Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2016-06-05, 8:11 pm

Mimo przestrzelonego karnego podobał mi się Lewicki. Na miejscu Stanka to nie dałbym mu się wysikać po meczu tylko zaczął sondować możliwość rozpoczęcia negocjacji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Michał_Wwa 2016-06-05, 9:41 pm

Z utratą Kuby Araka trzeba się było liczyć, jako że był tylko wypożyczony.
Bardziej martwi wymieniane na 90minut.pl zainteresowanie Płocka Fidziukiewiczem, który moim zdaniem jest lepszy, no i może też zagrać na 10tce.

Co do zainteresowania piłkarzami ze spadkowiczów to mnie osobiście podczas oglądania magazynu I ligi wpadła w oko gra zawodnika z Bełchatowa o nazwisku Wroński- szybki dobry technicznie skrzydłowy/napadzior.

Z Zawiszy warci uwagi są wg mnie tylko Drygas, Lewicki i Smektała ale akurat oni mogą sobie znaleźć nawet kluby z ekstraklasy. Może jeszcze ktoś z młodzieżowców: Angielski, Kona, Łukowski - chyba byli powoływani do młodzieżówki.
Michał_Wwa

Postprzez August 2016-06-05, 9:54 pm

Michał_Wwa napisał(a):Bardziej martwi wymieniane na 90minut.pl zainteresowanie Płocka Fidziukiewiczem, który moim zdaniem jest lepszy, no i może też zagrać na 10tce.

Jak zapłaci cztery stówy
August

Postprzez zag23 2016-06-07, 1:09 pm

Sołowiej przymierzany jest do Jagiellonii Białystok wg 90minut.pl i katowickiego sportu niezłe jaja :) jestem w szoku
Łukasz Sołowiej przejdzie testy w Jagiellonii Białystok

Obrońca Zagłębia w najbliższy poniedziałek rusza na Podlasie. Zabawi tam sześc dni - z nadzieją na grę w ekstraklasie.

Piłkarze beniaminka rozpoczęli wczoraj długo wyczekiwane urlopy, które potrwają do 22 czerwca. Udali się na nie w dobrych humorach, bo rozgrywki zakończyli dwoma zwycięstwami z rzędu, co od początku bieżącego roku udało im się po raz pierwszy.

Czysta głowa
W wygranych spotkaniach z Chrobrym Głogów (3:1) oraz Zawiszą Bydgoszcz (2:1) na listę strzelców wpisywał się środkowy obrońca, Łukasz Sołowiej. W kolejce zamykającej sezon otworzył wynik spotkania już w 6 minucie. – Od grudnia wypominaliście mi mecz w Bydgoszczy, w którym zobaczyłem czerwoną kartkę już w ósmej minucie – mówił z wyrzutem krótko po końcowym gwizdku. – A ja od razu wyrzuciłem to z pamięci. Wyszedłem na murawę z czystą głową i może również dlatego szybko udało się strzelić gola. Przeszłość się nie liczy. Liczy się tylko to, co przed nami.

Testy na Podlasiu
Sołowiej tryskał optymizmem, ale pytań o najbliższą przyszłość unikał. Nie chciał zdradzić, czy zostanie przy Kresowej na następny sezon. Udało nam się wczoraj dowiedzieć, że wcale nie jest to przesądzone. W poniedziałek 27-letni stoper udaje się bowiem na sześciodniowe testy w Jagiellonii Białystok. Jeśli przejdzie je pomyślnie, po wakacjach będzie występował w ekstraklasie. Do tej pory grywał jedynie na niższych szczeblach.

Braliby w ciemno
- Proszę mnie nie pytać, gdzie będę grał w drugim półroczu, bo to pytanie nie do mnie – asekurował się „Soło”. - Dzisiaj chcę przede wszystkim pogratulować sobie i chłopakom całego sezonu. Półfinał Pucharu Polski i trzecie miejsce w tabeli. Jesteśmy beniaminkiem, pamiętajmy o tym. Kto z nas brałby taki wynik w ciemno? Każdy. To był bardzo udany sezon, a my jesteśmy superdrużyną. Teraz czas na krótki odpoczynek i wierzymy głęboko, że następny sezon będzie jeszcze lepszy.
Zagłębie przypuści ponowny szturm na ekstraklasę, Jagiellonia z kolei – na europejskie puchary. Dla Sołowieja, który przed niespełna rokiem przybył do Sosnowca z Floty Świnoujście, obie perspektywy są atrakcyjne. O opcję białostocką na pewno jednak przez te kilka dni mocno powalczy...

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html
zag23

Postprzez Anakin 2016-06-07, 2:00 pm

Niech go biorą. I najlepiej jakby jeszcze dobrze zapłacili. A wtedy Białystok kandydatem do spadku :lol:
Anakin

Postprzez novack 2016-06-07, 3:41 pm

Z całego serca i głębi duszy, a nawet jej odchłani życzę mu powodzenia w Jadze. Jeden problem nam odpadnie, tzn. bezkosztowe rozwiązanie z nim kontraktu, ale obawiam się, że będzie z nim tak jak z Kursą.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez patrios91 2016-06-07, 6:51 pm

Foszmańczyk...bez klubu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez zag23 2016-06-08, 12:56 am

Okińczyc na liście transferowej Rakowa...można by go ściągnąć...ciekawym zawodnikiem jest Alen Ploj z Bełchatowa wg mnie, na jokera w napadzie by pasował

a my wg 90minut interesujemy sie Kalinkowskim z Wigier Suwałki
zag23

Postprzez Anakin 2016-06-08, 6:22 am

W pierwszej kolejności potrzebujemy obrońców i to powinien być w tej chwili priorytet dla klubu. Co z tego że zakontraktujemy takiego Foszmańczyka czy Okińczya i oni nawet odpalą jak na stoperze będzie nadal brylował Markowski. Szczęściem wraca Budek ale w jakiej formie będzie po kontuzji nie wiadomo.
Anakin

Postprzez wojtaszko 2016-06-08, 4:01 pm

wywiad z Leśnodorskim

Co dalej z Robertem Bartczakiem i Jakubem Arakiem?

- Zostają w Zagłębiu, gdzie trenerem będzie Jacek Magiera. To bardzo ciekawy projekt. Generalnie bardzo chwalę sobie współpracę z Zagłębiem Sosnowiec czy Arką Gdynia. Przykłady „Jędzy" czy „Kosy" pokazują, że warto się ogrywać na wypożyczeniach, a wspomniane kluby są do tego świetnym miejscem.

http://legia.net/wiadomosci,65233-bogus ... rener.html
wojtaszko

Postprzez django 2016-06-08, 4:56 pm

wojtaszko napisał(a):wywiad z Leśnodorskim

- Zostają w Zagłębiu, gdzie trenerem będzie Jacek Magiera. l

A może by się tak nowy trener Zagłębia wypowiedział, czy ich chce w drużynie? A nie, sorry, przecież nowy trener to były podwładny Bogusia...
To może chociaż prezes Zagłębia by się ustosunkował, czy klub zamierza przedłużać im wypożyczenia? No też nie, przecież prezes Zagłębia dorabia u Bogusia, więc głupio tak polemizować z szefem.

Takich jaj nie było chyba nawet za Hytrego.
django

Postprzez August 2016-06-08, 6:01 pm

django napisał(a):
wojtaszko napisał(a):wywiad z Leśnodorskim

- Zostają w Zagłębiu, gdzie trenerem będzie Jacek Magiera. l

A może by się tak nowy trener Zagłębia wypowiedział, czy ich chce w drużynie? A nie, sorry, przecież nowy trener to były podwładny Bogusia...
To może chociaż prezes Zagłębia by się ustosunkował, czy klub zamierza przedłużać im wypożyczenia? No też nie, przecież prezes Zagłębia dorabia u Bogusia, więc głupio tak polemizować z szefem.

Takich jaj nie było chyba nawet za Hytrego.

Niewielu z kibiców widząc i słysząc co się dzieje, ma świadomość tego jaki wpływ na nasz klub ma Bogusław. To jego ludzie i pracownicy kancelarii są w organach spółki. Dlatego to i on decyduje kto ma do Zagłębia przyjść, odejść a nie na odwrót. Ciekawi mnie to, z jakich przyczyn Prezydent Arkadiusz wszystko akceptuje. Może też jest zatrudniony u Bogusława ?
August

Postprzez pyla 2016-06-08, 9:37 pm

Najprawdopodobniej Boguś zadecyduje kiedy i czy w ogóle mamy awansować :twisted:
pyla

Postprzez lesław1 2016-06-08, 9:58 pm

Sołowiej w ostatnich dwóch meczach strzelał bramki jeśli mnie pamięć nie myli i mocno pokazywał herb Zagłębia na koszulce. Ja tam w przeciwieństwie do reszty jestem jego zwolennikiem- aczkolwiek nie pamiętam czy prezes mówił, że jemu sie kontrakt kończy w czerwcu czy też nie,-ktoś może pamięta?
lesław1

Postprzez django 2016-06-08, 10:16 pm

August napisał(a):Ciekawi mnie to, z jakich przyczyn Prezydent Arkadiusz wszystko akceptuje. Może też jest zatrudniony u Bogusława ?

Konkurują u Bogusia o Pracownika Miesiąca ;-)

lesław1 napisał(a):Sołowiej w ostatnich dwóch meczach strzelał bramki jeśli mnie pamięć nie myli i mocno pokazywał herb Zagłębia na koszulce.

Mam nadzieję, że wiosną będzie pokazywał herb Jagiellonii. Tylko obawiam się, że na jego miejsce przyjdzie kolejny cudak z video, albo młody (nie)zdolny z centrali.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna