Kibice - Wandale ? (!) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez amstat 2004-04-07, 8:59 am

WAB - wiesz co, sram co piszesz, sram na Ciebie i Twoje filozofie, ale w kwestii pochodzenia dojebales, a korzenie mam jakie mam i sie ich nie wstydze, a Twoja katowicka narodowosc wola o pomste do nieba.

Siara - wklej mi zdanie popierajace zultrasow ? moze Ty poczytaj dokladnie, mnie chodzilo o to ze taki Zultras wypije nalewke i jest w stanie jechac na mecz o 300km od Sosnowca ze zlotowka w kieszeni, a nie jak Ty oszczedza na wyjezdzie

Krawiec - zauwazylem, ze zarowno Ty jak i ekipa smiesznego PK nic tylko narzeka i zali sie na forum jak to jest zle, jak to im nie dobrze. Nie pasuje nie przychodzcie - proste. Ja nie jestem w stanie w jednym czasie byc w kazdej czesci Ludowego, a jak taki ow Zultras robi syf, to podejdz jeden czy drugi do niego i powiedz mu na czym wyglada Twoje podejscie do tego wszystkiego lub przekaz problem "znanemu" kibicowi (jezeli znacie takich) i niech zareaguje z Toba w tej kwestii, a nie placz i lament, co do wandala skaczacego po tramwaju, nie mozesz podejsc upomniec, wyplacic liscia? no tak przemocy mowie stop, zapomnialem, ze jestescie typowa piknik banda. Piszecie jak to wspaniale na Lechu i wogole fajna atmosfera, ze nie ma bojek itp. widac, ze naprawde zyjecie swiatem mass-mediow, a skad mozecie wiedziec co sie dzieje "dokladnie" w Poznaniu ??
Ja wole miec 2,5 oddanych calym soba kibicow bedacych wszedzie z druzyna, a nie takich sezonowcow i piknikow non stop placzacych !!!

W kazdym badz razie, nie mam zamiaru sie sprzeczac na foru i plakac
Mimo to wszystko z h. pozdrowieniem
Wab - off
amstat
Fanatyk

...

Postprzez Krawiec 2004-04-07, 9:47 am

Amstad - nie mów, że się nie rozdwoisz , bo ekipa najbardziej uciążliwa, o której mowa jest zawsze w tym samym miejscu. Jeśli będzie inicjatywa wytłumaczenia tym dżentelmenom żeby nie robili syfu to ja się w to włączę. A ta ekipa wiernych żultrasów to wg mnie mit - bo jeśli w 2 lidze podwyższą cenę biletów nastąpi wśród żultras problem typu "kolejna nalewka czy spiryt do rozrobienia albo mecz". Ja bynajmniej nie jestem z kosmosu i znam kibiców , którzy zaczynali dobrze, a teraz nie jeżdżą na Zagłębie bo daleko i lepiej kasę wydać na picie. Oczywiście na Polonii byli bo trzeba się pokazać . Więc różnie z tym bywa.

Koledzy z PK - co w was wstąpiło ? Wiele nas dzieli z innymi kibicami, czasem wydaje się, że my jesteśmy z innego świata a oni z innego , ale łączy nas Zagłębie i prędzej czy później powinniśmy się dogadać. Proszę was bez takich tekstów WAB i Warchlak.
Krawiec

Postprzez Siara 2004-04-07, 9:49 am

Chodzilo mi oto ze stajesz w ich obronie, i moze to i dobrze bo to tez kibice,ale mysle ze nie powinno sie ich niektorych zachowan popierac.Jak wczesniej pisano zdarza sie przeciez ze odstraszaja niektorych ludzi co na dobre nie wychodzi klubowi.Ludzie wciaz zyja w swiadomosci ze na stadionie jest tylko dzicz i chamstwo...wiec boja sie przychodzic,a gdy juz sie pojawia maja czasami to szczescie wpasc na jakiegos zultrasa.A co do wyjazdow to pewnie tyle nie zaliczylem z wielu powodow, ale na Zaglebiu zalezy mi nie mniej niz wielu innym kibicom.
Zagłębie Sosnowiec Against Intolerance!
Siara
Żółta kartka

Postprzez Tomaszek 2004-04-07, 10:50 am

jeśli chodzi o te wyjazdy nieraz miałem tak że musiałem odkladać całe tygodnie hajs, zrezygnować z przyjemności, nienapić się piwa, niezapalić fajki żeby pojechać np. do Głogowa czy do Legnicy ale cóż takie życie, niezarabiam więc trzeba sobie jakoś radzić ale denerwuje mnie takie szczycenie się PK jakiej to oni oprawy nie zrobili czy jak to oni się nie pokazali... (u siebie)
ZAGŁĘBIE to nie tylko mecze u siebie to również wyjazdy :!: kiedyś myślałem tak jak większość - co druga sobota idę na mecz do siebie a wynik z wyjazdów sprawdzę w telegazecie ale (naszczęście) zmieniłem sposób myślenia i w miarę możliwości staram się jeździć ;-)

P.S.
Grzechu w tym tyg. oddam Ci 10 zeta co mi pożyczyłeś na Czarnowąsy :!: :lol:
Pozdro !
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez fabian 2004-04-07, 10:58 am

Wiele nas dzieli z innymi kibicami, czasem wydaje się, że my jesteśmy z innego świata a oni z innego , ale łączy nas Zagłębie i prędzej czy później powinniśmy się dogadać. Proszę was bez takich tekstów WAB i Warchlak.

Wlasnie, ze nie. Zbyt wiele mnie dzieli z niektorymi osobami, zebym mogl sie z nimi dogadac. Nie dogadam sie nigdy z hools'ami czy Amstatem. Sorry. Moge miec do nich szacunek jako do ludzi, ale nigdy nie zgodze sie z ich pogladami. Mysle, ze Amstat ma podobne zdanie do mojego.

Jedna prosba do pozostalych forumowiczow. Jakikolwiek temat by nie byl na tym forum wszedzie widze PK. Nie wiem czemu i komu ma to sluzyc, ale mnie powoli rzygac sie zachciewa. Zajebiscie jest byc gwiazda medialna ;) ale powoli staje sie to nudne. Fakt, ze z kolegami laczy nas pewien, odmienny od wiekszosci na tym forum, sposob kibicowania nie czyni z nas homogenicznej grupy. Dlatego prosze o zaprzestanie traktowania nas w taki sposob. Kazda z osob, po ktorej zaczyna sie takowa jazda wypowiada sie we wlasnym imieniu i nie istnieja zadne przeslanki, poza jakimis skrytymi kompleksami chyba, zeby wszystkich wrzucac do jednego worka. Tak jak np. nie odbieram AG przez pryzmat pojedynczych czlonkow tak nie zycze sobie podobnych uogolnien w odwrotnych przypadkach. Z gory dzieki ;)
fabian

...

Postprzez Krawiec 2004-04-07, 11:04 am

Pier...sz teraz jakieś stare farmazony Tomaszek. Nikt z PK nigdy nie pisał co to myśmy tam nie zrobili . Pisałem kiedyś raz i ogólnie co zrobiliśmy ale to było spowodowane zarzutem, że nic nie robimy i zaznaczyłem że nie chodzi o licytowanie sie co kto zrobił . Weź się chłopak zastanów i nie wchodź w pupę bez mydła co niektórym.

Poza tym jet to temat o żultras i wandaliźmie, a nie o PK i wyjazdach !!
Ostatnio edytowano 2004-04-07, 11:15 am przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

...

Postprzez Krawiec 2004-04-07, 11:12 am

Fab masz rację co do uogólnień ja również mam prośbę żeby nasze wypowiedzi traktować indywidualnie.

Nie zgadzam się z Fabem jednak co do dogadywania się. Myślę, że w niektórych kwestiach można, a nawet trzeba sie dogadywać . Tą kwestią jest Żultras . Nie może być takiej sytuacji, że Gizmo i ekipa żądzi na stadionie , chodzą po sektorach i obrażają ludzi.
Krawiec

Postprzez qpas 2004-04-07, 11:24 am

Ej co żeście sie tak Gizma przyczepili (on chce żeby wszyscy śpiewali a nie opierdalali sie i grzali dupy na krzesłach:-)) a co do PK to nieprzepadam za wami ponieważ mamy inne poglądy na kibicowski świat !!!!!!! i jak dlamnie kręcicie troche kape na ZAGŁĘBIU (bez urazy)
qpas

Postprzez grzechu 2004-04-07, 11:26 am

qpas napisał(a):Ej co żeście sie tak Gizma przyczepili (on chce żeby wszyscy śpiewali a nie opierdalali sie i grzali dupy na krzesłach:-)) a co do PK to nieprzepadam za wami ponieważ mamy inne poglądy na kibicowski świat !!!!!!! i jak dlamnie kręcicie troche kape na ZAGŁĘBIU (bez urazy)

Mam wrazenie ze ta twoja wypowiedz jakby byla spowodowana kilka wczesniejszymi wpisami i nie byla napisana na podstawie twoich osobistych przemyslen.

PS
Co to znaczy krecic kape bo juz wyroslem ze slangu nastolatkow :) ?
grzechu

Postprzez Siara 2004-04-07, 11:30 am

Chce zeby wszyscy spiewali... ale nie wszyscy chodza sie powydzierac na stadion.Moze dziadzius z wnuczkiem spiewal nie bedzie bo juz na to ochoty nie ma...
Siara
Żółta kartka

Postprzez Gigaland 2004-04-07, 11:38 am

Tomaszku.... A gdzieś Ty się doczytał, że PK czymś się szczyci, chwali, napina? My z nikim nie rywalizujemy. Nie jesteśmy ultras, ale czasami dla zabawy race sobie odpalimy. Nie jesteśmy wyjazdowiczami, a niektórzy jeżdżą. Nie zobaczysz nas tylko na ustawkach hools :D My możemy, nie musimy!
Gigaland

Postprzez qpas 2004-04-07, 11:39 am

To są moje indywidualne przemyślania !!!!! a kręcić kape to miałem na myśli że niestoicie razem ze wszystkimi w młynie. A wogóle wiedziałem że zaraz będzie ktoś zbulwersowany hahaha ogólnie szacunek dla was że jesteście z NASZYM KOCHANYM ZAGŁĘBIEM ale ja mam inny pogląd na kibicowanie według mnie musi być chuliganka i wole żeby na ZAGŁĘBIE przychodziło mniej ludzi niż mieli by przychodzić same zgredy i pikniki(którzy na mecz jadą podłubać słonecznik!! to sie nietyczy akurat was)
qpas

Postprzez Krawiec 2004-04-07, 11:57 am

Gigaland napisał(a):Tomaszku.... A gdzieś Ty się doczytał, że PK czymś się szczyci, chwali, napina? My z nikim nie rywalizujemy. Nie jesteśmy ultras, ale czasami dla zabawy race sobie odpalimy. Nie jesteśmy wyjazdowiczami, a niektórzy jeżdżą. Nie zobaczysz nas tylko na ustawkach hools :D My możemy, nie musimy!

Dla uzupełnienia, nie zobaczycie nas pod drzewem z nalewka przed meczem, ale parę godzin po meczu można zobaczyć co niektórych w stanie wskazujacym .

Qpas znowu traktujesz nas ogólnie tak samo . Ja np. nie mam nic do chuliganki bez sprzętu i poza stadionem na tzw. polance. Natomiast co do Gizmo to jak to się mówi wylewa dziecko z kąpielą - chce dobrze w twoim i jego pojeciu, a wychodzi źle.

Może tobie to nioe przeszkada jak ci mówią "k***a śpiewaj frajerze" ale zapewniam cie ze zdecydowaną większość to odstrasza od stadionu Ludowego.

Nie piszmy już o PK i innych sprawach w wątku o wandaliźmie.
Krawiec

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-04-07, 12:01 pm

Chuliganka powinna byc ale nei stadionie. Stadion to nie ring!! A jesli chodzi o Gizmo to niech sobie da spokoj bo ku*** zawsze spiewa co innego niz wszyscy. A poza tym jak sie na niego patrzy to wyglada ona tak jakby nie wiedzial gdzie sie znajduje. Jak pic to po meczu a na meczu zdzierac gardlo!!
SOSNOWIEC*

Postprzez Kamilsts 2004-04-07, 12:56 pm

A Ja chciałem wtrącić że :!: :!: :!: NIWKA RZĄDZI :!: :!: :!:
Kamilsts

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice