Czarna Perła Sosnowca ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Tomaszek 2003-12-07, 5:16 pm

anonimek1906 napisał(a): Na wiosne moze byc gorąco pod kasami...oj. nie kazdy wejdzie.

nieprzypominam sobie żebym kiedykolwiek niewszedł na ludowy :=/ no chyba że nie miałem biletu :D:D ;-)
trochę chyba przesadziłes :lol:
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez Baryla 2003-12-07, 5:50 pm

no ale zawsze jak byl wazniejszy mecz to takie kolejki byly ze wchodzilo sie na stadion 15 min po rozpoczeciu meczu :evil:
Baryla
Zagłębiak

Postprzez Tomaszek 2003-12-07, 6:06 pm

Baryla napisał(a):no ale zawsze jak byl wazniejszy mecz to takie kolejki byly ze wchodzilo sie na stadion 15 min po rozpoczeciu meczu :evil:

no to były kolejki pod kasami (bo mamy aż 3 czynne kasy ) i mimo to chyba każdy wszedł i niech mi nikt nie gada że kiedykolwiek niewpuscili kogoś z wymówką że jest zadużo ludzi na stadionie :lol:
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez warchlak 2003-12-07, 6:57 pm

ja tam nie miałem problemów z wejściem od meczu z lechem poznań kiedy było nas 7 tys wtedy sie wchodziło 15 min po rozpoczeciu meczu.od tego czasu na stadionie jestem zawsze 40 min porzed rozpczeciem meczu :D
warchlak
Prowokator

Postprzez warchlak 2003-12-07, 7:07 pm

ja tam nie miałem problemów z wejściem od meczu z lechem poznań kiedy było nas 7 tys wtedy sie wchodziło 15 min po rozpoczeciu meczu.od tego czasu na stadionie jestem zawsze 40 min porzed rozpczeciem meczu :D
warchlak
Prowokator

Postprzez Tomaszek 2003-12-07, 8:26 pm

qrwa teraz w kielcach robią stadion :=/ a w Sosnowcu remontują :!: :?: ehh . . . do dupy z remontami :evil:
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez Tomaszek 2003-12-08, 5:29 pm

qrwa wczoraj kielce dzisiaj grodzisk :=/ wymieniają im murawę :=/ ehhhh. . .
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez Sadek 2003-12-08, 6:46 pm

Sadek
dj. transfer

Postprzez G@L@ 2003-12-09, 8:01 pm

Nasze ukochane perony dać do "Czrnych pereł"...... przecież tak żle nie wyglądają :D :D
G@L@

Re: Czarna perła Sosnowca

Postprzez TupT 2004-01-24, 7:26 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):Obrazek
Ładnie przedstawili Ludowy http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=440
chociaż fakty wszyscy znają stadion powinien być (i to nie modernizowany a budowany :!: ) i powinna być jakaś porządna hala, chujowo żeby Płomień np. grał w Dg, radni powinni coś w końcu działać na rzecz sportu a nie jezdzić po Bruxelach itp :evil:
Wszyscy domagają się stadionu, nowych obiektów sportowych a oni i tak mają nas (wyborców) w dupach. Ehhhh brak słów :evil:

P.S.
Założyłem tego posta bo dużo komentarzy pojawiło się na stronie Sosnowca :wink:

Nie przejmujcie się, ale jednak na taki bardzo zasłużony klub jakim jest Zagłębie jednak lepiej postawić niż na kolejne markety, czy "ładne przeszklone " banki itp. Co z tego że bank będzie obok siebie a ludzie szmalu zbyt dużo nie mają... a stadion powinien być z prawdziwego zdarzenia.
Stronę uważam za lipę, nie tylko że przedstawiła Wasz stadion (a myślałem że to stadion poznańskiej Warty)
Bardzo pobieżna strona zabytki bardzo opiosane na hop-siup, beż żadnej większej ambicji. Dokładnie, nawet z punktu Wiślaka popieram by u Was był zmodernizowany stadion... zresztą to nie tylko Wasz problem.
Bo nivby włazimy do tej całej elity UE a my mamy takie stadiony mieć?
TupT

Postprzez Erazmus 2004-01-28, 12:48 am

Ładnie przedstawili Ludowy [url]
Wszyscy domagają się stadionu, nowych obiektów sportowych a oni i tak mają nas (wyborców) w dupach. Ehhhh brak słów :evil:

P.S.

U nas tez zapowiadaja remont Oporowskiej ale na razie nic nie ruszono. Dalej nie mamy dzialajacej tablicy za to radni wyrzucili lekka reka 800 tys na lodowisko w rynku.

Pozdrowienia dla FB

P.S

Długie oczekiwanie na rejestracje naszego stowarzyszenia dobiegło końca.Po wielu miesiącach oczekiwania Stowarzyszenie Kibiców WKS Śląsk dnia 15.01.04 zostało wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego i może zacząć działać oficjalnie. Zycze wam zeby w koncu i Wam udalo sie wystartowac z Wiara Ktora Przetrwala.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Soyer 2004-01-28, 12:45 pm

Erazmus , to nic - chociaz kasa idzie na hokej. W Sosnowcu podobno maja rozbudowac stadion lekkoatletyczny , na ktory przychodzi pewnei ze 100 osób, a czytalem takze na jakies stronie zwiazanej z Sosnowcem, ze jest pomysl i to bardzo zaangazowany aby zrobic na Sielcu hale do.............szermierki, bo podobno mamy bardzo duze tradycje ??!! (Sznajder) ehhhhhh
Soyer
Moderator

Postprzez fabian 2004-01-28, 2:58 pm

Soyer, mam wrazenie, ze nie chodzi o lodowisko do profesjonalnego hokeja, skoro Erazmus pisze, ze znajduje sie ono w rynku ?
Bo jakos nie moge sobie umiejscowic w wyobrazni hali na wroclawskim rynku?
fabian

Postprzez Krawiec 2004-01-28, 5:03 pm

Ładnie przedstawili Ludowy http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=440
chociaż fakty wszyscy znają stadion powinien być (i to nie modernizowany a budowany :!: ) i powinna być jakaś porządna hala, chujowo żeby Płomień np. grał w Dg, radni powinni coś w końcu działać na rzecz sportu a nie jezdzić po Bruxelach itp :evil:

P.S.

Piszesz ,że wszyscy sie domagają nowych obiektów. Wydaje mi się, ze moze wszyscy kibice Zagłębia ale gdybyś zrobił sadaż wśród mieszkanców to z pewnoscią szpitale, drogi czy budownictwo społeczne zajęłyby wyzsze miejsca niz stadion czy hala.

Moim skromnym zdaniem stadion też jest potrzebny bo jednoczy społecznosć lokalna- daje poczucie wspólnoty. Niemniej uwazam ,że nie stać nas na nowy obiekt. Nie znaczy to jednak, ze nie mozna modernizowac ludowego tak żeby wyszło jak najtaniej a wygląd jego był równie efektowny jak stadionu nowego.

Odnośnie hali sportowej. Ta hala juz stoi i jest jedna z najnowocześniejszych w Polsce. Wydano na nią ponad 40 mln złotych. Pojemnosc wraz z dostawkami to 4 tys miejsc czyli mniej więcej tyle ile warszawski Torwar. Kraków z tego co wiem tez nie ma hali z prawdziwego zdarzenia a jest to tak jak W-wa miasto dużo większe od całego Zagłębia Dąbrowskiego. Jeśli Tomaszek czujesz się Zagłębiakiem to mozesz potraktowaxc tą halę jako własną i być z niej dumny. .
Sosnowiczanie a zwłaszcza ci , którzy czują się Zagłębiakami powinni cieszyć sie ze jest w naszej małej ojczyźnie taka hala, jest to bowiem swietny sposób zeby integrowas społeczności naszych miast wokół Zagłębia Dąbrowskiego.
Sosnowiec wg mnie jeśli już ma wydawać kase na obiekt sportowy to powinien skupić się na stadionie piłkarskim bo piłka u nas ma największa frekwencję .

Ps. Na stronę nie ma co psioczyć bo niestety nie ma lepszej jeśli chodzi o opis zabytków i historii miasta Sosnowca. To ze pokazali gorsza cześć stadionu to przeciez ma na celu zwrócenie uwagi na potrzebę remontu badź budowy nowego stadionu.
Krawiec

Postprzez Erazmus 2004-01-28, 10:26 pm

fabian napisał(a):Soyer, mam wrazenie, ze nie chodzi o lodowisko do profesjonalnego hokeja, skoro Erazmus pisze, ze znajduje sie ono w rynku ?
Bo jakos nie moge sobie umiejscowic w wyobrazni hali na wroclawskim rynku?

To jest male lodowisko rekreacyjne ze skandaliczna nawierzchnia , krzywo postawione i szpecace architekture wroclawskiego rynku. Jakis czas temu miasto fundnelo nam fontanne za kilkaset tysiecy :( Po prosto rece opadaja ...
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice