Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez maniek-75-75 2016-12-23, 6:21 pm

August napisał(a):A ty odpowiedz mi na pytanie ilu grajków z takimi kontraktami jak w przypadku Dudka czy Nowaka klub jest w stanie utrzymywać ?

od tego chyba są odpowiedni ludzie do zarządzania . sorki ale nawet obecnie wsród pracowników fizycznych nie ma kaski nie ma pracy .. nie czarujmy się skoro do klubu przychodzą piłkarze z doświadczeniem z ekstraklapy a nie wypaleni jeszcze to za niższy kontrakt nie przychodzą - prawo rynku
maniek-75-75

Postprzez Adam1906 2016-12-23, 7:16 pm

maniek-75-75 napisał(a):mało wiesz ... zainteresuj się moze ile taki Dudek czy Nowak kasuje ...

To jak Ty tak dużo wiesz to może oświeć nas, ile ten Nowak zarabia.
Adam1906

Postprzez django 2016-12-23, 7:31 pm

Moim zdaniem Małkowski idealnie nadaje się do tego bajzlu:

1. Dużo zarabia
2. Nie miał sentymentów, żeby wydoić klub, którego jest symbolem, więc tym bardziej nie będzie miał sentymentów żeby wydoić Zagłębie
3. Często jest kontuzjowany
4. Mentalnie wydaje mi się osobą pasującą do Sebka i Krzyśka. Myślę, że się dogadają.
5. Kolejny który wejdzie na głowę naszemu kierownikowi filii, który mocny jest tylko w wypowiedziach do mediów i w bajerowaniu niektórych kibiców.

Im więcej klaunów, tym w cyrku śmieszniej, więc nie ma co się zastanawiać, bo jeszcze jakiś inny lunapark nam go podp...oli.
django

Postprzez August 2016-12-23, 8:04 pm

maniek-75-75 napisał(a):ie czarujmy się skoro do klubu przychodzą piłkarze z doświadczeniem z ekstraklapy a nie wypaleni jeszcze to za niższy kontrakt nie przychodzą - prawo rynku

Jak Krzychu Markowski, jakby nie było gość z dużym doświadczeniem, a który przyszedł czy raczej wrócił do nas z samego Kolejarza Stróże. No i w kwiecie wieku oczywiście.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maniek-75-75 2016-12-23, 10:04 pm

August napisał(a):
Jak Krzychu Markowski

a czy ja gdzieś napisałem o Markowskim , piszę o tzw. uznanych nazwiskach w lidze
Adam1906 napisał(a):To jak Ty tak dużo wiesz to może oświeć nas, ile ten Nowak zarabia.

a czemu ja niby mam kogoś tu oświecać skoro same mądre głowy tu siedzą ? najlepsi w zarządzaniu , w wyborze trenejra , zwalniają , zatrudniają - ten jest drewnem a tamten nie ... :D
a naprawdę - nie wiem ile zarabia Nowak u nas - dla mnie jest jasne że za mniej jak miał np. w Łęcznej tu nie przyszedł . takie jest prawo rynku - jak Ty np. pracujesz w MM za jakąś kasę a np. NGK daje Ci 1000 więcej - to pewno dalej siedzisz w MM w imię zasad albo długości kontraktu .... heloł nie znam takich ludzi , tym bardziej w zawodowej piłce gdzie kariera trwa średnio 15 lat . to żeby dany grajek o jakiejś uznanej marce w tym kraju przyszedł do nas grać / jak by nie było obecnie zaścianka bo mozna wzdychać do dawnych sukcesów/ - musi mieć spełnione odpowiednie warunki
maniek-75-75

Postprzez slawekchicago 2016-12-23, 11:00 pm

Napisze kfotko , jestem po przywitaniu mojego kumpla z Polski , ktory przylecial do mojej rodziny ze swoja rodzina na swieta i nie chce czytac tego co tu sie p8jswia , PCHAJMY DO WOZEK RAZEM DO EX I WSZYSTKIM ZYCZE WESOLYCH SWIAT
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez RUDI 2016-12-23, 11:32 pm

slawekchicago napisał(a): jestem po przywitaniu mojego kumpla z Polski , ktory przylecial do mojej rodziny ze swoja rodzina na swieta i nie chce czytac tego co tu sie p8jswia .....

No widać że chyba z nie pustymi rękoma :) Wesołych Świąt kolego !!!!!
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez dziejus 2016-12-23, 11:59 pm

Transfer Małkowskiego może się rozbić o długość kontraktu ale nie o kasę :niezle:
dziejus

Postprzez Blajpios 2016-12-24, 1:04 am

dziejus napisał(a):Transfer Małkowskiego może się rozbić o długość kontraktu ale nie o kasę :niezle:

A czy w cyrku Monty Pythona wpływ na którykolwiek absurd miała kasa? Czy w Gangu Olsena, obojętnie czy w kieleckiej pardon, norweskiej wersji, czy w sosnowie, pardon, duńskiej wersji - do rozwalenia się genialnego planu Przywódcy czy nie wystarczał jakikolwiek choćby drobny powód - i nie trzeba było problemu z kasą?
Blajpios

Postprzez August 2016-12-24, 10:24 pm

Staremu rupieciowi i jego właścicielowi (czytaj agentowi) w chyba w dupie się poprzewracało bo odwalają jakąś manianę. Mam nadzieję, że Stanek szanuje siebie i klub. Niejednemu psu burek. Zwłaszcza za 30 koła miesięcznie:

Małkowski: - Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia z Koroną
Prezes Korony Marek Paprocki przyznał, że w środę, gdy zbierze się Rada Nadzorcza kieleckiego klubu, zapadną ostatecznie decyzje w sprawie nowego kontraktu dla Zbigniewa Małkowskiego. Potwierdza to sam zainteresowany, który w końcu zdecydował się zabrać głos i odebrał telefon. Kup prenumeratę cyfrową Echa Dnia Świętokrzyskiego Materiały podobne Decyzja w sprawie Małkowskiego w środę Menadżer chce dla Małkowskiego podwyżki i dwuletniego kontraktu! Ważą się losy Małkowskiego. Sekulski musi ustalić warunki - Skoro prezes Paprocki mówi o tym, że w środę wszystko się wyjaśni, to tak będzie. Nie chcę rozmawiać na temat zapisów w kontrakcie. Mogę tylko powiedzieć, że nasza propozycja nie wybiega poza standardy Korony – twierdzi Małkowski. Mający udaną końcówkę rundy i będący obecnie numerem jeden w zespole bramkarz otwarcie przyznaje, że ma inne propozycje. Podkreśla jednak, że to Korona jest priorytetem. - Mam propozycję z pierwszoligowego Zagłębia Sosnowiec, mam też propozycję z klubu ekstraklasy, ale nie zdradzę szczegółów. Na razie wszystko jest wstrzymane i trwają negocjacje z Koroną. Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia. Ja już wielokrotnie mówiłem, że chciałbym zawodniczą karierę zakończyć w kieleckim klubie. Wierzę, że tak będzie – dodaje Zbyszek Małkowski. Odkryj nowy

Czytaj więcej: http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/s ... ,11617196/
August

Postprzez novack 2016-12-26, 9:55 am

Święta, Święta i po Świętach! Teraz bez zwłoki dwa, trzy konkretne wzmocnienia i zaraz po "Sześciu Królach" do roboty w pełnym składzie!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez roxy 2016-12-28, 5:42 pm

na 90 minut w zakładce odchodzą z Korony, Małkowski na czerwono do Zagłębia.
roxy

Postprzez August 2016-12-28, 7:27 pm

Mamy tak szeroką kadrę i zawodników prezentujących tak wysoki poziom, że nie planujemy w tej chwili wzmocnień. Będziemy szukać tylko wtedy, jeśli ktoś od nas odejdzie – mówi Robert Stanek, dyrektor sportowy Zagłębia.

Taki scenariusz jest oczywiście bardzo prawdopodobny. Pod znakiem zapytania stoi to, jaki kształt obierze kadra na rundę wiosenną w rubryce „napastnicy”. Spore zainteresowanie wzbudza Vamara Sanogo.
- Dużo się dzieje. „Vami” otrzymuje wstępne propozycje, kluby się o niego pytają. Oficjalne pismo wysłał Piast Gliwice, a prócz niego jest jeszcze temat dwóch klubów z ekstraklasy i kolejnych dwóch zagranicznych. Gdybym miał ocenić szanse na transfer definitywny tej zimy, byłoby to 60 procent. Może do niego dojść, co wcale nie oznacza jednak, że wiosną by go z nami nie było – dyrektor Stanek tajemniczo się uśmiecha. Istnieje więc szansa, że po sprzedaży Sanogo zostałby od razu wypożyczony do Zagłębia.
21-letni Francuz trafił na Stadion Ludowy już w trakcie sezonu z niższej ligi angielskiej. W 15 jesiennych występach uzbierał 5 goli. Kontrakt rosłego napastnika obowiązuje do 30 czerwca 2018.
Dodajmy, że był pomysł, aby wypożyczyć do Sosnowca Macieja Górskiego. 26-letni snajper pół roku temu przeniósł się z Chrobrego Głogów do Jagiellonii Białystok, ale jesienią zdobył w ekstraklasie tylko jedną bramkę i miał problemy z regularnymi występami. Górski zna się z trenerem Dariuszem Banasikiem, pod którego skrzydłami błyszczał w sezonie 2014/15 w Zniczu Pruszków. „Góralem” interesują się też wyżej notowane od Zagłębia kluby, dlatego póki co sosnowiczanie w kolejce się nie ustawili.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html
August

Postprzez novack 2016-12-28, 7:32 pm

Czyli kupi go Legia, a Odorski nam go wypożyczy, by nabierał wartości.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez turku 2016-12-28, 7:41 pm

novack napisał(a):Czyli kupi go Legia, a Odorski nam go wypożyczy, by nabierał wartości.

Nie wiem czy jest klauzula odstępnego, ale jeśli jej nie ma to jest to działanie na szkodę klubu. Bo jaki jest sens sprzedawać teraz tanio jak później można sprzedać drogo?

Czy to jeszcze Zagłębie Sosnowiec czy już Legionovia Sosnowiec?
turku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna