Kibice - Wandale ? (!) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Artur 2004-04-06, 6:07 pm

Tak czytam te wasze posty i serce rośnie- ja też całym sercem jestem przeciwny wandalizmowi, ale w praktyce faktycznie wygląda to bardzo różnie.
Miałem kilka przypadków gdzie byłem naocznym światkiem pobicia, dewastacji, plucia w autobusach, wyzwisk na starszych - i wiecie co? - zareagowałem raz, powtarzam RAZ, skończyło sie to dla mnie niezbyt miło, w autobusie powstrzymywałem grupe opryszczków bijących niewinnego kolesia. Ich było 5, ja byłem sam z dziewczyną jechałem na impreze. Pomyślałem, że jak ludzie zobaczą żę zareagowałem wstawią sie za mną! Niestety nic z tego - MNIE TEŻ SIE OBERWAŁO!!!!!!!
Morał wynikał by z tego taki - nie ruszaj gówna bo sam możesz prześmierdnąć. Ale wiecie co,choć dostałem po ryju byłem dumny z siebie że jednak zareagowałem. Może jak mnie będą prać też sie ktoś za mną wstawi i skończy sie to inaczej niż w tym przypadku, pozdrawiamwszystkich wypowiadających sie w tym temacie!
Artur

Postprzez Greg1906 2004-04-06, 7:34 pm

the djinn napisał(a):pamiętam w tamtym sezonie wyjazd do myszkowa kiedy to grupka gówniarzy w pociągu wyrzuciła świetlówkę przez okno wtedy wpadł tam kolega wojtek i ich troszke poszarpał, jak wszyscy będziemy sprowadzać gnojków do porządku to powinno byc dobrze, a co do zultrasów to oni jakos nierozjebują autobusów czy pociągów :wink:

He he przypomniał mi się wyjazd do Radzionkowa. Goście z wymienionej już ekipy żultras wyjebali świetlówke przez okno i zaczeli lekko demolować przedział ale mieli pecha bo w przedziale obok siedział jeden z bardziej znanych kibiców. Kiedy do nich podbił i sprzedał plaskacze zaczeli nawzajem pokazywać na siebie palcami i mówić - to on, to on :D .
Greg1906
Nadzieja białych

zagłebie

Postprzez Carlos 2004-04-06, 7:59 pm

arek 74 mialem przyjemnosc jechac w tym autobusie te osoby o ktorych piszesz to byli kibice w moim wieku czyli 17 lat dopiero na zagurzu starsi kibice kazali zeby zostawili autobus i spiewali bo po co niszczyc to co nasze co tym pokazemy . wkoncu padly słowa " jak jedziesz na wyjazd to rozpierdalaj wszystko ale swoje zostaw w spokoju " niedokonca sie z tym zgadzam ale troche racji w tym jest a pozatym jeden z nich mial juz troche promili we krwi ale to go od niczego nieusprawiedliwia tylko czemu wpuscili go na mecz skoro ledwo stal na nogach :/ pozdrawiam nara
Carlos

Postprzez Siara 2004-04-06, 8:32 pm

amstat - widze ze jestes jedynym kibicem jaki wsparł żultrasów,wiekszosci -co mi wydaje sie z kolei logiczne- nie podobaja sie takie chamskie zachowania na wlasnym stadionie.
Zagłębie Sosnowiec Against Intolerance!
Siara
Żółta kartka

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-04-06, 8:38 pm

Siara napisał(a):amstat - widze ze jestes jedynym kibicem jaki wsparł żultrasów,wiekszosci -co mi wydaje sie z kolei logiczne- nie podobaja sie takie chamskie zachowania na wlasnym stadionie.
Zagłębie Sosnowiec Against Intolerance!

Nawet nie wiesz jakie głupoty pierdolisz.

Poczytaj posty amstata - to dowiesz się o jego stosunku do wandalizmu.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez Siara 2004-04-06, 9:05 pm

Jezeli Ty tez bys czytal moje wiedzialbys ze napisalem ze w tym temacie ich poparł-zultrasow, a nie pisze tu o jego stosunku ogolnie do wandali...
Siara
Żółta kartka

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-04-06, 9:09 pm

Siara napisał(a):Jezeli Ty tez bys czytal moje wiedzialbys ze napisalem ze w tym temacie ich poparł-zultrasow, a nie pisze tu o jego stosunku ogolnie do wandali...

Jak ci się nie podoba takie zachowanie na stadionie. To podejdź i powiedz żeby się zamkneli i pewnie zrozumieją, a nie żal się na forum co to kto na stadionie nie zrobił.

Sam coś zrób.
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-04-06, 10:19 pm

Nie no bez jaj . Przecież forum jest po to żeby opisywac co nas boli , co nas cieszy i co interesuje, a ty SCZAG w kółko powtarzasz żeby nie pisac tylko robić. Przecież nie jesteśmy robotami od urodzenia zaprogramowanymi na wszystkie sytuacje.

Najpierw musi paść jakiś pomysł , później trzeba się jakoś naradzić, a na końcu działać. Nikt w pojedynkę nie zacznie zwracać uwagi żultrasom , którzy robią syf na Ludowym bo może się to skonczyć tak jak to opisywał kolega wyżej.

Jeśli Amstad uważasz, że nie robią syfu to wczuj się w sytuacje niezorganizowanych ludzi siedzących obok , którzy są zmuszani do "dopingu" słowami "k***a chuju śpiewaj" albo "ty emerycie pierdolony rusz dupę".

Tak jak mówisz , kwestia podejścia . Jesli ty uwazasz że lepiej mieć na stadionie dżunglę - bo to podnosi prestiż kibiców Zagłębia - to ja tego nie rozumię . Zobacz jak jest w Poznaniu . Sytuacja jest czysta , ekipa hools i doping jedne z najlepszych, frekwencja najlepsza , klub się rozwija.

Dlaczego ? Bo sprawy sobie konsekewntnie poukładali . Żultras zostali zneutralizowani , akcje hools są umówione i poza stadionem , kesz z biletów i od sponsorów płynie do kasy klubowej - widać prawdziwy rozwój.

Wg mnie lepiej mieć (na razie) na stadionie Ludowym średnio co mecz 5 tys. ludzi niż 2,5 tysiaca. A ci panowie skutecznie co mecz odstraszają setki ludzi po swoich akcjach - psując częściowo to co udaje się osiągnąć dzięki pokazom ultras i działalności polegającej na tzw. zmianie wizerunku kibiców Zagłębia.
Krawiec

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-04-06, 10:27 pm

Wystarczy że powiesz żeby zamknęli jape to napewno tak zrobią. I po co ci jakieś akcje bo z tego co wiem to na Lechu ostatnio cały stadion jechał po Legi więc nie mów że tam jest cacy i najlepiej w Polsce.
Adventure Group

Postprzez Krawiec 2004-04-06, 10:38 pm

Sosnowiecka część AG napisał(a):Wystarczy że powiesz żeby zamknęli jape to napewno tak zrobią. I po co ci jakieś akcje bo z tego co wiem to na Lechu ostatnio cały stadion jechał po Legi więc nie mów że tam jest cacy i najlepiej w Polsce.

Ta... akurat się Gizmo tym przejmie . Lech dał ostatnio ciała na meczu z Legią i ja wycofuje się z dawania poznańskiego przykładu za wzór dopingu - nie ma tam takiej pracy z kibicami jak np na Legii - zresztą sami ultrasi na forum lecha to obiektywnie potwierdzają . Natomiast za wzór można dać poznański porządek na stadionie tzn eliminacje nalewkowiczów przedmeczowych o jakich mowa .
Ostatnio edytowano 2004-04-06, 10:40 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez *c*i*c*h*y* 2004-04-06, 10:40 pm

na temat żultrasów i wantalizmu każdy ma swoje zdanie. niestety juz i tak jest złe zdanie o kibicach na stadionach i żultrasii napewno je nie poprawiają ale są grupy kibiców którzy poprawiają reputacje przez oprawy meczów , kulturalny doping. Duża wina jes tez mediów które jak pokazują kibiców no to wtedy jak są jakieś akcje na stadionach typu bijatyki kibiców obu drużyn. Wyjątkiem moze byc mecz Lech-Legia gdzie pokazali tylko dlatego ze był rekord kibiców na stadionie. Co to wandalizmu ,moim zdaniem w pojedynke nie ma szans na wandali. W autobusach solaris gdzie jest monitoring nie widac efektów wandali a jak juz wejdzie sie w inny autobus (nie solarisa) juz widzimy całkiem co innego. Nad tym trzeba znaleźć jakieś wyjście i poradzić sobie z wandalami. moim zdaniem monitoring jest jednym ze sposobów zeby chociaz troche zmniejszyć wandalizm.
*c*i*c*h*y*

...

Postprzez Krawiec 2004-04-06, 10:48 pm

Widać, widać ... Cichy . Solarisy też są już podrapane, ale nie rozciągajmy tematu bo przede wszystkim trza coś zrobić z akcjami zultras na Ludowym, a monitoring i służby porządkowe to pic na wodę.
Krawiec

Re: ...

Postprzez *c*i*c*h*y* 2004-04-06, 11:04 pm

Krawiec napisał(a):Widać, widać ... Cichy . Solarisy też są już podrapane, ale nie rozciągajmy tematu bo przede wszystkim trza coś zrobić z akcjami zultras na Ludowym, a monitoring i służby porządkowe to pic na wodę.

wiadomo ze nie są takie jak na początku ale porównaj sobie autobusy solaris a inne :!: różnicy moim zdaniem jest duuuża. żltrasi byli , są i .....będą jezeli ktos nie wymysli jakis dobry pomysł zeby ich jakos pozbawić ..... :wink:
*c*i*c*h*y*

Postprzez warchlak 2004-04-07, 12:39 am

zgadzam sie z krawcem ze w solarisach monitoring to pic na wode(napisane tylko po to zeby odstraszac wandalów)niestety przed meczem z miedzią miałem okazje jechać chyba 811 i siedziało tam paru żulów którzy rzadzili całym autobusem :( raz jechałem tramwajem z centrum na klimontów ok22 i z tyłu stało 5 nawalonych gości którzy nie dość ze co chwile kogos wyzywali to jeszcze rozwalili tylnią szybe tramwaju.nasuwa się tutaj jeden wniosek-WANDALIZMOWI MÓWIMY NIE :!: :!:

ps. sczag nie jesteś bogiem zeby wszystkimi rządzić na forum wiec w pewnych kwestiach najlepiej bedzie jak się nie bedziesz odzywał
warchlak
Prowokator

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-04-07, 8:18 am

warchlak napisał(a):zgadzam sie z krawcem ze w solarisach monitoring to pic na wode(napisane tylko po to zeby odstraszac wandalów)niestety przed meczem z miedzią miałem okazje jechać chyba 811 i siedziało tam paru żulów którzy rzadzili całym autobusem :( raz jechałem tramwajem z centrum na klimontów ok22 i z tyłu stało 5 nawalonych gości którzy nie dość ze co chwile kogos wyzywali to jeszcze rozwalili tylnią szybe tramwaju.nasuwa się tutaj jeden wniosek-WANDALIZMOWI MÓWIMY NIE :!: :!:

ps. sczag nie jesteś bogiem zeby wszystkimi rządzić na forum wiec w pewnych kwestiach najlepiej bedzie jak się nie bedziesz odzywał

Może i nie jestem ale nazwy własne piszemy z dużej litery. A twój apel mam gdzieś, forumoy wandalu.
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice