Co tak nudno ??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2003-12-26, 1:34 am

CharoN^ napisał(a)::shock: :shock: :shock: Dziękujemy POLAK za wszystkie optymistyczne słowa rzucone w naszą stronę. Mam nadzieje że właśnie w tym momencie opuścisz forum. W każdym razie zapisałeś się w pamięci forumowiczów, za co ogromnie Ci dziękujemy.

Ps. Debiut na skale oskarową. Wg mnie pobił Łoskiego :lol:

Sporadycznie popieram dzisiejszą młodzież :mrgreen: Ale dobre to było Charon. Chyba dobra, stara, zagłębiowska szkoła ojca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pozdrówki dla Dioufa39.
PS. A nie mówiłem, że debiutanci mają ciężko ??? I tak miał szczęście :D
Leyton

Postprzez WOJTEK 2003-12-26, 1:46 am

POLAK napisał(a):Aha, za autografy dziękuję, zgłoszę się, jeżeli jednak wasi starzy są tacy jak wy, to kręcą podobno nowy film SUKi 4. Mogę skontaktować z reżyserami - oddacie sięraz a zabłyszczycie na małym ekranie.
WIDZISZ,TAKA MIĘDZY NAMI RÓŻNICA.MY CHCIELIŚMY BYĆ ZABAWNI,A TY OKAZAŁEŚ SIĘ ŚMIESZNY.ALE OD TEJ PORY WIEDZ,MAŁA ,NĘDZNA KREATURO,ŻE MASZ NAS NAD SOBĄ.I KAŻDY TWÓJ WPIS BĘDZIE WŁAŚCIWIE KOMENTOWANY.NIE POZDRAWIAM TAKIEGO,ŻAŁOSNEGO GNOJKA JAKIM JESTEŚ.I MOŻESZ SOBIE DAROWAĆ WYZWISKA.
Ostatnio edytowano 2003-12-26, 10:37 am przez WOJTEK, łącznie edytowano 2 razy
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Leyton 2003-12-26, 1:52 am

Myślisz Wojtek, że gościu załapał ??? .............. Wątpię. :D
Leyton

Postprzez piwo 2003-12-29, 8:45 pm

moj debiu byl we wrzesniu...zalozylem temat ktory mial byc o naszym stadionie i zarny mnie skarcil z dyszla i tryle ale ogolnie to mnie wogole nie skarciliscie zaawansowani forumowicze.wojtek mozesz mi powiedziec kilka zlych slow na chrzest??hehe :lol:
piwo

Postprzez WOJTEK 2003-12-30, 9:16 am

piwo napisał(a):moj debiu byl we wrzesniu...zalozylem temat ktory mial byc o naszym stadionie i zarny mnie skarcil z dyszla i tryle ale ogolnie to mnie wogole nie skarciliscie zaawansowani forumowicze.wojtek mozesz mi powiedziec kilka zlych slow na chrzest??hehe :lol:
A POJECHAŁEŚ KOMUŚ PO RODZICACH ???
WOJTEK
Adventure Group

Panowie, naprawdę widzicie w tak krzywym zwierciadle?

Postprzez Blajpios 2003-12-30, 11:32 pm

Naprawdę nie widzicie napastliwości, zaściankowości nawet, by nie powiedzieć chamstwa w Waszych wypowiedziach? Czy udajecie czy naprawdę myślicie, że to gość na forum zachował się na forum niewłaściwie w odróżnieniu od Was?
Policzmy. Wpis inicjujący temat może nie do końca szczęśliwy, bo mógł zostawiać pole do interpretacji, że jest pokpiwający. Niemniej - wcale nie był takim na pewno. Rzeczywiście zresztą, wieści o tym, jakie ruchy, co się dzieje w Zagłębiu nie ma za dużo, podczas gdy przy innych zespołach są, nie tylko z pierwszej ligi. Przecież zaś kto jak kto, ale kibice Zagłębia znani są z tego, że należy się temu klubowi miejsce pośród najlepszych (w pewnej perspektywie też to uważam za oczywiste).
W odpowiedzi co mamy: zaraz dwie wypowiedzi jednoznacznie kpiące z człowieka, w tym jedna naznaczona wulgaryzmem. Po tym jeden wpis, który z życzliwością patrząc, może być uznany za życzliwy, przynajmniej jest tonujący. Więc następne dwa - znów wykpiwają. Po czym jeden znów łagodzący. Znów dwa kpiące na całego. Dopiero wtedy odzywa się zakładający temat, rzeczywiście posuwa się dalej, pisze ostrzej, bynajmniej jednak nie przekraczając stylu, który Wy narzuciliście, można powiedzieć pisze tak, jak można sądzić, że jesteście w stanie zrozumieć, bo w tym samym stylu. Rozgoryczenie może tłumaczyć, że zbiera tę Waszą agresję w wypowiedź bardziej zwartą i ot, to jest całe jego zaostrzenie stylu, jakie niby Was słusznie czy święcie oburza. Nie on też pierwszy kpił z Ojca kogoś z Was - obraził go najpierw w moim odczuciu Syn, który użył sprawy Ojca do pokpiwania, czyli tym samym kpiąc i z Ojca. Choć tu trudno mi powiedzieć jednoznacznie do jakiego stopnia jest to posunięta kpina, bo choćby inaczej to wyglądałoby, jeżeli tym Ojcem jest np były piłkarz Zagłębia. Pisząc jednak na forum ogólnodostępnym, nawet kibicowskim należy zakładać, że nie wszyscy te szczegóły wiedzą.
Niestety, tak to jednak widzę. Nie jest to nowa rzecz, o której piszę. Jest agresja na tym forum i napadanie na innych z wulgaryzmami nawet i chamstwem za samo tylko to, że pojawi się ktoś spoza "naszej paczki". A już na szczególną kpinę zakrawa chełpienie się, że to niby zagłębiowski styl. Domagam się, by nie obrażać Zagłębia przypisywaniem tego poziomu charakterystyce ludzi naszego regionu, chamstwo nie jest Zagłębiem! Niestety, dalej jeszcze o forum pisząc, też trzeba dodać coś niepochlebnego. Nie ma szerokiej perspektywy, życzliwości, wydaje sią to czasem pokrywaniem kompleksów, niepewności, że nasza wielkość jest prawdziwa. Oczywiście, nie jest to całościowa ocena, Twórcy strony a może i niektórzy pamiątający moje wpisy zapewne znają moją opinię pozytywną połączoną z docenieniem wkładu pracy i wdzięcznością za przygotowanie tego serwisu, dodatkowo jeszcze cennego jako źródło wiedzy niemal jedynej o Zagłębiu dla takich jak ja, od lat życiowo związanych z krążeniem po różnych regionach, często bardzo odległych. Niemniej - boli, gdy te negatywne wymiary są tak liczne, w dodatku jeszcze ktoś chce się tym i chlubić i przypisywać taką małość nam wszystkim z Zagłębia. Wybaczcie może przykre słowa, nie sądzę jednak, by agresywne czy niesprawiedliwe. Pozdrawiam Zagłębie!
Blajpios

Postprzez Leyton 2003-12-31, 12:02 am

Jak zwykle Blajpios bardzo mądre słowa, po części również trafne. Jednak nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Każdy miał na tym, bądź na starym forum swój debiut. Nie każdy jednak pierwszym zalożonym przez siebie tematem naraził się na śmieszność. Jeśli nowy forumowicz zadaje pytanie "co tak nudno na forum", to oznacza to, że stronę główną i to właśnie forum od czasu do czasu czyta. Jeśli czyta, to powinien wiedzieć co się dzieje w klubie, a nie zdawać kolejne pytanie na temat transferów, może nawet "spektakularnych" :D A jeśli nie czyta to znaczy, że albo nie jest kibicem Zagłębia, albo jest leniem. A jak mu się nudzi to nie jest już chyba problem forumowiczów. Tak czy inaczej chamstwa w pierwszych postach nie zauważyłem. Polak66 też chyba nie załapał dowcipu Wojtka, stąd pewnie potem niepotrzebne złośliwości.
Pozdrawiam.
Leyton

Postprzez WOJTEK 2003-12-31, 12:18 am

WIDZĘ ,ŻE MAMY ADWOKATA.CZUJĘ SIĘ WYWOŁANY DO TABLICY.JA ZACZĄŁEM OBŚMIEWANIE KOLESIA O WDZIĘCZNYM NIKU POLAK66,KTÓRY OKAZAŁ SIĘ PALANTEM.ZADAŁEM SOBIE TRUD I POCZYTAŁEM CAŁY TEMAT.DO MOMENTU POJAWIENIA SIĘ TEGO

Hmm...trudno. Muszę tak. Mam was w dupie. Cieszę się jednak że mogłem wam dostarczyć powodu do rozmowy, na poziomie jaki reprezentujecie. To tyle. Mam was w dupie

Powrót do góry

POLAK
Gość

Wysłany: Czw Gru 25, 2003 9:42 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Aha, za autografy dziękuję, zgłoszę się, jeżeli jednak wasi starzy są tacy jak wy, to kręcą podobno nowy film SUKi 4. Mogę skontaktować z reżyserami - oddacie sięraz a zabłyszczycie na małym ekranie.

NIE BYŁO CHAMSTWA.BYŁY ŻARTY.NIE ON PIERWSZY BYŁ TROSZKĘ OBŚMIANY.I NIKT SIĘ NIE OBRAŻAŁ.A TEN CHŁYSTEK MIAŁ CZELNOSC POJECHAĆ WSZYSTKIM JAK NIE WIADOMO KTO.ALE TWOJA BROCHA.MOŻESZ GO BRONIĆ.JEŚLI ON TO CZYTA TO MIŁO MI.
Ostatnio edytowano 2003-12-31, 9:02 am przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

"pozytywnie i podtrzymując"

Postprzez Blajpios 2003-12-31, 1:15 am

I) Tak na szybko, bo kurcze, już późno a dzień się zaczyna normalnie. Niemniej 2 szybkie odpowiedzi padły na mój post a chciałbym w ten sposób wyrazić i radość z odpowiedzi, dyskusji rzeczowej. Dzięki Leyton, Wojtek. Oczywiście, nie wszystko akurat w 100 procentach musi być, jak człowiek napiszę, więc i po zastanowieniu się nad głosami tych, co piszą inaczej, mogę weryfikować pewne poglądy, natomiast poważna dyskusja, nawet gdybym obstawał we wszystkim przy moich, cieszy, że ona jest. Cieszy, że podstawą jest to, że możemy coś razem uznawać, nawiązuję tu do tego, że Leyton pisze, iż częściowo mam rację - to zaś, że ma i inne spojrzenie, to już inna rzecz, też ciesząca a nie groźna. Podobnie Wojtek. Piszę tu więc, chciałbym, w podobnym stylu, a to, że może to będzie wyglądać, że zwracam uwagę głównie na dyskusyjne wciąż kwestie bez podkreślania zgodnych, to jest jakoś kwestia choćby pory późnej.
Tak więc, teraz dyskutując nadal:
Czy występuję jako adwokat? Hm. Może. Z tym, że jeżeli tak: to głównie Adwokat Zagłębia, innego stylu. Poniekąd łączy się to z bronieniem tegoż człowieka.
Jeżeli chodzi o ten temat, to wyraźnie wstrzymuję się z oceną, że odpowiedzi są aż chamskie. Niemniej - głównie są kpiną. Wulgaryzm - znów niewielki, niemniej jest takim słowo zajebiście. Cały czas kpienie zaś z człowieka jest agresją. Jeżeli to był prowokator, to moje kochane Zagłębie dało się po raz kolejny sprowokować. Bo jednak odpowiadając agresją ostrą na coś, co ma także znamiona agresji, choćby deilkatniejszej, łatwo przedstawić, że to tylko ten sam styl, że taką ostrą agresję stosowali przedmówcy i to oni zaatakowali, przecież byli pierwsi. Podobnie - z chamstwem, z wulgaryzmem itp. Tak właśnie działają prowokatorzy. Jeżeli zaś nie był to prowokator, tylko niefortunny debiutant, czy rzeczywiście trzeba było go aż tak wykpiwać, żeby doprowadzić do momentu, w którym mógł się czuć sponiewierany, nawet jeżeli to ciut za duże słowo? Nawet jeżeli to jest Wasza samoobrona przed miałkimi wypowiedziami, które są popisami małolatów - chyba można to robić bardziej po ludzku. Nie ma dwóch zdań przecież, że w odpowiedzi na wpis - przy tym założeniu nie przewrotny - cały czas się obśmiewa. Może rzeczywiście, chcę wierzyć, u poszczególnych osób jest to chęć podworowania z pomysłu takiego postu a nie dręczenia czy dokuczania, ale nie jest to wyraźne, natomiast kpienie jest wyraźne. Jeżeli zaś była to chęć poruszenia opinii, wymiany zdań, chęć wyrażenia zaniepokojenia, że cicho w temacie np transferów, jeżeli to wyraz był nadziei na jakiś spektakularny transfer - to jak wychodzi w zestawieniu z tym zaprezentowany repertuar kpin? Czy nie lepiej było w tym kierunku iść nawet jeżeli nie do końca takie były pomysły tego człowieka - tak sprawne forum łatwo może narzucić taki kierunek i osiąga spokojnie i z klasą "danie nauczki".
O chamstwie jako występującym pisałem już w drugiej części, w której wyraźnie chodzi mi tylko o Zagłębie, nie o ten temat, w którym jak ktoś zauważył, "założyciel tematu" i tak został potraktowany w miarę łagodnie, to znaczy relatywnie łagodnie w porównaniu z innymi podobnymi wypadkami. To jest najlepszy dowód, bo pochodzący z samego wnętrza forumowych dyskusji, że jednak ten problem, o którym pisałem, na forum tym występuje, niestety. Naprawdę chciałbym, by takim było Zagłębie.

II) Teraz ta klasa, ten wymiar postawy oraz konsolidacja jest niemal jedyną szansą dla regionu. Taka jedność (a nie rywalizacja wykluczająca się wewnątrz regionu, niechętna dla przyjmowania nowych środowisk) jest jedyną szansą dla naszego regionu właśnie dlatego, że sytuacja jest taka, jaka jest. Zagłębiowska sytuacja to sytuacja regionu małego, zatomizowanego i odepchniątego na margines, na dodatek poświęcanego dla rozgrywek "politycznych" czy wzrostu znaczenia innych (pamiętam książkę jednego z lepszych znawców regionów i logiki regionów w Polsce, gdy znane były już projekty reformy administracyjnej, w której walczył o zachowanie ciągłości, historycznych uwarunkowań, dynamiki swoistej logiki regionów - czyli chciał polepszyć to, co było przygotowywane - a populistycznie potem przez SLD i tak popsute; z dwoma wyjątkami to czynił, to znaczy w wypadku dwóch regionów pisał ten specjalista, że można odstąpić od tych uwarunkowań, trzeba się nimi nie przejąć, tylko je poświęcić narzucając ludziom inne rozwiązania, niż logika dziedzictwa mówi, bo tak jest zgrabniej. Jednym z tych regionów było właśnie Zagłębie - które wygodniej będzie oderwać od naturalnego jego miejsca w Małopolsce Zachodniej i trzeba ześląszczyć - choć ten termin nie pada, to już moja kwintesencja). Dlatego tak ważna jest umiejętność choćby nie ulegania prowokacjom, nawet jeżeli jako Polacy jest się do tego łatwym, bo Polacy bywają prostolinijni i pobudliwi.
Cóż, znowu ciut rozszerzyłem, przepraszam. Mam nadzieję jednak, że przynajmniej w pierwszej części mieliście zdrowie czytać, więc się wyjaśniło nieco o co mi chodzi. Kto zaś również przez wywody zagłębiowskie przebrnął, mam nadzieję, że też coś mógł w tym znaleźć, tak na użytek kibicowania i forum, jak i na użytek szerszy. Raz jeszcze dzięki za dyskusję, cierpliwość i dobrej nocy życzę.
Blajpios

Postprzez Leyton 2003-12-31, 2:05 am

Nie ukrywam, że nie CIERPIĘ takich długich wywodów, ale ten jak zwykle Twojego autorstwa Blajpios, bardzo mnie zaciekawił "tak na szybko.." - dobre :D
No nie wiem, może zgłupiałem, może pora zbyt późna, ale jakoś nie łapię tych słów:
"O chamstwie jako występującym pisałem już w drugiej części, w której wyraźnie chodzi mi tylko o Zagłębie, nie o ten temat, w którym jak ktoś zauważył, "założyciel tematu" i tak został potraktowany w miarę łagodnie, to znaczy relatywnie łagodnie w porównaniu z innymi podobnymi wypadkami. To jest najlepszy dowód, bo pochodzący z samego wnętrza forumowych dyskusji, że jednak ten problem, o którym pisałem, na forum tym występuje, niestety. Naprawdę chciałbym, by takim było Zagłębie". Chodzi o ostatnie zdanie :shock:
Leyton

Postprzez kobialka 2003-12-31, 6:01 am

Chlopaki a wiekszych problemow nie macie?
pozdrofka
kobialka

krótsze wyjaśnienie: oczywiście chodzi mi o wielkie Zagłębie

Postprzez Blajpios 2003-12-31, 12:27 pm

dzięki Leyton za kurtuazję. Rzeczywiście, mało czytelny końcowy skrót, który właśnie jest efektem późnej pory i trochę pośpiechu. Przypominałem, że w pierwszej części pierwszej długiej wypowiedzi, gdzie odnosiłem się do głosu polaka66 ociągałem się z zarzutem chamstwa w naszych odpowiedziach, bo to nie było dokładnie tak, to była łagodniejsza forma typowej reakcji. Druga część pierwszej długiej mojej wypowiedzi już odnosiła się bardziej całościowo do różnych właśnie tematów, gdzie to chamstwo już - jak uważam - występuje wyraźniej. A całość tej pierwszej wypowiedzi pisałem nie tylko w kontekście polaka 66, lecz także właśnie ogólnego stylu. Tu zaś nie chcę, by w tym stylu było chamstwo, agresja, pomiatanie ludźmi a bywa pośród nas. Protestuję, by wręcz jako charakterystykę, chlubę Zagłębia przedstawiać taką małość, nie zgadzam się na to. Czyli, choć to rzeczywiście niezbyt wyraźnie napisałem w poprzednim poście: chodzi mi o wielkie Zagłębie, czyli nie małe, nie chamskie, wielkość dla mnie to coś przeciwnego chlubieniu się np. agresją, małością! To budowanie między ludźmi a nie destrukcja Pozdrawiam.
Blajpios

ps: rozumiem potrzebę krótkich wpisów

Postprzez Blajpios 2003-12-31, 12:31 pm

Tak, to prawda, że na forum lepiej się odnajdują krótkie wejścia, dlatego przepraszam, gdy wpiszę dłuższe, bo czasem jednak coś poniesie albo coś trzeba dłużej, by spokojnie wyjaśnić swoje patrzenie. Niemniej pewien dyskomfort mam, że może kogoś drażnię samą długością, więc przepraszam.
Blajpios

Postprzez WOJTEK 2004-01-03, 9:57 am

WYBACZAMY,BLAJPIOS. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez polak 2004-01-09, 10:08 pm

Blajpios daruj sobie tłumaczenie mnie jakkolwiek. Zachowałem się po chamsku, ale gdybym miał zrobić to jeszce raz, teraz, zrobiłbym to. Nie pytaj czemu.
polak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna