Asja napisał(a):IQ napisał(a): Ja chcę ZNOWU zobaczyć I ligę w Sosnowcu
No wiesz....... Każdy chce :!: :!:
Ech może dożyjemy bo ja juz czekam tyle lat :cry:
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
Asja napisał(a):IQ napisał(a): Ja chcę ZNOWU zobaczyć I ligę w Sosnowcu
No wiesz....... Każdy chce :!: :!:
Franz napisał(a):Asja napisał(a):IQ napisał(a):I jeszcze jedno - nowego stadionu to nikt nie zbuduje ale konkretny remont w wyniku którego będziemy mieli stadion na 12-15 tys (jak ktoś wcześniej pisał zburzenie murków na dole) oświetlenie, nową powiększoną murawę i jakiś tam większy dach (czyli wszystko to co wymagane jest w I lidze), jakieś zaplecze gastronomiczne - mnie to wystarczy
Pzdr
Wszystkim by to wystarczyło bo nikt nie krzyczy o nowy stadion. NIe zmienia to faktu, że nawet jeżeli chodzi nam tylko o remont, to nie oznacza to tego że należy to zostawić urzędowym tokiem płynięcia bo będziemy czekać i czekać. A może uda nam się to chociaż troche przyspieszyć... :roll:
Mi to nie wystarcza. Przecież to jest czysta prowizorka. Chcemy w Sosnowcu nowy stadion typowo piłkarski a nie założenie nowych krzesełek bo takich tłumów jak były na Śląsku to nie będzie na każdym meczu i krzesełka po drugiej stronie tylko by się kurzyły. Widoczność z niektórych trybun jest fatalna (choćby sektor dla gości) przy nowym obiekcie takiego problemu by nie było.
A załóżmy że prezydent sypnie kasą na te krzesełka. I co :?: zrobią 15000 więc dla każdego wystarczy, i wtedy o nowym stadionie nawet nie będzie co myśleć, bo wtedy wszyscy w UM będą mówić " po co wam nowy stadion jak na tym wszyscy się zmieszczą" Pewnie nawet nie zrobią dachu, bo po co, ewentualnie po awansie do I ligi (czyli w przyszłości) oświetlenie.
Dlatego uważam aby zmusić ich jak już do czegoś to do budowy nowego stadionu, a nie remontowania. Precz z prowizorkami :!: .
Franz napisał(a):Mi to nie wystarcza. Przecież to jest czysta prowizorka. Chcemy w Sosnowcu nowy stadion typowo piłkarski a nie założenie nowych krzesełek bo takich tłumów jak były na Śląsku to nie będzie na każdym meczu i krzesełka po drugiej stronie tylko by się kurzyły. Widoczność z niektórych trybun jest fatalna (choćby sektor dla gości) przy nowym obiekcie takiego problemu by nie było.
A załóżmy że prezydent sypnie kasą na te krzesełka. I co :?: zrobią 15000 więc dla każdego wystarczy, i wtedy o nowym stadionie nawet nie będzie co myśleć, bo wtedy wszyscy w UM będą mówić " po co wam nowy stadion jak na tym wszyscy się zmieszczą" Pewnie nawet nie zrobią dachu, bo po co, ewentualnie po awansie do I ligi (czyli w przyszłości) oświetlenie.
Dlatego uważam aby zmusić ich jak już do czegoś to do budowy nowego stadionu, a nie remontowania. Precz z prowizorkami :!: .
Franz napisał(a):Jeżeli już chcecie pisać jakieś petycje czy coś, co i tak nie przyniesie efektu, to chyba lepiej walczyć o coś porządnego, a jak się nie uda to trudno trzeba będzię nie zadowolić tym co mamy.
Jak was zadowala założenie kilku tysięcy nowych krzesełek to fajnie, wasza sprawa, ja i tak bym wolał wybodowanie chociaż jednej normalnej trybuny.
Zresztą po co ten temat, na forum to sobie można pisać.
Morpheus napisał(a):Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem)
OWIDIUSZ
Myślę że nawet petycje odpowiednio nagłośnione mogą tutaj coś zdziałać. Ruszmy więc tyłki i zacznijmy coś robić bo gadaniem na forum stadionu nie wybudujemy.
Może ktoś podsumuje te dwa tematy i poda jakieś konkrety??
Może napisać jakąś petycję (niech to zrobi ktoś kto najlepiej się na tym zna), zacząć zbierać podpisy i nagłośnić to w mediach?? Trzeba by tylko zgrać to w czase i zrobić to profesjonalnie.
Co WY na to??
tomi2509 napisał(a):mozemy sobie pisac petycje itp.
stadionu nowego nie bedzie w najblizszym czasie i to tyle . miasto jest tak zadluzone ze nie ma o tym mowy!!!
jedyne co mozemy jeszce "wyciagnac " od miasta to to aby stadion dokonczono w takiej formie jak teraz . wiem ze to nie wszystkich zadowala ale niestety taka jest prawda . chcialbym zeby byly takie trybuny jak np. na lechu ale umowmy sie nic z tego nie bedzie.
moze zaproponowac miastu taka forme "skonczenia"stadionu a np . wlochow poprosic o zamontowanie np .swiatel???
to tyle jesli chodzi o moje skromne zdanie
^m@rcin^ napisał(a):tomi2509 napisał(a):mozemy sobie pisac petycje itp.
stadionu nowego nie bedzie w najblizszym czasie i to tyle . miasto jest tak zadluzone ze nie ma o tym mowy!!!
jedyne co mozemy jeszce "wyciagnac " od miasta to to aby stadion dokonczono w takiej formie jak teraz . wiem ze to nie wszystkich zadowala ale niestety taka jest prawda . chcialbym zeby byly takie trybuny jak np. na lechu ale umowmy sie nic z tego nie bedzie.
moze zaproponowac miastu taka forme "skonczenia"stadionu a np . wlochow poprosic o zamontowanie np .swiatel???
to tyle jesli chodzi o moje skromne zdanie
a ja chce dach :evil: :!:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników