Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2017-01-27, 11:59 am

August napisał(a):Dla mnie palącym problemem jest wzmocnienie obrony bo na samą myśl, że naszym czołowym libero będzie Markowski przechodzą mnie ciarki.

1906% racji.
Adam1906

Postprzez novack 2017-01-27, 3:24 pm

A może sprzedać Krzycha, choćby k..wa na raty :lol:
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez pete_zs 2017-01-27, 4:11 pm

Ale żescie się Panowie uczepili tego MarkowskiegoDla mnie wartością są goście, którzy ileś tam sezonów u nas grają, bo rotacja jest niesamowita. Jemu akurat dałbym szansę niech pokaże moc:)
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez slawekchicago 2017-01-27, 4:15 pm

Adam1906 napisał(a):
August napisał(a):Dla mnie palącym problemem jest wzmocnienie obrony bo na samą myśl, że naszym czołowym libero będzie Markowski przechodzą mnie ciarki.

1906% racji.

Oj oj Adamie czepiasz sie mnie a sam emu Ci cosnie pasuje :lol: para Markowski Wiktorski i bedzie ok , po prostu na sile bylo szukanie miejsca dla Najemskiego . Bedzie dobrze
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez pete_zs 2017-01-27, 4:21 pm

Myślę, że trochę jest tak, że najłatwiej na gościu się skupić, bo gra kilka sezonów, a reszta albo jest na chwilę, albo wchodzi w ławki. Dajmy im szansę pograć wreszcie z jednym trenerem i pod koniec sezonu zobaczymy jak to wygląda. Co nie znaczy, że przydałby się lepszy bramkarz, bo i Szumski i Fabisiak grają nierówno. Jeśli chodzi o bramkarzy, obronę i starszych graczy, Banasik powinien mieć alternatywę np. na wypadek kontuzji, kartek itp.
pete_zs

Postprzez novack 2017-01-27, 4:30 pm

Jutro klepniemy Nicolasa (środkowy, półlewy), więc Banasik na dwie środkowe pozycje ma do wyboru, Najemskiego, Wiktorskiego, Budka, Krzycha i Nicolasa.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2017-01-27, 5:03 pm

Wiara w Markowskiego to wiara w garbate aniołki. Facet z rundy na rundę gra coraz gorzej. Walka o ekstraklasę to już są dla Krzycha za wysokie progi. Czas na grę w Pniówku Pawłowice a nie w Zagłębiu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pete_zs 2017-01-27, 5:45 pm

novack napisał(a):Jutro klepniemy Nicolasa (środkowy, półlewy), więc Banasik na dwie środkowe pozycje ma do wyboru, Najemskiego, Wiktorskiego, Budka, Krzycha i Nicolasa.

Sami młodzi, więc jeden doświadczony Krzychu nie zaszkodzi :)
pete_zs

Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez turku 2017-01-27, 5:59 pm

pete_zs napisał(a):
novack napisał(a):Jutro klepniemy Nicolasa (środkowy, półlewy), więc Banasik na dwie środkowe pozycje ma do wyboru, Najemskiego, Wiktorskiego, Budka, Krzycha i Nicolasa.

Sami młodzi, więc jeden doświadczony Krzychu nie zaszkodzi :)

Krzysiu to ty? ;)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
turku

Postprzez patrios91 2017-01-27, 6:02 pm

August napisał(a):Wiara w Markowskiego to wiara w garbate aniołki. Facet z rundy na rundę gra coraz gorzej. Walka o ekstraklasę to już są dla Krzycha za wysokie progi. Czas na grę w Pniówku Pawłowice a nie w Zagłębiu.

Najgorsze jest to,że odpuszcza. W wielu,a nawet bardzo wielu straconych bramkach miał swój udział gdzie mógł zrobić dosłownie z miejsca dwa kroki do przodu i przeciąłby piłkę. Niestety mu się nie chciało i liczył na cud w postaci naprawienia po nim błędu. Rozumiem gdyby walczył o piłkę no i z racji wieku nie mógł....ale on po prostu olewa.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-01-27, 8:25 pm

Markowski już w zeszłym sezonie był jednym ze słabszych ogniw zespołu i już w przerwie letniej powinien wylecieć jako pierwszy tymczasem po jeszcze słabszej w swoim wykonaniu jesieni tkwi jakby nigdy nic i aż dziw bierze, że facet nadal ma zwolenników swojego charakteru i urody nie tylko w klubie ale i części kibiców. Mam cichą nadzieję, że Banasik wprowadzi w czyn swoje słowa, że nikt nie będzie grał u niego za nazwisko. I nie pomoże Krzychowi publiczne użalanie się w mediach za stratę miejsca w podstawowej jedenastce jak to miało miejsce jesienią.
August

Postprzez krysteksc 2017-01-27, 8:38 pm

Myślę że jeśli o Markowskiego dużo powiedzą nam sparingi, jeśli Banasik będzie próbował tworzyć duet stoperów z: Wiktorskiego, Budka, Najemskiego i tego francuza w różnych wariantach doboru tych 2, to może będzie to oznaczać, że Maro zostanie tylko jako alternatywa w razie kontuzji czy kartek i tak sobie dosiedzi na ławce do końca sezonu, a latem się z nim pożegnamy bez żadnego bólu.
krysteksc

Postprzez patrios91 2017-01-28, 4:53 pm

O awansie Arki do Ekstraklasy w zeszłym sezonie zadecydowały wiosenne transfery,które my przestrzeliliśmy( pomijając marne przygotowania do wiosny i PP). Trafili w punkt. Mam nadzieję,że u nas będzie podobnie. Michalak z Legii i Milewski trafieni w punkt. Obrońca Taravel mnie nie przekonuję na tle II ligowca. Makengo na plus,ale sam sytuacji to on sobie nie wypracuję jak Sanogo. Dla mnie mimo dwóch bramek znak zapytania. To w końcu była II liga i poczas walki o awans z bardziej ogarniętymi obrońcami może mieć kłopoty.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-01-28, 7:29 pm

Robert Stanek o transferach Zagłębia Sosnowiec. Dołączy ktoś z Ekstraklasy?

Sparing z Odrą Opole (4:1) pokazał, że Zagłębie Sosnowiec będzie miało dużą pociechę z nowych piłkarzy: Konrada Michalaka i Sebastiana Milewskiego.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej

Michalak szybkością przewyższał wszystkich graczy i wypracował dwa gole. Milewski dobrze zaprezentował się w środku pola.

– Obaj są już naszymi zawodnikami. Michalak został wypożyczony z Legii, a Milewski to transfer definitywny. Dopiero jednak liga da ostateczną odpowiedź czy są to trafione transfery – mówi Robert Stanek, dyrektor klubu.

Stanek chwalił też Francuza Terence Makengo, który strzelił dwa gole, a przy trzecim asystował.

– Duża piłkarska inteligencja. Biega ekonomicznie, a strzelił dwa gole – mówił.

W meczu zaprezentował się również Nicolas Taravel, który zagrał na pozycji stopera. – Tu już zdania są podzielone. Dostrzegam minusy – przyznał Stanek, który zapowiada, że do drużyny dołączą kolejni gracze.

Niewykluczone, że z Ekstraklasy. – Ligowe drużyny kończą swoje zagraniczne zgrupowania. Będą zapadały kolejne decyzje transferowe – stwierdził.
http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/ ... LokSosnImg
August

Postprzez krysteksc 2017-01-28, 8:09 pm

Zeszłej zimy testowaliśmy multum obrońców otem nagle Stanek wypalił z Wezałowem którego wzięliśmy bez testów bo w notesie był przy nim wykrzyknik jak wyszło wszyscy wiemy.
krysteksc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack