LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-05-13, 11:27 am

TO BYŁO DO PRZEWIDZENIA.CIĘŻKO BYŁO SIĘ WYBIĆ W NIEMIECKIEJ LIDZE.PO KILKU ZMARNOWANYCH SZANSACH LĄDUJE SIĘ NA ŁAWIE.ALE MOŻE DLA LEGII TO LEPIEJ?? :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez fabian 2004-05-13, 11:36 am

Powiem tak, Stanko wiele zrobil dla Legii, ale teraz na trybunach za nim sie juz nie placze.
fabian

Postprzez slawojka 2004-05-13, 11:57 am

ATR napisał(a):Svitlica: Wrócę do Legii

Stanko bardzo miło wspomina swoją grę w Warszawie. "W Legii czułem się znakomicie. Chciałem przedłuży kontrakt o pięć i pół roku. Ale co miałem robić, gdy pojawiła się konkretna oferta? Przynajmniej wiem, że chłopaki dostali z mojego transferu zaległe premie. Prezes Zarajczyk powiedział, że to ostatnia szansa, aby mnie sprzedać" - stwierdził Svitlica w "SE".

Koledzy pieniądze dostali, Serb jeszcze na nie czeka. "Nie robię z tego żadnego problemu. Myślę, że spokojnie się dogadamy. Legii dużo zawdzięczam, ale ja temu klubowi też coś dałem. Nie wiem kiedy, ale na Łazienkowską wrócą na pewno. A na sto procent temu klubowi będę kibicował do końca życia - mówi w "SE" Svitlica.

Brawa za te słowa!!
Oby wrócił jak najszybciej, tylko z formą która miał jak odchodził. Jak jeszcze posiedzi na ławie to całkiem ujdzie z niego powietrze...
A może do Zagłębia, Stanko?... :wink:
slawojka

Postprzez Franz 2004-05-13, 2:24 pm

Jest w Legii - nie ma po co wracać do Anglii

W Legii Warszawa Dariusz Kubicki testuje od dwóch dni Anglika - Eddiego Stanforda. Jeśli ten lewy pomocnik zostanie w Polsce, będzie z pewnością piłkarzem o najbardziej skomplikowanej historii życiowej - pisze "Przegląd Sportowy".

Jego dziadek pochodzi ze Lwowa, ojciec ze Szkocji, a matka jest Polką. To chyba dla niej tata Eddiego nauczył się polskiego.

Edek - bo tak mówi czule o synu, kiedy rozmawiamy - nie ma jednak po co wracać do Anglii. Starszy pan Stanford, czyli dla wtajemniczonych - Marcin Bidziński - jest bowiem autorem książki "Soccer Coaching Handbook". Skrytykował w niej system szkolenia piłkarzy na Wyspach. Od tamtej pory, jak twierdzi, syn nie może znaleźć uznania w oczach kolejnych trenerów.

"To bardzo dobra książka. Amerykanie zgłosili się już do mnie, by wydać jej ponowną edycję. Wyjdzie także wersja na DVD, na której Eddie pokazuje swoje świetne wyszkolenie techniczne. Syn znajdzie się także na okładce nowej książki. Kiedyś był na niej sam Alan Shearer, ale postanowiłem, że teraz to będzie mój Edek. Tylko nie wiem jeszcze, czy w stroju Polski, czy w jakimś klubowym" - powiedział Bidziński.

"Stworzyłem nowy system treningowy. Skrytykowałem też angielską piłkę, jako zbyt fizyczną, nie dającą się rozwijać zawodnikom wyszkolonym technicznie - takim jak mój syn. I to on za to zapłacił. Znam się na piłce. Skończyłem szkołę trenerską. Pracowałem nawet w polskiej piłce - w 1986 roku w Warcie Sieradz. Przez trzy lata. Teraz jestem członkiem angielskiej federacji piłkarskiej" - dodał.

"Chcę, żeby został w Polsce. Niech nie wraca do Anglii, bo nie ma po co. Tak będzie lepiej. Jeśli nie w Legii, to niech gra w innym klubie. Tutaj mógłby wrócić do niższej ligi, a to bez sensu, bo te stoją w Anglii na beznadziejnym poziomie. Znam piłkę angielską od podszewki. Anglicy już teraz mają kłopoty, kiedy grają z czołówką europejską i światową. I gwarantuję, że z takim szkoleniem, z odrzucaniem takich pomysłów na rozwój młodych piłkarzy, jak moje, angielska piłka za 10 lat nic nie będzie znaczyć" - zakończył.

źródło: www.onet.pl
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Erazmus 2004-05-13, 3:56 pm

Zarząd WKP Lech Poznań poinformował, że na mocy decyzji Prezydenta Miasta Poznania, w świetle ostatnich wydarzeń na stadionach piłkarskich oraz w trosce o bezpieczeństwo widzów na stadionie poznańskim, na mecz finałowy Lech - Legia nie zostaną wpuszczeni kibice Legii Warszawa.

Mecz w Poznaniu zostanie rozegrany 18 maja o 19:30.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez DaMi 2004-05-13, 5:18 pm

Hertha podgląda Milę i Saganowskiego

Hertha BSC Berlin zainteresowana jest pozyskaniem Sebastiana Mili oraz Marka Saganowskiego - donosi katowicki "Sport".

Klub ze stolicy Niemiec gotów jest wyłożyć sumy, które obaj piłkarze mają zapisane w kontraktowej klauzuli odejścia (Mila - 2 miliony euro, Saganowski - 1,2 miliona euro). Działacze Herthy przyjadą nawet w piątek podglądać grę Saganowskiego w spotkaniu Legii ze Świtem.

- Wiem, że poważnie interesuje się mną jeden z klubów Bundesligi, ale mam też bardzo interesującą ofertę z Włoch. Dziś więcej powiedzieć nie mogę. Specjalnie wybrzydzać też raczej nie. Szczególnie po tej rundzie, która jest daleka od moich oczekiwań - wyjaśnił Sebastian Mila.

źródło: Sport
DaMi

Postprzez xXx_1906 2004-05-13, 7:56 pm

Nie rozumiem dlaczego kibice Legii nie beda mogli wejsc na mecz w Poznaniu. Dla mnie to co sie dzieje w tym kraju przekracza wszelkie granice. Znowu wszystkich kibicow wrzuca sie do jednego worka. Co takiego zlego zrobili ostatnio fani z Łazienkowskiej ze odmowiono im wstepu na ten mecz? BZDURA.
xXx_1906

Postprzez fabian 2004-05-13, 7:58 pm

To jest proste xXx_1906. Policja boi kolejnej wpadki, wiec eliminuja problem.

Ja mam nadzieje, ze wpuszcza Pyry na Legie jednak.
fabian

Postprzez WOJTEK 2004-05-13, 8:22 pm

NAJPROŚCIEJ ZAKAZAĆ.ZATRZYMAĆ NA DWORCU CZY ZABLOKOWAC AUTOKARY.KIBICÓW LECHA NAJPRAWDOPODOBNIEJ NIE BĘDZIE STAĆ NA TAKI GEST JAK ZROBIŁ ŚLĄSK.DLATEGO TEŻ NAJPEWNIEJ NIE OBEJRZĄ MECZU W WARSZAWIE.CHORE TO...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2004-05-13, 8:32 pm

Co prawda to decyzja prezydenta Poznania, ale gdyby Lechici chcieli, zapewniliby Legii wejście na mecz. Jeżeli oleją to i nic w tym kierunku nie zrobią to Legia też powinna ich olać. Niech oglądają finał w TV.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez adek 2004-05-13, 9:01 pm

Niedlugo okaze sie, ze wyjazd na mecz jest przestepstwem; w tym kraju wszystko jest mozliwe.
adek

Postprzez DaMi 2004-05-13, 9:50 pm

PP: Legia też nie przyjmie kibiców gości

Legia Warszawa podjęła decyzję, że nie wpuści kibiców Lecha Poznań na drugi mecz finałowy Pucharu Polski (1 czerwca). Jest to rewanż za decyzję władz Lecha i prezydenta Poznania o niewpuszczeniu kibiców z Warszawy na pierwszy mecz finału.

- Zrobiliśmy to z bólem serca, bo wiemy, że takie widowiska, czy to w Poznaniu, czy w Warszawie tracą wiele, jeśli nie ma na nich kibiców gości - uzasadnia rzecznik prasowy Legii Jacek Bednarz. - My musimy jednak dbać o to, aby nasi kibice nie byli dyskryminowani i mogli oglądać mecze Legii nie tylko w Warszawie. W sprawie poznańskiej interweniowaliśmy wszędzie i nic to nie dało. Stąd taki nasz rewanż. Jest mi niezmiernie przykro, bowiem jeśliby zdarzyło się, że to jednak Lech zdobyłby Puchar Polski, nikt z Poznania tego w Warszawie nie obejrzy.

źródło: Gazeta.pl
DaMi

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-13, 9:58 pm

I bardzo dobrz !!!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: !!

Postprzez Pesto 2004-05-13, 10:42 pm

^m@rcin^ napisał(a):I bardzo dobrz !!!

I bardzo źl .

z tym że rewanż Legii słuszny - zło konieczne
Pesto
kumaty

Postprzez 19_CWKS_16 2004-05-13, 10:44 pm

a taki bylem zgrzany.... ale jest jeszcze mala szansa jutro rano prezes Legii po naradzie z PZPN wysle odwolanie do prezydenta Poznania. Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok... :(
19_CWKS_16
Legionista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna