Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Miłosz 2004-02-26, 10:44 am

Krawiec napisał(a):
Miłosz napisał(a):jest osoba,która moze wyłożyc ta kase,a ta osoba estem ja :D
Jak wygram kilkanascie razy w totolotka :wink:

Jak wygrasz kilkanaście razy po 2 złote to wątpię, ale brawo za intencję ! :D

Ja mówilem o wygranej,ale nie po 2zl.tylko kilkanascie 6,rzecz jasna z kumulacja no i jeszcze zebym sam to trafil :wink:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Siara 2004-02-26, 11:13 am

Pewnie nie wazne intencje lecz konsekwencje :lol:
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2004-02-26, 12:36 pm

Ok Miłosz, jak już wybudujesz stadion ze swojej wygranej, to ja postaram się kupić Żurawskiego, Milę albo Rasiaka ze swojej kumulacji.

Ale tak na powaznie, wkleiłem ten obrazek po to ,zeby pokazać że systematyczna praca , kawałek po kawałku , przynosi po jakimś czasie efekty. Poznaniacy nie zabiegają o całą kwotę kilkudziesieciu czy kilkuset milionów na modernizację całego stadionu ale wyznaczają sobie konkretne cząstkowe cele rozłożone w czasie .

W naszym przypadku łatwiej byłoby wygospodarować 3-4 mln złotych z budzętu miasta i zrobić typowo piłkarską trybune za bramką - jak na Lechu - niż czekać w nieskończoność na te 20 mln na budowę trybuny od strony budynku klubowego.

Gdyby Baczyński myślał bardziej przyziemnie kilka lat temu, to z okazji 100-lecia z rozmachu możnaby strzelić takie cudo za bramką i dzisiaj nikt nie martwiłby się gdzie pomiesczą się ludzie na meczu ze Śląskiem . Po jaką cholerą budowano klatkę dla gospodarzy koło kiełbasy ?

Chodzi o sposób podejścia do tematu - myślenie "wszystko albo nic" oznacza w przypadku Polaków najczęściej nic.
Krawiec

Postprzez Siara 2004-02-26, 12:42 pm

Krawiec ma calkowita racje. Mysle ze sposob dzialania taki jak w przypadku lecha dla Zagłębia bylby najlepszy i moglby sie sprawdzic.
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2004-03-14, 11:19 pm

Lech ucieka pod względem infrastruktury . Z tego co się dowiedziałem ta trybuna na 8 tys widzów kosztowała 20 mln. Wyglada to imponująco ... zresztą sami zobaczcie najnowsze fotki :

http://budowa.maroonpoint.com/469.jpg
http://budowa.maroonpoint.com/

Nie składajmy broni i delej wałkujmy temat modernizacji Ludowego !
Centrum już mamy teraz na stadion czekamy (tzn przynajmniej na jedną nowoczesną trybunę).
Krawiec

Postprzez Gość 2004-03-15, 9:13 am

Aż mi się smutno zrobiło że u nas czegoś takiego nie ma. Cholera! Czy nasze władze miejskie są aż tak niedorozwinięte?? Skoro nie mają funduszy we własnym budżecie to czemu nie mogą pokombinować żeby dostać dotację od PZPN-u, UEFA, UE, czy z organizacji ekologicznych?? Może jest za wcześnie i jeszcze coś mi się śni, albo wczoraj za dużo wypiłem ale ostatnio miałem egzamin z Ochorony Środowiska. Żeby go zaliczyć musiałem napisać pracę o energii słonecznej. Trafiłem w 10 bo profesor (pochodzący z Krakowa) ma na tym punkcie bzika. Skoro w Krakowie szpital może dostać dotacje za montowanie ekologicznych źródeł energii to czemu nikt nie pomyślał o tym u nas?? Wiem że dla większości to S-f ale za słowami profesora: Bateria słoneczna pokrywająca część ściany i dachu przeciętnego stadionu, nawet na Śląsku, mogłaby rozwiązać problem z ciepłą wodą na cały rok i na podgrzanie murawy.

Ale nasze władze jak nie widzą pieniędzy u siebie to u innych nie chcą zobaczyć. Dać troszkę od siebie, resztę z UE i innych organizacji i mamy stadion na miarę XXII wieku :wink: :lol: :lol: :wink:
Gość

Postprzez zgredos 2004-03-15, 9:40 am

Krawiec muszę przyznać Ci racje w tym temacie chyba pierwszy raz że Baczyński mógł się postarać żeby remont stadionu włączono do obchodów 100 lecia miasta.Niestety teraz to już jest nieaktualne. Z tego co mówił dyrektor Rudy po rozmowach z prezydentem to niestety UM nie przewiduje większych inwestycji na Ludowym w najbliższym czasie
zgredos

Postprzez ATR 2004-03-15, 11:01 am

Również na ten problem trzeba spojrzeć z innej strony. Zagłębie od kilku sezonów kursuje między 2 a 3 ligą. Władze miasta też to widzą i nie będą inwestować w 3 ligowy klub. Tymczasem Lech po drugoligowej wpadce nadal jest w szeregach 1 ligi. Więc może po awansie miasto otworzy oczy i zrozumie że dobry stadion to też jest dla miasta zaszczyt a nie tylko dworzec i patelnia.
ATR

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-03-15, 11:48 am

Wazniejszy od stadionu jest stok na sroduli hala do szemierki i satdion lekkoatletyczny :?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Erazmus 2004-03-15, 11:58 am

U nas w UM decyzja o przebudowie zapadła. Niestety zapanowała cisza w tej sprawie ... Mówi się że remont ruszy w 2005 ...
Erazmus
Wrocławianin

Re: !!

Postprzez Gość 2004-03-15, 11:59 am

^m@rcin^ napisał(a):Wazniejszy od stadionu jest stok na sroduli

No wkoncu Srodula bedzie kiedys centrum :P
Gość

Postprzez ^m@rcin^ 2004-03-15, 12:07 pm

Thomi napisał(a):

hehe jasne Kopiec Gorskiego bedziecie miec :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-03-15, 12:23 pm

^m@rcin^ napisał(a):
Thomi napisał(a):

Nie narzekaj potem bedzie ci sie milo zdjezdzac na nartach lub saneczkach (jako tatus z synkiem) :) ... a moze bedzie skocznia i zobaczysz PŚ w skokach ;]
Gość

Postprzez xXx_1906 2004-03-15, 5:33 pm

Thomi napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):
Thomi napisał(a):

Nie narzekaj potem bedzie ci sie milo zdjezdzac na nartach lub saneczkach (jako tatus z synkiem) :) ... a moze bedzie skocznia i zobaczysz PŚ w skokach ;]

:D :D :D No i moze jeszcze Małysz wygra ten konkurs :wink:
A tak powaznie to szkoda ze nie ma u nas stadionu z prawdziwego zdarzenia. A 2 czy 3 liga nie jest tu zadnym argumentem. Przykład: Zawisza Bydgoszcz :evil:
xXx_1906

...

Postprzez Krawiec 2004-03-16, 12:13 am

Przykładami mogą byc również Włocławek i Kielce. Tak jak powiedział marcin nie ma wśród władz mista sympatii do Zagłebia i piłki nożnej. Przeciez zamiast tego kopca pod liniami wysokiego napięcia oraz zamiast podejżanych projektów budowy stadionu lekkoatletycznego orazhali do szermierki możnaby sie skupić na zrobieniu tej trybuny Baczyńskiego na 8 tys widzów i na 100 lecie klubu pozbyć się obaw o to co zrobić kilkoma tysiącami kibiców , którzy nie zmiesczą się na ważne mecze w 2 lub 1 lidze.

W Poznaniu tez ta trybuna nie wyskoczyla z kapelusza , konkretny projekt i biznes plan powstal za czasow 2 ligi , a wlodarze klubu prowadzili intensywna kampanie na rzecz budowy wsrod politykow (np.Lybacka).
Mysle,ze nasi wlodarze mogli by sie bardziej starac bo nie widac jakiejs szerszej naglosnionej akcji, a stulecie klubu sie zbliza i ten fakt nalezy wykorzystac .
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna