Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2016-08-16, 7:05 pm

Tomcjo napisał(a):Cyganek nie był moze wybitny ale miał dobre okresy . Raczej padł ofiara braku rezerw na wysokim poziomie np w III lidze .

Cyganek to padł ofiarą własnej głupoty. Obecnie zdaje się zmienił wykonywany zawód i kraj zamieszkania.
django

Postprzez lesław1 2016-08-16, 7:34 pm

ta teraz to Cyganek głupi, ale jak odchodził do Bytomia to psioczyliście tylko na klub a nie na niego.
lesław1

Postprzez August 2016-08-17, 10:13 am

lesław1 napisał(a):ta teraz to Cyganek głupi, ale jak odchodził do Bytomia to psioczyliście tylko na klub a nie na niego.

Za to teraz nasz klub pisze najpiękniejsze karty w swojej historii dzięki znakomitej polityce transferowej opartej na równie znakomitej współpracy z pewnym klubem z Warszawy. Tak a propo niedawnych problemów z napastnikami. Ciekawi mnie jakimi przesłankami kieruje się Legia wypożyczając do Zagłębia np. młodego Chorwata a takiego Niezgody już nie:
Niebiescy” zamierzają sprzedać snajpera za ponad 1,5 mln euro. Dla klubu z Bretanii nie jest to wygórowana kwota. W poprzednich okienkach transferowych zdarzało się, że sprowadzano zawodników za ponad 5 milionów euro. Kto zostanie następcą „Stępla”? Bardzo możliwe, że przymierzany już od dłuższego czasu Jarosław Niezgoda. 21-letni napastnik nie potrafi przebić się do pierwszej drużyny Legii Warszawa, strzela gole w trzecioligowych rezerwach. Dlatego stołeczny klub chce go wypożyczyć. Poza „Niebieskimi” jest także zainteresowana nim Wisła Płock, ale większe szanse utalentowany zawodnik ma na przeprowadzkę na Górny Śląsk. Chorzowianie od lat współpracują z Legią i dlatego do Ruchu trafia tak wielu piłkarzy z Łazienkowskiej.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/lo ... 12452.html

Jestem też ciekaw na jakich zasadach Ruch współpracuje z Legią w kontekście naszej "kooperacji".
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez lesław1 2016-08-17, 10:55 am

przecież nie chcesz warszawskiego zaciągu a teraz skamplesz o Niezgodę, trzeba się zdecydować. Ruch naciska bo prawdopodobnie straci na dniach Stępińskiego, a Legia czeka z decyzjami na to czy awansuje do LM i czy odejdzie Nikolic.
Pytanie o przesłanki można zadać w drugą stronę jakimi przesłankami kierujesz się że wolisz Niezgodę od Maticia- jakby nie patrzeć Niezgoda nie grał wyżej niż w 2 lidze, gdzie na przełomie lat strzelał 3, 12 i 9 goli dla porównania Jankowski u nas strzelał 19,14,4
lesław1

Postprzez RUDI 2016-08-17, 11:16 am

August napisał(a):Ciekawi mnie jakimi przesłankami kieruje się Legia wypożyczając do Zagłębia np. młodego Chorwata a takiego Niezgody już nie:

Bo młodego Chorwata trzeba sprawdzić "na żywo" i żeby go obejrzały kluby z ekstraklasy ,gdy się odblokuje i zacznie strzelać to pójdzie gdzieś indziej (jak Arak który w CV ma trochę nastrzelanych bramek na "zapleczu") Niezgoda już ma papiery na grę w którymś klubie ekstraklasy( za niego może być kasa i pal sześć "przyjaźń" klubów ) ,na tym polega nasza "współpraca" ,-zaprezentujcie koniki z naszej stajni ,my ich opchniemy gdzieś wyżej(a może weźmiemy z powrotem aby zapchać dziurę) a wy znowu dostaniecie jakiś nowych do ogrywania ,na hu.j wam piłkarze
na kilka sezonów jeszcze by wam się awans marzył i szlag by trafił naszą "współpracę" na naszych warunkach (może jakiś sponsor by sobie tego nie życzył? )
Ps.Ciekawe jak by zareagowała Legia gdyby główna parę napastników tworzyli Fidziu i Sanogo a Chorwat wchodził na "ogony"? myślę że Handzlik gdy nie będzie grał więcej to w zimie pożegna się z Zagłębiem ,a na pewno nie wyląduje w 1 składzie Legi bo chyba z takim zamiarem go ściągnięto , wyczuto w nim talent ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2016-08-17, 11:31 am

lesław1 napisał(a):przecież nie chcesz warszawskiego zaciągu a teraz skamplesz o Niezgodę, trzeba się zdecydować

Bo pytam dlaczego Centrala nie wypożyczyła nam napastnika w sytuacji gdy zaczęliśmy rozgrywki z problemami w tej formacji.
lesław1 napisał(a):Pytanie o przesłanki można zadać w drugą stronę jakimi przesłankami kierujesz się że wolisz Niezgodę od Maticia

Czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem wolę NIezgodę od Maticia ale: „wypożyczając do Zagłębia np. młodego Chorwata a takiego Niezgody już nie”.
August

Postprzez RUDI 2016-08-17, 11:39 am

lesław1 napisał(a): a teraz skamplesz o Niezgodę,

Dlatego skomli o Niezgodę że nam był potrzebny "sprawdzony" napastnik ,(z jakimiś osiągnięciami ) i nie porównuj jednego ,dwóch zawodników oddanych na wypożyczenie do ilu? teraz mamy 4,5? czy więcej ?
Myślisz jak się czuli ci nasi juniorzy/młodzi gdy przychodził pakiet z Warszawy ,który praktycznie miał gwarancje być w wyjściowej 11 ? po co mieli pruć żyły ? teraz mam nadzieję że się coś zmieni ,gdy są rezerwy i może normalny trener dostrzeże jakiegoś "rodzynka" nie patrząc na to że skład mu zapełni Warszawa na kilka dni przed rundą .
RUDI

Postprzez August 2016-08-17, 11:45 am

RUDI napisał(a):Dlatego skomli o Niezgodę że nam był potrzebny "sprawdzony" napastnik ,(z jakimiś osiągnięciami )

Rudi, napastnik może nam być wciąż potrzebny bo Matić i Kość Słoniowa to nadal znaki zapytania. A i poprzedni sezon pokazał, że dobrze by było mieć trzech napastników. Wszak Fidziukiewicz wróci dopiero na wiosnę.
August

Postprzez RUDI 2016-08-17, 11:52 am

August napisał(a):Rudi, napastnik może nam być wciąż potrzebny bo Matić i Kość Słoniowa to nadal znaki zapytania.

August ,ja myślę że my tą 1 ligę "zawojujemy" w tym sezonie właśnie tym że nie mamy napadziora , będą obstawiać (przeciwnicy) potencjalnych napastników ,a bramki będą strzelać pomocnicy i obrońcy (obstawiam nawet jedną bramkę strzeloną przez naszego bramkarza ) ;-)
Tylko niech się rozkręcą ,będzie dobrze :-) aha ,i wystarczy że kilka metrów za Chorwatem stał będzie Udo i tak "przegoni" wszystkich ;-) prawie pewna bramka .
Ostatnio edytowano 2016-08-17, 11:58 am przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
RUDI

Postprzez August 2016-08-17, 11:55 am

RUDI napisał(a):ja myślę że my tą 1 ligę "zawojujemy" w tym sezonie właśnie tym że nie mamy napadziora

Dla mnie to mogą grać nawet taką padakę jak przed paroma laty Radzionków pod wodzą Góraka gdy awansował z 3 ligi. Byleby skuteczną.
August

Postprzez Qcu20 2016-08-17, 5:22 pm

August napisał(a):
RUDI napisał(a):ja myślę że my tą 1 ligę "zawojujemy" w tym sezonie właśnie tym że nie mamy napadziora

Dla mnie to mogą grać nawet taką padakę jak przed paroma laty Radzionków pod wodzą Góraka gdy awansował z 3 ligi. Byleby skuteczną.

Tu się nie zgodzę. Padakę to oni grali za kadencji Smyły. Efekty? Kiepska gra, nudy i w efekcie tego pustki na trybunach?
Tego chcemy? Piłka nożna ma być radosna i ofensywna, dużo bramek itd. Patrzcie na to co dzieje się w Anglii. Tam pada ok 4 bramek na mecz i bramki są co kilkanaście minut, z tego dużo w końcówkach spotkań. Tam spotkania nawet drużyn z dołu tabeli są arcyciekawe. A u nas..Byle nie stracić a z przodu coś się strzeli ( a jak nie to i tak jest jeden punkt ). I wolę właśnie takie mecze jak ten ostatni z Wisłą. Akcja za akcję, gol za gol, emocje do 120 minuty.
Qcu20

Postprzez August 2016-08-17, 6:08 pm

Qcu20 napisał(a): Padakę to oni grali za kadencji Smyły. Efekty? Kiepska gra, nudy i w efekcie tego pustki na trybunach

Bo grali padakę ale dodatkowo nieskuteczną.
Qcu20 napisał(a):Piłka nożna ma być radosna i ofensywna, dużo bramek itd. Patrzcie na to co dzieje się w Anglii. Tam pada ok 4 bramek na mecz i bramki są co kilkanaście minut, z tego dużo w końcówkach spotkań. Tam spotkania nawet drużyn z dołu tabeli są arcyciekawe. A u nas..Byle nie stracić a z przodu coś się strzeli ( a jak nie to i tak jest jeden punkt ). I wolę właśnie takie mecze jak ten ostatni z Wisłą. Akcja za akcję, gol za gol, emocje do 120 minuty

Zgadzam się, że piłka ma być radosna i ofensywna ale też chciałbym aby była także skuteczna w kontekście osiągania określonych celów. Nikt nie będzie pamiętał fajnych meczy z zeszłego sezonu ale raczej to, że mimo iż zakończyliśmy na 3 miejscu to dość szybko wiosną odpadliśmy z walki o awans. Tak samo mecz z Wisłą, mecz świetny z punktu widzenia kibica, ale jednak przegrany. No i symptomatyczne. Mimo wakacji i relacji w Polsacie to jednak powinien być zapełniony przy takiej pojemności. A jednak nie był.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-08-22, 5:58 pm

Wychowanek Zagłębia - zawodnik Grunt - rozwiązał umowę z portugalskim
klubem - podaje 90 minut - a może to znaczy iż zawodnik ten wróci do
Zagłębia mając KARTĘ w garści.?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2016-08-22, 6:32 pm

Obawiam sie ze forma Grunta tylko na rezerwy .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-08-22, 8:04 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wychowanek Zagłębia - zawodnik Grunt - rozwiązał umowę z portugalskim
klubem - podaje 90 minut - a może to znaczy iż zawodnik ten wróci do
Zagłębia mając KARTĘ w garści.?
Pozdrawiam
Tadeusz

I co z tego, że miałby "karte w garści"? Za darmo by też grał? A raczej za darmo brał pensję, bo forma Gruncika to faktycznie maksymalnie nasze rezerwy...
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna