Władze Miasta ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Proktorinio 2004-04-21, 7:52 pm

Asja napisał(a):
IQ napisał(a): Ja chcę ZNOWU zobaczyć I ligę w Sosnowcu

No wiesz....... Każdy chce :!: :!:

Ech może dożyjemy bo ja juz czekam tyle lat :cry:
Proktorinio

Postprzez IQ 2004-04-21, 10:52 pm

Franz napisał(a):
Asja napisał(a):
IQ napisał(a):I jeszcze jedno - nowego stadionu to nikt nie zbuduje ale konkretny remont w wyniku którego będziemy mieli stadion na 12-15 tys (jak ktoś wcześniej pisał zburzenie murków na dole) oświetlenie, nową powiększoną murawę i jakiś tam większy dach (czyli wszystko to co wymagane jest w I lidze), jakieś zaplecze gastronomiczne - mnie to wystarczy
Pzdr

Wszystkim by to wystarczyło bo nikt nie krzyczy o nowy stadion. NIe zmienia to faktu, że nawet jeżeli chodzi nam tylko o remont, to nie oznacza to tego że należy to zostawić urzędowym tokiem płynięcia bo będziemy czekać i czekać. A może uda nam się to chociaż troche przyspieszyć... :roll:

Mi to nie wystarcza. Przecież to jest czysta prowizorka. Chcemy w Sosnowcu nowy stadion typowo piłkarski a nie założenie nowych krzesełek bo takich tłumów jak były na Śląsku to nie będzie na każdym meczu i krzesełka po drugiej stronie tylko by się kurzyły. Widoczność z niektórych trybun jest fatalna (choćby sektor dla gości) przy nowym obiekcie takiego problemu by nie było.

A załóżmy że prezydent sypnie kasą na te krzesełka. I co :?: zrobią 15000 więc dla każdego wystarczy, i wtedy o nowym stadionie nawet nie będzie co myśleć, bo wtedy wszyscy w UM będą mówić " po co wam nowy stadion jak na tym wszyscy się zmieszczą" Pewnie nawet nie zrobią dachu, bo po co, ewentualnie po awansie do I ligi (czyli w przyszłości) oświetlenie.

Dlatego uważam aby zmusić ich jak już do czegoś to do budowy nowego stadionu, a nie remontowania. Precz z prowizorkami :!: .

TYLKO POMYŚL ILE MAMY TYCH NOWYCH STADIONÓW W POLSCE - OSTROWIEC ŚW, 1 TRYBUNA W POZNANIU, 1 TRYBUNA W OPOLU I TO CHYBA WSZYSTKO. LEPSZY RYDZ...............
IQ

Postprzez mareios 2004-04-22, 7:08 am

Franz napisał(a):Mi to nie wystarcza. Przecież to jest czysta prowizorka. Chcemy w Sosnowcu nowy stadion typowo piłkarski a nie założenie nowych krzesełek bo takich tłumów jak były na Śląsku to nie będzie na każdym meczu i krzesełka po drugiej stronie tylko by się kurzyły. Widoczność z niektórych trybun jest fatalna (choćby sektor dla gości) przy nowym obiekcie takiego problemu by nie było.

A załóżmy że prezydent sypnie kasą na te krzesełka. I co :?: zrobią 15000 więc dla każdego wystarczy, i wtedy o nowym stadionie nawet nie będzie co myśleć, bo wtedy wszyscy w UM będą mówić " po co wam nowy stadion jak na tym wszyscy się zmieszczą" Pewnie nawet nie zrobią dachu, bo po co, ewentualnie po awansie do I ligi (czyli w przyszłości) oświetlenie.

Dlatego uważam aby zmusić ich jak już do czegoś to do budowy nowego stadionu, a nie remontowania. Precz z prowizorkami :!: .

Taaaa, zazadaj jeszcze by z tego stadionu byl ladny widoczek na morze :lol: :lol: :lol: :lol: Czlowieku nie badz smieszny, wykazujesz sie absolutnym brakiem realizmu. Zastanow sie nad tym co piszesz.
mareios

Postprzez Franz 2004-04-22, 3:04 pm

Jeżeli już chcecie pisać jakieś petycje czy coś, co i tak nie przyniesie efektu, to chyba lepiej walczyć o coś porządnego, a jak się nie uda to trudno trzeba będzię nie zadowolić tym co mamy.

Jak was zadowala założenie kilku tysięcy nowych krzesełek to fajnie, wasza sprawa, ja i tak bym wolał wybodowanie chociaż jednej normalnej trybuny.

Zresztą po co ten temat, na forum to sobie można pisać.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Asja 2004-04-22, 3:32 pm

Franz napisał(a):Jeżeli już chcecie pisać jakieś petycje czy coś, co i tak nie przyniesie efektu, to chyba lepiej walczyć o coś porządnego, a jak się nie uda to trudno trzeba będzię nie zadowolić tym co mamy.

Jak was zadowala założenie kilku tysięcy nowych krzesełek to fajnie, wasza sprawa, ja i tak bym wolał wybodowanie chociaż jednej normalnej trybuny.

Zresztą po co ten temat, na forum to sobie można pisać.

Wiesz od czegoś trzeba zacząć. Jeżeli da się coś załątwić to z dwojga złego lepiej żeby zrobili cokolwiek niż przez kolejny rok nic...
A temat jak najbardziej na forum bo wydaje mi się że trzeba zmobilozować się jakoś i zrobić to jak największą grupą ludzi którzy nei tylko potrafią pisać na forum ale i działać bo postami tego się załątwić nie da.
Asja
Gwiazda

Postprzez mareios 2004-04-22, 5:07 pm

Do Franz`a - czlowieku czy ty pewnych rzeczy nie jestes w stanie pojac? - miasto ma do splacenia 150 mln zl wypuszczonych obligacji, budzet na ten rok juz nie do ruszenia jesli chodzi o wieksza kase a ty z ta swoja mantra o nowym stadionie. Wszyscy chcielibysmy nowy stadion ale to nierealne po prostu. Wlosi nie wyloza kasy na stadion bo to nie ich wlasnosc a i nie mieliby na to najmniejszej ochoty - wiec kto da? Mozna zadac od miasta ale nie tego czego dac nie moga.

Do Asji - dzialac mozna i trzeba ale z zapalem niektoorych to mozna zostac tylko Don Kichotem
mareios

Postprzez Gość 2004-04-22, 5:34 pm

Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem)
OWIDIUSZ

Myślę że nawet petycje odpowiednio nagłośnione mogą tutaj coś zdziałać. Ruszmy więc tyłki i zacznijmy coś robić bo gadaniem na forum stadionu nie wybudujemy.

Może ktoś podsumuje te dwa tematy i poda jakieś konkrety??

Może napisać jakąś petycję (niech to zrobi ktoś kto najlepiej się na tym zna), zacząć zbierać podpisy i nagłośnić to w mediach?? Trzeba by tylko zgrać to w czase i zrobić to profesjonalnie.

Co WY na to??
Gość

Postprzez Asja 2004-04-22, 7:30 pm

Morpheus napisał(a):Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem)
OWIDIUSZ

Myślę że nawet petycje odpowiednio nagłośnione mogą tutaj coś zdziałać. Ruszmy więc tyłki i zacznijmy coś robić bo gadaniem na forum stadionu nie wybudujemy.

Może ktoś podsumuje te dwa tematy i poda jakieś konkrety??

Może napisać jakąś petycję (niech to zrobi ktoś kto najlepiej się na tym zna), zacząć zbierać podpisy i nagłośnić to w mediach?? Trzeba by tylko zgrać to w czase i zrobić to profesjonalnie.

Co WY na to??

DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!! wreszcie jakiś głos poparcia i zaczne wierzyć że to jednak nie walka z wiatrakami.....
:roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez Franz 2004-04-22, 7:50 pm

Nie wiem czy minęły trzy miesiące od czasu gdy był podobny temat w dziale Piłka nożna. Tam już Krawiec chciał zakładać stowarzyszenie, miał już nawet konretny plan działania. I co :?: . Jakoś sprawa ucichła. Więc nie wierze w takie rzeczy.

I jak dla mnie sprawa wygląda tak. W październiku być może będziemy mieli przyspieszone wybory parlamentarne. SLD będzie chciało poprawić trochę notowania w Sosnowcu, więc sypną kasą na te kilka krzesełek pod zegar. I znając życie na tym się remont stadionu skończy, a następny będzie pewnie za jakieś 30 lat...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez tomi2509 2004-04-22, 7:54 pm

mozemy sobie pisac petycje itp.
stadionu nowego nie bedzie w najblizszym czasie i to tyle . miasto jest tak zadluzone ze nie ma o tym mowy!!!
jedyne co mozemy jeszce "wyciagnac " od miasta to to aby stadion dokonczono w takiej formie jak teraz . wiem ze to nie wszystkich zadowala ale niestety taka jest prawda . chcialbym zeby byly takie trybuny jak np. na lechu ale umowmy sie nic z tego nie bedzie.

moze zaproponowac miastu taka forme "skonczenia"stadionu a np . wlochow poprosic o zamontowanie np .swiatel???

to tyle jesli chodzi o moje skromne zdanie
tomi2509

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-04-22, 8:10 pm

tomi2509 napisał(a):mozemy sobie pisac petycje itp.
stadionu nowego nie bedzie w najblizszym czasie i to tyle . miasto jest tak zadluzone ze nie ma o tym mowy!!!
jedyne co mozemy jeszce "wyciagnac " od miasta to to aby stadion dokonczono w takiej formie jak teraz . wiem ze to nie wszystkich zadowala ale niestety taka jest prawda . chcialbym zeby byly takie trybuny jak np. na lechu ale umowmy sie nic z tego nie bedzie.

moze zaproponowac miastu taka forme "skonczenia"stadionu a np . wlochow poprosic o zamontowanie np .swiatel???

a ja chce dach :evil: :!:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez Asja 2004-04-22, 8:29 pm

^m@rcin^ napisał(a):
tomi2509 napisał(a):mozemy sobie pisac petycje itp.

a ja chce dach :evil: :!:

To zacznijmy wreszcie coś robić procz pustych sloganó - jak na kampanii wyborczej :lol: - i może dorobimy sie w jakims tam czasie wszystkiego pokoleii...Od czegoś trzeba zacząć.
Adek czekam na odzew....(wiem że czytasz :wink: )
Asja
Gwiazda

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-04-22, 8:33 pm

Jest pare pomyslow :) Bedziemy dzialac !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez tomi2509 2004-04-22, 8:59 pm

to co tam ciekawego zostalo wymyslone?????

moze powinnismy naciskac na miasto ale poprzez wladze klubu i sponsora ????
tomi2509

Postprzez fabian 2004-04-22, 10:06 pm

W imieniu Krawca. Chlopak chwilowo jest poza zasiegiem internetu, ale pomysl nie jest zarzucony, ale sie rozwija. Wszystkich zainteresownych w jego imieniu prosze o zglaszanie sie do niego na priv i na pewno ruszymy, razem z kilkoma grupami zaglebiowskimi. Kazda pomoc sie przyda.
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice