro

Hej Śląsk!
edddie
Wrocławianin

Postprzez LTMario 2004-05-15, 8:57 pm

aa powiem tak mecz mógł się podobać , pogoda do dupy , ludzie z trąbkami precz , oprawa po obu stronach dobra , co do młyna to się nie wypowiadam :D kolejne 3 pkt , mogę powiedzieć ze 2 liga jest nasza
LTMario

Postprzez kapi 2004-05-15, 9:30 pm

Zapowiedzi 250 kibicow Odry czy "inwazji" nalezy zrzucic na karb internetowej fantazji. Przytaczanie ich nie ma wiekszego sensu.

Ale mimo to nasza liczba 150 osob (w tym 15 Piast, 5 Polonia) jest dla nas naprawde dobrym wynikiem.

Co do oprawy meczu, spodziewalismy sie szczerze mowiac glosniejszego Waszego dopingu, a tak mielismy troche pola do popisu :)

Wasze prezentacje zyskaly rownie duze uznanie u nas co nasza u Was - co cieszy. Dzieki za pomoc...

Oby wiecej takich meczow.
kapi

Postprzez CZaRnYY 2004-05-15, 9:34 pm

DaMi napisał(a):

Co do tych bluzgaczy-śpiewaków, to 95% z nich to starsi kolesie lat, tak wynika z moich obserwacji prawej strony trybun...

A z tym narzekaniem to jest typowo polska mentalność :lol:

Sposobem na tych bluzgaczy jest zainicjowanie w chwili bluzgów dopingu, dzisiaj ta metoda działała, bo część bluzgaczy słysząc, że jest doping się dołączała do niego i przestawała bluzgać.
Ogólnie pod względem dopingu powiedziałbym, że słabo dzisiaj było, czasami bardziej było słychać sektor Odry niż nasz młyn, a często jeśli już było młyn słychać to tak słabo że nie można było poznać jaka to melodia ;) ale może za bardzo mam w pamieci mecz ze Śląskiem i stąd te wnioski...

Odra pokazała się b.korzystnie pod względem ultras i dopingu, tylko temu kolesiowi powinni zabrać ten megafon czy co to tam było :lol:
CZaRnYY

Postprzez Zygu 2004-05-15, 11:10 pm

no coz w tym meczu wszystko było na plus+ oprocz pogody,a co do bluzgow,to juz niepotrzebne bylo spiewanie piosenki ...deszcze niespokojne....moim zdaniem to juz jest obrazliwe:-/ a pozniej to juz sie posypało

......:::::: ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC ::::::......
Zygu

Postprzez Franz 2004-05-15, 11:36 pm

Zygu co do tej piosenki to moim zdaniem powinna ona zostać taką bardziej wyjazdową piosenką i wogóle nie powinno się jej śpiewać na Ludowym, bo tak jak napisałeś, od tego się zaczyna a potem już leci i jest coraz gorzej, co innego wyjazdy...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice