Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-08, 1:54 pm

Małkowski w bramce to wzmocnienie drużyny na pewno - jedno jest oczywiste
TRZEBA ROZMAWIAC - to jest bardzo prosta zasada - ludzie rozmawiajmy
Oczywiście nowa sytuacja , nowe okoliczności - nowy Kontrakt - ale według
mnie nie można się zamykać - zobaczymy co przyniesie najbliższa przyszłość.
Powiem tak nie jestem optymistÄ….
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez comitam 2017-01-08, 4:04 pm

Może i wzmocnienie jest ale też może być dużym osłabieniem finansowym klubu więc lepiej szukać młodszego i niezbyt roszczeniowego.
comitam

Postprzez novack 2017-01-08, 4:11 pm

Zamiast płacić 30 tysięcy miesięcznie Małkowskiemu, ściągnijmy Grześa Kurdziela, który za połowę tego zrobi ludzi i z Szumskiegoni z Fabisiaka, a do tego wyczaruje na "zaś" kolejnych utalentowanych Prusów i Szlakotinów.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-08, 4:31 pm

Kol. Novak - to racja tylko czy Pan Grzegorz będzie skłonny zamienić Jagiellonie
na Zagłębie ? Odejście to była duża strata dla Zagłębia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Luis 2017-01-08, 7:46 pm

Jeśli w ogóle Zagłębie szuka bramkarza, to może warto pomyśleć o Janukiewiczu? Pogoń tylko czeka, aby z nim rozwiązać kontrakt. Tylko czy będzie transfer bramkarza? Najpierw Małkowski, potem ktoś z zzgranicy, a następnie info, że nie będzie bramkarza. Albo zasłona dymna i będzie ciekawe wzmocnienie, albo rzeczywiscie odpuścili
Luis

Postprzez August 2017-01-08, 8:21 pm

Prezes oficjalnie mówił, że nie będzie podkupywał Banasika a w tym samym czasie ponoć dzwonił do gościa z propozycją. Dlatego informacje płynące z klubu sa warte funta kłaków.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2017-01-09, 8:06 am

Dominik Böttcher odstrzelony. Tak po prawdzie to nie wiem po chvja go w ogóle brano do naszego klubu? Może z sentymentu do pomocników?...

Ps. Jak na razie to przy ewentualnych transferach Zagłębia zapełniana powoli jest tylko rubryka "odchodzi". Szanowny Prezesie i Szanowny Dyrektorze: Wy chcecie w tym sezonie awansować?...
Adam1906

Postprzez patrios91 2017-01-09, 10:16 am

Adam1906 napisał(a):Dominik Böttcher odstrzelony. Tak po prawdzie to nie wiem po chvja go w ogóle brano do naszego klubu? Może z sentymentu do pomocników?...

Ps. Jak na razie to przy ewentualnych transferach Zagłębia zapełniana powoli jest tylko rubryka "odchodzi". Szanowny Prezesie i Szanowny Dyrektorze: Wy chcecie w tym sezonie awansować?...

Przeraża mnie fakt,że większość ludzi na forum podnieca się przyjściem bądź nie przyjściem Małkowskiego. Ja mówię Małkowskiemu stanowcze nie! Komin płacowy i emeryt,który pogardził zapewne jak na I ligę dobrą ofertą.
Problemem jest nasza linia defensywna i tutaj żaden "Buffon" nie pomoże choćby się zesrał. Markowski odstaje poziomem od I ligi-już wiek i zaangażowanie nie te. Reszta albo nie wie co to obrona albo ma więcej atutów ofensywnych niż defensywnych. Proponuję wywierać presję na tę wytatuowaną marionetkę odnośnie pozycji obrony,nie bramkarza. Pozdrawiam.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Anakin 2017-01-09, 10:42 am

Zakontraktowanie Boettchera to dość jaskrawy przykład tego jak bardzo towarzystwem wzajemnej adoracji jest nasz klub. Ani - w przeciwieństwie do pozycji napastnika - nie było potrzeby zakontraktowania kolejnego pomocnika w trakcie trwania rundy ani nie było to nie wiadomo jakie nazwisko do wzięcia na zasadzie super okazji. I pewnie jakaś tam sumka została wyrzucona w błoto i za miniony okres i z tytułu ewentualnego rozwiązania kontraktu, bo zdaje się chłopak ma podpisany kontrakt do końca sezonu. I z jednej strony szastanie kasą a drugiej pieprzenie i zastanawianie się czy stać nas na awans.
patrios91 napisał(a):Ja mówię Małkowskiemu stanowcze nie! Komin płacowy i emeryt,który pogardził zapewne jak na I ligę dobrą ofertą.

Podzielam opinię. I dodam raz jeszcze, że klub powinien się szanować. Skoro był wyznaczony termin na ustosunkowanie się do oferty i on już minął to temat należy uznać za definitywnie zakończony.
Anakin

Postprzez Adam1906 2017-01-09, 4:13 pm

patrios91 napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Dominik Böttcher odstrzelony. Tak po prawdzie to nie wiem po chvja go w ogóle brano do naszego klubu? Może z sentymentu do pomocników?...

Przeraża mnie fakt,że większość ludzi na forum podnieca się przyjściem bądź nie przyjściem Małkowskiego.

Przeczytaj jeszcze raz zacytowany przez Ciebie mój post i powiedz mi, gdzie w nim jest "podniecanie się" ewentualnym przyjściem Małkowskiego? Osobiście jestem przeciwny temu grajkowi w Zagłębiu a ze strony klubu wqrwia mnie możliwość pozbycia się Sanogo i Udovicicia oraz kompletna cisza w temacie nowych obrońców.
Adam1906

Postprzez patrios91 2017-01-09, 6:27 pm

Adam1906 napisał(a):Przeczytaj jeszcze raz zacytowany przez Ciebie mój post i powiedz mi, gdzie w nim jest "podniecanie się" ewentualnym przyjściem Małkowskiego? Osobiście jestem przeciwny temu grajkowi w Zagłębiu a ze strony klubu wqrwia mnie możliwość pozbycia się Sanogo i Udovicicia oraz kompletna cisza w temacie nowych obrońców.

Przeczytaj jeszcze raz zacytowany przeze mnie post i powiedz gdzie tam widzisz "podniecasz się" :) Pisałem ogólnie o forumowiczach,a nie bezpośrednio o Tobie ;-) Udo i Sanogo muszą zostać. Załatwić stoperów i Fabisiak nam wystarczy. Wraca Fidziu,będzie dobrze o ile sam prezes tego nie spierdoli,a znając go są na to ogromne szanse.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez comitam 2017-01-09, 7:01 pm

Przeca Stanek twierdzi, że mamy wyrównany skład więc w takim przypadku wzmocnienia są zbędne bo tylko osłabią drimtim
comitam

Postprzez turku 2017-01-09, 9:16 pm

Wg. 90 minut do Zagłębia przyjdzie trzech zawodników - Fidziukiewicz jako powrót po kontuzji oraz Bartosz Gęsior oraz Josip Krznarić. I teraz zagadka dla was za 100pkt na jakich pozycjach gra tych dwóch ostatnich przeze mnie wymienionych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
turku

Postprzez Luis 2017-01-09, 9:40 pm

I jeden i drugi graja na srodku pomocy. Chorwat bardziej defensywnie. Jakby byli rzeczywiscie brani pod uwage, to pewnie zaczeliby treningi, a tak sie chyba nie stalo. Tylko z drugiej strony, nalezy pamietac, ze maja oni ogromny handicap. Sa pomocnikami. I to nie skrzydlowymi, ktorych pilnie potrzebujemy. Absolutnie. Sa srodkowymi pomocnikami, a wiec graja na pozycji bardzo, ale to bardzo cenionej w Sosnowcu. Wrecz cenionej hurtowo.
Ostatnio edytowano 2017-01-09, 9:41 pm przez Luis, łącznie edytowano 1 raz
Luis

Postprzez pyla 2017-01-09, 9:41 pm

turku napisał(a):Wg. 90 minut do Zagłębia przyjdzie trzech zawodników - Fidziukiewicz jako powrót po kontuzji oraz Bartosz Gęsior oraz Josip Krznarić. I teraz zagadka dla was za 100pkt na jakich pozycjach gra tych dwóch ostatnich przeze mnie wymienionych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Idę na całość - są pomocnikami :-)
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack